Forum » Kaj kupiti » Kje kupiti poseben količek za označitev roba vozišča
Kje kupiti poseben količek za označitev roba vozišča
bastadu ::
Torej pred hišo imamo nov robnik in na enem delu je še posebej izpostavljen snežnemu plugu in sem prepričan, da če ne bo ustrezno označen bo s strani pluga nastradal takoj, ko bo zapadlo malce snega. Ker navadnega kola ne morem zabiti v neposredni bližini robnika iščem poseben količek, ki ima na vrhu še takšen viseč odbojen element, ki označuje rob vozišča na določeni razdalji od kola, si predstavljate? Zadevo vidim na večih mestih na cesti, mene pa zanima kje to lahko kupim, ko bom našel kakšno sliko tega količka jo bom še prilepil ... Hvala za pomoč!
Er333 ::
Kol zabiješ najbližje kjer lahko, potem pa nanj zabiješ desko v potrebnem offsetu.
S starega kolesa odtrgaš odsevnik in ga namestiš na desko in je problem rešen.
S starega kolesa odtrgaš odsevnik in ga namestiš na desko in je problem rešen.
francek1 ::
....razen tega, da gre za nepooblaščen poseg na cestni površini....
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...
bastadu ::
Morda bi res po kakšnem zakonu oz. členu zakona s tem teoretično naredil kakšno kršitev, vendar jaz hočem samo označiti rob cestišča (kar načeloma s količenjem delajo tako ali tako cestarji pred vsako zimo, ampak le z navadnimi koli, kar v tem primeru ne pride v poštev) in preprečiti morebitno uničenje robnika, ker potem bi sigurno trajalo celo večnost, da bi ga popravili. S postavitvijo označbe robnika tako ne bi nobenega oviral, saj čez robnik tako ali tako noben ne sme in ne more voziti ...
Furbo ::
Robnik ti bodo uničili v vsakem primeru, kar takoj se nehaj sekirati.
Ni bolj butaste zadeve kot folk, ki položi ali si zrihta robnik do ceste, potem ga pa ščiti s skalami, količki, zastavicami, nemškimi ovčarji... kot da so postavili bajto, ne pa en beden robnik.
Nam so ob gradnji pločnika robnike lepo položili, se spustijo proti uvozu in vse, a vsakič ko se pluži, ga vseeno butne, da se cel tovornjak strese. Se kaj sekiram? Briga me za en kos betona.
Ni bolj butaste zadeve kot folk, ki položi ali si zrihta robnik do ceste, potem ga pa ščiti s skalami, količki, zastavicami, nemškimi ovčarji... kot da so postavili bajto, ne pa en beden robnik.
Nam so ob gradnji pločnika robnike lepo položili, se spustijo proti uvozu in vse, a vsakič ko se pluži, ga vseeno butne, da se cel tovornjak strese. Se kaj sekiram? Briga me za en kos betona.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
...:TOMI:... ::
Pojdi v klet, naredi stojalo, podobno kot za senčnik poleti na plaži in nato nekje dobiš, si izposodiš, vzameš... cestno rumeno-rdečo leseno štango. Cestarji ne upoštevajo drugega.
Tomi
Vikking ::
Vzami kol, pobarvaj rdeče-rumeno. Nanj po možnosti še obesi kakšen trak.
Tako delajo po vaseh domačini. Prav lepo okranclano za novo leto.
Tako delajo po vaseh domačini. Prav lepo okranclano za novo leto.
francek1 ::
Morda bi res po kakšnem zakonu oz. členu zakona s tem teoretično naredil kakšno kršitev, vendar jaz hočem samo označiti rob cestišča (kar načeloma s količenjem delajo tako ali tako cestarji pred vsako zimo, ampak le z navadnimi koli, kar v tem primeru ne pride v poštev) in preprečiti morebitno uničenje robnika, ker potem bi sigurno trajalo celo večnost, da bi ga popravili. S postavitvijo označbe robnika tako ne bi nobenega oviral, saj čez robnik tako ali tako noben ne sme in ne more voziti ...
No, da ti razložim, kaki debili delajo pri DRSC-ju. Mejim na glavno cesto. Pri uvozu na cesto je bil makadam, nakar sem jaz zato, ker je kamenje izpod koles frčalo po celi parceli in mi tudi dvakrat zlomilo steklo na oknih, dovoz tlakoval z betonskimi tlakovci. ja ni hudič, sem že dobil odločbo nekega inšpektorja, ki bi moral biti že 20 let v penziji, da je to nevarno, ker kao robnik lahko pade ven in kaj poškoduje. Naj še povem, da je dva km naprej od mene trgovina, ki ima parkirišče na notranji strani nepreglednega ovinka narejeno tako že 15 let...In sem moral CP-ju plačat dva metra polaganja asfalta, čeprav tam sploh ni moja parcela. Obup....
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Optimalne dimenzije zimskih pnevmatik (majhne-velike/tanke-debele) (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 21449 (17713) | GrimReaper |
» | cestne grbine (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 14039 (12170) | BigWhale |
» | Zaščita ziduOddelek: Loža | 2951 (2720) | pirlo |
» | Radijsko vodeni modeli avtomobilov!!!Oddelek: Na cesti | 2708 (1392) | BladE_ |
» | Gradbeniški standardiOddelek: Znanost in tehnologija | 2476 (1860) | Isotropic |