Forum » Loža » Kako pakirate meso za zamrzovanje
Kako pakirate meso za zamrzovanje
joze67 ::
johnnyyy ::
Kapitan Jack je izjavil:
A poznas mogoce kaksnega, ki bo v decembru kaj likvidiral?
Da bi imel za prodajo, žal ne. Mi bomo enega pujsa, za lastne potrebe, kar se tiče pa govejega smo pa v prejšnjih mesecih napolnili skrinje.
Trenutno me tepe ravno to, da nimam dovolj prostora, da bi lahko skladiščil večje količine, zato tudi kupovati kaj veliko ne morem. Imam precej kolegov (z družinami) tukaj v LJ, s katerimi bi lahko skupaj vzeli, a imajo po navadi vsi neke dejavnosti ali gredo za vikend nekam s tem pa je potem otežena tudi dostava, saj spet nimam mesa kam dati za par dni, da bi počakalo do prevzetja. Posledično sem zadnji v imeniku, ko se kolje, kar rešujem na način, da kličem okrog (ko rabim) in sprašujem, če bo kdo kaj klal in velikokrat izvisim zaradi majhnih količin. Da lahko kupim večje količine potem rešujem tako, da skladiščim pri mami in potem, ko sem na obisku vsakič odpeljem par kg v LJ, prav tako jo kličem za prevzeme in tudi ona kdaj več vzame, da si razdelimo. Kmetje najraje vidijo, da imajo par strank, ki poberejo vse, saj se nikomur ne ljubi ukvarjat s strankami, ki bi kilo tega, kilo onega, na koncu pa ostane kup stvari, ki jih noben noče. Zato si precej na prioriteti če vzameš po 1/2, 1/4, nogo teleta/krave/bika. Če si na tem nivoju oni kličejo tebe, če boš kaj vzel, v nasprotnem primeru pa ti njih če bodo klali .
zobnik ::
Zajec ni drag: 1.5kg (taki so ponavadi) pride 12EUR
Vidiš tu se konča vso bedo kmetijstva, zato pa čimprej gre kmet v samooskrbo tembolje za njega......kupi kunca, ga hrani 6-8 mesecev, ga zakoli in prodajaj po tej ceni.
Mi smo 15 let nazaj domačga pujsa prodal po 2.2-2.5 evra/200kg, 500 evrov, za tiste čase ko je bla koruza še 3x cenejša, kot danes.
Danes kupujejo prašiče po 1.7 evrov/kg/žive teže, beda,.....tist k prodaja po taki ceni al dobi take subvencije že pri pridelavi žit za futrat prasce, da pokrije razliko do 3 evre/žive vage al pa dobesedno pljuva v svojo skledo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zobnik ()
zobnik ::
Aja pa tak mimgrede subvencije znajo preseči min.plačo + plačilo za prodane kmetij.pridelke.....tist k prav da dobi subvencij mal laže sam seb....., če seveda poznaš vse njihove zahteve, sploh svetovalka za kmetijstvo in greš v programe, kjer dobiš sredstva.
Padeš tud v njihove kontrole in nadzore, ki niso ne vem kako zahtevni.
Ko bodo Slovenc, tujci začel pdopriat domače bo tud manjše breme na plače.
Padeš tud v njihove kontrole in nadzore, ki niso ne vem kako zahtevni.
Ko bodo Slovenc, tujci začel pdopriat domače bo tud manjše breme na plače.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vakuumska pakirka za živila (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 14942 (1304) | Furbo |
» | Nakup na zalogo (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 6674 (4247) | starfotr |
» | Meso v trgovini pred iztekom roka (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 9536 (6585) | feryz |
» | Kupovanje hrane v trgovinah (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 27164 (22030) | Unknown_001 |
» | odmrznjeno meso nazaj zamrzniti?Oddelek: Loža | 8246 (6819) | Furbo |