» »

Neuporabljeno odprto motorno olje je se ok?

Neuporabljeno odprto motorno olje je se ok?

zpza ::

Se kdo spozna torej za servis sem vedno kupovala 4 litre, posoda je 3.3l pri vsaki menjavi...
vem, dabje cajn ce ostane malo ga imas pac za doliti... meni dolivati ni bilo treba nic... tako da mi je od zadnjega servisa ostal cca 0.7 l.
me zanima ali lahko zdaj pri servisu kupim samo nove tri litre in za tiste 3 deci dodam tega, ki mi je ostal od prejsnjic...
al je kak problem ce stoji olje v odprti embalazi, ceprav fizicno je bla cel cajt zaprta in to morebiti neb blo dobr za motor?

Blinder ::

3 L embalaže itak ne boš dobil, tako da ni druge kot kupit 4 L. 3 x 1 L pa pride verjetno isto drago kot 4 L.
Če je teh 0.7 L starih samo eno dobro leto, to ne bi smelo še potencialno bit staro.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

darkolord ::

Ni problema.

zpza ::

Hvala vama...
sicer vem, da ni 3l skupaj kanistra sta samo 4l in 5l vatianta...
bom dobila 3x po 1l in sem preracunala varianto, ki jo imam in je ceneje...

Hvala za pomoc

cias ::

Olje razpade s časom, oziroma aditivi v njem.

val46 ::

Ja, ampak ne v embalaži, sploh pa ne v enem letu. Kaj ti misliš da ko kupiš olje, je bilo pakirano en dan prej, kot si ga ti kupil? Če je res leto ali celo manj od prejšnjega servisa in je bilo olje zaprto v svoji "posodi" oz kantici, si lahko brez skrbi. Sam tako počnem pri motorju, ki ima prostornine 1,6l za olje in mi v vsakem primeru ostane od servisa do servisa olje in nisem nikdar imel problemov s pol leta "starim" oljem v original embalaži, četudi ni hermetično zaprta.

darkolord ::

cias je izjavil:

Olje razpade s časom, oziroma aditivi v njem.
Za sintetična olja je običajno rok trajanja 5 let od proizvodnje, ob ustreznem skladiščenju lahko tudi več.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: darkolord ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Motorna olja (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7820515 (11771) hojnikb
»

Test dodatka za avtomobilsko olje

Oddelek: Znanost in tehnologija
203863 (3338) krneki0001
»

Motorno olje, količina za servis

Oddelek: Na cesti
286084 (5658) tomaz-
»

Kam izginja motorno olje? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5235592 (33831) jalovec09

Več podobnih tem