» »

Račun za parkiranje na davčno/podjetje.

Račun za parkiranje na davčno/podjetje.

ZLOky ::

1. Zanima me, če ti je podjetje, ki upravlja prakirišče, dolžno na zahtevo izdati račun na podjetje/davčno? Se pravi, greš službeno na teren, parkiraš na plačljivem parkirišču, plačaš na avtomatu, ker druge opcije ni, v glavnem dobiš tisti "pildek", ki je 3v1 (običajen račun, kartica za izhod in smet). Potem kličeš/pišeš/prosiš upravljalca parkirišča za račun na podjetje/davčno in te ignorirajo.

2. Ali je običajen (brez podatkov podjetja, davčne, za katero naj bi bil izdan račun) parkirni listek/račun, ki ga dobiš ob plačilu parkirnine, dovolj za refundacijo stroškov parkiranja fizični osebi?
http://www.google.com/ dela čudeže!!!

tony1 ::

"1. Zanima me, če ti je podjetje, ki upravlja prakirišče, dolžno na zahtevo izdati račun na podjetje/davčno? Se pravi, greš službeno na teren, parkiraš na plačljivem parkirišču, plačaš na avtomatu, ker druge opcije ni, v glavnem dobiš tisti "pildek", ki je 3v1 (običajen račun, kartica za izhod in smet). Potem kličeš/pišeš/prosiš upravljalca parkirišča za račun na podjetje/davčno in te ignorirajo."

Pravega odgovora nimam. Okej, odgovor je: račune daš računovodji in jih naj ona poknjiži tako da bo prav. Ampak: tukaj se spet izkaže tisto o čemer smo se prerekali v temi o s.p.ju: s tem obsedenim nabiranjem stroškov je mnogo več dela kot koristi. Modri ljudje so na normirancu že deset let. Brez zamere.

"2. Ali je običajen (brez podatkov podjetja, davčne, za katero naj bi bil izdan račun) parkirni listek/račun, ki ga dobiš ob plačilu parkirnine, dovolj za refundacijo stroškov parkiranja fizični osebi?"

Še v vseh firmah kjer sem bil zaposlen, je bilo to dovolj.

Ko sem pa s firmo sodeloval kot s.p., sem pa na račun dal dodatno postavko:
-kilometrina in parkirnina po priloženi specifikaciji; nato sem dodal k računu še en list, na katerem sem navedel službene poti do strank (ime stranke/projekta, naslov stranke, število km / znesek parkirnine) mama firme, število kilometrov in plačane parkirnine, zraven sem nalepil račune za parking (originalen račun je ostal pri meni, stranki pa sem pošiljal fotokopijo tega lista). Vedno so plačali brez problema.

Knjiženje na moji strani pa je bilo trivialno, ker sem bil normiranec (in nisem bil zavezanec za DDV).

ZLOky ::

Mogoče moram dodati, da sem jaz zaposlen v podjetju, kateri bi mi z veseljem refundiralo stroške, vendar ne morejo, ker bi potrebovali račun(e) "na davčno". Ni problem v podjetju, pri katerem sem zaposlen (razen, če ne vedo, da bi bil mogoče lahko tisti pildek 3v1 dovolj za refundacijo).
Bolj me zanima pravna podlaga glede izdaje računa za parkiranje za podjetje, oz. pravna podlaga za refundacijo samo s kvazi računom za parkiranje.

P.S.: Ti računi so problem (v moji 15 letni karierai na terenu) samo pri enem podjetju, ki upravlja parkirišča. Recimo PH Šempeter, v LJ, pri Polikliniki ima med delovnikom vedno enega zaposlenega na info okencu, ki med drugim brez problema izda račun na podjetje/davčno.
http://www.google.com/ dela čudeže!!!

Mato989 ::

Meni so vedno refundirali parkirnino na podlagi tega listeka brez da je bil račun na davčno.

Podjetje samo komplicira.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

starfotr ::

Napišeš potni nalog in noter daš kot prilogo račun od parkirnine.

Bellzmet ::

Ker tak račun nima vseh bistvenih podatkov (npr davčne številke), ga firma nebi smela zabeležiti v svoj sistem in seveda si tudi ne odbiti davka.

