» »

Kako pakirate meso za zamrzovanje

Kako pakirate meso za zamrzovanje

«
1
2

Kapitan Jack ::

Vsak dan nekaj novega. In ocitno ze leta in leta pakiramo meso napacno oziroma ne optimalno.

Do sedaj smo vzeli meso ga narezali pac na x kosov in dali v vrecko, vrecko malo zavrteli in jo zvezali in dali meso v zamrzovalnik.

Po jutibi vidim vec nacinov, ampak eden od nacinov mi ni ravno jasen in sicer meso dajejo najprej v najlonsko folijo, ga dobro zavijejo in potem uporabijo freezer paper. Zakaj tocno taksno vrsto papirja, ce je ze meso zavito v folijo?

Malo prevec plastike se uporablja pri teh nacinih, nisem nek freak kar se tice uporabe plastike, ampak vseeno se sprasujem, a ni se kaksnega boljsega nacina, kjer meso ni zavito v toliko plastike?

HotBurek ::

Najboljše meso pride ven na črnih kolinah. To si zapomnite, pa zadostne količine svinjskega mesa je treba jest.
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window

cerial ::

Opisanega načina sicer ne poznam, lahko pa priporočim naslednja 2:
1. Glaziranje. Meso (recimo zrezke) najprej zamrzneš razporejene na pvc folijo tako, da se ne dotikajo med sabo ali drugih stvari - zato da jih lahko enostavno ločiš. No, potem ko so cca 1 dan notri, vsakega posebej potopis v vodo, ki okrog kosa mesa ustavi tanek sloj leda - glazuro. Ta učinkuje kot ovoj, vrečka. Morda celo se bolje, saj bolj "tesno" objame kos in do mesa samega pride manj zraka. Ta je namrec glavi razlog, da meso degradira v skrinji. Glazirane kose potem daš v neko večjo vrečo, med sabo se ne zlepijo preveč, ker je že trd ovoj okrog.
2. Vakumiranje. Daleč najboljši način, zraka ni in meso se res dolgo ohrani. Vakuumske vrečke lahko tudi operes v pomivalcu.

Cupakabra123 ::

Zavakumiram.

m0LN4r ::

Ne kompliciram, ni razlike
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Kapitan Jack ::

A to delate z vakum napravo? Videl sem, da neki rocno vakumirajo tako, da potopijo skoraj do konca zaprto zip vrecko v hladno vodo in potem se zrak iztisne (zakaj ne vem) in potem se do konca zapre in je podobno kot bi delal z napravo.

Cupakabra123 ::

Kapitan Jack je izjavil:

A to delate z vakum napravo? Videl sem, da neki rocno vakumirajo tako, da potopijo skoraj do konca zaprto zip vrecko v hladno vodo in potem se zrak iztisne (zakaj ne vem) in potem se do konca zapre in je podobno kot bi delal z napravo.
Jaz uporabljam napravo od Gorenja. Ce zavakumiras meso ga imas lahko krepko dlje v skrinji.

IL_DIAVOLO ::

Kapitan Jack je izjavil:

A to delate z vakum napravo? Videl sem, da neki rocno vakumirajo tako, da potopijo skoraj do konca zaprto zip vrecko v hladno vodo in potem se zrak iztisne (zakaj ne vem) in potem se do konca zapre in je podobno kot bi delal z napravo.


Youtuberji imajo preveč casa, zato to pocnejo.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Horas ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

Kapitan Jack je izjavil:

A to delate z vakum napravo? Videl sem, da neki rocno vakumirajo tako, da potopijo skoraj do konca zaprto zip vrecko v hladno vodo in potem se zrak iztisne (zakaj ne vem) in potem se do konca zapre in je podobno kot bi delal z napravo.


