» »

Špili

Špili

yodaboy ::

YO, vsem

sem iz OLD SCHOOL generacije, kar se tiče špilov. Zato me zanima iz lastne inciative ali sploh še kdo špila na PC preko DVD-CD vmesnika? zakaj novejši kompi nimajo vmesnika za DVD pogon?

hvala za odgovore :)
  • spremenil: yodaboy ()

c3p0 ::

Disketnika tudi ne... obsolete tech.

tony1 ::

Mularija je presedlala na cloud based storitve kot so Steam in GOG... Tudi sam imam DVD plejer samo še v kišti z win7...

Pa še nekaj je: zadnjih dobrih 10 let je trg fizičnih medijev na PCju umrl, ker vsi zahtevajo aktivacijo s kodo na nekem Cloud accountu (ponavadi Steamu), ta pa prime samo 1x. Tako da zaresnega trga fizičnih medijev PC iger ni več - no, je, ampak CDje lahko uporabiš le namesto coasterjev...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tony1 ()

mtosev ::

Jaz sem en, ki ima UHD Blu-ray external in DVD external drive. Imam kr nekaj starih CDjev in DVDjev. Zadnje čase pa sem kupil nekaj Blu-rayev.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

Han ::

Tudi če mi zapaše katera od starejših iger, jo rajši zaženem iz ISO datoteke kot da bi čakal na CD/DVD, ki je poleg tega še glasen. Kar nekaj so jih tudi prenovili, tako da jih lahko igraš celo v 4K ločljivosti, npr. določene LucasArts pustolovščine (pred kratkim je izšla Return to Monkey Island, ki se nadaljuje tam, kjer se je končal 2. del, ki je skupaj s prvim že pred leti dobil govor in grafično preobleko), Age of Empires...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Han ()

opeter ::

Vprašanje, koliko smisla ima poganjati stare igre in se zafrkavati z raznimi grafičnimi wrapperji, nastavitvami, popravki ipd.
Meni je to sicer v veselje, večini pa ni.

Potem pri CD/DVD igrah moraš praviloma poiskati kakšno popravljeno zagonsko (.exe) datoteko, saj razne zaščite ne delujejo na novejših sistemih kot je Windows 7 ali novejše.

Bolj popularne igre so že dobile rimejk (predelavo), vdaj v smislu grafične preobleke. Pa tudi manj popularne dobijo tu pa tam kakšno predelavo, npr. Glover, Prateorians HD in mnogo drugih.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Invictus ::

Sam tudi ne vem, kaj naj s CDji...

Najbrz bodo leteli v smeti, sam moram prej iti skozi, ce je kaj uporabnega.

Ceprav se vedno niso naredili remake X-Winga, Tie-Fighterja ter dodatkov... Imam celo original CDje...

Tudi Wing Comamnder ni updatan, ce se ga kdo se spomni...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Invictus ()

tony1 ::

Za razumno ceno se bodo tudi na tako majhnem trgu kot je naš prodali...

Gagatronix ::

Ja, ce ne bos probal furati istega debilizma, ki ga fura goblin.

Riff ::

jst pa še zmer sm pa ke uporabim kašn dvd,diskete 1,44Mb hranim za spomin, obstajajo tud usb zunanje dvd rw enote :), drugače pa steam ali epic games ali ubisoft ma uplay in ostale platfomre za špile, win xp SP3 pa še zmer zapčene na cd ju in win7 na dvd ju :)

KTr1sk ::

Dvd pogon za "igre" sem uporabljal dokler se je še dalo shranit na 1 dvd, enostavno je prevelika ISO datoteka da bi shranjeval na DVD, velikokrat kakšna igra zasede več kot 100gb prostora, potem pa razmišljal če bi še lahko uporabljal dvd pogon :P. Imam še stare igre in programe na DVD, ampak to je bilo včasih...zdaj imam vse na HDD ali SSD disku.
i5-14500k,32gb ddr5,6700xt,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

best CD/DVD/BD cloning tool win10

Oddelek: Pomoč in nasveti
443137 (2119) Ijus
»

Nova anketa: je DVD/Blu ray enota (že) odveč? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostalo
10029113 (26585) kuglvinkl
»

Windows 7 z namestitvenimi USB ključi? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
12614638 (11011) MrStein
»

Kam so šli vsi Blu-Rayi? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Optične enote / mediji
549936 (7553) kuglvinkl
»

Toshiba ponovno želi združiti HD DVD in Blu-ray

Oddelek: Novice / Optične enote / mediji
414770 (3456) Stepni Volk

Več podobnih tem