» »

Android remote video-audio dostop

Android remote video-audio dostop

johnnyyy ::

Ojla, zadnje čase se mi dogaja, da moram biti večkrat nek "mali nadzornik" za takšne in drugačne stvari. Kuham krompir za pire in kot en idiot zraven čakam, da zavre ali pa grem vmes na računalnik in potem hodim vsako minuto preverjat ali je že zavrelo ali ne. Podobna zadeva je z otrokom, ki mi spi v vozičku/sosednji sobi pa potem zraven stražim, ker če ne, se obrne sonce in mu začne svetiti na faco in ga zbudi ali pa duda ven pade in to ugotovim, ko otroka ne potolaži nič drugega kot joška. :)

Ker imam 2 telefona (v enem imam 2xSIM in Wifi, pri drugem samo wifi) potem te stvari rešujem tako, da se prek aplikacije (Telegram) pokličem ter en telefon (ta ki ima samo wifi) namestim, da streama video in audio na drugem pa to spremljam. To mi potem omogoča, da lahko v miru kakšno dokumentacijo preberem ali pa da s sosedom za mizo v miru spijem kavo.

Stvar deluje dobro, dokler me nekdo ne pokliče, za minuto zmanjka signala, ko žena prevzame otroka, pa morava switchati telefone. In po Murphyu se takšen dogodek vedno vsaj 1x zgodi.

Zato iščem neko aplikacijo ali pa skupek aplikacij (seveda free :) ), ki bi mi omogočalo takšno spremljanje, na način, da lahko en android telefon uporabim za video&audio zajemanje, ter da bi lahko prek drugega telefona ali pa prek GNU/Linux aplikacije oz. skupka aplikacij to spremljal, ter da bi delovalo bolje kot sedaj.

Na Google Playu je precej aplikacij tipa baby monitor, a skoraj nobena ni brezplačna imajo omejitve ali pa jih na računalniku (GNU/Linux) ne morem uporabljati. Druga varianta, ki sem se jo spomnil so aplikacije za pogovor (Telegram/Viber/Skype/Signal ...) ki bi imeli neko možnost "video" kanala, da na enem telefonu naredim klic, potem pa se lahko z drugimi napravami povežem v ta video klic. Tretja varianta SRTP server & UPNP & DDNS?! Pa potem client, ki se nato lahko poveže.

V glavnem, nekaj bi rabil v tej smeri hvala za predloge. :)

xseki ::

Kaj pa mogoče AnyDesk ali pa Teamviewer? Imam kar podoben "problem" kot ti in uporabljam AnyDesk že več let za spremljanje PCja na remote. Pred tem pa sem uporabljal Teamviewer.

Opkow ::

En čas sem uporabljal DroidCam.
Deluje kot webcam za PC. Je laufala preko WiFi-ja.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Teamviewer (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
7814069 (3279) Ales
»

Program za remote PC

Oddelek: Pomoč in nasveti
8845 (314) 2f4u
»

neki podobno teamviewer-ju, k bi lahko iz android phona kontroliral komp.. possible?

Oddelek: Pomoč in nasveti
152330 (1207) bisernik
»

Prosim - nedelujoči mikrofon na prenosniku

Oddelek: Pomoč in nasveti
151461 (1377) Enron x86
»

Alternativa TeamView-erju ali zamenjava IDja (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
9218460 (14616) MrStein

Več podobnih tem