» »

GSM - Polnjenje na 85% 2x dnevno ali 1x 100%

GSM - Polnjenje na 85% 2x dnevno ali 1x 100%

1
2
3

energetik ::

kow je izjavil:

bbbbbb2015 je izjavil:

Težava tega polnjenja je, da si suženj telefona, namesto da je telefon tvoj suženj.

Ne razumem kje tocno sem suzenj. Saj ne "laufam takoj", ko se vklopi varcni nacin. To mi je le signal, da ko se naslednjic vsedem za racunalnik, priklopim telefon (na ze pripravljen kabel). Pa tudi, ce pozabim, to pac storim naslednji dan. Kot so ti ze povedali, je zgornja meja softwarsko omejena. Telefon tudi vedno iztaknem, ko ga potrebujem. Tudi, ce se je napolnil le do 35% ipd.
Ravno tako ravnanje sem imel v mislih. Če slučajno vidim, da gre preko ~60%, izštekam. Če ne, pač ne. Če vem da ga bom rabil cel dan brez možnosti filanja, ga nafilam do 85%. Če bi šel za 3 dni v hribe, bi ga tudi na 100% pa vzel s sabo powerbank.
Za vsakodnevno običajno rabo, kjer je na vsakem koraku vključno z avtom na razpolago USBc, pa je čisto vseeno, ali je telefon nafilan 30, 50 ali 65%.
vires in numeris

OK.d ::

Eni iz muhe delajo slona, pač polniš kakor ti paše, ker je po 2-eh letih itak vsaka baterija degradirana, pa ni važno kako jo polniš.
Do zdaj sem še vsak telefon menjal zaradi zastarele verzije androida in ne zaradi okvarjenosti baterije.
LPOK.d

OK.d je izjavil:

ker je po 2-eh letih itak vsaka baterija degradirana, pa ni važno kako jo polniš.
To niti pod razno ni res.
vires in numeris

Han ::

Največ je odvisno od kvalitete baterije kot take. Galaxy S7 je star 5 let in ne kaže bistvene degradacije baterije. V povprečju ga polnim 1× na teden, vedno do 100%. Ko ga dam polnit, ima baterija od 0% do 15%. Tudi Galaxy A5 (2017) ima po več kot 4 letih uporabe in polnjenju 2× tedensko do 100% baterijo še vedno v zelo dobri kondiciji.

chucki ::

Ocitno imas telefon za okras, v vitrini.
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti

OK.d ::

Han je izjavil:

Največ je odvisno od kvalitete baterije kot take. Galaxy S7 je star 5 let in ne kaže bistvene degradacije baterije. V povprečju ga polnim 1× na teden, vedno do 100%. Ko ga dam polnit, ima baterija od 0% do 15%. Tudi Galaxy A5 (2017) ima po več kot 4 letih uporabe in polnjenju 2× tedensko do 100% baterijo še vedno v zelo dobri kondiciji.

S tako uporabo ti komot zdrži 10 let:)
LPOK.d

Han je izjavil:

Tukaj ne gre za kvaliteto baterije, ampak da očitno telefon uporabljaš 7x manj kot običajen uporabnik in s tem narediš manj ciklov.
vires in numeris

Bi ga tudi imel 10 let, pa te Google prisili v menjavo po ca. 5 letih, zato grem na S10e, ki že dobro leto čaka v omari. ;)

Prijatelj ima A5 (2017) skoraj 5 let in je z baterijo še vedno zadovoljen. Polni ga na dva dni. Nekoliko ga moti slaba odzivnost, kar se pozna tudi na S7. Aplikacije so z leti postale precej požrešne...

Dimnik ::

Han je izjavil:

Sigurno ja od kvalitete......glih samsung se lahko hvali z baterijo,maš prav ja

En teden? Kaj maš telefon za okras?

Imam ga predvsem za klice in banko (plačevanje položnic). Za net in ostalo imam tablico in PC.

