» »

Kateri gospodinjski hladilnik?

Kateri gospodinjski hladilnik?

1 2
3
»

billy ::

Pri no-frost večino "nadležnih" zvokov proizvaja ravno no-frost sistem. Drugo pa so enaki zvoki kot pri vsakem: http://products.geappliances.com/applia...

Je pa seveda res, če je zadnja stran izpostavljena je manjša izolacija kompresorja, kot če je zaprta, kar tudi vpliva na zvok.

ales85 ::

billy je izjavil:

Pri no-frost večino "nadležnih" zvokov proizvaja ravno no-frost sistem. Drugo pa so enaki zvoki kot pri vsakem: http://products.geappliances.com/applia...

Je pa seveda res, če je zadnja stran izpostavljena je manjša izolacija kompresorja, kot če je zaprta, kar tudi vpliva na zvok.

A večina teh zvokov je danes dejansko normalnih pri vseh hladilnikih? Ciljam predvsem na "grgljanje", "trkanje" in podobno...

billy ::

Ja, to je no-frost sistem. Raje to, kot led, ker sistem deluje :)

ales85 ::

Hvala za odgovor. Sedaj pa glavno vprašanje. Ali obstaja za normalno ceno hladilnik z no-frost sistemom, ki ne grglja in trka in bruha in ...? :)

ales85 ::

Kupujem novi hladilnik v rangu do 400€. Nekako sem izbral Samsung RB31HSR2DSA ter Gorenje RK62FSY2B.

Katerega izmed teh dveh bi priporočali ali morda celo nekaj tretjega?

SkIDiver ::

Kater kombiniran vgradni hladilnik izbrati med;
Liebherr ICUNS 3324
Bosch KIN86AF30
Electrolux ENN2853COW

Mogoče kakšen drug predlog kaj vzeti?

red_baron ::

jaz imam tega zamerkanega.

https://www.bigbang.si/hladilniki/gne13...

Všeč mi je, ker je notri samo en prostor- ni pregrajen kot večina in desni del skrinje se lahko uporablja kot hladilnik.

SkIDiver ::

To pa je prostora! S punco nimava kam postavit takega hladilnika pa tudi ga ne bi izkoristila. Sam se za enkrat nagibam k Bosch, mogoče Electrolux. Liebherr v tem cenovnem razredu kar zaostaja za ostalima dvema v izboru.

dj_uro ::

red_baron je izjavil:

jaz imam tega zamerkanega.

https://www.bigbang.si/hladilniki/gne13...

Všeč mi je, ker je notri samo en prostor- ni pregrajen kot večina in desni del skrinje se lahko uporablja kot hladilnik.

Edina slabost je... direktni priklop na vodovodno omrezje...

Nima zbiralnika vode..
vw-klub.si

red_baron ::

dj_uro je izjavil:

red_baron je izjavil:

jaz imam tega zamerkanega.

https://www.bigbang.si/hladilniki/gne13...

Všeč mi je, ker je notri samo en prostor- ni pregrajen kot večina in desni del skrinje se lahko uporablja kot hladilnik.

Edina slabost je... direktni priklop na vodovodno omrezje...

Nima zbiralnika vode..



Meni ni slabost, saj imam priklop za vodo predviden. Tako, da mi je prednost.

billy ::

Kvečjemu prednost ja, voda je sveža in ne stara

dj_uro ::

Prednost zgolj, če imaš predvideno vodovodno napeljavo..
Če moraš pa zaradi tega ''razbiti pol kuhinjskih tal ali sten'' pa ni, mar ne?
vw-klub.si

billy ::

Seveda, lahko pa tudi napelješ cev "za elementi", pa tudi ni takšne škode?

Mene recimo že pri kafe avtomatu moti, da moram nalivati vodo. Pač kaj vsak hoče oz rabi :)

detu88 ::

Pozdravljeni,

Da ne odpiram nove teme, zanima me samo kaj menite o hladilnikih Hisense? Se to splača kupit?

lp

Slayer69 ::

@detu88: o sami kvaliteti aparatov sicer nimam pojma ... kolikor vem pa je to zelo velika firma, ki je ravno prevzela tudi Gorenje.

