Forum » Loža » (dejanska) Poraba hladilnika
(dejanska) Poraba hladilnika
fruc888 ::
Zdravo,
ker povsod reklamirajo, da je potrebno zamenjati stare naprave za nove (manjša poraba), me malo zanima kakšno imate kaj dejansko porabo hladilnika. Torej gre za marketinški nateg ali ne :)
Sam imam hladilnik Siemens (made in Germany :) star cca 20+ let. Dnevna poraba je med 1kWh in 1,1kWh (30kWh mesečno) s tem da je avgust in julij +5kWh. Dejansko se mi ne zdi veliko, ima še kdo meritve, da malo primerjamo?
pa lep pozdrav
ker povsod reklamirajo, da je potrebno zamenjati stare naprave za nove (manjša poraba), me malo zanima kakšno imate kaj dejansko porabo hladilnika. Torej gre za marketinški nateg ali ne :)
Sam imam hladilnik Siemens (made in Germany :) star cca 20+ let. Dnevna poraba je med 1kWh in 1,1kWh (30kWh mesečno) s tem da je avgust in julij +5kWh. Dejansko se mi ne zdi veliko, ima še kdo meritve, da malo primerjamo?
pa lep pozdrav
kixs ::
Nisem nikoli meril. Imam takega ali pa zelo podobnega. Kupljen 2012. Po specifikaciji porabi 203kWh letno. Se pravi 17kWh mesecno.
https://www.mimovrste.com/hladilniki/be...
https://www.mimovrste.com/hladilniki/be...
kow ::
Sam imam star hladilnik, kjer je tesnilo na vratih ze zanic. Cirka 2kwh na dan je poraba. Dejansko sem meril porabo. Velikost je podobna kot pri kixs.
Skratka fruc888, tebi se menjava (ce je hladilnik enake velikosti) definitivno ne izplaca. Meni pa bi se verjetno splacalo - ce bi bil lastnik.
Skratka fruc888, tebi se menjava (ce je hladilnik enake velikosti) definitivno ne izplaca. Meni pa bi se verjetno splacalo - ce bi bil lastnik.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kow ()
DamijanD ::
Meni skrinja + pokončni hladilnik porabikat 1,4kWh / dan (oktoberske vrednosti trenutno je pod 1, poleti verjetno blizu 2)
Kebo ::
Jaz sem pred leti meril porabo aparatov. Prastara zmrzovalna skrinja je porabila 1000 kWh na leto, hladilnik kakšnih 15 let star 500 kWh. No potem se zamenjal za skrinjo ki porabi 250 kWh/leto in hladilnik brez zmrzovalnika ki porabi 120 kWh/leto. Poraba hladilnika z zmrzovalnikom je precej večja (2krat višja), če pa ima hladilnik zmrzovalnik spodaj in ima no frost pa je poraba lahko tudi 3x večja, za isto prostornino.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Poraba el. energije v vašem gospodinjstvu? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 10843 (9607) | Kowkele |
» | Poraba elektrike (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 53272 (39896) | Duhec |
» | Poraba el. energije v gospodinjstvu! (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 25167 (23734) | gruntfürmich |
» | Računalniška poraba električne energije (strani: 1 2 3 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 33505 (27054) | oemdzi |
» | Višja&nižja tarifa + Varčevanje z porabo elektrike (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 22568 (20551) | Okapi |