» »

Dvig večjega zneska gotovine

Dvig večjega zneska gotovine

1
2
3

Furbo ::

bbbbbb2015 je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Še vedno ni logično, da alarmi svetijo ob dvigu gotovine. Naj svetijo ob pologu ali nakazilu. Zakaj bi ob dvigu gotovine moral dokazovati premoženje, ob prenakazilu ali če pustim na računu pa ne.

To je zelo enostavno.
Če je kakšna kriminalna/nelegalna dejavnost v igri, če se nekomu nakaže denar prek TRR, se to vidi. Od osebe, ki je denar prejela, je vedno možno po sodni poti zahtevati denar nazaj. Denar je še vedno sledljiv.

Čim dobi obliko gotovine - sledljivosti več ni. Zato se preverja zadnji sledljivi element - dvigovalca denarja.

Mhm, povej to kolegu, ki je nakazal za uro par jurjev v Italijo, adijo.

Manjše zneske, ki jih scammerji trgajo iz kreditnih kartic s pomočjo prenosnih POS enot tudi ne. Večina še opazi ne, ko jim jo tat prisloni k riti.

Več denarja se poscama iz računov in kartic, kot pa se ukrade gotovine.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

phnj90 ::

Čisto možno, ne rečem, ampak bi ti moral telefon javit spremembo. Same kreditne kartice pa pač ne nosiš poleg, če res ni potrebno. Je fajn na trgovini, ko prisloniš eno ali drugo nfc reč pa ti že vibrira notification, še preden dobiš v roke račun ali začneš zlagati robo. Kartic se mi ne dat v alu srajčko, če imam 'knjigico' etui, telefonu pa itak samo po direktni potrebi vklopiš nfc. Ne?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: phnj90 ()

bbbbbb2015 ::

Furbo je izjavil:

bbbbbb2015 je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Še vedno ni logično, da alarmi svetijo ob dvigu gotovine. Naj svetijo ob pologu ali nakazilu. Zakaj bi ob dvigu gotovine moral dokazovati premoženje, ob prenakazilu ali če pustim na računu pa ne.

To je zelo enostavno.
Če je kakšna kriminalna/nelegalna dejavnost v igri, če se nekomu nakaže denar prek TRR, se to vidi. Od osebe, ki je denar prejela, je vedno možno po sodni poti zahtevati denar nazaj. Denar je še vedno sledljiv.

Čim dobi obliko gotovine - sledljivosti več ni. Zato se preverja zadnji sledljivi element - dvigovalca denarja.

Mhm, povej to kolegu, ki je nakazal za uro par jurjev v Italijo, adijo.

Manjše zneske, ki jih scammerji trgajo iz kreditnih kartic s pomočjo prenosnih POS enot tudi ne. Večina še opazi ne, ko jim jo tat prisloni k riti.

Več denarja se poscama iz računov in kartic, kot pa se ukrade gotovine.

To sigurno. Samo vsako transakcijo kartice lahko reklamiraš, mislim da 30 dni. Par jurjev jaz v Italijo ne bi nakazoval nikoli. Preko eBaya ja, sicer pa ne. Tam imaš tudi buyer protection. Na Aliexpressu tudi.

Zdaj so popularne te prevarantske sheme ala hepi hepi, pa remote ljubček/ljubica iz kaj jaz vem, Mexika, ki nujno rabi denar. Pa take.

DamijanD ::

bbbbbb2015 je izjavil:

[
Avto pogledaš, avto v redu, papirji v redu, kupiš, plačaš - pelješ. V tem primeru je gotovina zakon.

Mene kot prodajalcu, ko dobim gotovino v takem primeru (sploh pri "naših" preprodajalcih), potem super skrbi a sem dobil prave solde al neke ponaredke...

delavec44 ::

Po navadi grejo na kakšen Petrol pa prosi, če mu jih preveri. Vsaj par naključnih. Drugače se pa tudi na oko marsikaj vidi, če si pozoren.

DamijanD je izjavil:

bbbbbb2015 je izjavil:

[
Avto pogledaš, avto v redu, papirji v redu, kupiš, plačaš - pelješ. V tem primeru je gotovina zakon.