Bellzmet je izjavil:

Ker tak račun nima vseh bistvenih podatkov (npr davčne številke), ga firma nebi smela zabeležiti v svoj sistem in seveda si tudi ne odbiti davka.

Jaz povem kot je, do zdaj sem vsepovsod dobil refundirano... zdaj ali so odbijali ddv ali ne to ne vem, so mi pa na trr povrnili točen znesek katerega sem jaz plačal na avtomatu.

feryz ::

Nič ne odbijajo, le v stroške gre. Me zanima, kako, recimo, na italijanskih avtocestah dobiš račun na davčno. Pa gre za relativno velike zneske.

Jaz tudi zunaj na pumpah ne jemljem na davčno. Vzameš račun, plačilo je itak s kartico. Če ga bodo kdaj zabrisali ven, naj ga. So fucking what?

delavec44 ::

To je del potnega naloga. Saj za kilometrino tudi nimajo računa.

Pri nas itak noben ne zahteva povračila za parkiranje, pa smo vsi terenski delavci.
Jebeš firmo, ki ti da tako plačo, da jo moraš na koncu terjati za par evrov.

Vsaj tako se ta tema bere, včeraj sem šel v jblano in plačal 70 centov za parkiranje. Kako lahko to dobim nazaj?

starfotr ::

Jah nič, potem iz svojega žepa še malo elektrike plačaj, pa telefona in ogrevanja in najemnine. Za firmo vse.

Jaz vsekakor.
Govorim za zaposlene. Ki jim bonitete poleg plače, za faktorje presegajo bedno parkirnino.
Verjamem pa, da nekateri, potem ko dobijo nadpovprečno plačo in še jurja, dva, tri ... poleg, zahtevajo na koncu še 70 centov za parkiranje.

ZLOky je izjavil:

Mogoče moram dodati, da sem jaz zaposlen v podjetju, kateri bi mi z veseljem refundiralo stroške, vendar ne morejo, ker bi potrebovali račun(e) "na davčno". Ni problem v podjetju, pri katerem sem zaposlen (razen, če ne vedo, da bi bil mogoče lahko tisti pildek 3v1 dovolj za refundacijo).
Bolj me zanima pravna podlaga glede izdaje računa za parkiranje za podjetje, oz. pravna podlaga za refundacijo samo s kvazi računom za parkiranje.

P.S.: Ti računi so problem (v moji 15 letni karierai na terenu) samo pri enem podjetju, ki upravlja parkirišča. Recimo PH Šempeter, v LJ, pri Polikliniki ima med delovnikom vedno enega zaposlenega na info okencu, ki med drugim brez problema izda račun na podjetje/davčno.

OK. Ko sem bil delavec v petih različnih firmah ni tega nihče zahteval od mene za parkirne listke.

Tvoj delodajalec ima računovodjo, ki je bila nazadnje dobro popedenana v času juge.
Ti lepo nalepi račune iz parkomatov na zadnjo stran potnega naloga (ali kakorkoli jih že oddajate) in če bo kdo hotel račune na davčno podjetja, lepo odgovori z: "tle je račun, to mene ne zanima." Če ne bo pozitivnega odziva, povej, da boš šel delat v firmo, kjer niso tako drobnjakarski & zarukani. In predlagam, da to tudi storiš...

Bellzmet je izjavil:

Na računu je zagotovo ID DDV od firme, ki računa parkirnino.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tony1 ()

feryz je izjavil:

Pri nas itak noben ne zahteva povračila za parkiranje, pa smo vsi terenski delavci.

Vsaj tako se ta tema bere, včeraj sem šel v jblano in plačal 70 centov za parkiranje. Kako lahko to dobim nazaj?

Daj ti nehaj nabijat, gre se za to da dobiš povrnjeno VSE kar si porabil za namen podjetja... pa če je 70 centov ali 5eur ali 5.000 eur.

link_up ::

kaksne butaste fore...v sluzben avto se da magno ali neko placilno kartico, s katero poslujes na poti. Racune hranis.