Aja, k daljši avtonomiji prispeva tudi 3G omrežje. ;)

matobeli ::

Sam ne pozabit da A1 z julijem ugaša 3G, Telekom ga je pa že lansko leto.

Telemach ga še kar nekaj časa ne bo izklopil.

In spet nekdo z robnimi primeri, kot je telefon samo za klice na 3G omrežju :)

Tudi jaz imam še v predalu Nokio 6030 z original baterijo, ni napihnjena nič, drži vsaj 2 tedna, stara je pa 15 let.
vires in numeris

starfotr ::

Po moje bo do konca leta Slovenija brez 3G omrežja. Morda bo T2 še obdržal vendar ostali bodo pa po vsej verjetnosti ugasnili.

Operaterji gledajo na svojo korist. Za vsakega 3G uporabnika morajo plačevat licenčnino. Zato ugašajo 3G in frekvence uporabijo za 4G. 4G telefoni porabijo več elektrike. Zato se baterija prej izprazne.

Razlika v kvaliteti med baterijami definitivno je, s počasnejšim in manj pogostim polnjenjem življenjsko dobo podaljšaš.

s počasnejšim in bolj pogostim polnjenjem v bližini 50% življenjsko dobo podaljšaš.
Evo popravljeno.
vires in numeris

IL_DIAVOLO ::

Polnis lahko 10x na dan po 10%, pa ne bo nic bolj pogosto kot 1x od 0 do 100%.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Vball ::

edina koristna aplikacija za spremljanje ciklov baterije, vidiš tudi koliko mAh je še ostalo bateriji.
https://play.google.com/store/apps/deta...

Lahko štelaš alarm da te opozori ko se napolni do x %, drugače itak pozabiš prej odklopit polnilec.
Drugače pa polnjenje od 0% do 70% = 0.1 cikel, 80% ti skuri 0.2 cikla, med tem ko ti polnenje do 100% skuri cel cikel. Govorim za litijeve baterije.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Vball ()

toro69 ::

Ja prav zabavno brat nasvete "relativnih" fizike.
Sami proceni %, noben pa ne ve pa od česa. Kaj je po vaše 100% in kaj 0%. Je kak algoritem odzadaj. Je pri 0% baterija popolnoma prazna. Ima mogoče baterija kake kontrolne celice...

Ne preveč fantazirat.

bbbbbb2015 ::

starfotr je izjavil:

Po moje bo do konca leta Slovenija brez 3G omrežja. Morda bo T2 še obdržal vendar ostali bodo pa po vsej verjetnosti ugasnili.

Operaterji gledajo na svojo korist. Za vsakega 3G uporabnika morajo plačevat licenčnino. Zato ugašajo 3G in frekvence uporabijo za 4G. 4G telefoni porabijo več elektrike. Zato se baterija prej izprazne.

Mobilna telefonija se je razvijala, bom rekel, generacijsko. Svojčas sem imel CDje, potem DVDje od teh standardov. 3G je bil dosti bolj kompliciran od 2G, opreme več, stikal, prenos podatkov. Arhitektur je bilo več, ni se vedelo, recimo, če ločiti podatkovni promet na bazmi postaji, da gre ven ali pri operaterju. OSS je bil zelo različen, težav s kompatibilnostjo precej.

3G so naflikali, da je to vse skupaj nekako delalo. 4G je bil ne ravno "clean sheet" dizajn, ampak močno kapitaliziran na izkušnjah, pridobljenih na 3G. Čeprav je imel 4G dodatne frekvence, je večina 4G lahko delala tudi na 3G frekvencah.

Stvar je bila samo v tem, kdaj bo dovolj 4G telefonov, da ne bo nekdo padel na 2G podatke (GPRS), če izklopijo 3G. 3G izklop je bil napovedan že dolgo časa in v ZDA in v Evropi. 2G ostaja. Obstaja še dosti poceni terminalov, za katere je delovanje 2G nujno.