Youtuberji imajo preveč casa, zato to pocnejo.


točno, more spiews for more views, in ovce potem posnemajo vse.

jaz kar v vrečke niti ne zqvijem samo zgliham itak se porabi v roku 21-30dni
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

BRBR ::

cerial je izjavil:

Opisanega načina sicer ne poznam, lahko pa priporočim naslednja 2:
1. Glaziranje. Meso (recimo zrezke) najprej zamrzneš razporejene na pvc folijo tako, da se ne dotikajo med sabo ali drugih stvari - zato da jih lahko enostavno ločiš. No, potem ko so cca 1 dan notri, vsakega posebej potopis v vodo, ki okrog kosa mesa ustavi tanek sloj leda - glazuro. Ta učinkuje kot ovoj, vrečka. Morda celo se bolje, saj bolj "tesno" objame kos in do mesa samega pride manj zraka. Ta je namrec glavi razlog, da meso degradira v skrinji. Glazirane kose potem daš v neko večjo vrečo, med sabo se ne zlepijo preveč, ker je že trd ovoj okrog.
2. Vakumiranje. Daleč najboljši način, zraka ni in meso se res dolgo ohrani. Vakuumske vrečke lahko tudi operes v pomivalcu.


Zakaj bi jih pral ? A ni to za enkratno uporabo ?

cerial ::

BRBR je izjavil:


Zakaj bi jih pral ? A ni to za enkratno uporabo ?


OP sprašuje, kako prihranit na plastiki. Drgac dvomim, da veliko ljudi ti počne :) Da pa se oprat in ponovno uporabit brez problema.

link_up ::

vakuumske vrecke lahko peres. :)
In and Out

WhiteAngel ::

cerial je izjavil:

BRBR je izjavil:


Zakaj bi jih pral ? A ni to za enkratno uporabo ?


OP sprašuje, kako prihranit na plastiki.


OP sprašuje, kako sploh ne plastike uporabljati, če je to mogoče.

stara mama ::

Lahk se perejo, ker niso ravno poceni (vsaj taboljše ne) in tud potem čist ok drži, ampak vakumiranje definitivno!

Karen ::

Tale tema me je spomnila na šalo o slovencih, za katere tujci trdijo, da ko odpreš skrinjo izgleda kot da si serijski morilec oz. da so tam pokopani sorodniki. Polna zamrznjenega mesa, pa na vsaki vrečki listek: "Pleča babica", "Stegno Rozi", "Hrbet Janez" :D

m0LN4r ::

Zakaj bi mel 200kg mesa v skrinji po vec mesecev oz. leta?
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Invictus ::

Zato ker ne mores rezati mesa stran od krave...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

MisterR ::

m0LN4r je izjavil:

Zakaj bi mel 200kg mesa v skrinji po vec mesecev oz. leta?


A ti si torej eden izmed tistih, ki gredo v trgovino po 3 rezine polike in eno rezino sira.

Furbo ::

Vakumiranje, vse ostalo je izumljanje tople vode na novo. Vsaj dokler ne dobimo stasis naprav iz ZF filmov.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

IL_DIAVOLO ::

Horas je izjavil:

IL_DIAVOLO je izjavil:

Kapitan Jack je izjavil:

A to delate z vakum napravo? Videl sem, da neki rocno vakumirajo tako, da potopijo skoraj do konca zaprto zip vrecko v hladno vodo in potem se zrak iztisne (zakaj ne vem) in potem se do konca zapre in je podobno kot bi delal z napravo.


Youtuberji imajo preveč casa, zato to pocnejo.


točno, more spiews for more views, in ovce potem posnemajo vse.

jaz kar v vrečke niti ne zqvijem samo zgliham itak se porabi v roku 21-30dni


Jaz se dam gor nalepko in si napišem datum parkiranja + za kaj imam mišljeno.

YouTube pa kot sem rekel, 10 min dolg video ne more obsegati samo vrečke za pakiranje.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

MIHAc27 ::

Ko se kolje je pač mesa veliko. Potem je skrinja polna in se počasi prazni.

