» »

Problem s toplotno črpalko - občasno piskanje

Problem s toplotno črpalko - občasno piskanje

johnnyy ::

Mogoče ni najbol primeren forum za TČ, ampak bom vseeno vprašal, če ima kdo podobne izkušnje.
Imam Weishaupt TČ WWP LS 8-B RE HE (2 x 3,5kW), staro 3 leta, ki občasno precej piska - glasnost močnega žvižganja. Piskanje traja približno 2 minuti in je naključno. Na servisu pravijo, da nimajo izkušenj s piskanjem in da ne morejo nič pomagat. Prilagam Video

Če ima kdo podobne izkušnje lepo prosim za komentar.

ToniT ::

Switcher znotraj TČ piska.

telexdell ::

Pisk je neprekinjen. Tako se v firmi oglašajo naprave, če je prisoten kak alarm. Običajno se takrat prižge še kakšna ledica.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

johnnyy ::

Piskanje traja 2 minute in se ponavlja čisto naključno, včasih vsake 5 minut včasih šele čez 2 ure. Piskanje je res moteče in daje občutek, da je nekaj narobe. Prilagam sliko, kjer sem obkrožil od kod približno izhaja piskanje. V fazi piskanja se ne prižge nobena lučka ali kakršenkoli drug znak.

Slika

ToniT se opravičujem, lahko prosim malce več poveš o Switcherju? Žal nimam pojma o elektroniku. Je to nekaj, ki bi bilo treba menjat? Bi morali menjat preko garancije?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: johnnyy ()

floyd1 ::

Naša tudi piska ampak bistveno manj glasno, pridušeno. Pri menjavi gretja med sanitarno in talnim (ampak ni zvok ventila, ki ga obrne), ali pa ko začne krožiti plin - sem že malo pozabil. Kot bi nekje za kake pol minute narasel pritisk, potem pa je spet OK. Ampak tako dela že ca. 7 let...

AmokRun ::

Na servisu pravijo, da nimajo izkušenj s piskanjem in da ne morejo nič pomagat.

Če "servisirajo" TČ preko mejla in telefona potem res ne morejo imeti izkušenj. :))
Naj pridejo na lokacijo in pogledajo kaj je narobe.

ToniT ::

Switcher oz. usmernik včasih piska ko je obremenjen. Razlogi so različni, od harmonikov visoko frekvenčnih transformatorjev, do slabo pritrjenih tuljav itd.
Sem še nekajkrat poslušal tvoj video in je možno tudi, da gre za kak signal napake. V vsakem primeru mora to servis rešiti.

z3ro ::

Piska že od začetka ali je bilo do sedaj ok? Sicer pa normalno da mora prit serviser pogledat, pač so te probali odpikat na najlažji način.

johnnyy ::

Piskanje smo opazili, odkar je začel pes tuliti, ker ima blizu notranje enote ležišče..tako da ne vem, ali je od začetka..

ToniT ::

To piskanje ni normalno in gnjavi servis tako dolgo, da to rešijo.

kurjač ::

Piska plin med pretakanjem notranje in zunanje enote. Pri naši daikin je to kakih 10 sekund.
Že pred montažo me je na žvžganje opozoril monter, ko je opazil preveč zavito rebrasto cev skozi katero gredo bakrene cevi. Ko porinejo bakrene cevi skozi preveč ukrivljeno rebrasto cev se le ta skozi ovinek narebri. Posledica je žvižganje velikega pretoka plina skozi bakreno cev. Rešitev je ponovna napeljava z bolj blagimi krivinami.

dj_andy ::

Samo zanima me, kako ste to rešili in v čem je bila zares fora? Pri naši Zubadan tudi opažam, da zadnji čas tu in tam takole zapiska, kot na videu.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

piskanje v ušesih (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12440525 (13884) krepki
»

A še komu piska monitor? (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
525232 (3503) Pyr0Beast
»

Tih LCD monitor

Oddelek: Kaj kupiti
162064 (1268) Veron
»

LC6550GP - Piska (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
605465 (4559) Pyr0Beast
»

nadlezna "pametna" elektronika

Oddelek: Loža
232125 (1501) Tear_DR0P

Več podobnih tem