Forum » Na cesti » Kasko, katera zavarovalnica
Kasko, katera zavarovalnica
Zezz ::
LP imam leto dni star nov avto, na lizing vrednost 28kE...zanima me katera zavarovalnica je trenutno najugodnejša, ker pri Triglavu mi je za to leto agent zvišal skoraj za 150E. hvala
bambam20 ::
Lahko povprašaš pri posredniku, ki dela za velino zavarovalnic, kjer je najugodnejše.
Recimo pri https://www.1st.si/
Drugače imajo pa pisarno v BTC-ju in poslujejo z vsemi veliki zavarovalnicami in dajo zelo lepe ponudbe za zavarovanja. Pokliči in vprašaj. Sam od tega nimam nič, da me ne bo kdo obdolžil, da jim delam reklamo. Imam pa dobre izkušnje.
Drugače imajo pa pisarno v BTC-ju in poslujejo z vsemi veliki zavarovalnicami in dajo zelo lepe ponudbe za zavarovanja. Pokliči in vprašaj. Sam od tega nimam nič, da me ne bo kdo obdolžil, da jim delam reklamo. Imam pa dobre izkušnje.
Lahko povprašaš pri posredniku, ki dela za velino zavarovalnic, kjer je najugodnejše.
A je t legit? zahtevajo vse podatke ime priimek, st.tablice
Ima še kdo kakšen predlog, izkušnje
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Zezz ()
Saj ne rabiš ničesar vpisovat. JIh pokličeš. Kako misliš legit? Seveda so legit in ugodni, ker niso vezani za eno zavarovalnico.
Naslov: Šmartinska c. 152r, 1000 Ljubljana
Telefon: 040 150 200
Runner71 ::
Pokliči tegale...pa vpraši...
Martin Helbing
Tel: 040564462
Ugodno zavarovanje d.o.o., zavarovalno zastopanje
Martin Helbing
Tel: 040564462
Ugodno zavarovanje d.o.o., zavarovalno zastopanje
l0g1t3ch ::
Ne sklepaj preko posrednikov in agencij.
Zakaj ne ?
Sicer včasih so rekli da je najcenejše da ti zrihta agent, sam recimo jaz sem dobil občutno boljše ponudbe kar tm na tehničnem.
Ali so se firme med sabo zmenile za boljše pogoje ali pa mene hoče agent olupit. V končni fazi mora tudi agent od nečesa živet.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: l0g1t3ch ()
wcpapir ::
Ker prideš k posredniku odpre gor 3,4 zavarovalnice in ti povsod "zaklene" nizek popust, na tisti, na kateri ti ima interes sklepati pa nastavi malce manjši popust.
Zavarovalnice delujejo tako: ko ti pri nekom od Triglava preveriš ceno, lahko greš k 5 drugim od Triglava in ne morejo pod to ceno - politika. Tako delajo vsi Triglav, Sava, Grawe, Generali.
Zato je pomembno, da delaš zavarovanje pri zaposlenem direktno pri zavarovalnici, če mu je interes imaš največji popust...tvoja izkušnja s tehničnim je posledica tega, da zastopniku ali nisi bil všeč ali se mu ni dalo. Je pa dejstvo, če ti je agent dal izračun, teh. niso mogli pod to ceno pri isti zav.
Zastopniki dobijo fix plačo + variabilni del, od enega avta se ne pozna nič ;) Provizije so višje pri agencijski prodaji (firme ki sklepajo za več zav, tehnični itd.)
Zavarovalnice delujejo tako: ko ti pri nekom od Triglava preveriš ceno, lahko greš k 5 drugim od Triglava in ne morejo pod to ceno - politika. Tako delajo vsi Triglav, Sava, Grawe, Generali.
Zato je pomembno, da delaš zavarovanje pri zaposlenem direktno pri zavarovalnici, če mu je interes imaš največji popust...tvoja izkušnja s tehničnim je posledica tega, da zastopniku ali nisi bil všeč ali se mu ni dalo. Je pa dejstvo, če ti je agent dal izračun, teh. niso mogli pod to ceno pri isti zav.
Ali so se firme med sabo zmenile za boljše pogoje ali pa mene hoče agent olupit. V končni fazi mora tudi agent od nečesa živet.
Zastopniki dobijo fix plačo + variabilni del, od enega avta se ne pozna nič ;) Provizije so višje pri agencijski prodaji (firme ki sklepajo za več zav, tehnični itd.)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: wcpapir ()
Ker prideš k posredniku odpre gor 3,4 zavarovalnice in ti povsod "zaklene" nizek popust, na tisti, na kateri ti ima interes sklepati pa nastavi malce manjši popust.
Agent mi je dal ponudbo X.
Na tehničnem čez nekaj dni sem dobil ~6% boljšo ceno.
Tako, da nisem povsem prepričan o tistem odebeljenem delu, glede zaklepanja cene.
Je pa očitno da se agentu ne da oz. je ocenil da sem zrel za lupljenje. Očitno so pogruntali da dolgoletne stranke, ne menjajo zavarovalnice. Oz. imajo računico koliko lahko stiskajo, da osip ne bo prevelik.
