Forum » Loža » Diplomska dela-PLAGIAT
Diplomska dela-PLAGIAT
Sharp999 ::
Pišem eno diplomsko nalogo in me zanima, če obstaja kakšen program da bi doma preveril koliko imam plagiata?
Matija82 ::
Zdi se mi, da se na UL in UM uporablja Turnitin, ki je povezan z bazo zaključnih del (DiKul in DKUM).
V teoriji dobiš Turnitin račun, potegneš vsa dela iz tvojega programa, zloadaš v bazo in vidiš kje si.
Je pa verjetno lažje, da vse dosledno citiraš in se izogneš plagiatorstvu v celoti.
V teoriji dobiš Turnitin račun, potegneš vsa dela iz tvojega programa, zloadaš v bazo in vidiš kje si.
Je pa verjetno lažje, da vse dosledno citiraš in se izogneš plagiatorstvu v celoti.
Scaramouche3 ::
Pišem eno diplomsko nalogo in me zanima, če obstaja kakšen program da bi doma preveril koliko imam plagiata?
Si na kakem SJW faksu, filo ali fdv?
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: Fritz ()
ginekk ::
Haha, wtf, kako te ni sram vprašat niti. Naredi sam, pa sigurno ne bo. Izgleda ne študiraš zaradi znanja, ampak zaradi papirja.
Sharp999 ::
Scaramouche3, ja na eni višji šoli...:D
Ginekk, točno tako, nažalost, se mi gre samo zaradi stopnje, ker sem 101% v drugi smeri zaposlen kot imam faks.
Ginekk, točno tako, nažalost, se mi gre samo zaradi stopnje, ker sem 101% v drugi smeri zaposlen kot imam faks.
GupeM ::
Ganon ::
Meiniken ::
Jebat ga. Ko se bo cenilo znanje in ne papir se bojo karte mogoče malce obrnile.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Meiniken ()
BuDi79 ::
BCSman ::
V javnem sektorju ze vec kot leto ne dobijo sistemca (uni) zaradi 950 neto place. Da ni to le mit iz starih casov da so visoke place v javnem sektorju?
fikus_ ::
Sharp, lahko imas teoreticno vse citirano, ce znaš to spraviti v usrezen kontekst.
Ce pa ne boš ustrezno oznaceval citate, te bodo pa ze z 5-10 % ujemanja odslovili.
Ce pa ne boš ustrezno oznaceval citate, te bodo pa ze z 5-10 % ujemanja odslovili.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
BuDi79 ::
V javnem sektorju ze vec kot leto ne dobijo sistemca (uni) zaradi 950 neto place. Da ni to le mit iz starih casov da so visoke place v javnem sektorju?Statistika ti pokaže da je v JS precej višja plača kot v zasebnem sektorju na primerljivih delovnih mestih, ne gre za konkretno delovno mesto ampak širši kontekst. Ko vprašaš zakaj - ti povejo da zato ker je v JS pač plača sistemizirana glede na izobrazbo, ne na to kaj kdo res dela in če to "znanje" (ki pogosto sploh ni znanje ampak samo papir) res potrebuje. torej malo karikirano, ne pa zelo - ni treba da je nekdo sistemc, lahko v Excel tabele prepisuje podatke s papirjev pa če ima univerzitetno diplomo bo imel res zelo dobro plačo - v zasebnem sektorju bo pa (praviloma) na minimalcu.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BuDi79 ()
jernejl ::
Scaramouche3, ja na eni višji šoli...:D
Raje se ne zanašaj na to, kaj trenutno uporabljajo za preverjanje. Naziv ti lahko namreč odvzamejo tudi kasneje. Torej, če misliš goljufat in te ne bodo dobili takoj, še ne pomeni, da te ne bodo kdaj kasneje, morda s pomočjo kakega drugega/boljšega orodja.
Zimonem ::
Ne bluzi. Trenutna orodja preverjajo kaj je skopirano pa ni citirano. Vsebinsko še doktorati povečini niso prav izvirni.
Samael ::
V javnem sektorju ze vec kot leto ne dobijo sistemca (uni) zaradi 950 neto place. Da ni to le mit iz starih casov da so visoke place v javnem sektorju?Statistika ti pokaže da je v JS precej višja plača kot v zasebnem sektorju na primerljivih delovnih mestih, ne gre za konkretno delovno mesto ampak širši kontekst.
Ne, BuDi79, statistika tega ne pokaže. To si se izmislil.
Samael != Samuel
ginekk ::
Izgleda ne študiraš zaradi znanja, ampak zaradi papirja.
Odkrivaš toplo vodo. Večini se gre za papir.
Nočem v to verjet in tud sami nisem bil tak. Take zadeve je treba obsojat in se jim posmehovat ob vsaki priliki.
V nasprotnem primeru nastanu kup problemov, začenši z razvrednotenjem študija že glavah tistih, ki to počnejo.
Tiger ::
gruntfürmich ::
Ne bluzi. Trenutna orodja preverjajo kaj je skopirano pa ni citirano. Vsebinsko še doktorati povečini niso prav izvirni.
saj tudi ne morejo biti!
velika večina, če ne kar vsa dela vsebujejo tudi nekaj teorije. in glej ga zlomka, od vseh miljon študnetov, ki pišejo diplomske, magistrske in doktorske naloge, bi si moralo na novo izmišljevati teorijo! ali pa z nekimi svojimi besedami na novo opisati to, kar je pred nami opisovalo že miljon ljudi.
to je norost ki ji poznamo samo v sloveniji!
na srečo je v mojih časih še obstajala zdrava kmečka pamet, tudi med profesorji, in mi je profesor rekel da je neumno na novo pisati teorijo in sem jo kar vso kopiral iz neke druge naloge. jasno da sem navedel vir, ampak da bi to vse znova opisoval s svojimi besedami pa je slovenski kretenizem erste klase!
