» »

Problem z delanjem particij

Problem z delanjem particij

jjohny ::

Pravkar delam particije s pomočjo zagonske diskete Win98se in programa fdisk. Ko delaš primarno, sekundarno par. in logični pogon, se vmes nekajkrat ugotavlja integriteta pogona. Meni ne pride vedno do 100% ampak se že prej kje ustavi. Ni pa nobenega obvestila o kakšni napaki. Potem mi ne preostane drugega kot restart računalnika.
Zanima me kaj lahko tu naredim, da bo prišlo do 100%?
Kje bi bil lahko vzrok za ta problem?

Sistem:
MSI MS6163 PRO
celeron 1100 Hz
GeForce Ti4200 MSI
3x128 Rama
WD 80 MB (preko PCI kontrolerja)
Pekač Teac 52x
CD Teac

lp, jani

sash ::

uporabi raje zagonski CD od win2000/XP ali pa zagonske diskete od Partition Magica, ker si verjetno naredil prevelike particije z katerimi imajo win9x težave
--------------------
Think different...
TOROiD Group

Particiji sta bili res precej veliki. Ena je 25 GB, druga pa 50 GB. Ampak potem sem poizkusil še enkrat in je šlo brez problema.
Problemi se torej pojavlajo samo občasno. Jaz malo dvomim glede tega, da Win98 SE ne bi prebavljal tako velikih particij???

lp, jani8-O :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jjohny ()

Spajky ::

vrži ven srednji ram ... po mojih izkušnjah na tej plati bolje! 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Lith ::

uporabi disketo za testiranje in kreiranje disk particij, kje sem že to napisal --> ah, tukaj !
¤ black holes rule; I like the speed, speed kills ¤

Windowse 98 in nato še XP sem instaliral. Sedaj pa me zanima nekaj drugega. Občutek imam, da PC ne deluje najbolje.
Danes ko sem prižgal (WinXP) se je med postavljanjem pojavilo eno okno, ki sem ga prvič videl.
Pisalo je nekaj v tem smislu:
Opravičujemo se za napako. Napaka je posledica hardwerskega ali softwerskega problema. Potem še nekaj piše in nakoncu imaš na izbiro:
Safe mode
Safe mode with networking
Safe mode with Command prompt
Last known good configuration
Start windows normally

Opazil sem tudi, da imata isti IRQ (11) grafična kartica Geforce Ti4200 (MSI) in PCI kontroler za trdi disk. Zanima me ali ga lahko to kaj moti???

No, lepo prosim, če mi kdo pove ali kaj moti, da imata isti IRQ (11) grafična kartica Geforce Ti4200 (MSI) in PCI kontroler za trdi disk???

ToniT ::

Ne moti. Ker imaš enable ACPI, je to v redu.

Thanks za odgovor.
Sedaj me pa zanima še glede delanja particij z CD-jem od WinXP. Torej a je možno, da vstavim CD in samo naredim particije, nato pa vstavim CD od Win98 SE in instaliram Win98SE???
XP-jev zaenkrat ne bi nalagal.

lp, jani

sash ::

jap je možno, ti daj XP-je not spusti instalacijo tako daleč da boš naredil particije, jih pusti sformatirat, pol pa prekini nalaganje (reset) pol pač daj CD od 98 not
--------------------
Think different...
TOROiD Group

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Delanje particij (NTFS)

Oddelek: Operacijski sistemi
151903 (1766) pivmik
»

Restart med instalacijo Win98se