Kar se mene tiče, je v redu, da so izklopili 3G. Temu se reče napredek, nima to veze gledanjem (striktno) na koristi.

Napetost pri prazni in polni celici je seveda znana in definirana in izkemno pomembna. Ti dve napetosti predstavljata 0 ter 100%.

Bolt ::

Jao jao, kaj vse ne prebereš. Nič čudno, da ste reveži v glavi in v denarnici.
Ne misli, da si dober, če si najboljši med najslabšimi.

Nehaj svoje prispevke brat pa ti bo hitro bolje.

Mimogrede, a si že prišel do 30€? Pa sporoč kam pošljem račun.

mailer ::

Polnim do max s starim polnilcem od nokie E52, polnit dam, ko se vklopi varčevanje z energijo pri 15%. Telefon pa Moto G5.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

matobeli je izjavil:

Nehaj svoje prispevke brat pa ti bo hitro bolje.

Mimogrede, a si že prišel do 30€? Pa sporoč kam pošljem račun.

Ti si samo v tej temi par 1000€ v minusu.
Najbolj bedasta izjava ever. Samo za to ijavo bi moral dat stotaka. Samo ker veš da je to neizvedljivo mečeš take bedastoče ven. To si samo dokazal kakšen revež si. Vsak normalen ve, da je to neizvedljivo.
Res si car.

Nared seznam, utemelji, uporabniki bodo glasovali jay or nay, midva bova pa plačala.

bbbbbb2015 ::

Bolt je izjavil:

Jao jao, kaj vse ne prebereš. Nič čudno, da ste reveži v glavi in v denarnici.

Ajd, majstore, ne zajebavaj. Evo ti članek, kako se oceni SOC (State of capacity) in SOH (State of health):
https://www.sciencedirect.com/science/a...

Do ene mere preberemo, malo pogledamo po virih, če je kaj zanimivega, pa tako.

kow ::

Niso vse baterijske celice enakega tipa. LFP so se posebej problematicne za BSM, ker se voltaza zelo malo spremeni v odvisnosti od 'state of charge'.
LFP celice so primerne recimo za avte, pri telefonih pa rabis celice z visjo gostoto energije.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

Karen ::

K prvemu: ti sam uporabljaj, polni ko pač lahko... kdo se ima pa čas zafrkavat z "optimizacijo polnjenja" nečesa, kar je dandanes praktično potrošni material. Baterije se starajo, to ali jo boš menjal 3 mesece prej ali kasneje je škoda mentalnega napora, razen če se rad ukvarjaš s tem za hobi. Za navadne smrtnike se je v zadnjih 15. letih že praktično izkazalo, da filanje telefonov, tablic, notebookov ipd. nima veze - če uporabljaš pač naredi tako da naj tehnologija služi tebi in ne obratno da si suženj filanja 2x na dan da bo baterija bolj "zdrava" - to je mentalno nezdravo.
Saj je lepo slišat 2 strani teorije filanja baterij zgoraj, samo komu se pa realno to da (samo slo-techovcem :-) ).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Karen ()

Glupe nasvete lahko zadržiš zate. Napisali smo OPju, kaj je bolj optimalno, če bo tako delal, se bo pa sam odločil. In ne, ni vseeno kako se fila, če hočeš daljšo življenjsko dobo baterijo. Ker vsaj jaz menjam telefon, ker crkne baterija, ne zaradi česa drugega, meni to ni potrošna roba.
In če ga zaradi AA itak filam vsaj 2x dnevno, se s tem nič ne ubadam, prav tako ne, če sem v nastavitvah omejil na 85%.
vires in numeris

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: energetik ()

Karen ::

Ni potrebe po žaljenju. Tako kot si napisal ti da je optimalno ne poznam nikogar da bi filal, če ti malo "vrnem" mogoče zato, ker pač ne poznam nobenega weirdo-ta. Tako fila samo gorenjec na steroidih, vprašaj kogarkoli od bližnjih če tako fila. Vsi vedo da je bolje filat ne do 100%, ampak najbrž se z razlogom s tem nihče ne ukvarja. Ampak to velja samo za nas 99,95% bedakov ki dajemo glupe nasvete, cvet inteligence pa pač prilagaja svoje življenje optimizaciji polnjenja fakin' baterije. c'm on... čist fino je prebrat teorijo teh dvehbstrani, celo poučno, ampak da bi iskal charger zato da bo baterija 2x na dan nafilana do 85%, ok, če bi bil trol brez lajfa mogoče.

