Forum » Loža » Nakup opreme (drobnarij) za stanovanje
Nakup opreme (drobnarij) za stanovanje
Evolve ::
Pozdravljeni.
prvič se selim v stanovanje, kjer manjka nekaj drobnarij (pribor, kozarci, kastrole,...) v glavnem večja oprema (aparati, omare,...) je v stanovanju kupit morm pa te manjše stvari.
Kako ste se ostali, ki ste bli v podobni situaciji, lotil te zadeve. Ste nabavil vse v eni štacuni (ala Ikea) al ste šetal iz štacune v štacuno.
kar se tiče kavlitete ne iščem top šit stvari, ampak šrota pa tudi ne (torej nek srednji razred).
prvič se selim v stanovanje, kjer manjka nekaj drobnarij (pribor, kozarci, kastrole,...) v glavnem večja oprema (aparati, omare,...) je v stanovanju kupit morm pa te manjše stvari.
Kako ste se ostali, ki ste bli v podobni situaciji, lotil te zadeve. Ste nabavil vse v eni štacuni (ala Ikea) al ste šetal iz štacune v štacuno.
kar se tiče kavlitete ne iščem top šit stvari, ampak šrota pa tudi ne (torej nek srednji razred).
Baja ::
preden greš v nakupe, vprašaj mati, če ma kaj viska. tega je ponavadi v vsaki bajti za enih 50 ljudi :)
kuall ::
kupi v sparu s 25% kuponi, jih imaš lahko pa 3 in več, če si sposodiš od sorodnikov itd, in vsak dan enga ponucaš al pa vse 3 isti dan. tak bi jest. npr denarnico bom kupil ta teden 25% znižano s tem kuponom. pri 15€ denarnici je to prišparano 4€, sploh ni švoh, to pride na teden 20€, na mesec 100€, če redno nucaš te kupone.
tony1 ::
preden greš v nakupe, vprašaj mati, če ma kaj viska. tega je ponavadi v vsaki bajti za enih 50 ljudi :)
To je cenovno najboljši nasvet. Se pa vseeno izogni poslikanim krožnikom izpred leta 1990, saj so bile vse barve nekoč na svinčeni osnovi...
Ena varianta je, da greš v prvo večjo trgovino in tam nabaviš po kosih kar rabiš, lahko pa kupiš kak komplet v katerem je 6 šalic, malih krožnikov, jušnih krožnikov in velikih krožnikov (kar je lahko nekaj malega ceneje). Vsekakor ne kupi manj od polovice pogrinjka (6 kosovo krožnikov in pribora) oz. pogrinjka (12 kosov vsega) ne kupuj, ker je brezveze - hitro bo premalo.
Neke prav porazne kvalitete niti ne boš mogel kupiti (talar je talar, kakorkoli ga obrneš), če ti je pomembna estetika pa bolj glej na to, da ti bodo vizualno OK.
hotig ::
starfotr ::
Predvsem pa kupuj kvaliteto. Bolje, da kupiš npr. eno posodo vsak mesec, kot pa komplet nekakovostnih posod prvi dan.
Ker te boš slej ko prej vrgel stran, kakovostne posode boš pa ohranil lahko za vedno, tudi koš kdaj na svojem.
Isto velja za nože ipd.
Ker te boš slej ko prej vrgel stran, kakovostne posode boš pa ohranil lahko za vedno, tudi koš kdaj na svojem.
Isto velja za nože ipd.
Se strinjam, ko se gre za lonce za kuhanje pa le glej malo na kvaliteto, vzemi nekaj iz rostfreja (ponev lahko tudi keramično; teflona bi se sam izognil) in s steklenim pokrovom.
Prav pride tudi, če je v bolj globokih loncih na notranji strani označena prostornina ob različno polni posodi.
Rabiš eno ponev, en večji lonec (4 litre), enega srednjega, morda še enega manjšega.
Prav pride tudi, če je v bolj globokih loncih na notranji strani označena prostornina ob različno polni posodi.
Rabiš eno ponev, en večji lonec (4 litre), enega srednjega, morda še enega manjšega.