Mene kot prodajalcu, ko dobim gotovino v takem primeru (sploh pri "naših" preprodajalcih), potem super skrbi a sem dobil prave solde al neke ponaredke...

https://www.enaa.com/aparati-za-preverj...
Ne boš propadel, če investiraš v tole.

nokia6310 ::

DamijanD je izjavil:

bbbbbb2015 je izjavil:

[

Zato pa mam jst profi mašino za previrjanje bankovcev tako kot jo majo na petrolu.

Gospod ::

Ker ima GOLOBOVA vlada namen obdavčiti hranilne vloge z 1% letno davčno stopnjo bo smiselno izpraznit bančne račune in gotovino hraniti doma kot v bivši državi.
Lp.

energetik ::

Kje si to pobral?
Vsekakor pa ne bom imel pod povštrom bankovcev. Kvečjemu kaj drugega.
vires in numeris

FireSnake ::

Gospod je izjavil:

Ker ima GOLOBOVA vlada namen obdavčiti hranilne vloge z 1% letno davčno stopnjo bo smiselno izpraznit bančne račune in gotovino hraniti doma kot v bivši državi.

Vir?
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Gagatronix ::

To je spet prazno desnicarsko nakladanje, kot ponavadi, kadar popusijo na volitvah.

user4683 ::

Aja? Golob: Ne bomo obdavčili samo nepremičnin, ampak vse premoženje, manj pa naj bi bilo davka na plače

Konkretnih stevilk seveda se ni, ker vlada se vlece kroglice z razlicnimi opcijami. Mogoce bodo pa davek na premozenje se znizali, glede na to, da so ga na place ravnokar spet dvignili. :))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: user4683 ()

To je sigurno mesečnik zlobiral. Bomo pač premoženje dali tja, kjer oblasti nimajo vpogleda in moči.
vires in numeris

energetik je izjavil:

kjer oblasti nimajo vpogleda in moči.

Se pravi, sentiment se odbija v bullish in tudi dolgoročno ne bo po salvadorsko?

user4683 je izjavil:

Aja? Golob: Ne bomo obdavčili samo nepremičnin, ampak vse premoženje, manj pa naj bi bilo davka na plače

Konkretnih stevilk seveda se ni, ker vlada se vlece kroglice z razlicnimi opcijami. Mogoce bodo pa davek na premozenje se znizali, glede na to, da so ga na place ravnokar spet dvignili. :))

Finance so navaden bullshit od cajtenga ki mu verjamem priblizno toliko kot nora24.

Gospod ::

Edine hranilne vloge. ki ne bodo obdavčene je če boste svoje prihranke vložili v MESEČEV STANOVANSKI SKLAD s katerim ima namen zgraditi 20.000 stanovanj jamstvo za vložene prihranke je samo MESEČEVA beseda.
Lp.

Vir or else you're full of shit.

PacificBlue ::

I’m out.
:3

Invictus ::

user4683 je izjavil:

A so zdaj Finance proti Golobu?
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

bbbbbb2015 ::

Invictus je izjavil:

user4683 je izjavil:

A so zdaj Finance proti Golobu?

Saj, da ne bi preveč najedal zaradi in Goloba in davkov... Belgijci so v neskončni modrosti v 70. letih uvedl isti davek. Oni so imeli kup nekih kolonialnih starih bogatašev. To so ljudje z neskončno denarja (za naše razmere).

Ideja je bila točno ta ista, dajmo mi malo skubst te prdce stare kolonialne.

Luxemburg pa je sprejel zakonodajo, da si lahko odprl sklad v Luxemburgu, prenesel nanj premoženje in skratka fural od tam svoje bogastvo. Dejansko je ves denar ušel iz Belgije. Luxemburg je znana utajevalnica denarja, oz davkov - začeli pa so z Belgijci.

Zdaj lani ali predlani so sprejeli zopet nek zakon, ki skuša obdavčiti dobičke ali pač ta denar zunaj. Kako so se pa zmenili, pa ne vem.

Moje mnenje pa je, da bodo težko obdavčili kar tako "na suho". Morda pa se motim. En tak davek, ki je dolgo časa "v pripravi" je davek na nepremičnine. Samo tu so si vsi polomili zobe doslej.

OZZY ::

bbbbbb2015 je izjavil:

SVGA je izjavil:

Pozdravljeni,

če želi fizična oseba z osebnega računa na banki dvigniti recimo 25.000 EUR, mora za to prej obvestiti banko (da pripravijo zadostno količino gotovine). Kar me zanima je, ali banka pri tem kaj sprašuje v smislu zakaj stranka to počne itd.?

