Forum » Loža » Potovanje v tujino (Covid, vozniško dovoljenje)
Potovanje v tujino (Covid, vozniško dovoljenje)
nekineki592 ::
Zdravo,
planiram potovanje v tujino, trasa pa še ni povsem določena. Malo izgubljam živce glede vseh teh covid določil in ne bi rad na licu mesta izvedel, da so moje informacije netočne.
Zanimajo me informacije glede Covida in mednarodnih vozniških dovoljenj za sledeče države: Hrvaška (tu ni problema), BiH, Črna gora, Albanija in Italija.
Sam sem se 01.12.2021 cepil z 2. odmerkom Pfizerja, 23.01.2021 pa sem prebolel Covid.
Dodatno pa sem odprt tudi za vse "haklce" pri potovanju v te države. (npr. v Črni gori moraš svoje bivanje v 12 urah prijaviti policiji)
Hvala!
planiram potovanje v tujino, trasa pa še ni povsem določena. Malo izgubljam živce glede vseh teh covid določil in ne bi rad na licu mesta izvedel, da so moje informacije netočne.
Zanimajo me informacije glede Covida in mednarodnih vozniških dovoljenj za sledeče države: Hrvaška (tu ni problema), BiH, Črna gora, Albanija in Italija.
Sam sem se 01.12.2021 cepil z 2. odmerkom Pfizerja, 23.01.2021 pa sem prebolel Covid.
Dodatno pa sem odprt tudi za vse "haklce" pri potovanju v te države. (npr. v Črni gori moraš svoje bivanje v 12 urah prijaviti policiji)
Hvala!
feryz ::
Ne hodi v tujino. Ti iskreno polagam na srce. Nisi oseba za to.
Jaz se v avto vsedem in vozim. Brez da berem neke oslarije. Drugače ne prideš nikamor. Ker nikamor ne smeš.
Jaz se v avto vsedem in vozim. Brez da berem neke oslarije. Drugače ne prideš nikamor. Ker nikamor ne smeš.
Jure14 ::
COVID potrdil nihče ne gleda, niti Italijani.
Imej s sabo papir, da pomahaš z njim, če pride slučajno do vprašanja.
Mednarodna vozniška, pa zelena karta.
Imej s sabo papir, da pomahaš z njim, če pride slučajno do vprašanja.
Mednarodna vozniška, pa zelena karta.
tusi ::
Mednarodna vozniška je brez veze za omenjenene države. Tud če je kje obvezna ponavadi noben ne komplicira.
Prijava bivanja... preveč bereš. To je potrebno drugač pomoje tud v Sloveniji. Ostanki socializma...
Zelena karta za BiH ni več potrebna.
Covida poleti v turističnih državah južno od nas ni.
Prijava bivanja... preveč bereš. To je potrebno drugač pomoje tud v Sloveniji. Ostanki socializma...
Zelena karta za BiH ni več potrebna.
Covida poleti v turističnih državah južno od nas ni.
vres.ales ::
Bil lani v Grčiji z avtom. Na hrvaškem so me vprašali za potrdilo, sem rekel, da sem v tranzitu in je bilo to to. V srbiji in severni makedoniji me ni nihče povohal niti, za v grčijo pa sem potreboval hitri test.
Isto šibam letos v Španijo z avtom in sem pregledal, da v najslabšem slučaju potrebujem hitri test za vstop v Španijo, ker pač tam nisem več v tranzitu
Isto šibam letos v Španijo z avtom in sem pregledal, da v najslabšem slučaju potrebujem hitri test za vstop v Španijo, ker pač tam nisem več v tranzitu
avtek ::
Bil lani v Grčiji z avtom. Na hrvaškem so me vprašali za potrdilo, sem rekel, da sem v tranzitu in je bilo to to. V srbiji in severni makedoniji me ni nihče povohal niti, za v grčijo pa sem potreboval hitri test.
Ne potrebuješ, sem včeraj prišel iz Španije (sicer z letalom) ... nobenih potrdil ne potrebuješ za vstop/izstop (trenutno).
WizzardOfOZ ::
Zelena karta je kar priporočljiva. Tiste 4 evre se splača dat, ker te reši kar nekaj komplikacij, če imaš slučajno nesrečo z avtom. Mednarodna vozniška? Jaz je še nisem rabil, pa sem obdelal celo severno afriko in celo evropo.
Potrdil trenutno ne rabiš nikjer. Kakšna italija ima še maske v zdravstvenih domovih, lekarnah,... tako da je kako masko priporočljivo vreči v avto, to je pa tudi vse
Vse kar trenutno rabiš poleg zelene karte in navadne vozniške, je dobro zavarovanje z asistenco (amzs ali kakšna druga) in pa obilo dobre volje (velja za vse v avtu, ker ti že ena sama zmrda lahko pokvari celo potovanje).
Pri nas se kot cela družina odločimo kam bomo šli, spakiramo stvari, naredim obvezen pred potovalni servis na avtu, se napokamo v avto in gremo. Delamo pa tam nekje okoli 10k ali več kilometrov na en raid.
Potrdil trenutno ne rabiš nikjer. Kakšna italija ima še maske v zdravstvenih domovih, lekarnah,... tako da je kako masko priporočljivo vreči v avto, to je pa tudi vse
Vse kar trenutno rabiš poleg zelene karte in navadne vozniške, je dobro zavarovanje z asistenco (amzs ali kakšna druga) in pa obilo dobre volje (velja za vse v avtu, ker ti že ena sama zmrda lahko pokvari celo potovanje).
Pri nas se kot cela družina odločimo kam bomo šli, spakiramo stvari, naredim obvezen pred potovalni servis na avtu, se napokamo v avto in gremo. Delamo pa tam nekje okoli 10k ali več kilometrov na en raid.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Vstop v AvstrijoOddelek: Loža | 5523 (4251) | Sparkxl |
» | Vstop v Italijo, CovidOddelek: Loža | 5583 (4013) | SVGA |
» | Grčija - morjeOddelek: Loža | 6177 (2828) | Steinkauz |
» | Dovoljenje za vožnjo tujega vozilaOddelek: Na cesti | 34328 (32762) | SG_101 |
» | Pot z avtom za 3 clansko druzino z avtom iz Ljubljane do Barcelone (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 22375 (19350) | peko_deko |