» »

Prenova SloTecha kot diplomska naloga

Prenova SloTecha kot diplomska naloga

acookook ::

Živjo. Sem absolvent 1. stopnje študijskega programa Multimedija. Za diplomsko sem se odločil, da bom posodobil GUI naše preljube strani. Osnovno strukturo foruma že imam, me pa zanimajo tudi vaše zahteve, predlogi in želje, ki bi jih lahko vključil v verzijo Slo-Tech V2. Pri tem gre poudariti, da celotne strani ne bom posodobil do oddaje, se bom pa s tem ljubiteljsko naprej ukvarjal po diplomi (mišljeno je da se v sklopu diplomske prikaže uporabniško izkušnjo po različnih straneh in ne, da prikažem različne poizvedbe istih podatkov, recimo teme zadnjih 24ur, sveže teme in moje teme prikazujejo enako masko in imajo podobno uporabniško izkušnjo, so pa samo različni queryji in bo v trenutni verziji samo ena od teh strani).
https://forms.gle/rmCzqDvGPoY8sHuGA
.

d4vid ::

Leta 2022 bi lahko nalagali slike direktno na forum. S smrtjo shrani.si je šlo veliko slik po temah rakom žvižgat...
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD

PacificBlue ::

Micro tipping.:P
I’m out.
:3

IL_DIAVOLO ::

Direkt limanje tweetov bi bilo game changing.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

hojnikb ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

More like ban vseh twitter linkov bi bil game changer.
#brezpodpisa

Twitter is the internet.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

zee ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

Twitter is the internet.

And you're wrong.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

nirburu ::

@OP
Malo manj represivni modi?

Poglej če se da kaj v CSS porihtat. :D

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: zee ()

Rias Gremory ::

hojnikb je izjavil:

IL_DIAVOLO je izjavil:

More like ban vseh twitter linkov bi bil game changer.

Stokrat to.
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

D3m ::

nirburu je izjavil:

@OP

Cheers
|HP EliteBook|R5 6650U|

c3p0 ::

GUI je zadnje kar tu rabi posodobitev.

TheBlueOne ::

Graficna razlika med novimi in starimi uporabniki. Lahko samo barva. Ce tega ne bo, troli preenostavno delajo nove accounte in imajo enako vrednosti, kar naredi bananje accountov brezvezno.

FireSnake ::

S podobo ni nič narobe, mogoče kakšna funkcija več:
- možnost dodati uporabnika na listo blokiranih (da ne vidiš njegovih objav)
- možnost naložiti lasten avatar (samo za tiste, ki niso persona rudis/non grata)
- popravke paginacije (eno je, ko kaže na seznamu in drugo je, ko klikneš na sklop v forumu) podrobneje opisano tukaj in v naslednjih parih objavah

To je pa tudi to (iz moje strani).
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: FireSnake ()

Invictus ::

To ni tema za diplomsko, niti za seminarsko.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

cekr ::

@šanji:
kot nekdo, ki dobi v roke precej diplom kot priloge ponudb za delo, ti lahko svetujem:
- za diplomo ne uporabljaj delo/podlago drugega
- bodi izviren - naredi nekaj novega, nekaj, na kar boš lahko ponosen
- po nasvet pojdi v realen svet. Če nekje živiš ure in ure, še ni rečeno, da je dobra podlaga za tvoj življenski cilj.

Tako boš tudi lažje zagovarjal diplomo in predvsem sebe, ko boš iskal službo.

Pa še:
3/4 prejetih diplom je tako narejenih. Si lahko prepričan, da pri nas ne bi dobil povabila.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Zanimivo, da kje gredo zadeve skozi tako solsko. Jaz se nisem kdaj videl, da bi s kandidatom prisla diploma, ocene itn. Meni je bolj pametno za diplomo reciklirat kaksen projekt. Ga na hitro dokumentiras, skoraj nic dela, substanca stima. In kdo se hoce glede sluzbe omejiti na eno temo? Mora biti zelo zelo redko, da se izide.

Kje pa delas, da vam posiljajo toliko dokumentacije?

blackbfm ::

tist gui dizajn z linka bi bil akutalen 20 let nazaj.. bele črke na svetlem gumbu, najprej bo treba predelat osnove UX

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: blackbfm ()

PersonaRuda ::

Možnost komentiranja posta z "like" (palec gor) in "dislike" (palec dol). Na ta način bi se mnogokrat rešili citiranja dolgih klobas, kjer potem ali pritrdiš ali pa se ne strinjaš z zapisanim. Pa, če se to slučajno naredi lahko to funkcijo uporabiš le, ko si registriran in le 1x, da ne bi eni po 100x uporabili to, ko bi si brisali piškotke.