Odgovorite samo tisti ki to dejansko veste prosim. Hvala.

Banko moraš dan prej do 10h (ali pač kako imajo naročanje gotovine) obvestiti o nameri o dvigu gotovine. Sicer ti pač ne bodo imeli denar za dati.
Banke načeloma držijo minimum denarja na šalterju.

Na šalterju te ne bo nihče spraševal, zakaj to dviguješ. Imajo pa na banki algoritme za preprečevanje pranja denarja. Algoritem jim označi sumljive transakcije. Potem pa pač glede na sumljivost transakcije obvestijo policijo, tožilstvo, davčno ali svojo centralo. Ni to vezano samo na dvig. In dvig in polog sta problematična (skoraj enako).

Tam pa compliance uslužbenec pregleda transakcije, ter pač po potrebi on koga obvesti. Lahko ti tudi oni račun blokirajo za 12/24/48 ur, dokler ne dobijo pojasnil (praviloma od tebe), kaj se dogaja. Praviloma te pokliče šefica poslovalnice.

Zdaj za 25.000€ se ne bo nihče posebej usajal. Če pa ugotovijo, da denar prihaja iz računa, za katerega je bila prijava recimo zlorabe, pa ti bodo blokirali račun in do večera boš imel obisk policije.

Kako algoritem deluje, niti v poslovalnici ne vedo. Ni to nek fiksen algoritem, da od 25k naprej javijo, za 24.999€ pa ne. Sistem pa ponavadi začne reagirati od 5000€ naprej. Če imaš karkoli takega, ti predlagam, da dviguješ vsote 3-4 tisoč naenkrat ali pa greš v tri poslovanice, pa povsod dvigneš 1500€.

Tukaj si kar nekaj nebuloz napisal:
Da samo 1x dan v naprej obvestiš za tako količni ni vedno res. Banke imajo po navadi da se napoved večje govotine denarja napove 3 dni v naprej. Lahko ti tudi nasledji dan servirajo denar. Seveda prej preverijo ali je denar na računu. Zakaj je rok 3 dni. Zato, da če pride do sumjive transakcije oz. priliva ne moreš takoj dvigniti vsega in spizdit. Zato imajo banke po navavadi omejen tudi dnevni dvig na računu.

DA ne sprašujejo zakaj dviguješ je kiks referenta, ki ti da denar. Za tako vsoto te mora vprašati in to tudi po navadi kam v zaznambo napiše. Zakaj?? Ker se presega določena vsota, ki je po ZPPDFT določena. Ali pa tudi zato, da če slučajno rečeš, da npr. kupec hoče gotovino za avto in če ne bo OK prineseš nazaj. Zdej zakaj bi kupec hotel gotovino v tem znesku je pa spet primer debate.

Banka SAMA OD SEBE TI NE SME BLOKIRATI RAČUNA. Lahko pa podajo prijavo na urad in oni izdajo odredbo za zaustavitev transakcij. Za koliko časa to lahko storijo je točno določeno. Če pa gre za prijavo, da uporabljaš račun za zlorabo pa je drugačna pot.

Govoriš o nekem algoritmu. Da banke imajo to. A to se pokaže šele konec meseca, ko ti pokne račun ven. Na podlagi česa ne bom pisal. Algoritem bo zaznal tudi večje skupne dvige v tistem mesecu. NAto sledi pregled računa v poslovalnici ali pa centrali in se kliče stranko. Če je denar že dolgo časa na računu potem to ne igra neke vloge. Če pa je bil kak večji priliv in potem stranka začne dvigovati pa morajo dobiti pojasnilo. Če ni OK, lahko odpovejo pogodbo.
Da greš v različne poslovalnice in isti dan dviguješ na različnih poslovalnicah je lahko uspešno, dokler dober referenet ne pogleda pred dvigom poslovanje na računu. A takih referentov je malo. Hočejo se te čim prej znebit. Ko pa ugotovijo tako početje pa je lahko za njih red flag in te tudi podrobeje spremljajo.

shinko je izjavil:

Da še jaz dodam zgodbo prijatelja, ki sicer ni neposredno povezana z vprašanjem.

