» »

šibek signal

šibek signal

polozweii ::

Po resetiranju na tovarniške nastavitve je signal na telefonu zopet šibek. Trenutno je omrežje 4G.

Lani sem glede na neka navodila na internetu spreminjal nastavitve omrežja pa sem medtem pozabil kaj točno.
Je možno da sem spreminjal omrežja G?
Na voljo so štiri možnosti:
4G/3G/2G
3G/2G
samo 3G
samo 2G

Telefon se uporablja za klice in SMS, skoraj nikoli še MMS. Internet ni v uporabi.

Han ::

Kateri operater? 2G in 3G omrežje imata boljši signal in pokurita manj baterije.

GupeM ::

3G ima na Telekomu precej slab signal, glede na to, da so ga ugasnili. A1 ga bo pa junija ali julija ugasnil, tako da ...

... greš na Telemach in uživaš v 3G. ;)

GupeM ::

Do kdaj?

Za zdaj ni znano. "Kratkoročno ne načrtujejo ukinitve 3G omrežja, saj z njim zagotavljajo najboljšo pokritost in govorne storitve za uporabnike, ki ne uporabljajo VoLTE."

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Han ()

Scorpy84 ::

4g imaš tudi na 800Mhz, kjer je signal enako močen kot na 2g, ki je tudi na podobni frekvenci, le zaradi drugačnega merjenja, v tem primeru podatkovno, kaže drugačno moč signala. Tukaj skoraj vsak telefon, sploh tisti prvi telefoni s podporo lte, vsak po svoje kaže. Torej če ti kaže telefon eno črto, ne pomeni nujno, da je signal šibek, pač izmeri hitrost, ker pa ne uporabljaš tega, pol je vseeno? Druga možnost, da ti telefon, seveda nisi napisal kateri je in ne podpira vse 4g frekvence ali pa je programsko omejeno po regijah, kot je včasih bilo, probaj spreminjati regijo/državo, da sprostiš uporabo frekvence. Če ne enostavno prešaltaj na 2g, kar verjetno si že prej naredil, če te ne skrbi, da te lahko prisluškujejo, kar mislim da ni tak problem, če nimaš kakšne skrivnosti.

starfotr ::

Fiksiraj na 2G in bo delalo 100 % časa.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Telekom ugaša 3G (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
7713764 (3742) V-i-p
»

T-2 - mobilna telefonija (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
5315291 (7425) broken/link
»

Telemach mobilno omrezje, kako ste zadovoljni? (strani: 1 2 )

5432111 (5457) link_up
»

Kdaj bo umrl 2G? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
7615622 (8382) Gregor P
»

Prekinjanje mobilnega neta

161485 (825) Skylord

Več podobnih tem