Forum » Programska oprema » Excel
Excel
kimmich ::
Zanima me kako lahko naredim številčenje v Excelu čez več listov.
Če označim vse liste in naredim v nogi številčenje mi le ta za vsak list posebej naredi od 1 naprej.
Če na drugem listu hočem, da se nadaljuje od prejšnjega mi doda 10.
Na prvem listu imam strani 1-5.
Na drugem mi začne z 1 naprej, če to spremenim na roke v 6 mi le to spremeni v 16 in potem naslednja stran 26 itd
Lp
Če označim vse liste in naredim v nogi številčenje mi le ta za vsak list posebej naredi od 1 naprej.
Če na drugem listu hočem, da se nadaljuje od prejšnjega mi doda 10.
Na prvem listu imam strani 1-5.
Na drugem mi začne z 1 naprej, če to spremenim na roke v 6 mi le to spremeni v 16 in potem naslednja stran 26 itd
Lp
mirator ::
Označiti moraš vse liste in potem dati v print. Se pravi, klikneš na npr. list 1, pritisneš šift in klikneš na list 5. Tako imaš povezanih 5 listov, na katerih imaš nastavljeno področje tiskanja.
Označiti moraš vse liste in potem dati v print. Se pravi, klikneš na npr. list 1, pritisneš šift in klikneš na list 5. Tako imaš povezanih 5 listov, na katerih imaš nastavljeno področje tiskanja.
Hvala ampak rabim številčenje ne tiskanje.
Na prvem listu imam oštevilčene strani 1-5 na drugem listu pa spet začne z 1. Če hočem spremenit v npr6 pa mi številko spremeni v 16 in potem naslednja stran na tem listu je 26.
Mogoče te res ne razumem.
Ampak, če označiš vse liste in greš potem v "priprava strani", "noga" in vstaviš &[stran, ti oštevilči vse strani na vseh listi od 1 do maksimalne št. strani. Ne smeš pa vnesti številke. Če želiš števičenje od določene številke dalje, potem v "priprava strani" vpišeš začetno številko v okence "številka prve strani"
Ampak, če označiš vse liste in greš potem v "priprava strani", "noga" in vstaviš &[stran, ti oštevilči vse strani na vseh listi od 1 do maksimalne št. strani. Ne smeš pa vnesti številke. Če želiš števičenje od določene številke dalje, potem v "priprava strani" vpišeš začetno številko v okence "številka prve strani"
Mogoče te res ne razumem.
Če želiš števičenje od določene številke dalje, potem v "priprava strani" vpišeš začetno številko v okence "številka prve strani"
Tako je in to na vsakem listu posebej.
Hvala.
Luxluce ::
Sicer uporabljam LibreOffice, verjetno je podobno kot v Excelu. Problem pa je sledeč. V celici napišem neko število, pike za številom pa ne prikaže. Če je pika vidna, je v Input Line pred številko en znak. Primer '2. pokaže piko. Torej, kje v nastavitvah pridem do tega znaka?
Argonavt ::
Poglej tipko za 0, torej desno od nič. Znak je enojni apostrof, pogosto se uporablja za vnos tekstovnih zapisov v celice aka:
040111222 vneseš, poreže nulo in vpiše kot številko, poravnava v celici desna
'040111222 vneseš, NE poreže nulo in vpiše kot besedilo, poravnava v celici levo ali famozni zeleni trikotniki v Excel celicah.
040111222 vneseš, poreže nulo in vpiše kot številko, poravnava v celici desna
'040111222 vneseš, NE poreže nulo in vpiše kot besedilo, poravnava v celici levo ali famozni zeleni trikotniki v Excel celicah.
Sicer uporabljam LibreOffice, verjetno je podobno kot v Excelu. Problem pa je sledeč. V celici napišem neko število, pike za številom pa ne prikaže. Če je pika vidna, je v Input Line pred številko en znak. Primer '2. pokaže piko. Torej, kje v nastavitvah pridem do tega znaka?