Šel je na svojo banko (z njim je bila tudi mama), kjer je želel iz svojega računa (na katerem je imel par 10k€) dvigniti nekaj manj kot 10k€, seveda se ni najavil en dan prej. Ko mu je uslužbenka povedala, da se mora en dan prej najaviti za takšen znesek se je začelo pregovarjanje/prepir, zakaj ne more do svojega denarja. Zadeva je šla tako daleč, da je vprašal, kaj pa če ta trenutek zapre svoj račun? Uslužbenka mu je rekla, da v tem primeru pa mu morajo izplačati njegov denar. In tako se je tudi zgodilo, on in njegova mama sta zaprla računa. Sicer je uslužbenka v tem trenutku šla po nadrejenega, ki je prišel iz pisarne in ju želel prepričati, da bojo naredili izjemo in bo sin lahko dobil tistih denar, ki ga želi dvigniti, ampak za njiju je bilo prepozno in zgodba končana. Zaprla sta dva računa, banka je izplačala NEKAJ 10k€, ki sta jih nesla čez cesto v sosednjo banko.

Tole je bila izjema, da so mu takoj naredili. Uslužbenka ni imela prav. V takem primeru se vedno sledi omejitvam dnevnega dviga ali pa prenakažejo naprej. Pri tem zapiranju ni pravila, da moraš takoj izplačati tako vsoto.
Go with the flow.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: OZZY ()

Colt1911 ::

Kaj pa banko briga , če jaz spizdim z svojim denarjem ???????

Colt1911 je izjavil:

A misliš, da so vsi prilivi na tekoče račune pri vseh čisti kot solza..En primer, ki sicer ne paše toliko v pranje denarja ampak vseeno. Mama odpre račun za zelo mladoletno hčero. Ugotovi se, da pričenjo na račun prihajat prilivi iz naslova plače. Mama... pač v izvršbah, je preusmerila plačo na njen račun. V službi je pač njen račun predstavila kot svoj. Pač v izogib rubežu.
NI sicer primer za 25.000 eur.. Ampak prilivi in odlivi niso vedno čisti.
Go with the flow.

Zgodovina sprememb…

V-i-p ::

OZZY: zato pa moraš v "resnih" firmah ob zaposlitvi prinesti bančno kartico, da jo fotokopirajo, da ne pride do tega. Namreč pri izvržbah bi bila firma kazensko in odškodninsko odgovorna, če bi šla plača na drug račun, namesto na delavčevega.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: V-i-p ()

V-i-p je izjavil:

OZZY: zato pa moraš v "resnih" firmah ob zaposlitvi prinesti bančno kartico, da jo fotokopirajo, da ne pride do tega. Namreč pri izvržbah bi bila firma kazensko in odškodninsko odgovorna, če bi šla plača na drug račun, namesto na delavčevega.

Fotokopiranje osebnega dokumenta in bancnke kartice je lahko storjeno samo v situaciji kjer je fotokopija overjena. Da ti bo pa vsaka 20-letna kadrovniska frklja fotokopirala zadeve je pa ohoho tako narobe da niti smesno ni.

OZZY je izjavil:

Colt1911 je izjavil:

A misliš, da so vsi prilivi na tekoče račune pri vseh čisti kot solza..En primer, ki sicer ne paše toliko v pranje denarja ampak vseeno. Mama odpre račun za zelo mladoletno hčero. Ugotovi se, da pričenjo na račun prihajat prilivi iz naslova plače. Mama... pač v izvršbah, je preusmerila plačo na njen račun. V službi je pač njen račun predstavila kot svoj. Pač v izogib rubežu.

Izvor denarja bi se moral preverjati pri pologu na račun , naj takrat komplicirajo če upajo.

Ko je enkrat na mojem računu se nimajo kaj več mešati koliko dvigujem in zakaj

Colt1911 je izjavil:

OZZY je izjavil:

Colt1911 je izjavil:

Izvor denarja bi se moral preverjati pri pologu na račun , naj takrat komplicirajo če upajo.

