» »

Praznovanje božiča?!

Praznovanje božiča?!

1
2
»

Orias ::

TheTrick je izjavil:

To pa zato, ker se je zadeva izkoristila za potrošniške namene. Božič je drugače praznovanje sončnega obrata, gre za praznovanje, kjer se odganja noč in kliče spet dolge svetle dni. Tudi okraševanje smreke je s tem povezano ter seveda dodane lučke, sveče, ogenj. Lahko imaš samo to kar v osnovi ta praznik je, brez daril, cerkve in coca cole.

To mi je všeč, da nekateri vedo od kje izhajajo prazniki. Božič so že praznovali praslovani. Tudi danes se na božični večer zberemo skupaj, zunaj ali v kaminu zakurimo (uporabimo hrastov les).

l0g1t3ch ::

Malo manj gledat socialna omrežja pa več uživat v družbi ljudi, pa bodo prazniki takoj mnogo lepši ;)

IL_DIAVOLO ::

Dejansko obstajajo dejstva za tem, da pretirano gledanje vsebin iz socialnih omrežij povzroca, da je oseba depresivna.

https://www.google.com/amp/s/amp.thegua...
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

chrush ::

Od božiča praznujem samo božičnico.
https://www.facebook.com/OverMuraMuviMejkers

link_up ::

Super, da za to odpres temo ane? Ostalim pa pusti praznovanje in se ne vtikuj v darila ali njihovo vrednost. Svojim otrokom pa privosci malo vec blisca in manj nerganja.
In and Out

ZveeZ ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

Dejansko obstajajo dejstva za tem, da pretirano gledanje vsebin iz socialnih omrežij povzroca, da je oseba depresivna.

https://www.google.com/amp/s/amp.thegua...

A namigujes, da smo tisti, ki ne vidimo smisla v praznovanju zimskega solsticija par dni po dejanskem solsticiju, depresivni?
Ali smo depresivni, ker si drugace tolmacimo svete knjige z dvema poglavjema in nam je pri polnocnici premrzlo, pa raje ostanemo doma?
Ali smo depresivni, ker ne pisemo seznamov dedkom iz US in SZ?

Vsakemu ustreza svoje. Vecina bozic praznuje in se mi zdi to ok.
Ljudje smo si razlicni in imamo razlicne navade.
Jaz sem ga letos prezivel sam. Kaj naj recem. Najlepse darilo, da sem si lahko napolnil baterije. Zihr sem depresiven in nezadovoljen s svojim zivljenjem:)

Apliciral sem na OP-ja, ki se zaradi YouTube posnetkov počuti nelagodno, ker je pac zivljenje na socialnih platformah drugačno od resničnega.

In ja odvisnost od socialnih omrežij izloča velike kolicine dopamina, kar pomeni da nam postaja vse kar je manj od tistega na netu, nezanimivo.

Tisti ki teh stvari ne gleda, nima tezav s takimi stvarmi, ker nima pricakovanj in predstav kako zivijo drugi.

Samo to, z logičnega vidika gledano.

Glede samega bozica pa imam tudi svoje mnenje, na katerega se ta post ni navezoval. In ja, je cisto ok ce si ga praznoval sam brez občutka nelagodja.

Nic narobe s tem :)
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

Gagatronix ::

Yossarian je izjavil:

Joj, joj, nekaterim stvarem ne moreš pobegnit. Jaz recimo ne morem pobegnit hrvaški glasbi na vsaki zabavi, eni pa ne morete pobegnit božični glasbi. Hrvaški glasbi na zabavi se ne da izognit, bozicni na radiu pa se da. Recimo na Rock radio ali Ars, kar poslušam jaz, je praktično ni, božične pesmi pa imam najraje od New Swing Quarteta. Nazadnje sem tudi naletel na Lemmyja Kilmistra, odlična priredba Run, Rudolfa, da Ramonesov sploh ne omenjam.

Hrvaski glasbi na "zabavah" se komot izognes tako, da se ne udelezujes dogodkov s takim folkom, ki nabija "cefurjado".

Avenger ::

Otroci danes so tako obdarovani z vseh strani, da ko so stari 7 let že ne veš več kaj bi jim kupil, ker že vse imajo. Ko sem jaz odraščal sem v letih do recimo okol začetka osnovne lahko igrače skoraj preštel na prste, lego kocke, avtočki, en na daljinca, ki je skuril baterije v pol ure in potem en teden ni bilo nič, itd.

Pred par mesci sem kupoval tipkovnico. 90% je "gamerskih", 98% jih ima RGB. Računalniki imajo RGB. Same lučke povsod, samo da se sveti v barvah ke u tri dni. Ko da je folk star 2 leti. Vse je obrnjeno navzven, nihče ne gleda navznoter, druženje je zaradi skupne fotke, zaradi fotke kosila in lokacije, avto ni za vozit ampak za pokazat se, ure itak ne rabiš, ampak jo imaš, da se ve, da si jo lahko privoščiš, enako iphoni, itd. tko je, zato ker ne moreš v številke spravit ali fotkat topline, empatije, povezanosti, lahko pa spraviš v številke denar, lahko fotkaš kaj si s tem kupil in s tem oglašuješ svojo vrednost. In je oseba na fotki za mizo z večerjo za 100€ nekje v tujini, nasmeh, partner, v sebi pa popolnoma prazna, na robu obupa in živčnega zloma. Ampak tega se pač ne vidi.

