Forum » Zvok in slika » avto kamera zadaj
avto kamera zadaj

tomjan2 ::
zdravo, v opel zafiro, l, 2009, smo montirali vzvratno kamero. Zadeva je vezana na 2din (kitajc) radio z zaslonom. Vse funkcionira (kamera se vklopi ko je dan v avtu kontakt in daš v rikverc), težava pa je v tem da ko avto vžgeš, slika izgine..

PacificBlue ::
Ne mi rečt, da že 8 let se ukvarjaš s to težavo??
https://www.avtomobilizem.com/forum/vie...
I’m out.
:3
:3

tomjan2 ::
opel zafiro, l, 2009
Pozdravljeni,
imamo vmesnik, ki rešuje ta problem, cena je 12 eur.
lp
Igor, CarAudioEmpire.com
rešeno
Pozdravljeni,
imamo vmesnik, ki rešuje ta problem, cena je 12 eur.
lp
Igor, CarAudioEmpire.com
rešeno
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tomjan2 ()

AtaStanko ::
Ker mi je stara avto kamera ostala bi jo porabil za zadnjo kamero. Da ne bi vlekel kablov od spredaj, od kje zadaj v prtljažniku priklopit kamero, pa da se vklopi-izklopi ob vklopu-izklopu vozila. Najbližji mi je 12V priključek toda ta je vedno pod napetostjo. Ali obstaja kakšen adapter, ki bi izklopil to kamero po izklopu vozila. Najbolj me skrbi zaradi akumulatorja, da ga kamera ne bi izpraznila.

s1m0n ::
Zelo odvisno od modela/tipa vozila, če imaš zadaj kje terminal 15 (kontakt) bi brez večjih težav šlo priklopit. Verjetno bi tudi šlo, če imaš kje blizu kakšno 12V vtičnico ali USB vtičnico (recimo pri nas je v prtljažnem prostoru 12V vtičnica).

hojnikb ::
Ker mi je stara avto kamera ostala bi jo porabil za zadnjo kamero. Da ne bi vlekel kablov od spredaj, od kje zadaj v prtljažniku priklopit kamero, pa da se vklopi-izklopi ob vklopu-izklopu vozila. Najbližji mi je 12V priključek toda ta je vedno pod napetostjo. Ali obstaja kakšen adapter, ki bi izklopil to kamero po izklopu vozila. Najbolj me skrbi zaradi akumulatorja, da ga kamera ne bi izpraznila.
pa sj mors v vsakem primeru potegnat kabl za video... pač zram dodas se napajanje in potegns ven iz varovalke, k ima samo pod kontaktom napetost.
#brezpodpisa

s1m0n ::

hojnikb ::
potem potegnes kable od kaksne zarnice za tablico... tiste običajno gorjo sam takrat k das kontakt...
#brezpodpisa

pa sj mors v vsakem primeru potegnat kabl za video... pač zram dodas se napajanje in potegns ven iz varovalke, k ima samo pod kontaktom napetost.
Pravi, da bi staro uporabil za zadaj... Ne takšne, ki ima v kompletu še zadnjo kjer je potrebno kabel vleči od ta sprednje.
Ja, dash cam Mai70 samo za snemanje ne za vožnjo rikverc. Ogled je itak preko telefonske aplikacije.
Koliko pa to izprazne aku, če po izklopu avta gori še 15-20 minut preden avto dokončno izklopi vtičnico? Ker najbližja poleg tiste 12V, ki mislim, da je vedno pod napetostjo zaradi zamrzovalne skrinje ali zakaj že, je potem en usb-c na sredinski konzoli med sedežema, ki pa se izklopi nekje 15-20minut po izklopu vozila.

tomlin ::
Mislim, da je cenejše in boljše vgraditi senzorje za vzvratno parkiranje, izključno moje mnenje
Dajo zvokovno opozorilo, kar pomeni, da ni treba gledati na zaslon - uporabno, če si že vajen parkiranja na "občutek".
Dobri za nizke ovire, ki jih v ogledalih, pogosto pa tudi s kamero, ne vidiš.
Dajo zvokovno opozorilo, kar pomeni, da ni treba gledati na zaslon - uporabno, če si že vajen parkiranja na "občutek".
Svoboda in enakost ni isto kot svoboda.
M. Friedman
M. Friedman

PacificBlue je izjavil:
haha
M. Friedman
M. Friedman

d4vid ::
Pravi, da bi staro uporabil za zadaj... Ne takšne, ki ima v kompletu še zadnjo kjer je potrebno kabel vleči od ta sprednje.
Ja, dash cam Mai70 samo za snemanje ne za vožnjo rikverc. Ogled je itak preko telefonske aplikacije.
Koliko pa to izprazne aku, če po izklopu avta gori še 15-20 minut preden avto dokončno izklopi vtičnico? Ker najbližja poleg tiste 12V, ki mislim, da je vedno pod napetostjo zaradi zamrzovalne skrinje ali zakaj že, je potem en usb-c na sredinski konzoli med sedežema, ki pa se izklopi nekje 15-20minut po izklopu vozila.
15-20 minut sploh ni nobena težava. Brez skrbi priklopiš tja. Jaz imam ves čas vklopljen polnilec za telefon v 12V vtičnico, ki je pod stalno napetostjo, pa nimam nobenih težav.
Tiste 15-20min ti deluje tudi druga elektronika v vozilu, preden gre v spanje, in lahko verjameš, da spije več kot tboja kamera.
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram

