» »

Google zaključil prevzem Mandianta

Google zaključil prevzem Mandianta

Slo-Tech - Po marčevski najavi so v Googlu končali prevzem znanega podjetja za kibernetsko varnost Mandiant, za 5,4 milijarde dolarjev, kar je eden največjih tovrstnih poslov doslej.

Že ptički čivkajo, da se nevarnost kibernetskega kriminala, kot so napadi z izsiljevalsko zlobno kodo ali tisti na dobavne verige, v zadnjem desetletju vztrajno krepi. Čeprav tega nemara ni videti navzven, se IT velikani, predvsem pa razvijalci in ponudniki storitev v oblaku, na vse kriplje trudijo izboljšati zmogljivosti kibernetske obrambe, tako v smislu lastnega notranjega delovanja kakor storitev, ki jih ponujajo strankam. Google že ima več varnostnih laboratorijev z vidnejšimi uspehi, kot sta Project Zero in Threat Analysis Group (TAG). Toda očitno so menili, da imajo strokovnjakov še premalo, saj so marca najavili enega največjih prevzemov varnostnih podjetij, ko so se odločili za 5,4 milijarde ameriških dolarjev pohrustati znano ameriško firmo Mandiant. Med drugim smo jo videli kot eno tistih, ki so razkrile kampanjo SolarWinds in nedavni iranski hekerski napad na Albanijo.

Prevzem je sedaj pri kraju, Mandiant pa ohranja ime in odslej deluje kot podružnica pod Googlovo streho, in sicer v okviru oddelka Google Cloud. Njegovih nekaj čez 900 strokovnjakov bo velikan uporabil na različne načine; tako za storitve svetovanja in obrambe svojih strank kakor za notranje delovanje, v smislu obrambe svojih strežniških zmogljivosti. Zanimiva pa je omemba, da naj bi se za podjetje sprva potegoval tudi Microsoft, a je Google naposled sestavil privlačnejšo ponudbo, kar kaže na to, da smo sredi tekme za korenitejšo okrepitev varnostnih ekip v vidnejših podjetjih.

1 komentar

Seljak ::

Ko požrešnost ne pozna meja.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zahodni tehnološki velikani obračajo hrbet Rusiji (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / NWO
21326594 (17243) jotunn2
»

Rusija razbila skupino REvil

Oddelek: Novice / NWO
135555 (2556) Seljak
»

Napadi Log4Shell so preplavili svet

Oddelek: Novice / Varnost
3910127 (6199) win64
»

Kateri so vzroki za težave igričarskega servisa Stadia?

Oddelek: Novice / Igre
143935 (2578) Jarno
»

Kitajska po premoru nadaljuje hekerske napade na ZDA

Oddelek: Novice / Varnost
124878 (3796) Mr.B

Več podobnih tem