» »

All in one zvočni sistem

All in one zvočni sistem

bmatko ::

Iščem najboljšjo rešitev za domačo uporabo centralnega zvočnika. Želja je, da na enem sistemu lahko predvajam glasbo iz telefona, računalnika, TVja... Pregledal sem veliko rešitev. WIfi zvočniki npr. SONOSone imajo zelo kvaliteten zvok, vendar jih ni možno povezati s Tvjem, dodatno pa SONOS ni ravno naklonjen andorid uporabnikom. Bluetooth zvočnik bi bila boljša rešitev za telefone, vendar je problem pri TV lagu. Trenutno razmišljam o soundbaru, kjer je TV priklopljen preko kabla, računalnik in telefon pa preko bluetootha vendar nisem prepričan o kvaliteti zvoka kar se tiče glasbe.

Kakšne izkušnje imate s večnamensko uporabo soundbarov oz. kako imate te stvari doma porihtane?

genesiss ::

https://www.avforums.com/reviews/audiol...

Na to povezane zvočnike, gramofon in po potrebi bluetooth naprave.

Ni pa poceni (1800EUR)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: genesiss ()

Darko! ::

bmatko je izjavil:

Iščem najboljšjo rešitev za domačo uporabo centralnega zvočnika. Želja je, da na enem sistemu lahko predvajam glasbo iz telefona, računalnika, TVja... Pregledal sem veliko rešitev. WIfi zvočniki npr. SONOSone imajo zelo kvaliteten zvok, vendar jih ni možno povezati s Tvjem, dodatno pa SONOS ni ravno naklonjen andorid uporabnikom. Bluetooth zvočnik bi bila boljša rešitev za telefone, vendar je problem pri TV lagu. Trenutno razmišljam o soundbaru, kjer je TV priklopljen preko kabla, računalnik in telefon pa preko bluetootha vendar nisem prepričan o kvaliteti zvoka kar se tiče glasbe.

Kakšne izkušnje imate s večnamensko uporabo soundbarov oz. kako imate te stvari doma porihtane?



Nimam izkušenj. Kontempliram v tišini.

Ampak "centralni zvočnik" in uporaba tega izraza v povezavi z "želja je, da na enem sistemu lahko predvajam glasbo iz telefona, računalnika, TVja... Pregledal sem veliko rešitev",

mi je bil povod za naslednjo meditacijo:


Soundbari so fino nobel zadeva, če želiš kvazi večkanalen zvok ob TV-ju, brez kablov in hifi ropotije v sobi. Lahko so tudi idealna "all in one" rešitev za nezahtevnega uporabnika in predvsem za tiste, ki se jim ne da ukvarjat s pravilno postavitvijo in izbiro vseh mogočih škatel; pa tudi za takšne, ki jim je hajfi deveta briga, ali pa se o njemu napačno poučijo od raznih prodajalcev in "mojstrov".

Soba, različne komponente, postavitev, razmerja med škatlami, vse to so dejavniki, ki pri uporabi sounbara po definicji izginejo. Sounbari so enostavni za uporabo, pa tudi pri postavitvi so trotl zihr. Težko ga postaviš na napačno mesto.

Ampak že po imenu - zvočna ploščica - se nakazuje dejstvo, da je to čudo v nekem smislu manj kot ena zvočna omarica. Fizično manj. Sploh pa je manj kot dve zvočni omarici, kar predstavlja standard reprodukcije zvoka že desetletja.

Če muziko poslušaš tako mimogrede ali pa bolj kot na izvedbo priljubljenega komada padeš na filmske večkanalne efekte, je soundbar lahko idealna rešitev tudi za sistem "vse v enem". Sploh takšni, malo boljši in dražji soundbari, ki napolnjeni z mnogimi zvočniškimi enotami, podporo digitalnih DSP čarovnij in primerno masivnega subwooferja, lahko naredijo ena prava mala večkanalna zvočna čudesa.

