» »

Gradbena dela (ometi, estrih...)

Gradbena dela (ometi, estrih...)

Twixz ::

Zdravo,

torej na kratko, 3 mesece sem čakal izvajalca, s katerim sem imel zmenjeno ceno 12EUR/m2 omet & estrih isto, za brezveze. Danes sem ga klical, da dorečeva še finese (kako je z malico, itd.) in je tip čisto lagano rekel da je šel drugi stranki, češ da ga nisem vmes klical, da bi moral javiti da sem resen (lol) na koncu se je pa še ponudil za konec septembra. :)) :)) :))
Uglavnem, cel dan sem se nekako ohlajal in ohladil, malo sem gledal po spletu (na nedeljo imam rad mir in niti ne mislim težit komu) ampak sem malce gledal, cene so 16+/m2 za omet in estrih 14+/m2. Kar je skoraj jurja več kot prej v mojem primeru.

Kaj bi vi naredili na mojem mestu? Neka pogajanja mi niso logična, kličem ene 20 izvajalcev in najcenejšega izberem?
  • spremenil: Twixz ()

Dimnik ::

Povej lokacijo oz regijo, mi jutri delamo tlake 11e/m2, omete aprila 9e/m2. So delali isti mojstri pri sosedih, narejeno v nulo, zato smo se pogodili z njimi. Za tlake lahko jutri povprašam kako so s časom, za omete je pa že aprila omenjal, da je skoraj do konc leta zaseden.

Dimnik je izjavil:

Povej lokacijo oz regijo, mi jutri delamo tlake 11e/m2, omete aprila 9e/m2. So delali isti mojstri pri sosedih, narejeno v nulo, zato smo se pogodili z njimi. Za tlake lahko jutri povprašam kako so s časom, za omete je pa že aprila omenjal, da je skoraj do konc leta zaseden.

Savinjsko-koroška? :D

Utk ::

Šel je drugam delat po novi ceni, namesto da bi tebi po stari zmenjeni. Odpikaj.
Nisi ti nič kriv.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

nejc_nejc ::

Ja tezka bo s predcasnim terminom. Vsi so na fulu.
Predlagam, da na spagi drzis obstojecega za sep. ter hkrati isces druge.
Pazi to je prakticno jutri. Dopusti, buci muci in je konec seprembra.

Zgodovina sprememb…

Voss ::

Izsiljujejo in čakajo boljše ponudbe. Se tudi meni to dogaja trenutno. Z enim sem bil že zmenjen. Ga kličem čez dva dni in reče, da pride za vikend. Frajer ugasne telefon in se v soboto zjutraj ne javi. Danes zvečer sporoči, da je delal nekje drugje. Totalno brez etike.

Ko bo recesija bodo pa jamrali po medijih.

Klin se s klinom zbija. Zmeniš se s tremi, kdor prvi pride, naredi.

TheBlueOne ::

Utk je izjavil:

Klin se s klinom zbija. Zmeniš se s tremi, kdor prvi pride, naredi.

Ce jim poves, da tekmujejo ne bo nobenega. Posebej, ce nagrada ne bo kaj posebej.

Drugace pa kako lahko sploh cakas na ta del? Ti pa ja stoji projekt? Ce pa ze lahko cakas, pa bo naslednje leto verjetno bolj obratna siticija in bodo oni klicali tebe.

Ce jim poves, da tekmujejo ne bo nobenega. Posebej, ce nagrada ne bo kaj posebej.

Zakaj bi jim povedal? A oni ti povejo, čuj, jutri bi morali prit k tebi, ampak gremo k nekomu drugemu, ker nam bo več plačal.

kriptobog ::

3 mesece si čakal in ga nič poklical? Če nista bila dogovorjena za točen datum, uro in vse ostalo, potem nista bila zmenjena nič. Je pa tako, da moraš zdaj majstre večkrat klicati in jih spomniti, da se sploh prikažejo. Jaz sem fasaderja še vnaprej plačal, da bo ja prišel delati in da ne bo vmes dražil in se izgovarjal na cene materjala.

Invictus ::

kriptobog je izjavil:

3 mesece si čakal in ga nič poklical? Če nista bila dogovorjena za točen datum, uro in vse ostalo, potem nista bila zmenjena nič. Je pa tako, da moraš zdaj majstre večkrat klicati in jih spomniti, da se sploh prikažejo. Jaz sem fasaderja še vnaprej plačal, da bo ja prišel delati in da ne bo vmes dražil in se izgovarjal na cene materjala.