Pa delavce izbirajte pametno in jih nagrajujte. Pri meni se nikomur ni padlo na pamet, da bi terjal kaksno parkirnino. Sploh ne vem kako bi reagiral, verjetno bi pozrl slino, placal in organiziral nekaj za v prihodnje.
In and Out

"Pri meni se nikomur ni padlo na pamet, da bi terjal kaksno parkirnino."

Ata, a plačo jim tudi plačate? Več kot minimalca? Kako ste vi dobri. Maščevalni ste torej samo za ta velike praznike? Sama dobrota vas je.

Časi se spreminjajo, in danes dobiti kader je izjemno težko. Da se ga ne nateguje bo enkrat moralo postati samoumevno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tony1 ()

Drugače, če ne parkirate glih na vrhu hriba, kjer parkomat predstavlja na pol pismen in na pol gluh stric, imajo praktično vsi možnost plačila s telefonom.
Prisloniš in gre na račun firme. Z davčno vred.

Ne, do sedaj še nihče ni prišel s tako glupo zahtevo.
Prinesejo pa račun za radarje, to pa ja. Kjer gre za konkretne zneske. Seveda dobijo tudi to povrnjeno, zakaj ne?
Edino pik jim ne moremo odvzeti, to ne gre. Pri daljinskih vsaj probamo kaj, pri tistih, ki jih fašejo na licu mesta, pa ne.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: feryz ()

anketar ::

1. vse to spada pod potni nalog (na parkirnih listkih ni davčne delodajalca), vse zbereš in oddaš skupaj z potnim nalogom

2. kaj si to mislu fizični osebi?
Kdo (pravna oblika) refundira komu (pravna oblika)?

Lej mato, ti bom najlepše povedal kakor lahko. Lakomnost rodi lakomnost. In to gre vzajemno.

Moji pač ne komplicirajo s takimi oslarijami, temu primerno tudi jaz ne kompliciram pri drugih stvareh.
Lahko pa, tako kot ti, podpišeš neko usrano bruto plačo, prišteješ kar ti po zakonu sleduje in si zabetoniraš življenje za xxx mesecev ali let vnaprej.
Narišeš točen graf kaj boš dobil, kaj si lahko in kaj si boš lahko v prihodnosti privoščil in to je to. Niti domišljije ne rabiš, vse je v številkah.

14 dni nazaj sem zvedel, da je moja čistačica kupila nov avto. Najprej me je razpizdilo, ker me ni o tem obvestila.
Potem pa sem se ohladil, skočil v avto, se odpeljal do nje domov in ji stisnil jurja v žep.
Povedal sem ji, da ni šans, da ob taki priložnosti ne nagradiš lojalnosti, ki jo za drobiž (dela pač par ur na mesec) izkazuje dolga leta podjetju.
Potočila je par solz in potem sva spila enega takratkega za dolgo in srečno vožnjo.
Tako to gre v normalnih podjetjih, ki jih ne terjaš za vsak porabljen cent. Ki bi ga tudi dobil, če bi podjetje terjal.

anketar ::

feryz je izjavil:

Lej mato, ti bom najlepše povedal kakor lahko. Lakomnost rodi lakomnost. In to gre vzajemno.

Moji pač ne komplicirajo s takimi oslarijami, temu primerno tudi jaz ne kompliciram pri drugih stvareh.
Lahko pa, tako kot ti, podpišeš neko usrano bruto plačo, prišteješ kar ti po zakonu sleduje in si zabetoniraš življenje za xxx mesecev ali let vnaprej.
Narišeš točen graf kaj boš dobil, kaj si lahko in kaj si boš lahko v prihodnosti privoščil in to je to. Niti domišljije ne rabiš, vse je v številkah.