PersonaRuda je izjavil:

Možnost komentiranja posta z "like" (palec gor) in "dislike" (palec dol). Na ta način bi se mnogokrat rešili citiranja dolgih klobas, kjer potem ali pritrdiš ali pa se ne strinjaš z zapisanim. Pa, če se to slučajno naredi lahko to funkcijo uporabiš le, ko si registriran in le 1x, da ne bi eni po 100x uporabili to, ko bi si brisali piškotke.

Razen, ce je kdo tako zavzet trol, da ima ne vem koliko accountov. Policitni troli bi bili se posebej veseli.

Cupakabra123 ::

"Zapolni si me" :))

win64 ::

acookook je izjavil:

Živjo. Sem absolvent 1. stopnje študijskega programa Multimedija. Za diplomsko sem se odločil, da bom posodobil GUI naše preljube strani. Osnovno strukturo foruma že imam, me pa zanimajo tudi vaše zahteve, predlogi in želje, ki bi jih lahko vključil v verzijo Slo-Tech V2. Pri tem gre poudariti, da celotne strani ne bom posodobil do oddaje, se bom pa s tem ljubiteljsko naprej ukvarjal po diplomi (mišljeno je da se v sklopu diplomske prikaže uporabniško izkušnjo po različnih straneh in ne, da prikažem različne poizvedbe istih podatkov, recimo teme zadnjih 24ur, sveže teme in moje teme prikazujejo enako masko in imajo podobno uporabniško izkušnjo, so pa samo različni queryji in bo v trenutni verziji samo ena od teh strani).

Predlog: če že oblikovno prenavljaš leta 2022 moraš nujno poskrbeti tudi za uporaben prikaz na manjših zaslonih.

FrRoSt ::

nirburu je izjavil:

@OP

:)):)):))

Modiji bi morali ob svojih odločotvah podati v obrazec tudi svoje duševno zdravje in počutje! :)):|:))

TheBlueOne je izjavil:

Zanimivo, da kje gredo zadeve skozi tako solsko. Jaz se nisem kdaj videl, da bi s kandidatom prisla diploma, ocene itn. Meni je bolj pametno za diplomo reciklirat kaksen projekt. Ga na hitro dokumentiras, skoraj nic dela, substanca stima. In kdo se hoce glede sluzbe omejiti na eno temo? Mora biti zelo zelo redko, da se izide.

:)):)):))

Saj menda gre za reciklažo!!? ;)

Ali pač ne!?? Morda gre samo za friziranje slotecha!?? :))
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: FrRoSt ()

Joze_K ::

a ni eden že pokazal prenovo SLOTECHa, naredil celostno podobo, celo zelo všečno, je bilo zamišljeno, da bi se izvedla.. ne vem zakaj ne.. sicer zdaj ne najdem tega linka (ampak meni je bila vrhunska) - če kateri najde, naj link pripopa, bo tale mladenič videl profesionalno izvedbo njegove ideje

link_up ::

motd prosim, funny one!
In and Out

Hypathia ::

Edina stvar, ki res manjka na tem forumu, poleg normalne moderacije, je obveščanje, da ti nekdo direktno odgovarja na komentar.
If you're a man, don't say anything
to a woman on the street that you wouldn't
want a man saying to you in prison.

Živjo! Hvala za ves feedback. No, začetna ideja, da se najprej ustvari neka solidna frontend izkušnja. Backend pride po tem.
.

mr_chai ::

Invictus je izjavil:

Sem absolvent 1. stopnje študijskega programa Multimedija...

Mislim, da bi bil presenečen kakšne diplomske so vse na Multimedijih. :)) Podobno kot bureki na FDV-ju, sam da je bolj techy ;)

OP zahteva da mu damo email in username na slo-techu. Nice one OP, nice try :))

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mr_chai ()

UkrFTW! ::

Ignore mode za določene uporabnike.

Rias Gremory ::

Zakaj je v anketi potrebno navesti uporabniško ime?
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

Zimonem ::

Invictus je izjavil:

Pravi odgovor! Menjam mentorja , če ti pusti početi take traparije.

D3m ::

Rias Gremory je izjavil:

Zakaj je v anketi potrebno navesti uporabniško ime?

For.....science purposes.
|HP EliteBook|R5 6650U|

WhiteAngel ::

To, da bi bile Moje teme urejene po datumu mojega zadnjega prispevka.

TheBlueOne je izjavil:

Če kandidat nima nobene druge reference, je pokazatelj tudi diploma.
Ne morem od začetnika zahtevat nekaj, kar nima.
Ga pa seveda vprašam o tem in onem, da vidim, če je res avtor.
Do diplome lahko pridem tudi sam, če je javno objavljena.
Vendar me ne zanima, če nimam namiga od avtorja/lastnika.
To nima veze s temo.