Sam sem naredil isto, že plačano, zdaj moram počasi začeti težiti, da pride čez 2 meseca in pol...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

ales85 ::

kriptobog je izjavil:

Je pa tako, da moraš zdaj majstre večkrat klicati in jih spomniti, da se sploh prikažejo.

To pa res ni nič novega.

delavec44 ::

Meni je lepo ob pivi povedal, pa je bil znanec, da gre pač k tistemu, ki je bolj tečen po telefonu.

feryz ::

Dimnik je izjavil:

Po takih cenah edino norci še lahko delajo. Ali pa taki, ki jih plačujejo zaposlene s šalčko riža na dan.

Ampak ok, če pogledamo v sosednjo temo, se bo folk drl, da kapitalisti silijo ljudi delati zastonj. Koliko naj jim pa dajo, če so stranke tako požrtne in bi rade opravljeno storitev po zgubaških cenah?

kriptobog je izjavil:

Zakaj bi ga? Cena je nadpovprečna, izgledal je resen, zagnan in sem mu šel verjet na besedo. Dobro, razumel bi, da reče da se je zamaknilo za en teden, ne pa za 3 mesece..

Je pa situacija že rešena, cca. 20 klicev danes dopoldan, je prišel mojster pogledat, malo ocenil situacijo, sicer ceno dal 1€ dražje po kvadratu ampak bo naslednji ponedeljek začel in v petek končal. Zato mu niti nisem kompliciral in se pogajal, jebiga.

Sem pa naprimer v enem izmed 15ih klicev naletel na izvajalca ki ima seznam in te napiše. Cene super, tudi hvaljen in nasploh že po pogovoru eden boljših. Je ocenil, da če me napiše na seznam, bi bil na vrsti čez pol leta. Nekako bi ga počakal, si pa po drugi strani mislim, kake cene bo imel čez pol leta... :))

mr_chai ::

Tako je sedaj z izvajalci. Vsi na polno zasedeni. Ko bo recesija pri nas že ornk tolkla in se bo poznalo pri navadnemu slehrniku, vam povem, da se pri gradbincih še nič kaj dosti ne bo poznalo, ker jih ogromno dela še čaka. Tako je bilo tudi v začetku prejšnje recesije. Tako da upati, da bodo cene kaj padle, je bv...

Mi gre pa na živce, ker pač pri bajti ne moreš vse sam narediti. Tudi če bi imel znanje, nimaš vsega orodja itd... Za estrihe pa sploh rabiš stroje za te samorazlivne. Mogoče razmisli o suhih estrihih. To lažje sam nardiš.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mr_chai ()

c3p0 ::

Pri določenih delih se ti ne izide, razen če potem opremo prodaš, ali postaneš sam izvajalec. Opcija je še si kje sposodit. Marsikaj se pa da sam, elektro, malarija, knauf...

c3p0 je izjavil:

Pri določenih delih se ti ne izide, razen če potem opremo prodaš, ali postaneš sam izvajalec. Opcija je še si kje sposodit. Marsikaj se pa da sam, elektro, malarija, knauf...

Knauf smo v treh vikendih naredli od konstrukcije, izolacije, folije do gipsplošč in kitanja. Ampak toliko napak kot smo naredili tekom tega projekta, bi se križal ali pa odnehal. Mi smo pa popravili :))
Da bi to delal celo življenje - na-ah.
Sem se pa ogromno naučil.

billy ::

Da si sposodim tole...

ploščo garaže, cca 50m^2 (7 x 7) bo potrebno urediti.
Prvo švasanje izoteka, potem naklonski beton, potem asfalta samo nekaj cm.
Švasanje je baje 16 na kvadrat, asfalt 25, kaj pa beton, teh cen pa nikjer ne najdem?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Polagalec keramičnih ploščic (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
547400 (4200) BCSman
»

Gradbena omarica za novogradnjo (strani: 1 2 )

516137 (2933) telexdell
»

Fasada (strani: 1 2 3 )

13131525 (3086) zpza
»

Prenova hiše (strani: 1 2 )

6011056 (7149) bonanno

Več podobnih tem