Tisti, ki pač sproti kupujemo rabimo skrinjo samo za sladoled :D

c3p0 ::

Glavno je, da ni lufta med površino (biločesa) in embalažo, da ne pride do t.i. "freezer burns". Najlažje je to doseči z vakuumirko.

Sicer znanka ima do roba nabasan zamrzovalnik z raznimi kosi mesa, da ne dobiš not konice noža več, poje bore malo in nato po enem letu zmeče stran. Neka folklora očitno, ali OCD.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: c3p0 ()

fikus_ ::

Tukaj je napisano koliko časa je zamrznjeno meso OK
https://zalozba.kmeckiglas.kmeckiglas.c...
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

m0LN4r ::

MisterR je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

Zakaj bi mel 200kg mesa v skrinji po vec mesecev oz. leta?


A ti si torej eden izmed tistih, ki gredo v trgovino po 3 rezine polike in eno rezino sira.

Kaj ima to veze s tem koliko imas v skrinji. Kljub temu ne rabis vsega naenkrat. Recimo za 4 clansko druzino rabis maksimalno 15 kil za en mesec.
Decko, med tem in med tem da imas dve skrinje z eno letom starim mesom doma, je ogromno manevrskega prostora.

Se je nekdo zadnjic pritozil zakaj porabijo tolk elektrike, majo 2 hladilnika in stiri skrinje. Meso cisto spodaj pa polepljeno z nalepkami 2018, 2019, ker jedo samo zgornji sloj.

Invictus je izjavil:

Zato ker ne mores rezati mesa stran od krave...

Ja ce si na kmetih, je treba celo kravo nekam spravit ja. Kolko nas je pa takih, ki se kolje krave?
Pol pa se skrinja pokvari in opazis prepozno, pa meces po 100+ kil mesa v smeti.
Tudi tisti, ki imajo po 1-2 skrinje polne doma, hodijo po trgovini rajsi po sveze.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

m0LN4r ::

Sicer znanka ima do roba nabasan zamrzovalnik z raznimi kosi mesa, da ne dobiš not konice noža več, poje bore malo in nato po enem letu zmeče stran. Neka folklora očitno, ali OCD.
Ja kot pred 40 leti.
Saj nasi tudi koljejo, ampak prevec + v trgovino se tudi redno hodi, kljub temu. Ko nas je zivelo 6 smo klali po 3 svinje in zdaj ko sta "sama" dva se vedno koljeta po 3 svinje. Zdaj razmisljata o tretji skrinji, ker ne vesta kam bi kaj dala. Pol pa potegnes ven cisto spodaj neke vrece 5 let starih kosti.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

IL_DIAVOLO ::

Huh dober kmet kravo proda, samo nekaj malega obdrzi zase.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

zobnik ::

Imamo mašine, tud žagco za kosti, spakira se v 3kg vrečke pa da zmrznit. Včasih vzamemo celo goved nazaj in pol lastnik razkosa, razžaga, nekaj se proda,, nekaj za doma.

m0LN4r ::

Sem sel pogledal, v skrinji ca. 80 Litrov je mesa za cel mesec za dve osebi, ajde tri. Ce ne jes vsak dan veliko mesa + kupujes sproti, je to dovolj za se dlje. Spodnji predal so notr stvari se iz avgusta.
Vam pase vsak dan zmrznjeno ven jemat in jest?

Kaj pa ce vzames ven in se ti ne lusta al pa ne bos pojedel, ker si kam povabljen? Kako dolgo imate potem odtaljeno meso spet v hladilniku ali ga zamrznete se enkrat?
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

Invictus ::

m0LN4r je izjavil:


Ja ce si na kmetih, je treba celo kravo nekam spravit ja. Kolko nas je pa takih, ki se kolje krave?
Pol pa se skrinja pokvari in opazis prepozno, pa meces po 100+ kil mesa v smeti.
Tudi tisti, ki imajo po 1-2 skrinje polne doma, hodijo po trgovini rajsi po sveze.