Predvsem pa kupuj kvaliteto. Bolje, da kupiš npr. eno posodo vsak mesec, kot pa komplet nekakovostnih posod prvi dan.
Isto velja za nože ipd.
Katera štacuna pa bi vse to mela (od koša za smeti za cunje pa do žlic in ostalega)? Ma merkator dobro robo kar se tega tiče (m-tehnika), da nabavim vse na enem mestu, ker se mi res ne da vsak dan okol vozit al pa klikat po netu pa naročat vsake 14 dni. Itak ne mislem nabavt 100 loncev ampak 2,3... nimam familije tko, da tut kuhat ne mislem več kot za 1-2.
Okapi ::
Prijatelje povabiš na vselitveni žur in jim poveš, kaj rabiš, da prinesejo kot darila. Potem boš pa videl, če ti še kaj manjka.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()
Alayne ::
Se strinjam z osebo, ki je predlagala, da vprasas sorodnike.
Midva sva za prvo 'silo' tako opremila stanovanje. Ni se vse ujemalo, ampak kot student ti je vseeno. Posode sem kupila kvalitetne, ker rada kuham. Ali pijem vodo iz sponzorskega coca cola kozarca ali iz wmf, mi je pa vseeno. Se manj boli, ko razbijem. 100 eur vredni lifetime litozelezni lonec pa je totalno worth it.
Drugace pa, ko imas svoj prostor in si starejsi, radi ljudje zacnejo ob bozicih/rd/obletnicah podarjat gospodinjske zadeve (sete kozarcev, sklede etc.). Ce je kaj blizu, pac omeni, da to rabis.
Priporocam tudi leclerc. Lahko kupis recimo 1 kos posebaj (ne rabis seta 6/12). Tako potem, ce zgubis/zlomis/obrabis lazje dokupis samo tisto eno vilico naprimer. Pa razumne cene. Merkur ma tudi ok.
Midva sva za prvo 'silo' tako opremila stanovanje. Ni se vse ujemalo, ampak kot student ti je vseeno. Posode sem kupila kvalitetne, ker rada kuham. Ali pijem vodo iz sponzorskega coca cola kozarca ali iz wmf, mi je pa vseeno. Se manj boli, ko razbijem. 100 eur vredni lifetime litozelezni lonec pa je totalno worth it.
Drugace pa, ko imas svoj prostor in si starejsi, radi ljudje zacnejo ob bozicih/rd/obletnicah podarjat gospodinjske zadeve (sete kozarcev, sklede etc.). Ce je kaj blizu, pac omeni, da to rabis.
Priporocam tudi leclerc. Lahko kupis recimo 1 kos posebaj (ne rabis seta 6/12). Tako potem, ce zgubis/zlomis/obrabis lazje dokupis samo tisto eno vilico naprimer. Pa razumne cene. Merkur ma tudi ok.
starfotr ::
M tehnika je ok za take zadeve. Imajo vse živo, od poceni do dragih zadev.
Saj se po ceni vidi, kaj je dobro in kaj ne.
Pa tudi moraš kupit take zadeve, da so ti všeč. Ker če to dolgo gledaš, pa ti ni všeč, potem tudi ni dobro.
Saj se po ceni vidi, kaj je dobro in kaj ne.
Pa tudi moraš kupit take zadeve, da so ti všeč. Ker če to dolgo gledaš, pa ti ni všeč, potem tudi ni dobro.
Zimonem ::
Odvisno ali kupuješ servis za 12 oseb ali samo zase. Pri ostalem podobno. Če samo zase je vseeno, če vzameš v lokalni štacuni po potrebi.
ginekk ::
Katera štacuna pa bi vse to mela (od koša za smeti za cunje pa do žlic in ostalega)? Ma merkator dobro robo kar se tega tiče (m-tehnika), da nabavim vse na enem mestu, ker se mi res ne da vsak dan okol vozit al pa klikat po netu pa naročat vsake 14 dni. Itak ne mislem nabavt 100 loncev ampak 2,3... nimam familije tko, da tut kuhat ne mislem več kot za 1-2.
