» »

360 kamera - insta360

360 kamera - insta360

thethorn ::

Zanima me ali kdo uporablja omenjeno zadevo - najnovejši model je X3, so pa tudi starejši, X2, OneRS...
Je zadeva uporabna, je kvaliteta slike dobra?

Okapi ::

Da ne odpiram nove teme, bom poskusil obuditi tole, ki je bila brez odziva.

Torej, pred kratkim sem nabavil Insta360 X3 in sem navdušen. Sicer se šele "učim", kaj vse je mogoče početi z njo, ampak že prvi posnetki so presenetljivo dobro uspeli. Vsak, ki sem mu jih pokazal, me je vprašal, kateri dron sem kupil;)

Za tiste, ki ne poznajo, kratka razlaga.
Kamera ima dva ultra-širokokotna objektiva (kakršnim fotografi pravimo ribje oko). Skupaj pokrijeta vso okolico, 360 stopinj v vse smeri (naprej, nazaj, gor, dol).

Lahko delaš 360 stopinjske fotografije, pri katerih potem gledalec sam vrti sliko, ali pa narediš video. Ko delaš video, v tem 360 stopinjskem pogledu določiš smer kamere in "zum", in to lahko tudi dinamično spreminjaš tekom posnetka. Ko daš kamero na 3 metrsko "nevidno" držalo, se spremeni v "dron" (pri urejanju videa se držalo samodejno izbriše). Snemaš lahko tudi pod vodo. In še veliko drugega.

Na YouTubo je veliko prikazov, kaj vse je mogoče početi s to kamero.

Ločljivost oziroma kakovost slike sicer ni ravno vrhunska, ampak za ljubiteljske namene je več kot dovolj dobra. Je dosti "profi-youtubarjev", ki jo uporabljajo.

Ni sicer poceni, ampak tudi grozno draga ni. Sama kamera je 480 evrov, ampak v večini primerov je treba računati na okoli 600-650 evrov (dodatna baterija, 3-metrsko držalo in še kakšen dodatek, recimo stativ, nosilec za kolo...).

V glavnem, jaz sem navdušen.;)

wcpapir ::

Tudi jaz jo imam. Je in ni, aplikacija na androidu malo šepa. Nudi pa res neomejeno možnosti kreative.

Dodatne baterije sicer ne potrebujem ker za timelapse in ustalo uporabljam powerbank.

Največja prednost pred ostalimi je, da ne rabiš gledati kam je obrnjena čeprav pa potem porabiš kar nekaj časa za video.

Upam da updatajo app, da bo uporabljal več ai in vse bo lažje.

Aja v big bang je bila znizana na 430.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: wcpapir ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri dron (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
13227815 (5450) Nikonja
»

Quadcopter (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Loža
523117837 (28405) helonational

Ask Tomson (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Kaj kupiti
48371633 (45559) bluefish
»

LG-jev novi prvak je G5

Oddelek: Novice / Android
4113838 (9939) Ales
»

RoboCop je dobil brata - spoznajte RoboGrunta! (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
798408 (6667) Brane2

Več podobnih tem