Forum » Omrežja in internet » WinXP LAN ne dela zaradi Norton Internet Security
WinXP LAN ne dela zaradi Norton Internet Security
PolentozerkaTM ::
Imam dva kompa v mrezi preko 10 Mbit HUBa, v katerega pride zunanja linija na internet. Na eni masini je XP Home, na drugi pa XP Pro, na obeh je Norton Internet Security 2003. Narejen je home networking in oba sta v istem workgroupu, IPja sta razlicna.
Ko ping-am en IP iz drugega PCja, mi napise 3x "Request timed out". Ocitno mi Norton Internet Security 2003 ne pusti niti pingat masine, kaj sele kaj drugega. IP od drugega PCja sem dal na "Thrusted" stran pa se kar steka. Ko grem na My network places in dam View workgroup computers, mi sicer iz ene masine najde drugo, a mi ne pusti klikanja in napise, da nimam permissiona!
Kaj naj naredim? Hocem samo to, da mi tako kot pred instalacijo Nortona in njegovega firewalla normalno deluje sheranje fajlov in folderjev!
Tnx for INFO.
Ko ping-am en IP iz drugega PCja, mi napise 3x "Request timed out". Ocitno mi Norton Internet Security 2003 ne pusti niti pingat masine, kaj sele kaj drugega. IP od drugega PCja sem dal na "Thrusted" stran pa se kar steka. Ko grem na My network places in dam View workgroup computers, mi sicer iz ene masine najde drugo, a mi ne pusti klikanja in napise, da nimam permissiona!
Kaj naj naredim? Hocem samo to, da mi tako kot pred instalacijo Nortona in njegovega firewalla normalno deluje sheranje fajlov in folderjev!
Tnx for INFO.
Lith ::
na obeh mašinah v windowsih odpri z desnim klikom My Computer in klikni Manage, potem pa pod users najdi in omogoči Guest Account, pa pri skupni rabi diskov na obeh mašinah vključi allow Everyone, tam kjer daš properties pod Sharing, pa tud na obeh mašinah moraš dat trusted zone v FW eno lokalno mrežo naslovov, ki jih bo FW dovoljeval, npr. vpiši 192.168.0.1 - 192.168.0.255, tako bodo vsi računalniki z IP naslovi v tem območju lahko dostopali po lokalnem omrežju do skupnih diskov/tiskalnikov
Še popravek: na obeh mašinah v tem primeru mrežno kartico pod Properties na Local Area Connection izključi pod Advanced ali nekje Protect my Connection (ali po domače- že vgrajeni FW v windowsih na mrežni kartici), ker ti zdaj sami windowsi 'ščitijo' povezavo in še Norton tako je jasno, da ne gre. Nimam XP, pa ne vem točno kak se reče, ampak boš našel, drugače tega ne vem.
Še popravek: na obeh mašinah v tem primeru mrežno kartico pod Properties na Local Area Connection izključi pod Advanced ali nekje Protect my Connection (ali po domače- že vgrajeni FW v windowsih na mrežni kartici), ker ti zdaj sami windowsi 'ščitijo' povezavo in še Norton tako je jasno, da ne gre. Nimam XP, pa ne vem točno kak se reče, ampak boš našel, drugače tega ne vem.
¤ black holes rule; I like the speed, speed kills ¤
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lith ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | računalnika v mrežiOddelek: Pomoč in nasveti | 1896 (1468) | mte |
» | Zelo čuden mrežni problemOddelek: Pomoč in nasveti | 1611 (1413) | Self-Defence |
» | Mreza in firewall?!?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1110 (1012) | Roadkill |
» | LAn povezava med dvema PC dela ne!!!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1902 (1445) | Blisk |
» | vzpostavitev domačega omrežjaOddelek: Pomoč in nasveti | 2346 (2079) | boogie |