Forum » Mobilne tehnologije » Stop charging aplikacija
Stop charging aplikacija
Master_Yoda ::
Moj Redmi note 3 z LiPo mi pri 100% javlja da je voltaza 4400 mV. Ga ponavadi odklopim pri 90% ko se zelena lucka prikaze. Trenutno je na 77% in je voltaza 4143 mV. Izgleda se LiPo polni do visje voltaze kot Lion (4200), ali pa mi telefon overcharga baterijo (ali pa napacno voltazo kaze).
hojnikb ::
različni proizvajalci majo različne maks voltaže. 4.35V ni nič takega za litijeve baterije
#brezpodpisa
Magic1 ::
Izgleda da kitajci radi overchargajo svoje baterije. Mogoče res ni nič takega, a z zelo veliko verjetnostjo to vpliva na število življenskih cikov. Tudi "klasični" LiIon ima načeloma dvakrat več ciklov od LiPo. Pri uporabi napetosti 3.7-4.1V boš imel kakšnih 1000 ciklov brez pretirne izgube kapacitete, pri večjem razponu pa bo primerno hitreje celica izgubljala na kapaciteti. Pri mojem leto starem telefonu , ki baterijo fila na 4.35V, je baterija že občutno slabša.
Magic
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako polniti baterijo oz. vpliv polnjenja na življensko dobo.Oddelek: Mobilne tehnologije | 3259 (2771) | bajsibajsi |
» | Android aplikacija: charging planOddelek: Loža | 3746 (3112) | jest10 |
» | Polnilec za telefonOddelek: Mobilne tehnologije | 2438 (2192) | bobicek |
» | Polnjenje 16850 battery packaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4533 (3767) | jest10 |
» | generična baterija za mobitelOddelek: Mobilne tehnologije | 3737 (3420) | šernk |