Forum » Informacijska varnost » Kršitve varstva osebnih podatkov
Kršitve varstva osebnih podatkov
![](https://static.slo-tech.com/stili/avatar_gray.gif)
marccello ::
Zdravo!
S kakšnimi kršitvami varstva osebnih podatkov se srečujete, oziroma do kakšnih kršitev prihaja v praksi. Ali je že kdo zaradi tega utrpel kakšno škodo? Sam sem recimo večkrat prejel promocijsko elektronsko sporočilo, kljub temu, da sem se odjavil od prejemanja.
S kakšnimi kršitvami varstva osebnih podatkov se srečujete, oziroma do kakšnih kršitev prihaja v praksi. Ali je že kdo zaradi tega utrpel kakšno škodo? Sam sem recimo večkrat prejel promocijsko elektronsko sporočilo, kljub temu, da sem se odjavil od prejemanja.
![](https://static.slo-tech.com/stili/avatar_gray.gif)
BadgerSkin ::
Lahko ti dam nekaj primerov, kak je lahko malo presplošen upam pa, da ti bom vsaj malo pomagal.
1.)Podjetje Uber z avtomatskim odpuščanjem voznikov krši 22.člen GDPR.
2.)V določenih primeri, npr. znotraj organizacij mislim, da je kršitev tudi, če v emailu, ki je poslan večim naslovnikom, ni uporabljen BCC, tako, da naslovi ostalih prejemnikov niso skriti.
3.)Policija mora varovati geoprostorske podatke o kaznivih dejanjih...
1.)Podjetje Uber z avtomatskim odpuščanjem voznikov krši 22.člen GDPR.
2.)V določenih primeri, npr. znotraj organizacij mislim, da je kršitev tudi, če v emailu, ki je poslan večim naslovnikom, ni uporabljen BCC, tako, da naslovi ostalih prejemnikov niso skriti.
3.)Policija mora varovati geoprostorske podatke o kaznivih dejanjih...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Covid QR kodaOddelek: Loža | 8425 (6885) | WizzardOfOZ |
» | Pisni opomin (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 6208 (3880) | UganiKdo |
» | So Microsoftovi posli z EU navzkriž z GDPR?Oddelek: Novice / Tožbe | 7497 (6054) | Markoff |
» | Kje kupiti poseben količek za označitev roba voziščaOddelek: Kaj kupiti | 1711 (1436) | francek1 |
» | Izkoriščanje tujih delavcev v Sloveniji (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 5683 (4207) | Gavran |