Forum » Pomoč in nasveti » neki podobno teamviewer-ju, k bi lahko iz android phona kontroliral komp.. possible?
neki podobno teamviewer-ju, k bi lahko iz android phona kontroliral komp.. possible?
shintaro ::
mogoče kdo uporablja to varjanto?
Se sploh da glede na to da pač android bi kontroliral windows.. in pol še ta težava z screenom. to bo pomoje neki čudno vse skp, mislim da ne bo šlo. right?
Se sploh da glede na to da pač android bi kontroliral windows.. in pol še ta težava z screenom. to bo pomoje neki čudno vse skp, mislim da ne bo šlo. right?
- predlagal izbris: amacar ()
Fsegula62 ::
In kaj je narobe t TeamViewerju?
FiLiPiNKO (Fsegula62) | IT storitve www.linkomp.si | LinKomp |
Kontakt Discord - FiLiPiNKO#7826 | Na voljo za pomoč vsem. |
" Zapomnite si geslo za Google račun in privarčujte 5€! :) "
Kontakt Discord - FiLiPiNKO#7826 | Na voljo za pomoč vsem. |
" Zapomnite si geslo za Google račun in privarčujte 5€! :) "
nič? sej ga upoabljam, ampak iz PC na PC, jaz pa bi ANDROID control PC.
real vnc
bom pogledal
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: shintaro ()
andromedar ::
nič? sej ga upoabljam, ampak iz PC na PC, jaz pa bi ANDROID control PC.
real vnc
bom pogledal
Ja pol pa si ga namesti na telefon...saj je TW za Android.
Eh?
smacker ::
Jaz aporabljam "RD Client" na androidu, povežeš se preko remote desktopa (moraš omogočit v winsih + odpret porte na ruterju). Če to vklopiš, obvezno nastavi močno geslo na vseh user accountih, drugače ti zna kak kitajski hekerček cryptolocker naložit
Jaz aporabljam "RD Client" na androidu, povežeš se preko remote desktopa (moraš omogočit v winsih + odpret porte na ruterju). Če to vklopiš, obvezno nastavi močno geslo na vseh user accountih, drugače ti zna kak kitajski hekerček cryptolocker naložit
thx, a je ta nevarnost hekanja tud pri Teamwieverju , PC na PC ? K imam ena res bedna gesla tam
bisernik ::
Nam nove teme odpiral... Mam na telefonu RD Client, pa ko sem usposobil doma povezavo, sem bil na domačem WiFi omrežju in sem lahko čaral po svojem PC-ju prek telefona. Ko se pa hočem povezat preko mobilnih podatkov, pa ne gre... Kuga mi je tu za narest, ajga?! Ka ti praviš, ha?
VPN mam nareto, ja, sm med koronokretenijo delal od doma, potem je to razlog? Tej je predpogoj, da onemogočim VPN, al kako? Potem tako nima smisla, ker glih zaradi tega sem htel met dostop, da lahko en program izklopim, če doma slučajno pozabim...
joze67 ::
Ko si doma, je telefon na WiFi in s tem v domači mreži in ti deluje.
Ko greš ven, je telefon na mobilnih podatkih in s tem na drugi strani tvojega usmerjevalnika. (Vmes so še odseki mrež ponudnika mobilne telefonije, ponudnika stacionarnega priključka in kdo ve kaj še vse, ampak ti bodo že spravili povezavo skozi.) Tukaj imaš dve možnosti.
Ko greš ven, je telefon na mobilnih podatkih in s tem na drugi strani tvojega usmerjevalnika. (Vmes so še odseki mrež ponudnika mobilne telefonije, ponudnika stacionarnega priključka in kdo ve kaj še vse, ampak ti bodo že spravili povezavo skozi.) Tukaj imaš dve možnosti.
- RDP vrata (ali katera druga pač) odpreš na usmerjevalniku in ta potem posreduj promet med tabo in tvojim računalnikom doma
- Preko postavljenega in delujočega strežnika VPN spraviš svoj telefon (vsaj navidezno) v domačo mrežo. S tem se spraviš v že znan in delujč položaj.
A-242 ::
Dejansko je tole tudi najbolj ucinkovita, odzivna in glede prometa nezahtevna moznost, seveda, ce je client pravilno implementiran. RDP je protokol, kjer se ne prenasajo celotne slike (kot pri vecini - da ne recem pri vseh drugih, ne glede kako ucinkovito diffanje sprememb imajo) ampak parametre klicev za izris in potuje po "zici" kot slika samo tisto kar je res slika ali ne uporablja windows apijev za izris uporabniskega vmesnika.
Šmorn ::
Forwardiran RDP port (3389) na routerju je ogromen fail informacijske varnosti. Pred uporabo remote desktopa se vzpostavi VPN tunel!
VoodooFX ::
Jaz za to uporabljam AnyDesk.
Za osebno rabo je zastonj, če bo tako tudi ostalo, pa je nemogoče predvidet.
Zadeva deluje ok, je pa kar nekaj dela z manipuliranjem desktop-a na tako malem ekranu, kot je ta od telefona.
Za osebno rabo je zastonj, če bo tako tudi ostalo, pa je nemogoče predvidet.
Zadeva deluje ok, je pa kar nekaj dela z manipuliranjem desktop-a na tako malem ekranu, kot je ta od telefona.
Jaz bi rabo sam tolk, da lahko s šihta deaktiviram aktivno livcenco za Solidworks, da ne bi rabo slučajno domov letat še enkrat med šihtom...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kaj uporabit za remote dostop do domačega računalnika? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 14134 (11179) | sbawe64 |
» | Alternativa TeamView-erju ali zamenjava IDja (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 19260 (15416) | MrStein |
» | Protišpijunska zaščita Win10Oddelek: Omrežja in internet | 1728 (1166) | nyler |
» | VPN povezava PC-laptopOddelek: Pomoč in nasveti | 1744 (1569) | Pina |
» | Chrome dobil funkcijo Remote Desktop (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 19676 (16252) | poweroff |