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()
Phantomeye ::
Celotna fora je, kar vzameš od drugega - napišeš od koga si vzel.
Večkrat kot je nek vir citiran (čez številne diplomske, magisterije, doktorate in članke), večjo kredibilnost ima. Cilj študenta ni na novo odkrivati vode - zakaj bi, če so drugi - bolj sposobni to že naredili - boljše kot bi študent kadarkoli, ampak na podlagi obstoječega znanja priti do svojih zaključkov.
Vse znanje, ki obstaja, je bilo grajeno na predhodnjem znanju. Če ljudje tega ne bi počeli, ne bi bili tehnološko razviti, kot smo razviti danes. Zato se mi zdi, da razni patenti delajo več škode kot koristi (takšni, ki omejujejo napredek)
Sej pri programiranju je precej podobno, če uporabiš knjižnico - moraš navesti vir (glede na licenco). Itak pa se tega ne držijo vsi.
Večkrat kot je nek vir citiran (čez številne diplomske, magisterije, doktorate in članke), večjo kredibilnost ima. Cilj študenta ni na novo odkrivati vode - zakaj bi, če so drugi - bolj sposobni to že naredili - boljše kot bi študent kadarkoli, ampak na podlagi obstoječega znanja priti do svojih zaključkov.
Vse znanje, ki obstaja, je bilo grajeno na predhodnjem znanju. Če ljudje tega ne bi počeli, ne bi bili tehnološko razviti, kot smo razviti danes. Zato se mi zdi, da razni patenti delajo več škode kot koristi (takšni, ki omejujejo napredek)
Sej pri programiranju je precej podobno, če uporabiš knjižnico - moraš navesti vir (glede na licenco). Itak pa se tega ne držijo vsi.
BadgerSkin ::
Mislim, da ti fakulteta lahko ponudi testni dostop detektorja podobnih vsebin, za namen preverjanja stopnje ujemanja zaključnega dela.
Ampak pozor, če to storiš preden bo delo pripravljeno za oddajo ali naloženo v knjižnico, bo ob poznejšem nalaganju prikazano ujemanje s to različico, ki jo bosta morala z mentorjem pojasniti.
Ob oddaji oziroma tik preden delo oddaš pa moraš dati nalogo tako ali tako skozi detektor in izpis pokazati mentorju tako da lahko urgirata preden bi "šel skozi" plagiat.
Ampak pozor, če to storiš preden bo delo pripravljeno za oddajo ali naloženo v knjižnico, bo ob poznejšem nalaganju prikazano ujemanje s to različico, ki jo bosta morala z mentorjem pojasniti.
Ob oddaji oziroma tik preden delo oddaš pa moraš dati nalogo tako ali tako skozi detektor in izpis pokazati mentorju tako da lahko urgirata preden bi "šel skozi" plagiat.
Gregor P ::
Od teh rigidnih pogojev v JU glede izobrazbe in višine plače imajo po mojem še največ razne zasebne izobraževalne inštitucije, kjer zaposleni v JU plačujejo na tisoče evrov za ustrezen papir (s tem ne mislim reči, da je študij lahek, ali da ne bi zares študirali ipd. - le da to počnejo pač zgolj zaradi papirja, da pridejo v višji plačni razred; in da je praktično povsem vseeno kaj študirajo). Vsekakor pa stopnja izobrazbe v JU običajno nima nobene zveze potem z delom, ki ga javni uslužbenec tam počne (z izjemami kot npr. v neki pravni službi mora delati nekdo z izobrazbo pravne fakultete ipd.).
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
FireSnake ::
Če vse napišeš sam se nimaš česa bati.
Ker sprašuješ je že sumljivo.
No, predpostavimo, da si vse napisal sam!
In ti jaz povem kako je bilo pri moji (ki sem jo v celoti napisal sam):
- največje ujemanje 0.5%
- vsebina: uvodna stran, ki je za vse enaka
Neverjetno, kdo vse bi rad papir!
Sharp, lahko imas teoreticno vse citirano, ce znaš to spraviti v usrezen kontekst.
1% bi moral biti prag.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnake ()
Furbo ::
Daj link do tvoje diplomske.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Smrekar1 ::
FireSnake ::
Daj link do tvoje diplomske.
Diplomsko delo je javnega značaja.
Obe so objavljeni.
Tema obeh: računalniški vid.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnake ()
Phantomeye ::
Če vse napišeš sam se nimaš česa bati.
Ker sprašuješ je že sumljivo.
No, predpostavimo, da si vse napisal sam!
In ti jaz povem kako je bilo pri moji (ki sem jo v celoti napisal sam):
- največje ujemanje 0.5%
- vsebina: uvodna stran, ki je za vse enaka
Neverjetno, kdo vse bi rad papir!
1% bi moral biti prag.
Več kot imaš virov in bolj kot je popularna tema, večji bo % že po defaultu. Sploh, če gre za veliko teorije.
Z razlogom je prag v Turnitin 15%. Razn, če gre za nek blok teksta, pol je pa prag nižji od 15 %.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Diplomska nalogaOddelek: Šola | 5420 (4781) | Tody |
» | Zavrnjena seminarska = prepoved opravljanja izpitaOddelek: Šola | 3059 (2079) | joze67 |
» | Fax in neprimeren odziv profesorja? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Šola | 32599 (19796) | Phantomeye |
» | Izdelava nalog po naročilu (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 31195 (26497) | bajsibajsi |
» | Goljufiva izobrazba (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Šola | 34375 (27383) | celada |