Prazniki so odlična priložnost za še en layer lažne, navidezne sreče preko praznine, ki je pod njo. Zato tak naval na vse kar se sveti, na vse kar je zunaj, vse kar kriči...
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

Koraaz ::

Zimonem ::

Otroci danes so tako obdarovani z vseh strani, da ko so stari 7 let že ne veš več kaj bi jim kupil, ker že vse imajo

Ja točno veš da nič. Darila se dajejo enkrat ali dvakrat v življenju, pa naj bodo kaj vredna. Drobne pozornosti,so pa res malenkostne, ali pa tudi, če jih ni.
Ampak to ne pomeni , da ne smeš praznovati z nekom.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Zimonem ()

asdf_jklc ::

@Avenger: poklon, tocn zato ne maram praznikov. Ena sama komercializacija, osladnost ljudi, kazanje - v resnici pa tocno to, o cemer pises.

Se teden pa bo hinavscine konec...

Jaz sem pa mislil, da je najvec hinavščine na sihtu.

Silly me.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

Yossarian ::

Gagatronix je izjavil:

Yossarian je izjavil:

Joj, joj, nekaterim stvarem ne moreš pobegnit. Jaz recimo ne morem pobegnit hrvaški glasbi na vsaki zabavi, eni pa ne morete pobegnit božični glasbi. Hrvaški glasbi na zabavi se ne da izognit, bozicni na radiu pa se da. Recimo na Rock radio ali Ars, kar poslušam jaz, je praktično ni, božične pesmi pa imam najraje od New Swing Quarteta. Nazadnje sem tudi naletel na Lemmyja Kilmistra, odlična priredba Run, Rudolfa, da Ramonesov sploh ne omenjam.

Hrvaski glasbi na "zabavah" se komot izognes tako, da se ne udelezujes dogodkov s takim folkom, ki nabija "cefurjado".

Če pa grem rad na zabavo s sodelavci, sorodniki. Pač potrpim, pa je.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

Koliko 1st world problemov na kupu :)

Meni so pa prazniki decembra dejansko všeč.

TV-ja ne gledam, socialnih omrežij nimam, radijo poslušam minimalno. Tako se efektivno izognem 95% prezgodnjega posiljevanja s strani trgovcev.

Potem so mi pa prazniki čist kul in se ne obremenjujem kaj družba želi pa kako je zlajnano.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: l0g1t3ch ()

pegasus je izjavil:

Pač nas neki čudaki plačujejo za naš hobi ... se ne bom pritoževal ;)

Dost slabo, da ti je služba več kot družina.

PrimoZ_ ::

Terminathor je izjavil:

... sem ateist in osebno v družini ne praznujemo božiča. Nimamo dobrih mož in sem vesel da je tako. Ker tole je še samo eno veliko sranje - Kdo bo kupil razvajencem boljše darilo. Vsi še samo pričakujejo PS5, iphona 14 in ipade.
Zato sem še predno sva ženo ustvarila družino - preklel, da tega pa se ne grem več! Pa smo tudi srečni.

Sem kot Grinch, vse skupaj od reklam po tv, trgovin filmov, sploh pa pesmi po radiu mi gre na bruhanje.
Samo eno veliko potrošništvo.
Nazven se vse blešči. Popolne smrekice in okraski, veliko jedi in pijače. Navznoter pa gniloba tega sveta.

Kot otrok, smo z babico in dedekom, za božični večer postavili smreko in jaslice na predbožični večer.... Ne pa že 15.oktobra kot 99% ljudi na FB in IG.
Vse skupaj bi naj bila neka družinska toplina in bližina. Sedaj pa otroke zanima le, kaj bo za darilo.
Na tt je ogromno videov otrok, kateri so jezni in imajo izpade jeze, ker so dobili nogavice, obleke in sadje.
Slabo ti postane...
Res bi potrebovali en reset gubm.

Prireja se ogrombno nekih dobrodelnih koncertov, za katere organizacija stane par 10k €, podari pa se družini 500€.
Res super, potem pa se vsi lepo slikajo za TV in internet.

BOLANO, kam gre ta svet. Ali pa sem jaz bolan in nestrpen.

Grinch :D
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Božična blaznost (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7411902 (9104) Raptor F16
»

Kam se dat za "veseli" december? (strani: 1 2 3 )

11714675 (9970) harvey
»

Božič in praznovanje tega praznika (strani: 1 2 3 4 )

17428789 (25696) LitralSM
»

Božiček, do kdaj ?

4910284 (8453) Ziga Dolhar

Slaba volja

262581 (2224) bluefish

Več podobnih tem