Jaz nimam, nekateri se.

JA, folk se malo prevec zalozi, pa malo pozabi kaj ima...

Na sreco imam vezo pri mesarju, ki konstantno kolje, pa vseeno vzamem tam po 10 kil mesa neankrat. Malo za zrezke, malo za juho. Da skuham, ko se mi sprdne, ne ko je odprta trgovina...

In ker je moj sosed, pac dobim dobre cene in lepo meso...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

m0LN4r ::

Ja 10 kil je normalno, jaz sem imel v mislih tiste z po 200 kil plus ane. Razen, ce jejo vsak dan po 5 kil potem okej, naj jim bo xD
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

donvito ::

m0LN4r je izjavil:

Sicer znanka ima do roba nabasan zamrzovalnik z raznimi kosi mesa, da ne dobiš not konice noža več, poje bore malo in nato po enem letu zmeče stran. Neka folklora očitno, ali OCD.
Ja kot pred 40 leti.
Saj nasi tudi koljejo, ampak prevec + v trgovino se tudi redno hodi, kljub temu. Ko nas je zivelo 6 smo klali po 3 svinje in zdaj ko sta "sama" dva se vedno koljeta po 3 svinje. Zdaj razmisljata o tretji skrinji, ker ne vesta kam bi kaj dala. Pol pa potegnes ven cisto spodaj neke vrece 5 let starih kosti.

m0LN4r, če sta sama, obdržita zase polovico prašiča, ostalo prodata. In, ko filaš skrinjo s svežim mesom, starega zložiš ven in ga daš na vrh, logika.

Se je nekdo zadnjic pritozil zakaj porabijo tolk elektrike, majo 2 hladilnika in stiri skrinje. Meso cisto spodaj pa polepljeno z nalepkami 2018, 2019, ker jedo samo zgornji sloj.

beri zgoraj!

Ko kolješ, prej veš koliko boš obdržal in koliko prodal, si zrihtaš stranke ali že imaš stalne.

m0LN4r ::

V 80L skrinjo spravis cirka 20kg mesa. Eni pa majo po dve ali tri 300 Literske skrinje polne do vrha pa se dva hladilnika.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Invictus ::

Imas familije, ki zmazejo 3 prasice na leto. Pa to ne 20 ljudi, ampak tam 4-5...

Meni je to prevec, sam brez mesa pa spet ne bi bil.

Cakam, da zrihtam klet, potem pa hladilnik za suho zorjenje mesa :D.

Drugace smo pa ze mi tudi pojedli kako staro meso ali zamrznjeno zadevo, ker pac zalozis. Samo to niso neke kolicine, ker se tega nismo sli. Ni bilo zivali doma...

Drugce ima pa vedno manj folka doma skrinje, vecinoma imajo ta stari, pa se ti ukinjajo stare skrinje, ker preprosto porabijo prevec stroma. Se bolj splaca kupit novo, neko A+++ skrinjo. Se obrne v 2 letih...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

m0LN4r ::

donvito je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

Sicer znanka ima do roba nabasan zamrzovalnik z raznimi kosi mesa, da ne dobiš not konice noža več, poje bore malo in nato po enem letu zmeče stran. Neka folklora očitno, ali OCD.
Ja kot pred 40 leti.
Saj nasi tudi koljejo, ampak prevec + v trgovino se tudi redno hodi, kljub temu. Ko nas je zivelo 6 smo klali po 3 svinje in zdaj ko sta "sama" dva se vedno koljeta po 3 svinje. Zdaj razmisljata o tretji skrinji, ker ne vesta kam bi kaj dala. Pol pa potegnes ven cisto spodaj neke vrece 5 let starih kosti.

m0LN4r, če sta sama, obdržita zase polovico prašiča, ostalo prodata. In, ko filaš skrinjo s svežim mesom, starega zložiš ven in ga daš na vrh, logika.