In da še jaz pristavim svoj piskerček...
Katerega izmed teh dveh hladilnikov bi izbrali in zakaj (lahko tudi kak drug predlog v podobnem rangu):
https://www.gorenje.si/izdelki/veliki-g...
ali
https://www.bosch-home.com/si/seznam-pr...

p.s.: razlika v ceni na koncu z vsemi popusti in akcijami niti ni tako velika. Pri Gorenju mi je všeč ker ima 2 predala (en za zelenjavo en za meso) z različno temp/vlago, ter kovinsko držalo za steklenice... ostalo pa se mi zdi dokaj podobno. Drugače pa imam nekako občutek (iz prebranega), da vsi nekako bolj hvalijo Bosch, ter da je Gorenju padla kvaliteta, ne vem pa če to drži. Kakšna mnenja/izkušnje?

@SkIDiver: vidim da si pred parimi meseci gledal ravno tega Boscha ... za katerega si se potem odločil?

bsslo ::

Slayer, za kakšno ceno ju dobiš? Če za tisto ceno, ki je na linkih, se da morda dobiti kaj več, npr. inverterski kompresor. Razen, če sta to hladilnika višjega razreda...?

Jaz sem nedavno iskal hladilnik, odločal sem se med Bosch/Gorenje/LG. Gorenje so mi prodajalke odsvetovale, Bosch ni imel inv. kompresorja, LG (in tudi Bosch) pa nista že v osnovi imela 5 let garancije. Odločil sem se na koncu za LG-ja: https://www.bigbang.si/hladilniki/gbb60... (večji, za nižjo ceno)

Ganon ::

Pri babici je ne dolgo nazaj po dobrih štirih letih odpovedal Boschev hladilnik (trije predali zamrzovalnika). Pa še drag je bil. Z Gorenjem imamo doma same dobre izkušnje.

Slayer69 ::

Bosch cca 750, gorenje še malo manj. Drugače ja naj bi bila višjega razreda, čeprav to je verjetno zelo relativno =)

Tale LG zgleda zanimiv glede na karakteristike in ceno ... edino ni vgradni, kar pa jaz rabim. Drugače a je LG ok kar se kvalitete tiče? Nisem prav veliko slišal o tej znamki v povezavi s hladilniki (s telefoni sem pa že imel težave - crknil točno 1 mesec po tem ko je šel iz garancije =)

@Ganon: koliko stare pa imate te Gorenje aparate? Jaz sem pred leti (oz pač za starejše modele) slišal tudi same pohvale ... sedaj pa več ali manj same kritike (vprašanje pa pač koliko je resnice na temu). Pač sej crkne tako Bosch kot Gorenje kot tudi Miele ... vprašanje je pa pač kolikšna je verjetnost za to =)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Slayer69 ()

bsslo ::

Aha, vgradnega rabis... mislim da so ti v osnovi malce drazji.

Za LG-ja sem dal malo vec kot 600 EUR. Meni se je tudi zdelo da LG ni ravno za hladilnike, pa so me na drugem forumu prepricali da se nimam kaj bati. Pa na nizomemskem sajtu so bili reviewi kar ok.

Se to: preveri za Bosch - morda ponujajo cashback za tvoj hladilnik.
Za druge aparate pa preveri moznost podaljsane garancije v kolikor registriras aparat (iz 2 leti na 5 let).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bsslo ()

Slayer69 ::

Jap vgradni so malo dražji... tako kot bom izgleda plačal malo več za pomivalca ker je višji (pa še manj izbire je).

Cashback je za ta hladilnik, sem že preveril, saj tisto ceno ko sem napisal je z vštetim tem popustom (drugače je okoli 850 / MPC na Boschevi strani pa celo 1050).

Koliko časa pa imaš že ta LGjev hladilnik in kako si zadovoljen? Glede na napisano besedo "nedavno" predvidevam da ne dolgo, tako da verjetno tudi kakih težav ni =)? Sem opazil tudi Samsunga drugače ... nisem vedel da se te firme tudi s takšno tehniko ukvarjajo (sem jih imel vedno bolj v mislih v povezavo z zabavno elektroniko in ne belo tehniko, ampak zgleda so tudi v tem segmentu prisotni.

bsslo ::

Nimam ga še :D Tako, da bom o izkušnjah iz prve roke poročal šele čez nekaj dni, ko ga dobim.

Jap, jaz sem bil enakega mnenja glede Samsung in LG in zabavne elektronike - pa sem se vseeno odločil dati priliko.

Še en nasvet: pošlji povpraševanje različnim trgovinam za izbrani model hladilnika, tako v večje kot v manjše trgovine. Mogoče se pa kdo potrudi s ceno :)

Slayer69 ::

No super, upam da ti bo dobro služil =). Vsekakor pa poročaj kako se obnese ker me v vsakem primeru zanima (po specifikacijah izgleda hud).