Karen je izjavil:

K prvemu: ti sam uporabljaj, polni ko pač lahko... kdo se ima pa čas zafrkavat z "optimizacijo polnjenja" nečesa, kar je dandanes praktično potrošni material. Baterije se starajo, to ali jo boš menjal 3 mesece prej ali kasneje je škoda mentalnega napora, razen če se rad ukvarjaš s tem za hobi. Za navadne smrtnike se je v zadnjih 15. letih že praktično izkazalo, da filanje telefonov, tablic, notebookov ipd. nima veze - če uporabljaš pač naredi tako da naj tehnologija služi tebi in ne obratno da si suženj filanja 2x na dan da bo baterija bolj "zdrava" - to je mentalno nezdravo.
Saj je lepo slišat 2 strani teorije filanja baterij zgoraj, samo komu se pa realno to da (samo slo-techovcem :-) ).

Točno to. To sem napisal v prvem stavku. Toda ne slo tech inženirji pišejo knjigo. LOL

Bolt je izjavil:

To sem napisal v prvem stavku.

Ne nisi. Nekje sred romana o starih fotrih si začel razlagat o tem kako je treba bit pazljiv pri polnjenju.

Oba vajina romana lahko strnemo v "Vtakni ko rabiš".

hojnikb ::

kow je izjavil:

Niso vse baterijske celice enakega tipa. LFP so se posebej problematicne za BSM, ker se voltaza zelo malo spremeni v odvisnosti od 'state of charge'.
LFP celice so primerne recimo za avte, pri telefonih pa rabis celice z visjo gostoto energije.

napetost niti pri telefonih ni edina metrika za dolocanje SOC. To pocnejo zgolj zelo neumni BMSi...

toro69 je izjavil:

Ja prav zabavno brat nasvete "relativnih" fizike.
Sami proceni %, noben pa ne ve pa od česa. Kaj je po vaše 100% in kaj 0%. Je kak algoritem odzadaj. Je pri 0% baterija popolnoma prazna. Ima mogoče baterija kake kontrolne celice...

Ne preveč fantazirat.

Margain rezervne kapacitete pri mobilnih telefonih je izjemno majhnen. Mogoče reda 5%. Tko da k izpise 0%, si lahk sigurn da je celica dejansko blizu 0% dejanske uporabne kapacitete.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

matobeli je izjavil:

Bolt je izjavil:

To sem napisal v prvem stavku.

Ne nisi. Nekje sred romana o starih fotrih si začel razlagat o tem kako je treba bit pazljiv pri polnjenju.

Oba vajina romana lahko strnemo v "Vtakni ko rabiš".

Kdo piše o romanih. Ti še sam zase ne veš kaj pišeš. Nije svaka žvaka za seljaka. Malo manj glej youtube, pa malo več prakse. Da boš vsaj vedel zakaj ga imaš.

Kako pa kaj seznam napreduje? Ne bo nič, kajne? A si se ustavil pri februarju 2023 pa je zmanjkalo koncentracije?

Sezname ti delaš ne jaz.
Ne se še bolj brukat kot si se že. Dobr da te poznamo in da te nobeden ne jemlje resno.

Torej... si chicken? Ne, saj vem da nimaš kaj dokazovat random neznancu.

Če zagusti pa nardiš nov uporabniški ime. Mater so fini tile interneti.