14 dni nazaj sem zvedel, da je moja čistačica kupila nov avto. Najprej me je razpizdilo, ker me ni o tem obvestila.
Potem pa sem se ohladil, skočil v avto, se odpeljal do nje domov in ji stisnil jurja v žep.
Povedal sem ji, da ni šans, da ob taki priložnosti ne nagradiš lojalnosti, ki jo za drobiž (dela pač par ur na mesec) izkazuje dolga leta podjetju.
Potočila je par solz in potem sva spila enega takratkega za dolgo in srečno vožnjo.
Tako to gre v normalnih podjetjih, ki jih ne terjaš za vsak porabljen cent. Ki bi ga tudi dobil, če bi podjetje terjal.

lol, odvisn od politike podjetja, eni imajo radi vse po zakonu drugi pa tko kot ti navajaš, zdej dokler te kdo ne prijav bo to špilal, ko te enkrat prjav pa bo treba po zakonu

Prijavil? Kam jaz dam moj denar, je moja stvar.
Lahko pa me seveda prijaviš, da zapravljam denar iz žepa.
Ti dovolim.

anketar je izjavil:

1. vse to spada pod potni nalog (na parkirnih listkih ni davčne delodajalca), vse zbereš in oddaš skupaj z potnim nalogom

2. kaj si to mislu fizični osebi?
Kdo (pravna oblika) refundira komu (pravna oblika)?

Firma refundira svojemu zaposlenemu, ki je parkirnino plačal med šihtom, ko je za firmo delal na terenu.

feryz je izjavil:

Če bi ji dal višjo urno postavko za tisto malo ur ne bi rabil skakat okrog kot heroj in se delat Princa na konju ki prinese denar, ker bi dobila boljšo plačo ;)

To kar ti delaš je isto kot majmuni ki dajo minimalke pol se pa izprsijo z max regresom...

Boli mene kurac za max regres če bo plača primerna

darkolord ::

Mato989 je izjavil:

Daj ti nehaj nabijat, gre se za to da dobiš povrnjeno VSE kar si porabil za namen podjetja... pa če je 70 centov ali 5eur ali 5.000 eur.
Ti nabijaš, ker takšno početje je samo neko brezvezno najedanje in izguba cajta.

Lahko enostavno daš višjo plačo, da pokrije vse te prčkarije in je to to.

Čeprav pri tebi sem siguren, da če bi ti dal ekstra 100 eur/mesec za vse parkirnine (ki ne bi nikoli dosegle toliko), bi ti še vedno raje parkiral kilometer stran in pešačil, kot da bi plačal 70 centov iz tega dodatka.

Zgodovina sprememb…

Seveda, dokler bi moral jaz varčevat v svojem lajfu bi pogledal da dobim to nazaj valda...

Če bi pa imel 5 mil plače pa res ne bi težil za 70 centov parkirnine ja

Ne boj se, ne boš jo imel.
Nisi ti pravi material za take cifre. Maš previsok prag, da firmi oprostiš povračilo 70 centov.

Ljudje s kijami bi morali biti itak oproščeni parkirnine. Če nimaš za avto, potem je logično, da tudi za park plac nimaš.

bemfa ::

1. DA
2. DA
Ostali posti se lahko pobrišejo.

netopypy ::

verjetno ste že zapisali, da to vse plača delodajalec, ko predložiš račune... navadno gre v ddv obračun, če je navedena davčna številka kupca... ampak to je navadno manjši del tvojega doprinosa, če nisi nek (luksuzen) popotnik, ima to delodajalec verjetno preračunano, če pa ne, pa 'udari po materialu'
:)

WhiteAngel ::

OP: Ko firma odpre potni nalog za zaposlenega, so na njem postavke prav za te reči - parkirnine, tunelnine, cestnine. Za refundacijo potrebuje pildke, ne rabi pa računa, izdanega na podjetje.

Avenger ::

feryz je izjavil:

Parkiranje je lahko tudi 1,20 na uro. Po par ur vsakih nekaj dni? Kaj pa vem, jaz ne bi tega pustil, zakaj bi, firma poleg tega dobi povrnjen DDV, gre v strošek, zmanjšuje dobiček, če je za vse zaposlene nato cena parkiranja bila 100€ na mesec je to za podjetje 60€. Pa tuje avtoceste, predornine itd. Vse to gre lahko brez davčne številke na računu, priloženo potnemu nalogu. Skratka, računovodstvo knjiži potni nalog za določen dan, zraven knjiži še parkiranje in avtocesto. Ne gre pa brez potnega naloga.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kazni iz tujine? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7018000 (2763) BadgerSkin
»

nakup na podjetje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
10537368 (30139) SeMiNeSanja
»