Likalnik ::
ja tako je, med seboj zaklepajo popuste....in potem ko ga en agent zaklene, drugi agent ne more nižje tudi, če bi hotel.
to sem jaz doživel lansko leto....ko je moj agent povedal ceno....pokličem drugega agenta kateri je pa dal še za 5% boljšo ceno in jo ob tem tudi zaklenil.
kličem svojega agenta, da bom pač vzel drugje ker sem dobil boljšo ceno in on pravi, da naj počakam, da bo še on pogledal kaj se da narediti....nato me kliče in pove, da je popust že zaklenjen in da ceneje ne more dati
to sem jaz doživel lansko leto....ko je moj agent povedal ceno....pokličem drugega agenta kateri je pa dal še za 5% boljšo ceno in jo ob tem tudi zaklenil.
kličem svojega agenta, da bom pač vzel drugje ker sem dobil boljšo ceno in on pravi, da naj počakam, da bo še on pogledal kaj se da narediti....nato me kliče in pove, da je popust že zaklenjen in da ceneje ne more dati
Ampak. Vseeno če sklepaš 2022 pri X agentu ti Y ne more dati boljše ponudbe kot X, zato se splača biti pri X.
PrimoZ_ ::
Meni vsako leto rečejo na Regiji, da naj kar tm naredim zavarovanje, da majo boljše cene kot agenti.
Koliko je res pa nevem.
Se mi pa ta sistem z barantanjem okoli cen sploh ne dopade.
Imej cene črno na belem pa bom že izbral, kar hočem ne pa neka barantanja in cenkanja za popuste.
Koliko je res pa nevem.
Imej cene črno na belem pa bom že izbral, kar hočem ne pa neka barantanja in cenkanja za popuste.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PrimoZ_ ()
Ok še vedo ni nihče povedal katera zavarovalnica je najugodnejša? Triglav vemo da so najdražji..BTw. samo tako informativno, koliko so pa kaj cene avtozavarovanj v tujini?
WizzardOfOZ ::
Ok še vedo ni nihče povedal katera zavarovalnica je najugodnejša? Triglav vemo da so najdražji..BTw. samo tako informativno, koliko so pa kaj cene avtozavarovanj v tujini?
Triglav naj bi bil najdražji. Ampak ni.
Že nekje 3 leta je zame recimo najcenejši. Agent dobi največ popusta pri njih in pride vedno ceneje kot vsi ostali za isto "konfiguracijo" - osnovno in dodatno, ter delni kasko za šipe, ogledala, divjad in točo, ter na koncu še odkup prve škode + zavarovanje mene kot kolesarja (neka nova opcija).
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Triglav ni pri vseh najdražji. Mogoče v tvojem primeru. Najugodnejša zavarovaklnica za enega ni vedno za drugega.
WizzardOfOZ je izjavil:
Triglav je bil včasih res pasje drag, ampak jih je konkurenca streznila. To je prišlo tudi z internetom in posredniki.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bambam20 ()
Stranke z dvojnim drzavljanstvom v ukrajini, nemčiji in na jugu zavarujejo pri nas. Zakaj ne vem razen za DE tam stane zav. Tesle Y cca 2x nasa cena.
WizzardOfOZ je izjavil:
Že nekje 3 leta je zame recimo najcenejši. Agent dobi največ popusta pri njih in pride vedno ceneje kot vsi ostali za isto "konfiguracijo" - osnovno in dodatno, ter delni kasko za šipe, ogledala, divjad in točo, ter na koncu še odkup prve škode + zavarovanje mene kot kolesarja (neka nova opcija).
Peto leto pri zav. se nisem srecal police od triglava ki je ne bi povozili s ceno za vsaj 50€.
Meni vsako leto rečejo na Regiji, da naj kar tm naredim zavarovanje, da majo boljše cene kot agenti.
Koliko je res pa nevem.
Vem da ni tako ker sem v tem. Izracuna ne gre delati incognito, ker mora nekdo avtorizirati popust:)
Vrjetno je najugodnejsa Croatia a kako je z resevabjem skod se ni nekega odziva strank. Od naših je najugodnejša Sava -za 90% prebivalstva. Za vse ni ker je veliko odvisno od tvoje davcne st., zgodovine zavarovanj, starosti, profiliranja nenazadnje barve avta :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: wcpapir ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Najcenejše Avtomobilsko Zavarovanje - KJE? (strani: 1 2 3 4 … 16 17 18 19 )Oddelek: Na cesti | 233637 (3911) | Lonsarg |
» | ZavarovanjeOddelek: Na cesti | 7068 (5448) | WhiteAngel |
» | Koliko plačujete za avtomobilsko zavarovanje? (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Na cesti | 74750 (42341) | ;-) |
» | Odbitna franšiza + Obvezna odbitna franšiza??? (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 22441 (16533) | čuhalev |
» | Osnovno zavarovanje za avtoOddelek: Na cesti | 2511 (1986) | Utk |