Če pa se odločiš, da bo tvoj "sistem vse v enem" v prvi vrsti namenjen kvalitetnejši reprodukciji muzike, kot večkanalnim filmskim efektom; oziroma, če ti je to sploh pomembno, potem pa je morda modro, da si vzameš čas, da to razliko poizkusiš slišat. Razliko med soundbarom in dvema zvočnima omaricama. Za začetek.
(Ako si mnenja, da sta dve zvočni omarici odločno preveč in je "centralni zvočnik" vse kar potrebuješ, potem IMHO res ne vidim nobenega problema. Greš in vzameš soundbar.)

Ker možnosti je več in nihče se ne more odločit namesto tebe. Deset jih bo reklo da vzemi sounbar, pet pa da ne. Kaj boš naredil? Vzel sounbar? Ali obratno. Moraš se zavedat, ta tvoja ušesa in oči nimajo prav nobene korelacije s številom mnenj, pa tudi kompetentnost zapisanega ne korelira z večino.

Ugotovit moraš kaj ti je pomembno in ali je kakšna razlika. Ker možnosti imaš več.

Prva je ta, da ugotoviš, da razlike med sounbarom in zvočnimi omaricami ni. V tem primeru se z nadaljevanjem nima smisla ukvarjat. Greš, kupiš soundbar kot "sistem vse v enem" in veselo poslušaš.

Druga je ta, da ugotoviš, da razlika sicer je, ampak njej iz takšnega ali drugačnega razloga ne posvečaš preveč pozornosti. Ravnaš enako kot v prvem primeru.

Tretja pa je ta, da ugotoviš, da ti zvočne omarice nudijo več veselja. Potem pa moraš iskanje najprimernejšega sistema "vse v enem" temu prilagodit in omejit glede na robne pogoje, želje in finančne zmožnosti.

Stvari imaš kolikor češ. Ampak centralni zvočnik je pa res premalo, no.
Za boga svetega, no, saj imaš dve ušesi !

;)

DamijanD ::

Centralni zvočnik bi lahko bil dovolj zgolj za soliste (ena violina, ali pa samo en vokal brez spremljave - torej v originalu zgolj en sam majhen vir zvoka)

radmansdorf ::

bmatko ::

No naj povem, da nisem audiofil in da majhne nijanse v kvaliteti niti ne bi opazil. Iščem nek "dostojen" vir zvoka.

Izhajam iz tega da so sonos one znani kot dokaj kvalitetni vir zvoka za poslušanje glasbe (seveda ne za resne audiofile), ki bazira na enem zvočniku. Pravtako je možno tudi tak sistem nadgraditi in povezati enake zvočnike v stereo, prostorski zvok...

V tem primeru mislim, da bo potreben kompromis med kvaliteto, povezlijivostjo in ceno. Predvsem pa me je zanimalo ali lahko soundbar zadovolji povprečnega uporabnika. Se pa strinjam, da je zadeve treba slišat v živo.

Darko! ::

bmatko je izjavil:

Predvsem pa me je zanimalo ali lahko soundbar zadovolji povprečnega uporabnika.



To je tako kot, če bi vprašal, a osnovni model pežoja 308, citroena C4 ali top of the line suzuki vitara zadovolji povprečnega slovenskega voznika?

Meni se zdijo vsi po vrsti super avti. Ampak večina vaških fantov vitare še pogledat noče. Da ne govori o čefotih z bmw. Ali pa gedžetbojih z elektriko.

Ne zastopim zakaj hočejo imet vsi kmečki fantje golfa; se za deset let zapufajo za pasata in ob tem šparajo na menjavi zavornih ploščič in gum; ali pa sanjajo o audiju. Ne zastopim tud, zakaj gedžetboji sanjajo o miniaturni elektrarni pred bajto in trenutku, ko bo baterija na koreti polna.

