Forum » Pomoč in nasveti » Amazon Nemčija, kako plačati
Amazon Nemčija, kako plačati
mat xxl ::
Pozdrqvljeni, sem že kake dve leti prijavljen, pa še nikoli nič kupil. Večinoma na Ebay kupujem , torej sedaj so škarje za striženje trave Gardena male na polnilec pri njih samo 33% cene, kot na Mimovrste, ok, dodam v košarico, to je vse jasno potem pa plačilo, ponujano žal ne Paypala, ki ga veliko uporabljam in ena od možnosti je sepa plačilo, ok vnesem swift in svoj trr od NLB , banke sem pričakoval zahtevo, za plačilo in tam čez plačam, pa žal ne, kot nekako razumem, bodo oni bremenili moj račun, samo kako ??? Ni mi jasno, OK imam na gsm u NLB Klikin in NLB Pay , samo ali bodo oni poziv poslali ali kako, kaka praksa, ker sam znam nakazati, samo to ni to ? Kaka ideja, nimam kreditnih kartic razen Vise, če nikakor drugače ne gre.
link_up ::
Amazon trga, ko dobijo izdelek v skladisce. Bos dobil sms, da so ti vzeli cekincke.
In and Out
xseki ::
Jaz uporabljam REVOLUT za plačevanje na Amazonu. Iz PayPal si nakažem € na Revolut račun in potem plačam z Revolut MasterCard/Visa na Amazonu.
Tidule ::
Pozdrqvljeni, sem že kake dve leti prijavljen, pa še nikoli nič kupil. Večinoma na Ebay kupujem , torej sedaj so škarje za striženje trave Gardena male na polnilec pri njih samo 33% cene, kot na Mimovrste, ok, dodam v košarico, to je vse jasno potem pa plačilo, ponujano žal ne Paypala, ki ga veliko uporabljam in ena od možnosti je sepa plačilo, ok vnesem swift in svoj trr od NLB , banke sem pričakoval zahtevo, za plačilo in tam čez plačam, pa žal ne, kot nekako razumem, bodo oni bremenili moj račun, samo kako ??? Ni mi jasno, OK imam na gsm u NLB Klikin in NLB Pay , samo ali bodo oni poziv poslali ali kako, kaka praksa, ker sam znam nakazati, samo to ni to ? Kaka ideja, nimam kreditnih kartic razen Vise, če nikakor drugače ne gre.
Amazon za plačila SEPA uporablja sistem direktnih bremenitev. Ko vneseš TRR in SWIFT ter potrdiš nakup oni to sprovedejo kot pooblastilo za direktno bremenitev in pošljejo zahtevek za plačilo direktno banki, tako da ne nakazuješ sam. Ravno tako ne rabiš nič eksta potrjevat na banki. Bremenitev amazon pravilo izvede preden pošlje izdelek in ne takoj ob nakupu.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tidule ()
mat xxl ::
Ja zanimivo, verjetno, bo, kot navaja Tidule, danes sem dobil podatke, da so že poslali, na računu ni bremenitve, samo čudi me ta sistem, saj kako pa banka ve, da sem res jaz to avtoriziral ?
Sicer ja itak bom plačal tako ali drugače, to je jasno.
Sicer ja itak bom plačal tako ali drugače, to je jasno.
Lonsarg ::
Pri SEPA direktni bremenitvi se gre na zaupanje podjetja in ne zaupanje stranke. Podobno kot Visa kartice v primeru ko ni dodatnega varovanja, ko pač poveš številko kreditne in lepo firma poljubno dol vleče.
V obeh primerih, tako pri nevarovani Visa kot pri direktni SEPA bremenitvi je varovalka, da so te transakcije še nekaj časa reverzibilne. In da seveda podjetje ne dobi kar tako dovoljenja za velike količine to počet dokler nima zaupanja neke banke.
V obeh primerih, tako pri nevarovani Visa kot pri direktni SEPA bremenitvi je varovalka, da so te transakcije še nekaj časa reverzibilne. In da seveda podjetje ne dobi kar tako dovoljenja za velike količine to počet dokler nima zaupanja neke banke.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
Tidule ::
Pri SEPA direktni bremenitvi se gre na zaupanje podjetja in ne zaupanje stranke. Podobno kot Visa kartice v primeru ko ni dodatnega varovanja, ko pač poveš številko kreditne in lepo firma poljubno dol vleče.
Sepa tranzakcije niso revezibilne brez soglasja prejemnika. Samo to nika veze za konkretno debato, ker kupec je zavarovan iz naslova tranzakcije, ne glede na to ali ke reverzibilna ali ne.
Zadeva temelji na zavarovanju odgovornosti, kjer amazon odgovarja za morebitne zlorabe. Delovanje SEPA direktnih bremenitev je vezano na soglasje imetnika TRR, pri cemer je odgovornost za zlorabe in dokazno breme o obstoju soglasja na prodajalcu, ki sprozi zahtevo za placilo.
Tudi pri karticah Amazon ze tradicionalno prevzema nase veliko odgovornosti za morebitne zlorabe in tako uporablja bistveno nizje varnostne standarde kot stevilni drugi trgovci. Vse z namenom cim bolj enostavnega kupovanja. So pac izracunali, da je dodana vrednost vseeno visja kot to kar izgubijo zaradi zlorab.
Tudi ne gre za neko direktno razmerje in zaupanje med podjetjen in banko, ampak ke vse to del enotnih SEPA standardov. Dejansko nekih strasnih omejitrev, da podjetje uporablja sistem direktbih bremenitev SEPA ni, razen seveda prej omenjene odgovornosti za zlorbe.
Sama revezibilnost tudi pri karticah ni ne vem kaj. Pri karticah z odlozenim placilom se je, pri debetnih jo prakticno ni in spet zadeva pade na zavarovanje odgovornosti. Sam to se potrosnika v bistvu kaj dosti ne tice on v enem in drugem primeru denar hitro dobi nazaj, potem se pa drugi ukvarjajo s tem.
kako pa mislis, da folku ukradejo dnar, ko dajo vse podatke? :)
Skozi SEPA direktne bremenitve bore malo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tidule ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Obremenitev TRR-ja s strani amazona (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 23374 (12305) | bastadu |
⊘ | Facebook nateg? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 9277 (6840) | MadMax |
» | Najugodnejša predplačniška MasterCard (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 115361 (43282) | Andro457 |
» | Uporaba TRR številke (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 23175 (20942) | BlaY0 |
» | direktna obremenitev po pravilih SEPAOddelek: Loža | 1640 (1474) | klihk |