Ko je enkrat na mojem računu se nimajo kaj več mešati koliko dvigujem in zakaj
¸

Gotovina se gleda pri pologu in dvigu. Pri nekih noramalnih dvigih se ne sprašuje nič. Če pa nekdo dvigne večjo vsoto pa se že vpraša. Prav tako pri pologu. Če ugotoviš, da je stranka npr. v enemu mesecu položila 2x po 5000 eur in želi še enkrat boš vprašal. Če stranka ne želi dati pojasnila zavrneš tranakcijo in naj stranka pizdi koker hoče. Referent ki sprejme denar je prvi, ki je za to odgovoren. Opustitev internih pravil se šteje za hujšo kršitev, kateri lahko sledi odpoved. Se pa hitro zadovoljijo s pojasnilom da so nekaj prodali itd.. čeprav ni res. Referent lahko tudi zahteva dokazilo o prodaji itd. v takem primeru. Samo to je spet na "lahko", pa tega v večini ne delajo, saj nočejo konfliktov.
Hitro vidiš ko začne nekdo komplicirati in mutiti. Jaz sem zavrnil kar nekaj folka brez ustreznih pojasnil. Zadnjič za 10k pologa - stranka pravi, da so starši dvignili iz računa in mu dali, ko pa sem vprašal po potrdilu o dvigu pa je začel, da so šparali doma itd.. Se zahvališ za obisk in adijo.
Go with the flow.

Zgodovina sprememb…

Kakšna pa je razlika če v enem mesecu 30 x dvignem po 2.000€ ali 1 x 60.000€?;(

Utk ::

Kdo je pa reku da je?

Ko je enkrat denar na mojem računu mi nima NIHČE za diktirat kaj počnem z njim , vsaj dokler sam dvigam in ne pošiljam denarja Bin Ladnu.

Utk je izjavil:

Kdo je pa reku da je?

Preberi vsaj eno stran te teme da ne boš brez veze nabijal. Ali vsaj naslov!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Colt1911 ()

Sem prebral vse, in nobene razlike ni. Pri 60 jurjih naenkrat te bojo verjetno takoj vprašali, če boš vztrajno hodil na bankomat pa poklicali, slej ko prej.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

delavec44 ::

Kaj ni na kartici nek mesečni limit. Vsaj za dvige na bankomatu.

Nlb premium paket do 1000 eur dnevno.
I’m out.

Torej imam lahko na računu denarja kot dreka , samo dvignit ga ne smem.
Kako in od kod je denar prišel na račun jih pa ne zanima ?

Sej vidijo iz kod je prišel.

PacificBlue je izjavil:

A za jurja moraš imeti 'premium'? Svašta.
A se ne da enostavno naklikati višji limit?

V-i-p ::

Gagatronix je izjavil:

V-i-p je izjavil:

Fotokopiranje osebnega dokumenta in bancnke kartice je lahko storjeno samo v situaciji kjer je fotokopija overjena. Da ti bo pa vsaka 20-letna kadrovniska frklja fotokopirala zadeve je pa ohoho tako narobe da niti smesno ni.

No, pri vseh "velikih" firmah kjer sem pač delal so vse dokumente in bančno kartico fotokopirali nikjer niso TRRja kar na pamet vzeli ;).
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Furbo je izjavil:

PacificBlue je izjavil:

Limit ze, sam dvig pa ne..edino ce imas platinasto nlb debetno, pol je mozno 2.000 eur. Kaj mislite da je tolk kesa v bankomatih pa ti ga pol en joe doe sprazni za časa posla?:D
I’m out.

Colt1911 je izjavil:

Ko je enkrat denar na mojem računu mi nima NIHČE za diktirat kaj počnem z njim , vsaj dokler sam dvigam in ne pošiljam denarja Bin Ladnu.
Saj dvigneš ga lahko, samo napovedat moraš prej. Za polaganje se pač strinjaš s pogoji banke, durs, furs, zakonov. Če ti pogoji ne ustrezajo, imej gotovino doma, BYOB. Saj zato si jo dvignil. Zakaj bi jo potem polagal nazaj?
vires in numeris

Karen ::

Za dvig razen napovedi te nihče ne vpraša kaj boš z njim, lahko greš v Andiamo1 če hočeš. Problem bo če boš dvignil 100k in jih čez 10 dni prinesel nazaj, te bodo vprašali za izvor, pa boš imel probleme dokazovati da je to isti denar (beri pranje denarja)... so taki primeri bili na FURSu in je bila kar je*a z dokazovanjem, g Simič bi znal povedati kaj na to temo. Skratka ni tako dvignili 100k in posodil prjatlu ki mi je 100k vrnil čez 14 dni (evo tle pogodba), če narediš nakazilo iz TRR na TRR frendu pa ni blema, je sledljivo. Pri kešu se sled vmes izgubi in je težava.

darkolord ::

V-i-p je izjavil:

Gagatronix je izjavil:

V-i-p je izjavil:

No, pri vseh "velikih" firmah kjer sem pač delal so vse dokumente in bančno kartico fotokopirali nikjer niso TRRja kar na pamet vzeli ;).
In če nimaš fizične bančne kartice (N26, Vivid, ...), te pač odpustijo?

