» »

virus Madtol.C mi javi Nod32 v memoriji, kako ga ostranit?

virus Madtol.C mi javi Nod32 v memoriji, kako ga ostranit?

Lith ::

NOD32 mi je našel ta virus Madtol.C, ki je v memoriji stalno prisoten (torej ga zažene ena stvar ob startu XPjev - nimam mule, kazaa itd.) in še v datoteki MSVBVM06.dll (MS VB uporablja pa msvbvm60.dll) in ga ne zna odstranit, po moje ker laufa skoz v memoriji. Kaj naj zaženem z DOS disketo in ga odstranim (F-PROT ne najde), a je kdo imel tak problem, da se je rešil. Kaj storit, prosim.
¤ black holes rule; I like the speed, speed kills ¤

Spajky ::

virus je v eni datoteki, ki se naloži ob bootu in to treba onesposobit v registry-ju; prej si DL dos verzijo NOD-a, da ti počisti disk (če nimaš glih NTFSja); ps. ali imaš v AV naštelano, da ti čekira tudi Ram avtomatsko, potem bi moral ga sesut tudi tam, ko mu daš opcijo clean če se ne motim tudi win verzija ... probaj ga ubit prej tudi s Task managerjem ... drugi ti bodo pa dali kake linke za ga sesut ...8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

ERGY ::

Ja verjetno ga bos najdu v msconfigu>startup, al pa skeniri disk z antitrojancem, ki ga bo verjetno prej zaznal kot antivirus npr.(TDS-3) Pa ne pozabi dl tazadne definicije z tiste strani za program, ki jo bos prilepil direkt v dir od programa!!!:)

LP

gkovac ::

vzemi zagonsko disketo od win98 in napiši fdisk /mbr
potem pa preskeniraj comp z antivirusom po možnosti tudi iz disket... that should do the trick :D
lp,

hvala vsem, skoraj vse sem preizkusil (razen /mbr, ker se mi zdi, da na particijo z XPji w98 nekako ne bi pravilno popravila), v DOS-u je NOD našel samo 2 datoteki (msvbvm06.dll in ldrmsvbvm06.dll) in jih zbrisal, potem ko sem ponovno zagnal XPje, pa je spet bil v memoriji :-( in sem ga res preko task managerja 'ubil', pa symantec ni več nič našel, tako da sumim, da je bil kar sam NOD32 za winse okužen in sem ga tudi tako hitro zbrisal (žalostno pa je, da sem potem na internetu Symantec.com gledal informacije o tem virusu in ga Symantec sploh ne pozna in kolikor sem zasledil je znan samo NOD-u in Kaspersky AVP-ju)
¤ black holes rule; I like the speed, speed kills ¤

gilera ::

dober dad mene pa zanima kako nj jst ubijem v task managerju madtol.c kva morš prekint
prosim za takojšnje informacije

veš kaj, poglej v antivirusnem programu katero datoteko ti napiše da je okužena in potem najdi v procesih, drugače pa je mene zaje... sam program NOD32 in sem ga ubil in odstranil
ti pa ....

Driver ::

NOD32 sam sebe pregleda ali je okužen. Imeti mora pravo dolžino, sicer javi da nekaj ne štima. V kolikor imate virus v memoriji, potem restartajte računalnik v varnem načinu (safe mode) in nato poženite antivirus in počisite računalnik. Še pred tem morate imeti izklopljen system restore v Windows-ih XP. Torej, najprej RTFM !

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Virusi in druga svinarija

Oddelek: Pomoč in nasveti
324167 (3093) grofsi
»

Kako odstraniti trojanca?

154752 (3122) AlexUS
»

Ms blast ali zakaj se mi sistem ugaša po eni minuti? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

29340615 (15597) brainiac20
»

Nam microsoft podtika trojanske konje

Oddelek: Loža
171984 (1522) AngelOfDeath
»

Neverjetno zgodbe..ali tu ne..kateri virus me je prejebal???

202075 (1355) Azrael

Več podobnih tem