Hotel sem samo reči, da se je za diplomo vredno potrudit. Narediti nekaj, kar pade v oči.
Peglanje nekega že prežvečenega dela ni ravno izvirno delo, kaj šele dobra referenca.
Mogoče se sedaj tega še ne zaveda, bo pa videl, ko bo kje dobil kaj za naredit, pa bo zmrznil.

Meni je vsec design, pregledno, v barvah slotech-a, ampak bolj modernizirano.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

kuall ::

ne rabi nobene prenove, razen mode malo izobraziti v tej smeri:
naloga modov bi morala biti v glavnem samo to: zazanat žaljive poste in jih brisat in pripisat zraven: napiši znova prijazno. tako bi obenem še izobrazili opice, kako biti prijazen. zdej pa kar brišejo kot se jim sprdne bolj ko ne naključno in zaklepajo teme tudi naključno, to je tudi čudaško.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kuall ()

murrieta ::

acookook je izjavil:

Tole polagam vsem nadebudnim diplomantom na srce in duso.

Najdi si nekaj trivialnega in za narediti maksimalno z levo roko. Ne trati casa z diplomo, ker je dobesedno stran vrzen cas.

Idealno je, ce si ze nekje zaposlen in diplomo razpises iz necesa, s cimer se med zaposlitvijo ze ukvarjas, tako, da samo spravis v besede.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: murrieta ()

Pat_MaGroin ::

Možnost blokiranja uporabnikov!

MrStein ::

- omejitev dolžine citatov; ni potrebno celotno klobaso petkrat objaviti, če je tako ali tako na dosegu klika
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Evolve ::

Največja posodobitev za tole bi blo da se ugasne server in pobriše vsebina :))

ker forum kot sam je šrot

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: acookook ()

cekr je izjavil:

@šanji:
kot nekdo, ki dobi v roke precej diplom kot priloge ponudb za delo, ti lahko svetujem:
- za diplomo ne uporabljaj delo/podlago drugega
- bodi izviren - naredi nekaj novega, nekaj, na kar boš lahko ponosen
- po nasvet pojdi v realen svet. Če nekje živiš ure in ure, še ni rečeno, da je dobra podlaga za tvoj življenski cilj.

Tako boš tudi lažje zagovarjal diplomo in predvsem sebe, ko boš iskal službo.

Pa še:
3/4 prejetih diplom je tako narejenih. Si lahko prepričan, da pri nas ne bi dobil povabila.

Hm, ne vem no. Sam sem trenutnemu mentorju daval več zanimivih tem od zadev povezanih s študentsko formulo (prikaz podatkov) in pošiljanjem podatkov s kompa na formulo preko uarta, pa do nekaj podobnega Rocksmithu. Dobil sem tudi predlog glede protokola QUIC, me pa tema po pregledu RFC-jev in protokolov na sploh, enostavno ni veselila. Tako da ne vem. Sem videl že diplomske, kjer je folk modeliral hrčka v Blenderju in potem bullshital o normal mapsih, poligonih itd. Tudi sam sem bolj praktično orientiran (in sem že za maturo spisal Music Player). Ideja o neke vrsti prenovi/popravkih Slo-techa me že dolgo muči in jo bi tudi rad tako izvedel. Tako, da ja....mogoče kaj izvirnega naredim na magisteriju, če se odločim za, trenutno pa bi se rad res ukvarjal s spletnimi tehnologijami s čimer se ukvarjam tudi na šihtu.

murrieta je izjavil:

acookook je izjavil:

Tole polagam vsem nadebudnim diplomantom na srce in duso.

Najdi si nekaj trivialnega in za narediti maksimalno z levo roko. Ne trati casa z diplomo, ker je dobesedno stran vrzen cas.

Idealno je, ce si ze nekje zaposlen in diplomo razpises iz necesa, s cimer se med zaposlitvijo ze ukvarjas, tako, da samo spravis v besede.

Ukvarjam se s spletnimi tehnologijami. Ravnokar napisal. :))
.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: acookook ()

Super.
Potem, si najdi nek problem na šihtu.
Bo več vreden.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pisanje diplomske in povzetki ze napisanega? (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
6721356 (4490) guestalison9
»

Diploma na faxu

Oddelek: Loža
277362 (5950) Invictus
»

Zagovor diplome (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šola
14551921 (31486) gzibret
»

Diplomska na FDV... (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
22583805 (76476) Matako
»

Koliko je pomembna stopnja izobrazbe v službah?

Oddelek: Programiranje
294996 (4151) BStne

Več podobnih tem