IKEA, še en glas. Dober p/p za te stvari (bolje od M tehnika).
IKEA ne priporočam najcenejše sorte pribora, ker so žlice preveč plitve... Pač, za vsako stvar dobro preglej kako izgleda, preden kupiš...
dukedl ::
Jz sm več ali manj kupil v Merkurju, nekaj malenkosti pa v Mercatorju.
Majo vse kar ti srce poželi :)
Majo vse kar ti srce poželi :)
lp dukedl
koyotee ::
Pribor vsaj nekaj takega https://www.ceneje.si/Izdelek/10753886/...
Posoda pa raje malo boljša kot ikea, jo boš imel za vedno. Sej so vedno kaka znižanja.
Posoda pa raje malo boljša kot ikea, jo boš imel za vedno. Sej so vedno kaka znižanja.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
Ijus ::
hahaha
Corpse & Mrhovina & Jožica, Inc.
https://soundcloud.com/rising-night-wave
https://soundcloud.com/extus
https://soundcloud.com/rising-night-wave
https://soundcloud.com/extus
zee ::
Moja izkusnja: IKEA in postopoma po in ko potrebujes.
Lonce (3 komadi, WMF) smo pa dobili od tasce.
Lonce (3 komadi, WMF) smo pa dobili od tasce.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Likalnik ::
tudi jaz večino v Ikei...kar se tiče krožniki, kozarci in ostali pribor kateri se lahko hitro razbije in je potrebno kaj dokupiti.
glede posode in ostalih pripomočkov pa WMF...posodo pač bolj težko razbiješ in jo imaš lahko za dalj časa in je v redu, je kvalitetna.
drugače pa sproti kupuješ tisto kar rabiš...definitivno v prvem šusu ne boš vse kupil ali zajel...tako, da se pripravi parkratni izlet po teh trgovinah
glede posode in ostalih pripomočkov pa WMF...posodo pač bolj težko razbiješ in jo imaš lahko za dalj časa in je v redu, je kvalitetna.
drugače pa sproti kupuješ tisto kar rabiš...definitivno v prvem šusu ne boš vse kupil ali zajel...tako, da se pripravi parkratni izlet po teh trgovinah
se litoželezna posoda splača (indukcija)?
mam namen nabavt ponev pa ene 2 kastroli + pribor v merkurju (to je kar bi dal mal več, ker ne kupiš za pol leta in se ne razbije)
ostalo pa v ikea (ker rabim tut neki manjšega pohištva za dnevno sobo), ker je večina drobnarija ki na konc nanese, če se kupuje neki kar je drago (sploh za to kokr rabiš)
mam namen nabavt ponev pa ene 2 kastroli + pribor v merkurju (to je kar bi dal mal več, ker ne kupiš za pol leta in se ne razbije)
ostalo pa v ikea (ker rabim tut neki manjšega pohištva za dnevno sobo), ker je večina drobnarija ki na konc nanese, če se kupuje neki kar je drago (sploh za to kokr rabiš)
LeyaPrive ::
Merkur in Mercator nista najbolj denarnici prijazna.
Za posode,krožnike kozarce... se splača pogledati Euronova. Dobavljajo opremo za gostinstvo. Zgledna kakovost in ok cene.
Jaz sicer največ nakupim v Moemaxu,ampak zato, ker mi je najbližji. Pa se dostikrat imajo kako vikend akcijo -20% na online nakupe.
Za kozarce je super Ikea, ker lahko kupiš na kos.
Za prckarije kot so WC ščetke, dozirnike za milo in kako šalčko je Pepco čisto ok.
Tekstil - posteljnina v Moemaxu, Sinsay pogojno, če ti dimenzije ustrezajo (nimajo standardnih). Brisače iz JSKa so pa pon5 letih enako stane kot tiste 5 x dražje od Svilanita.
