Forum » Omrežja in internet » Frizbox 5491 in IPTV na PC-ju
Frizbox 5491 in IPTV na PC-ju

Mikroboi ::
Z novim FTTH routerjem Frizbox 5491 mi ne rata džoinati multicast skupine.
S starim 4020 sem lahko gledal IPTV na Ubuntu z VLC-jem.
Na novem ruterju NEO deluje na port 4.
Ali kdo ve če je kaj za nastavit na ruterju? IGMP je že vklopljen.
S starim 4020 sem lahko gledal IPTV na Ubuntu z VLC-jem.
Na novem ruterju NEO deluje na port 4.
Ali kdo ve če je kaj za nastavit na ruterju? IGMP je že vklopljen.

grimth ::
V kolikor vem ima 5491 fritz IPTV ločen najmanj z vlanom od ostalega prometa.
IGMP ti ne bo nič pomagal ker deluje samo znotraj specifičnega VLAN-a. Če imaš kakšen mikrotik switch vmes se da foward traffic pa maskirat vlane itd ... Drugače,ker si na linux-u , jaz bi pač ustvaril linux software bridge in bindal obstoječ interface , pol bi pa še dodal en virtualen interface z vlanom ki ga uporablja iptv.
IGMP ti ne bo nič pomagal ker deluje samo znotraj specifičnega VLAN-a. Če imaš kakšen mikrotik switch vmes se da foward traffic pa maskirat vlane itd ... Drugače,ker si na linux-u , jaz bi pač ustvaril linux software bridge in bindal obstoječ interface , pol bi pa še dodal en virtualen interface z vlanom ki ga uporablja iptv.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: grimth ()

Mikroboi ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ubiquiti in Telekom IPTV (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 12646 (2099) | jure3000 |
» | Telekom Neo in Asus router (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 24690 (13046) | Ghost007 |
» | T-2 ip tv vprašanjeOddelek: Omrežja in internet | 5733 (5042) | sandmat |
» | Amis TV komunikator za usmerjevalnikom (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 14556 (10224) | Master_Yoda |
» | SIOL TV na računalniku brez VLAN tagiranjaOddelek: Omrežja in internet | 4319 (3678) | veso266 |