» »

Boxpring ali sestavljena postelja?

Boxpring ali sestavljena postelja?

xeroxan44j ::

Pozdravljeni,

Zanimam se za nakup postelje in sicer gledam možnost boxpring postelje ali sestavljene postelje. Rad bi imel posteljo dimenzij 140x200cm. Star sem 30 let in do sedaj nisem spanju posvečal veliko pozornosti in denarja. Sedaj gledam dve opciji in sicer navadno leseno posteljo dobiš v moemaxu ali lesnini za prb. 200€, posteljnino dno, malo bolj kvalitetno okoli 150€ in žepkasto vzmetnico v ikeji, jysku ali medicohome za prbl. 300-400€.
Bokspring postelje so dražje. glede na to da živim v stanovanju 50m2 in mi je vsak meter pomemben, mi je pomembno pri postelji da ima tudi kakšen predal za shranjevanje posteljnine. Bokspring postelja z 2. predaloma in žepkastim vzmetenjem me pride trenutno nekje 900€ v lestnini. Problem je sedaj ker pri boxpring postelji je jogi takšen kot je, nemoreš nič spreminjati glede na to če ti ustreza ali ne, če ti ne lahko nekaj kombiniraš z nadvložki vendar to mi nekako ne potegne. Kot sem probal nekaj jogijev mi nekako ustreza od Ikeje nekje srednje trd:
https://www.ikea.com/si/sl/p/valevag-vz...

Od bokspring postelj mi pa najbolj v oči pade tale:
https://www.xxxlesnina.si/p/ti-me-poste...
Vendar piše da gre za žepkasto vzmetnico z trdo zasnovo katero ne vem če mi odgovarja. Res pa je da je zgoraj še posteljni nadvložek.
Se pravi boljše sestavit posteljo iz
-200€ okvir
-150€ kvalitetno posteljno dno
-300€ jogi

ali bokspring posteljo takšno, ki je v linku zgoraj. Hvala.

IL_DIAVOLO ::

Pravilno si ugotovil da je ceneje, udobneje, higiensko oz. lažje za čistit in morda celo najpomembnejse, enostavni transport not in enkrat tudi ven.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

starfotr ::

Vzemi masiven 180x200 cm okvir, kvalitetno letveno dno 2x90x200 cm in 2 jogija iz naravnih materialov po izbiri, velikosti 90x200 cm. To je super in dolgoročno najboljše. Ter ni veliko dražje od 140 cm verzije.

Badwolff ::

starfotr je izjavil:

Vzemi masiven 180x200 cm okvir, kvalitetno letveno dno 2x90x200 cm in 2 jogija iz naravnih materialov po izbiri, velikosti 90x200 cm. To je super in dolgoročno najboljše. Ter ni veliko dražje od 140 cm verzije.



Prostor zavzame pa precej večji.
Predale lahko imaš tudi v okvirju, recimo takole https://www.moemax.si/p/zandiara-postel..., seveda pa podraži sam okvir. Midva imava ravno zgornji model, že kakih pet let, pa ni nobenih težav. Pride pa z letvicami in jogijem bliz jurja, al pa čez, odvisno od jogija

klempo ::

Sam sem bil v podobni situaciji nekaj mesecev nazaj, le da sem ugotovil, da imam dovolj prostora tudi za 160x200.

Na koncu sem se odločil za Simon boxspring posteljo v Momaxu (https://www.moemax.si/p/premium-living-.... Postelja je taka, da se lahko v kolikor "vzmetnica" ne odgovarja oziroma odsluži svoje, enostavno zamenja z drugo enakih dimenzij. Po vrhu pa ima pod seboj 2 prostora, vsak v svojo stran, saj sem tudi tako hotel izkoristiti prostor v čimvečji meri.

V tistem času je bila cena okoli 1,2-1,3k eur, a sem jo v času black fridaya dobil skoraj za polovično ceno - tam nekje 700 eur. Če se ti ne mudi, si izberi model in počakaj na kako dobro akcijo. Tako in tako je potrebno počakati na dobavo, če je nimajo na zalogi. Lahko pa ti jo tudi zadržijo do dogovorjenega datuma, le aro je treba dati.

Podobno akcijo sem ujel tudi z sedežno.

ttommy ::

Prava boxspring postelja nima predala. Je okvir iz lesa z žepkastimi vzmetmi in na vrhu teh vzmeti še filc ter 2cm pene. Na takšno posteljo se lahko položi poljubno ležišče (jogi je blagovna znamka, zato ležišče).
Gamer

vratmatra ::

Sicer ne bo poceni, ampak alples ima odlične kvalitetne postelje, tudi z dvižnim mehanizmom po želji gor daš eno dobro ležišče iz Harvey Normana (meni osebno so všeč 5 star collection), ta kombinacija ti bo zdržala naslednjih 15+ let garantirano


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Najboljša vzmetnica - Jogi je? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
227104509 (9223) Vanadium
»

Nakup vzmetnice (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7434119 (10690) TheHijacker
»

Nakup vzmetnice - Jysk ali Moemax?

Oddelek: Loža
278853 (7338) HappyPills
»

Katero vzmetnico kupiti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8142557 (20155) matobeli
»

Katero ležišče/jogi izbrati

Oddelek: Loža
2311458 (10634) Darko!

Več podobnih tem