Očitno je nek nov avto za 20 do 25 jurjev za povprečnega slovenskega voznika pač preslab in ne zadovolji njegovih potreb.
Oziroma bodo našli tisoč izgovorov od velikosti prtljažnika, kolk konjev rabijo, da jih drugi debili ne popapcajo na avtocesti, da se počutijo varne, da gre voziček not, da ne pokuri preveč, ..., do tiste najbolj zagovedne, da bo hudič držal ceno.

Vidiš, mene to ne zanima. Pa kuji k....c me briga kakšno ceno bo moja kišta imela čez pet let. Rad bi, da zjutraj zalaufa in me varno pripelje na cilj. :)

Ampak za fante na bencinskem bifeju sem pač neviden. In na gasilski veselici se ne morem hvalit, da kišta pokuri samo 3 litre na 100 km. In spet zvisim. Tako sploh nisem del dogajanja. Sem outsajder za večino oštarijskih avtomobilističnih debat. Pa se imam za povprečnega uporabnika avtomobila.


Če zdaj potegneš analogijo z hajfi - postane stvar veliko bolj transparentna !
Sploh ni potrebno, da se imaš za audiofila.

;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Darko! ()

Darko! ::

ps.:
Sam osebno soundbara ne bi kupil za all in one.
Pa se nimam za audiofila. Sploh ne.

Ampak glej, to ti pravi nekdo, ki je na parkirplacu gasilske veselice neviden.

johnnyyy ::

Sem moral malce pogooglati katere rešitve si uporabljal in kako naj bi to izpadlo. In prvo kar me je presenetilo je, da najprej omenjaš neke wifi rešitve (sonos one) ter bluetooth audio in potem o "soundbaru" in se sprašuješ o kvaliteti zvoka? Če prav razumem Soundbar pomeni "hišni sistem za kino", ki ima postavitev 2.1 oz. 5.1. in zato mi je precej nelogično, da se tam sprašuješ o kvaliteti, če ti je zvok iz ene žepne naprave "zelo kvaliteten"?

Jaz sicer uporabljam starejši "hišni sistem za kino" s 5.1. postavitvijo, ki ima več analognih inputov (3), poleg tega ima še radio, SPDIF, DVD in CD predvajalnik. Vsak analogni kanal ima lahko svojo konfiguracijo od DolbyNevemKaj/stereo itd. ter filtrov (Rock/Classic itd) in tako si lahko prilagodiš zvok, da ti najbolj paše. Preko analogih vhodov imam nanj priključen računalnik s Kodi ter server preko USB zunanje zvočne kartice. Potem pa uporabljam nek CN daljinec, ki ga je možno programirati in z njim upravljam TV/zvok/luči itd.

Svoj čas sem imel nanj priključen tudi CN Bluetooth -> audio modul (BT-163) za priklop telefona, ki je delal solidno, če je bil telefon zraven. Če ne je prišlo do zatikanja, pa precej je bilo moteče, če predvajaš glasbo s telefona in te nekdo kliče.

Trenutno največ uporabljam sistem preko serverja, saj lahko predvajam glasbo/internetni radio/youtube direktno iz serverja, glasnost in kanale pa upravljam preko HTTP iz telefona ali računalnika. Poleg tega se lahko z računalnikom povežem na server in predvajam zvok tam.

Likalnik ::

Lahko si postavis navadni stereo sistem...se pravi AVR in dva zvocnika.
Danes vsi oziroma vsaj vecina AVR omogoca, da predvajas glasbo iz racunalnika, telefona, tablice itd...prav tako ga lahko povezes na tv in gledas 24ur.
Vse to kar si ti napisal, da imas zelje se da urediti+ boljsi zvok bos imel kot pa iz soundbara.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pomoč pri nakupu zvočnikov do 250e (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
629471 (4330) Ricky_82
»

Kateri Soundbar - je vredno nakupa? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
22350579 (16949) naruto2
»

zvocniki Bluetooth TV & PC

Oddelek: Zvok in slika
161990 (1174) helo
»

Nakup zvočnikov za TV

Oddelek: Kaj kupiti
101612 (1108) Hoden

Več podobnih tem