Pribor imam od WMF (Spar ga ima večkrat v akciji) in je po 5 letih kot nov. Sem kupila za službo nekaj na kos v Moemaxu in je ena žalost s tem jesti. Samo, če boš živel sam, verjetno za štart ne rabiš garniture za 6 oseb, potem se da tudi na tem iz moemaxa preživeti
Samo jaz sem osnovo iz iz prejšnjega stanovanja prinesla, pol sem pa dokupovala. Če bi se rabila jutri na novo preseliti,bi zvečer preklikala ikeo in šla naslednji dan iskati.
Za posode,krožnike kozarce... se splača pogledati Euronova. Dobavljajo opremo za gostinstvo. Zgledna kakovost in ok cene.
Jaz sicer največ nakupim v Moemaxu,ampak zato, ker mi je najbližji. Pa se dostikrat imajo kako vikend akcijo -20% na online nakupe.
Za kozarce je super Ikea, ker lahko kupiš na kos.
Za prckarije kot so WC ščetke, dozirnike za milo in kako šalčko je Pepco čisto ok.
Tekstil - posteljnina v Moemaxu, Sinsay pogojno, če ti dimenzije ustrezajo (nimajo standardnih). Brisače iz JSKa so pa pon5 letih enako stane kot tiste 5 x dražje od Svilanita.
Pribor imam od WMF (Spar ga ima večkrat v akciji) in je po 5 letih kot nov. Sem kupila za službo nekaj na kos v Moemaxu in je ena žalost s tem jesti. Samo, če boš živel sam, verjetno za štart ne rabiš garniture za 6 oseb, potem se da tudi na tem iz moemaxa preživeti
Samo jaz sem osnovo iz iz prejšnjega stanovanja prinesla, pol sem pa dokupovala. Če bi se rabila jutri na novo preseliti,bi zvečer preklikala ikeo in šla naslednji dan iskati.
LeyaPrive ::
se litoželezna posoda splača (indukcija)?
Litoželezna posoda je težja in zato manj priročna. Mi imamo sicer plin, ampak imamo samo eno gril ponev litozelezno za stejke. Imam sicer tudi en star set črnih posod od EMO, samo ne vidim dodane vrednosti. Edino od taščee imamo en le creuset lonec, ki ga uporabljamo predvsem za peko. Se pa da dobiti generik za 10x nižjo ceno v kaki akciji v Lidlu/Hoferju. Super je za peko kruha ali kaj kakih pečenk. To ti lahko mama za Božička kulp, bo čisto srečna :)
Pod črto - kupi eno profi rosfrej ponev z debelim dnom v Euronovi. Če seštejemo znesek vseh naših ponev z kvazi "non stick" premazi, bi prišla ceneje skozi, če bi v štartu kupila tisto najdražjo v Euronovi. Edino za palačinke sem se sprijaznila, da pač vsake 3 leta kupim novo.
FrRoSt ::
Prvo si naredi spisek, kaj sploh potrebuješ!
Samo najnujneše! Pptem pa dokupuješ!
Večji centri imajo ponavadi vse po malem, kupiš tisto, ki ti nekako ustreza in misliš uporabljati... Potem pa dokupuješ! Počasi. Kakšne ponve dobiš tudi že kasneje, v akccijah ali brez, po 15€ na komad in so čosto primerne kvalitete, tudi v kakšnih navadnih štacunah...
Samo najnujneše! Pptem pa dokupuješ!
Večji centri imajo ponavadi vse po malem, kupiš tisto, ki ti nekako ustreza in misliš uporabljati... Potem pa dokupuješ! Počasi. Kakšne ponve dobiš tudi že kasneje, v akccijah ali brez, po 15€ na komad in so čosto primerne kvalitete, tudi v kakšnih navadnih štacunah...
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | katero ponev? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 63954 (1293) | Shkorc |
» | Kateri set posod za kuhanje? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 12424 (5431) | starfotr |
» | Na roke al pomivalc (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 27402 (9891) | Invictus |
» | plehnata ponev brez vseh prevlekOddelek: Znanost in tehnologija | 6086 (4406) | kingsix |
» | Teflon škodljiv? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 26956 (24113) | ...:TOMI:... |