A to po sebi sklepaš. Saj vem, da si revež toda na žalost na meni ne boš zaslužil. Boš moral prosit koga drugega.

kajtimara ::

Kakšen Android program za spremljanje polnosti baterije?
Da ne grem preko 80% - 85%.

AccuBattery. Vendar ti samo zapiska, izklopit moraš sam. Razen če imaš rootan telefon. Sicer pa imajo novejši Androidi že itak nastavitev za 85%, tam se dejansko sam neha filat.
vires in numeris

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: energetik ()

Karen je izjavil:

Ni potrebe po žaljenju. Tako kot si napisal ti da je optimalno ne poznam nikogar da bi filal, če ti malo "vrnem" mogoče zato, ker pač ne poznam nobenega weirdo-ta. Tako fila samo gorenjec na steroidih, vprašaj kogarkoli od bližnjih če tako fila. Vsi vedo da je bolje filat ne do 100%, ampak najbrž se z razlogom s tem nihče ne ukvarja. Ampak to velja samo za nas 99,95% bedakov ki dajemo glupe nasvete, cvet inteligence pa pač prilagaja svoje življenje optimizaciji polnjenja fakin' baterije. c'm on... čist fino je prebrat teorijo teh dvehbstrani, celo poučno, ampak da bi iskal charger zato da bo baterija 2x na dan nafilana do 85%, ok, če bi bil trol brez lajfa mogoče.
Lej napisani so bili nasveti, če jih bo kdo upošteval, je pa njegova stvar. Samo ne pisat, da je vseeno kako se fila, ker bo itak crknilo, ker ni res.
In če si spregledal, novi telefoni imajo nastavitev za max 85%, ne rabiš nič razmišljat, polniš kot si navajen, pridobiš pa kar nekaj življenjske dobe z malim žrtvovanjem celotne kapacitete. Nekateri pa pač ne rabimo niti 50% celotne kapacitete in bomo baterijo ohranili x2 ali x3 časa glede na običajno rabo. Kot rečeno, v avtu zaradi AA itak 2x dnevno vklopim telefon, skupaj dobim cca. 30% kapacitete, to mi je večinoma dovolj, da mi ni treba več filat drugje.
vires in numeris

Scorpy84 ::

Moj s21 ultra, polnim skoraj od začetka na 85%, vedno počasno polnjenje. Zdrži mi cel dan uporabe, igrice na njemu ne igram. Zdaj čez en mesec bo dve leti, da ga imam, pa ne opažam, da kaj manj zdrzi. Se vedno do večera imam 20-25% ko ga dam polniti. Prešnja s9 in s6 sta v tem času že pokazala, da je baterija bila precej slabša.

toro69 ::

Scorpy84 je izjavil:

Moj s21 ultra, polnim skoraj od začetka na 85%, vedno počasno polnjenje. Zdrži mi cel dan uporabe, igrice na njemu ne igram. Zdaj čez en mesec bo dve leti, da ga imam, pa ne opažam, da kaj manj zdrzi. Se vedno do večera imam 20-25% ko ga dam polniti. Prešnja s9 in s6 sta v tem času že pokazala, da je baterija bila precej slabša.

Imam Motorolo g9 plus, polnim od začetka na 100%, praznim pod 10%. Zdaj čez en mesec bo 2,5 leta. Ne opažam, da kaj manj zdrži. Polnim po treh dneh, skupaj 9h SoT.
Prejšnja G5s je bila prazna ze po 2,5 dneh.

toro69 je izjavil:

Scorpy84 je izjavil:

Imam Motorolo g9 plus, polnim od začetka na 100%, praznim pod 10%. Zdaj čez en mesec bo 2,5 leta. Ne opažam, da kaj manj zdrži. Polnim po treh dneh, skupaj 9h SoT.
Prejšnja G5s je bila prazna ze po 2,5 dneh.

