» »

qmail mail server

qmail mail server

Rumko ::

em, folk bi rabu mal pomoci z qmailom, pop "naj" bi delu (ko z clientom pogledam za mail se bp zlogira :) ), smtp pa tud (nisem sigurn, ta del morm se ORENK stestirat), mi je en poslou mail na mojo masino in ko pogledam prek popa ce mam kej maila ni nc, ce pa pogledam v dir na masini pa mam maile, sam zgleda da niso v t pravem diru (/home/vpopmail/domains/domena/user/Maildir/new/), sm probi jih skopirat v tapravega (/home/user/Maildir/new) sam mi potem mail client ko probam dljat mail prav "unable to open that message", kaj bi blo lohka narobe? :(

em, nvm, problemi z dovoljenji so bli ;((, al pa tud ne, ce je prazen /home/user/Maildir/new mi zdej naenkrat to skoz govori pa tud ce skopiram nove maile v taprav dir mail client rece da jih ne more odpret zbrise jih pa vseen

anyway, kako nardit skripto k bi ob spremembi dira /home/vpopmail/domains/domena/user/Maildir/new vsebino tega dira avtomaticno premaknila v /home/user/Maildir/new?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Rumko ()

Bakunin ::

a ne bi ti raje naredil ln -s home/vpopmail/domains/domena/user/Maildir/new /home/user/Maildir/new?

zdej pa prav:
Nisem se mogel povezati s strežnikom POP.
Napak ob pošiljanju gesla: unable to scan $HOME/Maildir

:'(

Ales ::

Hmm... preveri, da ti ne tečeta hkrati dva pop3 strežnika oz. da ti morda pop3 od qmail ne dela sploh... Katerega sploh uporabljaš? To bi lahko bil razlog, da se lahko logiraš, mailov v direktorijih od qmaila pa ne vidiš...

Si qmail namestil sam ali si morda uporabil katero od skript, ki namesti celoten mail sistem (qmail, vpopmail, itd.). Od tega je precej odvisno, kje se dejansko nahaja prispela pošta, oz. kje bi se morala. Standard za qmail je /var/qmail/mailnames/domena.si/mailuser...

Hmm... preveri, da ti ne tečeta hkrati dva pop3 strežnika oz. da ti morda pop3 od qmail ne dela sploh... Katerega sploh uporabljaš? To bi lahko bil razlog, da se lahko logiraš, mailov v direktorijih od qmaila pa ne vidiš...

a to pogledam z qmailctl stat? pol ne:
[root@nas root]# qmailctl stat
/service/qmail-send: up (pid 1565) 1245 seconds
/service/qmail-send/log: up (pid 1566) 1245 seconds
/service/qmail-smtpd: up (pid 1568) 1245 seconds
/service/qmail-smtpd/log: up (pid 1567) 1245 seconds
/service/qmail-pop3d: up (pid 1570) 1245 seconds
/service/qmail-pop3d/log: up (pid 1569) 1245 seconds
messages in queue: 2
messages in queue but not yet preprocessed: 0

namestil sem ga sam, uporabil sem navodila iz www.qmailrocks.org, ker po priloženih navodilih mi ni uspelo usposobiti qmaila do te mere da bi qmail-send laufu vec kot eno sekundo :/

Bakunin ::

use postfix + courier :D

Ales ::

Heh, ne, ne, kar qmail usposobi... mal sem vrgu uč na qmailrocks.org in to je dejansko skoraj prav taka kombinacija programov, kot bi jo jaz izbral :8) in kot jo uporabljajo naši serverji. Je sicer nekaj kar velikih razlik, ker je pri nas pač zraven Plesk in ne vpopmail, a vseeno.

Vglavnem, hočem reči, da toplo priporočam še nekaj truda, ker se splača. :D Saj bo slej ko prej začelo delat... qmail in vsa navlaka zraven je kar kompleksen sistem za nastavit.... glede na to in pa če si spreminjal in popravljal že toliko nastavitev, da se ven ne vidiš, predlagam svež začetek >:D

Poglej tudi na qmail.nu, če bi ti morda njihova konfiguracija ustrezala za začetek, da ne boš postal preveč zafrustriran. :D Takih avtomatiziranih inštalacij za qmail je bilo pred časom kar nekaj, tako da moda lahko še kaj ustreznega najdeš na sourceforge.net ali freshmeat.net.

thx Ales, bom kr od zacetka zaceu :|

sm uporabu uno skripto z qmail.nu pa mi je uspel to instalirat, sam zdej ne vem kam morm tist "/var/qmail/service/init.rd stop" dt, pa sm prek vqadmina naredu domeno pa dodou en mail, pa ko probam prek popa pogledat mail vsakic prav authorization failed ceprav dam taprav pass vsakic

zdej sm koncno pogruntu kako odpravt un authorization failed

namest samo username morm dt user@domain kot username ;((
se dorb da nism en dan rabu za to pogruntat, grrrrrrrr

sam se zmer ne vem kam dt tist za stop :D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[Linux] nadomestek Exchange strežnika

Oddelek: Programska oprema
192667 (1863) cryptozaver