Se je nekdo zadnjic pritozil zakaj porabijo tolk elektrike, majo 2 hladilnika in stiri skrinje. Meso cisto spodaj pa polepljeno z nalepkami 2018, 2019, ker jedo samo zgornji sloj.

beri zgoraj!

Ko kolješ, prej veš koliko boš obdržal in koliko prodal, si zrihtaš stranke ali že imaš stalne.

Tezko prodas nekaj v okolici, kjer ima "vsaka" druga hisa zivali doma. Tisti, ki pa kupujejo bi pa imeli samo zrezke ali pa jim je trgovina blizje in ceneje.
Meni je to jasno kaj govoris. Imam se sam ca. 10 Litrov svinjske masti, leto dni stare, podarjene, porabil sem par zlic.
Problem je da starejsim ljudem enostavno ne mores dopovedati tega, da se ne rabijo zalozit, kot da bo vojna. Ce pa bo in odklopijo elektriko za 3 dni, pa lahko itak vse zakopljes v zemlo.

Suhe mesnine stojijo bistveno dlje, ce se ze gremo ekstremne scenarije. Mam se suhe salame in sunke v delavnici od prejsnjega leta, ne rabijo "elektrike" za shranjevanje. Al pa v masti potopljeno.

Zdaj sem se spomnil, imam se peceno meso v masti. Kako dolgo pa je to uzitno?
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

PacificBlue ::

Imam dve skrinji, samo je sam zelenjava notri. Ni prostora za meso:)
I’m out.
:3

m0LN4r ::

Ja ok, zelenjava zasede res veliko mesta, ce je ne sesekljas, meljes, susis, ali vlozis, ampak tok pa spet ne. Vse ostalo pa je lahko pokrito v gredi ali pa v kleti na suhem in hladnem.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

fikus_ ::

m0LN4r je izjavil:



Kaj pa ce vzames ven in se ti ne lusta al pa ne bos pojedel, ker si kam povabljen? Kako dolgo imate potem odtaljeno meso spet v hladilniku ali ga zamrznete se enkrat?


Ko je prej zmrznjeno meso enkrat odtaljeno, se ga ne zamrzuje več oz. je to odsvetovano.

Saj verjetno bo meso še ok, ampak jaz nebi delal tako.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

m0LN4r ::

Ajd recimo da si dal ven, se je na pol odtalilo v hladilniku in potem das nazaj v skrinjo. Zakaj to ni kul?
Meni se to ne zdi niti malo sporno, ce je meso se vedno spakirano in se je znjim delalo cisto.

Hujse se mi zdi, ce kupis v stacuni surovo meso, ki je blo pakirano recimo 15.11.2022 in ga imas do roka uporabe 10 dni v hladilniku. Je pa res, da je verjetno v tisti plastiki nek plin, ki to omogoca, da se ne kvari.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

fikus_ ::

Mislim da dodajo v pakungo dušik, delno zaradi podaljšanja roka trajanja in tudi zaradi lepše barve mesa.
To z odtalitvijo in ponovno zmrznitvijo je pa logika, da je večja možnost kvarjenja mesa in pri piščančjem salmonela.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Kapitan Jack ::

Koliko kg mesa bi slo tu?
https://www.amazon.de/dp/B08T9JHS1J/?co...

To bi mi bila neka idealna skrinja. A ma kdo kaksno cenejso varijanto? Najbrz bo tud poraba F razred.

m0LN4r ::

40kg plusminus, ce bo samo pusto mesto, odvisno kok od tega bo kosti, jeter, klobas, itn.

Zapomni si edino, da ko bo enkrat vse zamrznjeno, pa bos rabil nekaj od cisto spodaj, bos moral vse premetat in ker bo trdo vec ne bos lahko tolko zlozil tocno nazaj, kot je bilo. Tak da racunaj na 40kg surovo, 30kg ko bo premetano vseskup.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Goran's Blog ::

Če se kmalu porabi lahko tudi v vrečko.
Drugači pa vakumirni stroj in piči miško.