S21 ultra. Februarja 23 dve leti. Polnjen vedno zelo hitro. Odklopim če sem zraven tam 95-97% če ne pa do konca. Polnit dam po potrebi, včasih že na 50% največkrat pa tam 20-30%. Do konca, da se mi je sam ugasnil mogoče dvakrat. Baterija zdrži tam od 95 do 20% normalne uporabo brez kakšnih igric ali kakšnih drugih extremnih obremenitev brez problema 12-16h. Vedno vklopljeno vse, lokacija, wifi, mobilni, bluetooth...
Ja energetik bullshit. Te tvoje študije zadrži zase, ker vsa ta tvoja nakladanja so preprosto ugibanje, ki je odvisno še od kaj drugega kot pa od kdaj do kdaj in od kje do kje se polni. Ja crkne lahko pa če se še ne vem kako držiš teh tvojih %.
Ja vsak lahko poda svoje mnenje in nasvete samo ne pa vsiljevat svojega mnenja vsemu vesoljnemu svetu.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: matobeli ()

kow ::

Bullshiter si kar ti. Fizikalne zakonitosti baterijskih celic so precej jasne ter tudi zelo prestudirane. In ne, ti baterije ne napolnis na 100%, tudi ko ti kaze telefon 100%.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

kow je izjavil:

Bullshiter si kar ti. Fizikalne zakonitosti baterijskih celic so precej jasne ter tudi zelo prestudirane. In ne, ti baterije ne napolnis na 100%, tudi ko ti kaze telefon 100%.

Ahahaha. Glej svoje fizikalne zakonitosti si lahko vtakneš več kam:))
Vas pravljičarje in neke kvazi youtube nakladače, teoretike... nabijem na ...
matobeli, energetik, kow... ste dvorni norčki slotecha, katere nobeden več ne jemlje resno in ko vam zmanjka trollanja je vse kar zmorete še: predlagaj izbris. Tako da, vse ste pokazali kaj zmorete in znate, sedaj pa se poberite v svoje luknje in nakladajte svojim bližnjim, če vas prenašajo, tolažite se edino s tem, da vam oni verjamejo, ker tukaj vas nobeden več ne jemlje resno.:))

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: GupeM ()

A to je vse, kar zmoreš-te! Ko vam zmanjka argumentov in youtube nakladaja pa je edino, kar zmorete predlagaj izbris. A pa tebe in raznorazne matoelektrobelije ni nič sram, da se tako brukate. A pa vi doma kdaj pokažete svojim, kakšne bedarije pišete preko forumov vesoljne slovenije...
Šintaro je za vas tatamata. Da vas ni sram, da ste tako nesposobni, da ne znate niti enega telefona napolnit.

Zgodovina sprememb…

Halo imam en resen problem. Telefona nisem izklopil na 85%, polnil se mi je celo noč, kaj naj naredim. Ali ga vržem v smeti ali ga naj podarim revežu matobeliju, ki nima za burek in preko forumov prosjači za denar.

Sorry nimam, če bi mu še raje dal. Javno oznanjam, da sem mu samo v tej temi dolžen 1000€.
Zbiram javne prispevke. Prosim da donirate SMS na matobeli 5 ali 10€. Že vnaprej Hvala!

Zanimivo pa, da se Jože_K ne oglaša več. Verjetno je to kar matobeli sam mal prišel trollat, da si pridobi malo denarja in pa pozornosti, ker ga je doma mamica odstranila z dude in sedaj ima težave z iskanjem pozornosti.
Sedaj pa hitro jokat mamici. Mami, mami Bolt mi pa nagaja.

Zgodovina sprememb…

1
2
3

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako polniti baterijo oz. vpliv polnjenja na življensko dobo.

Oddelek: Mobilne tehnologije
163221 (2733) bajsibajsi
»

Stop charging aplikacija (strani: 1 2 )

547957 (6693) ncc2000
»

Galaxy S4 - baterija

162915 (2641) hojnikb
»

Še o težavah z novim iPadom (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
15134150 (27601) Owe-
»

Kako ravnati z litij-ionskimi baterijami (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
6021759 (18386) MrStein

Več podobnih tem