Glede ponudb sem pa že pošiljal povpraševanja, pa verjetno bom še kako ... samo v SLO se ne razlikuje bistveno... v tujini je druga zgodba, samo je pa malo težava z dostavo za te večje zadeve.

Linko ::

Mene pa zanima, ali no frost hladilniki nonstop delujejno?

Imamo novega samsunga RB31HSR2DSA, kateri že eno 6h deluje v eno. Ali je to za prvič normalno?

Miha 333 ::

Berem in se čudim. Se mi je zdelo samoumevno, da mora hladilnik imeti ločene kontrole za hladilni in zamrzovalni del. Pa to je stvarna napaka, če jih nima. Prav tako me je začudilo, da ni več takih z 2 kompresorjema. Imamo 2 m visok hladilnik z zamrzovalnikom Zanussi z 2 kompresorjema že od leta 2000, dela ko šus. Tudi nimam občutka, da bi bil potraten oziroma je poraba v primerjavi z drugimi porabniki zanemarljiva. A to se gre sedaj v te ekstreme zato, da se prišpara 3 kWh na mesec?

SkIDiver ::

Sedaj imaš en kompresor in dva ločena hladilna kroga, če imaš kombiniran hladilnik ;) Tako ima recimo Bosch KIN86AF30, ki ga imam v kuhinji. Tudi ločeno nastavljam temperaturo za hladilni in zamrzovalni del.

@Linko v mojem primeru NoFrost hladilnik ne deluje cel čas. Deluje tako kot je do sedaj še vsak hladilnik z vklapljanjem in izklapljanjem glede na potrebe za vzdrževanje nastavljenih temperatur.

vevrca ::

Pozdravljeni,

da ne odpiram nove teme, si malo sposojam obstoječo.

Imamo nov Liebherr CN4813 (A++, noFrost) hladilnik. Res da gre za nižje cenovni Liebherr, vendar se mi vseeno zdi, da je preglasen za navedenih 42db.

Nov hladilnik sem po 15urah počivanja priklopil na električno omrežje. Hladilnik je bil tako glasen, da si ga slišal povsod po stanovanju. Glede na navodila s strani Liebherrja, naj bi hrup po nekaj časa prenehal. Hrup se je po 48 urah res zmanjšal, vendar ne na želeno raven.

Ko se kompresor izključi, se cel hladilnik strese in zaropota, kot star dizel v zimskem času. Ob zagonu kompresorja je za odtenek bolje, vendar vseeno zelo moteče.

Prosim za pomoč, kaj bi bilo krivo? Ali lahko omenjeno zadevo reklamiram, saj se mi omenjeno delovanje ne zdi normalno?

P.s.: Hladi pa super.

LP Aleš

Alien123 ::

Malo da obudim temo.
No doma imam tale model hladilnika https://www.lg.com/uk/fridge-freezers/l... nofrost bla bla, super hladi, nimaš kaj.
Problem se pojavi večer, ko se brnenje sliši v zgornjo etažo stanovanja in je konkretno moteče. A se da sploh kaj narest v tem primeru?

balluf ::

Upam, da mi lahko pomagate.
Stari hladilnik gorenje se po 17 letih počasi poslavlja, enostavn ne ohladi dovolj, verjetno kompresor ali plin.
Ker se ne spoznam na movodobne hladilnike :D me zanima kaj bi mi priporočali.
Rabim:
- samo hladilnik brez skrinje
-da je prostostoječi
-velikost 200l ali več

klekej ::

Iščem en poceni hladilnik. Pogoji: rebrna barva in 5 let garancije. Ogleda imam tale model Gorenja, pa me malo stiska, ker berem, da je dosti problemov z njimi. Vzet kaj drugega?

https://www.harveynorman.si/prostostoje...
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri hladilnik kupiti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5512367 (5383) starfotr
»

hladilnik BEKO - pokanje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5312453 (4916) RED_line
»

Glasno brnenje novega hladilnika Bosch

Oddelek: Loža
153440 (3093) RedDrake
»

Pokvaril sem hladilnik. :)

Oddelek: Loža
3613526 (11762) francek1
»

+/- ;) BELE TEHNIKE

Oddelek: Kaj kupiti
3611079 (10056) RejZoR

Več podobnih tem