» »

Telemach na RUNE optiki povezava težava

Telemach na RUNE optiki povezava težava

flagellum ::

Imam EON full paket pri Telemachu na RUNE optiki. Sem opazil pa težavo, da ko recimo imam računalnik zaprt oz v hibernate in ga vklopim nimam povezave v internet 1 minuto. Enako je z Wi-Fi omrežjem na telefonu - ko telfon vklopim ali preklopim iz letalskega načina imam povezavo na Wi-Fi a brez interneta 1 minuto.

So mogoče kakšne nastavitve v modemu, ki povzročajo te težave?

markasaso12 ::

Pozdravljeni zanima me ali operater Telemach omejuje internetno hitrost na optičnem omrežju RUNE ali so hitrosti takšne, kot so navedene v paketih? :)

Lightning5 ::

Zdravo,
Zato so pristojni na Telemachu. Naj ponudbo s hitrostjo pošljejo na tvoj email. Če ni pač reklamacija.

Jarno ::

markasaso12 je izjavil:

Pozdravljeni zanima me ali operater Telemach omejuje internetno hitrost na optičnem omrežju RUNE ali so hitrosti takšne, kot so navedene v paketih? :)

Sem iz radovednosti povprašal ChatGPT, to je bil odgovor:

Telemach na optičnem omrežju RUNE načeloma zagotavlja hitrosti, kot so navedene v paketih, npr. do 1 Gbps za pakete z večjimi hitrostmi. Vendar pa so nekateri uporabniki poročali o omejitvah hitrosti pri določenih storitvah, kot so prenosi iz platform, kot so Steam, Microsoft Store ali Windows Update, medtem ko je hitrost pri torrentih neomejena. Poleg tega lahko pride do težav s hitrostjo, če je omrežna oprema, kot je modem ali router, manj zmogljiva
​(Slo-Tech)​(Gorenjski glas).

Hitrost na omrežju RUNE sicer omogoča stabilne in visoke hitrosti, vendar je zmogljivost lahko odvisna od uporabe specifičnih aplikacij ali konfiguracije omrežja​
(Gorenjski glas)​(Krajevna skupnost Izlake).
#65W!

Pozdravljeni,

danes so mi v hišo namestili optično dozo in dali napravo. innbox G23 NT - GPON Zanima me, kakšen je nadaljnji postopek, saj imam že sklenjeno pogodbo z operaterjem Telemach. Ali operater sam obvesti, kdaj bo prišel na dom in prinesel svojo opremo (WiFi ruter in EON škatlico), ali moram sam kaj ukrepati?

Hvala za pomoč!

Slika 1

Slika 1

Slika 2

Slika 2

fitipaldi ::

Jaz sem tehnika za mojo okolico poklical. Pa je pol on zrihtal nalog in prišel še isti dan

skumpl ::

Nič ne čakaj ker se boš lahko načakal preden se bodo spomnili, da ti morajo narediti priklop. Javi operaterju, da imaš OTN in naj odprejo nalog za priklop na omrežje.

Pozdravljeni,

poklical sem na Telemach in so mi rekli, da me bodo obvestili o priklopu. Zanima me, kako dolgo ste vi čakali na priklop Telemacha na optiko preko Rune omrežja? :)

Update
Pozdravljeni,

Telemach me je obvestil, da bodo v ponedeljek prišli priključit storitve . Upam, da ne bom imel toliko težav, kot sem jih imel prej z mojim starim sistemom, kjer sem moral včasih po večkrat na dan resetirati ruter. Prej sem imel krožnik Ario, kar je bilo precej neprijetno.

beta1 ::

markasaso12 je izjavil:

Update
Pozdravljeni,

Telemach me je obvestil, da bodo v ponedeljek prišli priključit storitve . Upam, da ne bom imel toliko težav, kot sem jih imel prej z mojim starim sistemom, kjer sem moral včasih po večkrat na dan resetirati ruter. Prej sem imel krožnik Ario, kar je bilo precej neprijetno.

Kaj ti resno??? Ves kake probleme bos sele sedaj imel? Vsakih 10min bo iz stroma vlekel adapterje!!!!

Primerjat gres Ario z optiko, adijo pamet!!!
Huawei LTE CPE master.

Ario satelitska storitev omogoča internetno povezavo prek satelita. To pomeni, da povezava poteka brezžično prek satelitskega krožnika, kar je še posebej uporabno na bolj oddaljenih in ruralnih območjih, kjer ni klasičnih omrežij.

Optika pa uporablja optična vlakna, ki zagotavljajo hitro in stabilno internetno povezavo. Optična vlakna omogočajo prenos velike količine podatkov

starfotr ::

Ario ni bila satelitska rešitev ampak Multichannel multipoint distribution service @ Wikipedia

Čeprav si imel "satelitsko anteno" je bila ta obrnjena na lokacijo antenskega stolpa v tvoji bližini in ne v vesolje. Podobna storitev je tudi Lastovka.

Medtem ko Total TV je satelitska TV.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: starfotr ()

beta1 ::

markasaso12 je izjavil:

Ario satelitska storitev omogoča internetno povezavo prek satelita. To pomeni, da povezava poteka brezžično prek satelitskega krožnika, kar je še posebej uporabno na bolj oddaljenih in ruralnih območjih, kjer ni klasičnih omrežij.

Optika pa uporablja optična vlakna, ki zagotavljajo hitro in stabilno internetno povezavo. Optična vlakna omogočajo prenos velike količine podatkov

Ti si tudi satelit pravi.

Nisem se videl na Boču, MB Pohorju ali nad Meljskih hribom satelita kak bi rotiral.
Huawei LTE CPE master.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Telemach (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Omrežja in internet
26544171 (99) bigbada
!

Katerega internetnega ponudnika izbrati? (strani: 1 2 3 436 37 38 39 )

1946603954 (1273) starfotr
»

RUNE Rural optika na vašem naslovu (strani: 1 2 3 420 21 22 23 )

1145235813 (2482) Tribal
»

Komplikacija z optiko (strani: 1 2 3 )

14915795 (2788) Furbo
»

MWC: Vmesno poročilo o delovanju Starlinka

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
3910640 (7055) sija

Več podobnih tem