Forum » Strojna oprema » Povečana temperatura
Povečana temperatura
jjohny ::
Imam plato MSI MS6163 PRO in procesor Celeron 1100 MHz. V Biosu mi pišeta naslednji dve temperaturi:
Sistem temperature 48°C
CPU temperature 43°C
Zanima me ali je to normalno ali je preveč??
lp, jani
Sistem temperature 48°C
CPU temperature 43°C
Zanima me ali je to normalno ali je preveč??
lp, jani
MrGTO ::
teh 48°C v sistemu me mal moti, pa se vecja je od procesorja.To je nemogoce, razen ce nimas vodnega.
Jaz mam sistem temp. okoli 28, proc pa 43.
Jaz mam sistem temp. okoli 28, proc pa 43.
jjohny ::
Nimam vodnega. Imam klasični ventilator na procu.
Mogoče je pa senzor za temperaturo sistema postavljen na kako čudno mesto??
A naj odstranim katero pokrivno ploščico (tiste ploščice, ki zapirajo slote) in se bo notranjost bolj hladila??
lp, jani
Mogoče je pa senzor za temperaturo sistema postavljen na kako čudno mesto??
A naj odstranim katero pokrivno ploščico (tiste ploščice, ki zapirajo slote) in se bo notranjost bolj hladila??
lp, jani
ganzi ::
a pa mas tako temperaturo ko je procesor do konca obremenjen al tko k je sam prižgan?
Raj notr vrž dva 80x80 enga da piha topel zrak ven druzga da piha hladen zrak noter pa bo..
Raj notr vrž dva 80x80 enga da piha topel zrak ven druzga da piha hladen zrak noter pa bo..
Tarzan ::
Tista temperatura sistema je kar neki pomojem. Abit KD7 je tudi merila temperaturo sistema 50°C in več, ker je imela senzor tako neumno postavljen.
S tvojima temperaturama ni nič narobe, lahko si brez skrbi.
S tvojima temperaturama ni nič narobe, lahko si brez skrbi.
Spajky ::
senzor za system temp je tik zraven Aux temp priključka proti AGP slotu (smd komponenta na plati) in je treba cca. dat -5°C v programu za merjenje temp.offset naštimat, da kaže približno točno temperaturo zraka v kišti .... temp senzor za proc je pod hladilnikom zraven slot1 in je treba cca. +10°C v programu za merjenje temp.offset naštimat, da kaže približno točno temperaturo v jedru proca (realno!) ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | vročeOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1243 (1121) | sdolinsek |
» | čudne temperatureOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1381 (1127) | Yacksy |
» | Sistemska temperatura 38 COddelek: Hlajenje in modifikacije | 1090 (927) | Spajky |
» | Athlon T-bird 1.2 - VROCE!!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1812 (1651) | VASkO |
» | Temp DetectionOddelek: Pomoč in nasveti | 1424 (1296) | Marjan |