Samael ::
PacificBlue je izjavil:
Izgleda da se res. In to aktivno! Tole je pa iz 2022:
https://slo-tech.com/forum/t715302/p779...
Samael != Samuel

Legon ::
Mislim, da je cenejše in boljše vgraditi senzorje za vzvratno parkiranje, izključno moje mnenje
Kako točno s senzorji snemaš kar se dogaja za vozilom med vožnjo? O tem je namreč trenutno govora .

Kako točno s senzorji snemaš kar se dogaja za vozilom med vožnjo? O tem je namreč trenutno govora .
Ja, očitno mu ni jasno ne kam je prišel, ne v čem je debata, ali trolla ali pa je malo "zaostal" glede na komentarje na katere odgovarja

Ker ni mi jasno kaj ima to veze z komentarjem oziroma vprašanjem katerega sem zastavil.

Ja očitno sem zgrešil vašo visoko debato.
Tale komentar pa očitno sodi v vašo visoko diskusijo.
Gledanje ekrana avtokamere med vožnjo je zelo nevarno. Voznik bi moral biti popolnoma osredotočen na cesto in razmere okoli sebe, saj vsako odvračanje pozornosti povečuje tveganje za nesrečo. Vse funkcionalnosti avtokamer, kot so prikazi na ekranu, bi morale biti zasnovane tako, da jih voznik uporablja le, ko je vozilo ustavljeno ali v varnem okolju, ne pa med vožnjo.
M. Friedman
M. Friedman

O kakšnem gledanju ekrana sedaj sanjaš? Tukaj se človek res vpraša ali si samo nepismen, ali je še kaj hujšega zraven.

Ja očitno sem zgrešil vašo visoko debato.
Tale komentar pa očitno sodi v vašo visoko diskusijo.
Gledanje ekrana avtokamere med vožnjo je zelo nevarno. Voznik bi moral biti popolnoma osredotočen na cesto in razmere okoli sebe, saj vsako odvračanje pozornosti povečuje tveganje za nesrečo. Vse funkcionalnosti avtokamer, kot so prikazi na ekranu, bi morale biti zasnovane tako, da jih voznik uporablja le, ko je vozilo ustavljeno ali v varnem okolju, ne pa med vožnjo.
Lepo prosim, da nehaš pisat neumnosti, če ne nameravaš napisat kak konkreten odgovor na moje vprašanje, prosim da se odstraniš iz teme. Hvala.

Drugače kar se porabe tiče: https://dashcamtalk.com/forum/threads/7...
Tukaj so sicer testirali z battery packom, ampak glede na to, je jasno da 15-20 minut za akumulator ne pomeni v bistvu nič.
Tukaj so sicer testirali z battery packom, ampak glede na to, je jasno da 15-20 minut za akumulator ne pomeni v bistvu nič.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Legon ()

mat11 ::
Drugače se rikverc kamera zveže na rikverc luč, tako je prižgana samo takrat ko voziš rikverc.
mat

d4vid ::
Društvo za zaščito nepismenih bi tukaj imelo ogromno dela.
mat11 in tomlin. GOVORA JE OD DASH CAMU, KI BI GA NAMESTO NA VETROBRANSKO STEKLO, MONTIRAL NA ZADNJE. SEDAJ IŠČE NAČINE PRIKLOPA TE KAMERE.
mat11 in tomlin. GOVORA JE OD DASH CAMU, KI BI GA NAMESTO NA VETROBRANSKO STEKLO, MONTIRAL NA ZADNJE. SEDAJ IŠČE NAČINE PRIKLOPA TE KAMERE.
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram

Hvala d4vid
Jaz mislim, da sem dovolj natančno opisal in "narisal" zadevo.
Zaradi mene se debata na moja vprašanja lahko zaključi, ker očitno je za tomlina in podobne to prezahtevna debata
sem rešil zadevo hvala.
Jaz mislim, da sem dovolj natančno opisal in "narisal" zadevo.
Zaradi mene se debata na moja vprašanja lahko zaključi, ker očitno je za tomlina in podobne to prezahtevna debata

sem rešil zadevo hvala.

freesty ::
Ko smo ravno na tej temi. Ze nekaj casa imam android radio, ki je prisel z vzratno kamero. Kamera bi se naj montirala v lucko za tablico, ki je na odbijacu, luc za vzratno voznjo pa je na pokrovu prtljaznika. Zato nimam motivacije, da bi sam to montiral. A ve kdo za kaksnega izvajalca, ki bi mi to zmontiral v okolici Maribora?
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0