Kapitan Jack ::

Kaj pa tale varijanta?
https://www.amazon.de/dp/B08CW8BFV6/?co...
Problem je, ker mamo tud zelenjave, pa rib.

Edino ce vzamem kaksne kosare recimo, pa da to malo bolj organiziram, ravno v tem primeru, ko je treba meso poiskat.

m0LN4r ::

Ce hoces imeti vedno dostop do cim vec razlicnega, si nabavi omaro: https://www.amazon.de/Exquisit-Gefriers...
Gre manj not, ampak ne rabis vsega premetat, ce isces glih tisto eno jebeno vrecko, ki je cisto spodaj.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

johnnyyy ::

m0LN4r je izjavil:

Zakaj bi mel 200kg mesa v skrinji po vec mesecev oz. leta?

Slovenija je precej hribovita in veliko kmetov, ki so malce bolj v hribih, da med sezono živino v planine na pašo. Jeseni ko pride živina s planin, nekateri nimajo dovolj prostora ali pa hrane, da bi redili vse to čez zimo, zato pride do likvidacije. Če si v kakšnemu od teh "krogov" in imaš možnost skladiščenja, lahko zelo ugodno prideš do zelo kvalitetnega mesa. Podobno imaš tudi pri ribah, zelenjavi ali sadju, saj sezona ni skozi celotno leto, ampak je omejena na par mesecev.

Kapitan Jack ::

johnnyyy je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

Zakaj bi mel 200kg mesa v skrinji po vec mesecev oz. leta?

Slovenija je precej hribovita in veliko kmetov, ki so malce bolj v hribih, da med sezono živino v planine na pašo. Jeseni ko pride živina s planin, nekateri nimajo dovolj prostora ali pa hrane, da bi redili vse to čez zimo, zato pride do likvidacije. Če si v kakšnemu od teh "krogov" in imaš možnost skladiščenja, lahko zelo ugodno prideš do zelo kvalitetnega mesa. Podobno imaš tudi pri ribah, zelenjavi ali sadju, saj sezona ni skozi celotno leto, ampak je omejena na par mesecev.

A poznas mogoce kaksnega, ki bo v decembru kaj likvidiral?

zobnik ::

Pi nas damo 3 bike pa je na koncu 1.3-.1.4 tone mesa....plačajo trenutno po dobre 4.4 evre.
S tako ceno jih je že dost reklo NIČ več....razen za lastne potrebe, tolk da popasejo bregove...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: zobnik ()

FireSnake ::

Sam doma zakolji in prodaj. Boš veliko več dobil.

Nazaj na temo: kupujem pri kmetu in vakumiram (Gorenje vakumirnik za 90€ iz Merkurja).
Potem pa skrinja. Zaloge (svinja, govedo, konj, zajec, puran, kokoš, divja svinja, jelen in še kaj) je vedno vsaj za pol leta vnaprej.
Iščem pa domače purane; nimam dobavitelja (še).
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

zobnik ::

Ni domačih piščancev in puranov, ker ste začel v Lidlu kupovat pa smo kmetje nehal doma met perutnino.

FireSnake je izjavil:

Sam doma zakolji in prodaj. Boš veliko več dobil.



Je 1km stran klavnica.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: zobnik ()

Kapitan Jack ::

Jaz bi bil redna mesecna stranka za 25kg mesa mesecno. Ene 15kg perutnine, ostalo rdece meso. No zajcka se tud ne bi branu, sam je drag ko zafran.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vakuumska pakirka za živila (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6515042 (1404) Furbo
»

Nakup na zalogo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
506706 (4279) starfotr
»

Meso v trgovini pred iztekom roka (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1069606 (6655) feryz
»

Kupovanje hrane v trgovinah (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15027262 (22128) Unknown_001
»

odmrznjeno meso nazaj zamrzniti?

Oddelek: Loža
368260 (6833) Furbo

Več podobnih tem