Verjetno so kopijo hoteli, da zagotovo v sistem vpišejo pravi TRR, ker lahko bi se ti zmotil za 1 cifro, potem pa jih je... zakaj nisi dobil plače.
Sam lahko tudi iz N26 ali Revoluta skopiraš podatke svojega računa in jih priložiš.
vires in numeris

PacificBlue je izjavil:

Furbo je izjavil:

PacificBlue je izjavil:

Limit ze, sam dvig pa ne..edino ce imas platinasto nlb debetno, pol je mozno 2.000 eur. Kaj mislite da je tolk kesa v bankomatih pa ti ga pol en joe doe sprazni za časa posla?:D

To je samo zato, ker vanje tlačijo samo drobiž.
A je problem dati 100 bankovcev po 200 v bankomat?
V tujini ne. Pri nas očitno ja.

Imate prav, ne bojte se za gotovino :-)

Furbo je izjavil:

PacificBlue je izjavil:

Furbo je izjavil:

PacificBlue je izjavil:

To je samo zato, ker vanje tlačijo samo drobiž.
A je problem dati 100 bankovcev po 200 v bankomat?
V tujini ne. Pri nas očitno ja.

V bankomatih je od cc 75-150k+ gotovine. Odvisno od tega koliko je bankomat obiskan. Da je bankomat spraznjen je večinoma problem lastnika, da ne poskrbi, da se bankomat napolni pravočano. Je pa res, da včasih ko kak bankomat neha delati in je drugi na udaru lahko do tega pride. Sploh če je to kak petek in je potem vidno 3x in večje povprečje dvigov kot običajno. Takrat pa lahko kak bankomat poklekne.
Tujina ma stotake v bankomatu... pri nas tega ni.. če pa primerjamo s tujino so naše plače in penzije veliko manjše od njihovih. Takoi da dajo notri raje 2000x50 apoene kot pa npr. 1000x100 .. Za ljudi in navadno trgovino pa je to tudi veliko bolj primerno.
Go with the flow.

Nah, kmalu bodo ven metali stotake, to zdaj že rabiš za obisk Lidla ali bencinske črpalke.

Jerry000 ::

Torej, kakšen je zaključek, kako je z dvigom gotovine? Toliko različnih odgovorov da smo spet na začetku. Eni pravite da je sporno, drugi da ne, zaključka pa ni. Spet odvisno koliko odgovorov je tu na lastno izkušnjo

Nobenega problema ni, samo pokličeš v poslovalnico in najaviš, da pripravijo keš.

Jerry000 ::

Torej za gotovino 18k ni nobenega problema niti algoritem ne javi na furs da se je zgodil večji dvig gotovine? Ker nekje v eni temi je blo rečeno da ima banka algoritme ki sami sporočajo na furs glede pologa in dviga.

Problematicni so lahk vecji pologi, ne pa dvigi(edino javis prej banki, da prides po denar)..
Razen, če imas omejeno poslovanje zaradi kaksnega rubeža ali pa da si davcni zavezanec..ne vidim razloga zakaj bi bili večji dvigi problematicni..saj je tvoj denar.
I’m out.
1
2
3

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Večji polog gotovine na bančni račun (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
20961961 (1813) edi123
»

Polog na banko (strani: 1 2 )

659896 (7485) matobeli
»

Menjava bankovcev - večja količina (strani: 1 2 )

6812624 (9939) blink
»

Dvig prihrankov in hramba gotovine, kako zagotoviti sledljivost za FURS (strani: 1 2 3 )

10019527 (10765) Mato989
»

Revež obdavčen za 55.000 evrov (strani: 1 2 3 4 )

17145138 (38607) klihk

Več podobnih tem