» »

Twitter za odklop zunanjih odjemalcev krivi kršitve pravil

Twitter za odklop zunanjih odjemalcev krivi kršitve pravil

Slo-Tech - Teden dni po odklopu zunanjih odjemalcev za dostop do Twitterja, ki ga podjetje ni niti napovedalo niti pojasnilo, so vendarle podali prvo, a zelo skopo izjavo za javnost. Sporočili so, da je Twitter začel preverjati in uveljavljati obstoječa pravila za dostop prek API, zato nekatere aplikacije morda ne bodo več delovale. Kaj več iz podjetja niso sporočili, na nadaljnje poizvedbe pa se niso odzvali. A sovpad tega dogodka z drugimi težavami v podjetju je vendarle poveden.

Twitter že zelo dolgo ponuja dostop prek API-jev, kar izkoriščajo tudi zunanji odjemalci za dostop do storitve. Dokumentacija in pravila so obsežna, doslej pa so bili spremembe vedno napovedane mesece vnaprej, kar je razvijalcem dalo dovolj časa za prilagoditev aplikacij in včasih tudi glasno protestiranje. To pot pa so spremembe sovpadle s finančnimi težavami podjetja, ki se bori z upadom prihodkov iz oglaševanja in prihajajočimi roki za poplačilo obveznosti. Po nekaterih ocenah je Twitter vreden že polovico manj, kot je bil lani ob Muskovem prevzemu. Zunanji odjemalci pa ne prikazujejo oglasov in sponzoriranih objav.

Po neuradnih podatkih je odklop nameren. Twitter je poiskal razloge, da je lahko blokiral te odjemalce. Tudi ko so pisci aplikacij zamenjali ključe za nove, so bili ti kmalu spet blokirani, kar kaže na zavestno odločitev. Twitter je ekipo, ki je skrbela za API, odpustil že novembra.

Musku je uspelo, da je prepoznavnost Twitterja povečal, saj se o podjetju piše precej več kot doslej. Ali bo to zadoščalo za preživetje, pa bomo videli.

5 komentarjev

l0wc4 ::

Kaj lahko naredi razvajenec z ogromno količino denarja.
Go Musk Go.
Naj kupi še Facebook, TikTok in kandidira za predsednika USA.

AtaŠtumf ::

Elon "crybaby" Musk: "Apple je bad, ker nam predpisuje pogoje, kako moramo delovati na njihovi tržnici, kaj se pa grejo, ueeee, ueee!", dostop do Twitterja preko zunanjih odjemalcev ni možen!


Sicer pa kandidirati za predsednika ZDA ravno ne more, ker ni bil rojen v ZDA, niti ni bil rojen ameriškim staršem.
#SlovenijaPrva #SLOVEenianLivesMatter #SlavaGasilcem

Kresnik ::

l0wc4 je izjavil:

Kaj lahko naredi razvajenec z ogromno količino denarja.
Go Musk Go.
Naj kupi še Facebook, TikTok in kandidira za predsednika USA.


Facebook je izven cenovne sposobnonsti Musk-a. Kot primer, Twitter je bil pred nakupom ocenjen na 41 mlrd, Musk ga je kupil za 44 mlrd. In še za to se je moral zapufat (kar zdaj tepe Teslo in Twitter). Kako bo potem kupil firmo Meta platforms, ki je ocenjena na skoraj 350 mlrd.

TikTok je v privatni lasti in niti ne kotira na borzi. Poleg tega Kitajci ne bi nikoli dovolili nakupa.

Za predsednika pa ne more kandidrat, ker ni rojen državljan.

kow ::

Narobe razumes vec reci :
- na 41 milijard je bil ocenjen pred pokom tech baloncka. Tudi, ce ga Musk ne bi kupil, bi vrednost twitterja padla (Musk ga je zaradi slabega timinga mocno preplacal)
- Musk se za nakup Twitterja ni zapufal osebno, ampak je dolg prenesel na samo podjetje (tukaj si zadel - ta dolg mocno bremeni podjetje)
- Teslo to nic ne tepe. Musk je za nakup prodal nekaj odstotkov svojih delnic, kar pomeni da ima v lasti cirka 20% Tesle. Ta poteza kvecjemu tepe Muska, ker ga je lazje odstaviti kot direktorja Tesle zaradi manjsega lastniskega deleza

xseki ::

Evo. Twitter API bo od 9. februarja plačljiv!

Starting February 9, we will no longer support free access to the Twitter API, both v2 and v1.1. A paid basic tier will be available instead

https://twitter.com/TwitterDev/status/1...

Cenik:



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Twitter za odklop zunanjih odjemalcev krivi kršitve pravil

Oddelek: Novice / Ostale najave
52609 (1125) xseki
»

Twitter onesposobil vse zunanje odjemalce za dostop

Oddelek: Novice / Ostale najave
173838 (1682) AndrejS
»

Nove podrobnosti Twitter hacka

Oddelek: Novice / Varnost
138627 (7407) Conini
»

Twitter uresničil napovedi, močno zaostril pogoje za uporabo platforme

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
115642 (4113) Jst
»

Gmail začenja prikazovati slikovne oglasne

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
265785 (4195) mtosev

Več podobnih tem