Ne poznam LibreOffice, vendar če je podobno,še ne pomeni, da je enako. V excelu moraš pač v celicah, kjer želiš vrstilne števnike (številke s piko) nastaviti "besedilo" ali "splošno". Ali pač vsakič pred vpisom številke v celico pritisniti najprej skupaj (#alt# in #?#), potem pa številko.
Hvala obema, Argonavt in mirator, za odgovore. Našel sem znak ' na tipki kjer je vprašaj in zadeva deluje, če pred število vstavim ta znak. Redko rabim tak zapis, zato je ta rešitev zame sprejemljiva, ne predstavljam pa si, da bi moral vpisovati večje količine podatkov na ta način. Potem bi se moral najbrž poglobiti v "miratorjev" nasvet. Lp
Argonavt ::
Pretvorba med number in TXT je cela znanost in za poslovne uporabnike full tema. Rocno znaka ' pogost ni treba pisat, ker so na voljo:
- stevilki v TXT imas prav ukaz za cel stolpec Pretvori v stevila.
Pretvorba cifer v besedilo brez tipkanja' lahko naredis s funkcijami CONCAT, TEXT, kontra smer pa Value, Pa se par se jih najde.
-noro uporaben je tudi Podatki Besedilo v stolpec ki Pretvori z dvemi kliki v obe smeri txt--number cele stolpce.
- kak boljs poznavalec se znajdes s Power & query Pretvori dinsmicno vse vrste podatkov in korake zabelezi za, samodejno ponavljanje.
Predvsem Sap userji s te teme doktorirajo, Imam skripto na 30 straneh samo za trike s pretvorbami.
- stevilki v TXT imas prav ukaz za cel stolpec Pretvori v stevila.
Pretvorba cifer v besedilo brez tipkanja' lahko naredis s funkcijami CONCAT, TEXT, kontra smer pa Value, Pa se par se jih najde.
-noro uporaben je tudi Podatki Besedilo v stolpec ki Pretvori z dvemi kliki v obe smeri txt--number cele stolpce.
- kak boljs poznavalec se znajdes s Power & query Pretvori dinsmicno vse vrste podatkov in korake zabelezi za, samodejno ponavljanje.
Predvsem Sap userji s te teme doktorirajo, Imam skripto na 30 straneh samo za trike s pretvorbami.
Verjamem, da so ti programi cela znanost. Jaz naredim dvakrat na leto razpredelnico, kaj več pa najbrž ne bom rabil.
Je pa program LibreOffice kar v redu, se mi zdi, vsaj za moje potrebe. Do nedavna sem imel licenčni Excel in Word, potem pa mi je, po nadgradnji na novejši OSX, nehalo delovati. In bolj počasen je ratal. Bo treba razmišljati menjavi računalnika, zdajšnji je "late 2012"! No, sem malo zašel iz teme.?
Je pa program LibreOffice kar v redu, se mi zdi, vsaj za moje potrebe. Do nedavna sem imel licenčni Excel in Word, potem pa mi je, po nadgradnji na novejši OSX, nehalo delovati. In bolj počasen je ratal. Bo treba razmišljati menjavi računalnika, zdajšnji je "late 2012"! No, sem malo zašel iz teme.?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Excel tiskanje vsake vrstice na svojo stranOddelek: Pomoč in nasveti | 545 (342) | nejc_nejc |
» | pomoč excel (strani: 1 2 )Oddelek: Programska oprema | 8063 (3640) | -JM- |
» | Izšel LibreOffice 5.0.0 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Pisarniški paketi | 63630 (29395) | noraguta |
» | Izšel LibreOffice 3.6Oddelek: Novice / Pisarniški paketi | 6377 (4444) | Icematxyz |
» | excel problemOddelek: Programska oprema | 2143 (1982) | ||_^_|| |