» »

Slovenska Amber

Slovenska Amber

«
1
2 3

poweroff ::

Zgodbo Depp proti Heard verjetno dobro poznamo. Za razumevanje širšega konteksta zgodbe se splača prebrati članek na RTV SLO, kjer med drugim zapišejo, da "svojega (ženskega) spola ne moreš zlorabljati za lastno okoriščanje in na škodo drugih.":

Poraz Heardove je znak, da pravni postopki, do katerih smo v demokraciji upravičeni vsi – in jim v primeru kršitev izpostavljeni – vseeno še niso povsem odpravljeni v dobro ideologije, ki ni zmožna obsoditi nasilnežev, če ti ne ustrezajo njeni spolno pogojeni premisi.

V demokratični ureditvi so celo serijski morilci upravičeni do poštenega sojenja. V času #MeToo so tisti, ki so bili obtoženi spolnega nasilja, to pravico izgubili. Amber Heard je v enem od tistih zanjo usodnih zvočnih posnetkov Deppu navrgla: "Daj, Johnny, kar poskusi iti pred sodnika in poroto ter reči, da si ti, Johnny Depp, žrtev družinskega nasilja. Pa da vidimo, kaj bodo rekli." In je stopil. In so se izrekli.


(Zadeva z #MeeToo včasih spominja na McCarthyizem).

Poanta je, da smo nekateri ves čas trdili, da je potrebno spoštovanje določenih osnovnih pravnih načel, zlasti tega, da mora biti nekomu krivda dokazana in da posameznik ne more biti kriv zgolj zato, ker je npr. moški, oseba drugega spola pa ga je obtožila nečesa (in za to ni podala dokazov). Pa da ne more veljati pravilo, da je ženski treba vedno verjeti. Pa da je lahko žrtev nasilja tudi moški, storilka pa ženska. Ter da je problem, ker je za moške družbeno nesprejemljivo, da se izpostavijo kot žrtev in je verjetno tudi to razlog, da je prijav nasilja nad moškimi sorazmerno bistveno manj kot prijav nasilja nad ženskami. In seveda, da je nasilja več oblik - od fizičnega, do psihičnega.

V ideološki zaslepljenosti so potem nekateri začeli hitro opletati z mizoginizmom, v resnici pa so oni sami svoje sovraštvo do moških skrili v feminizem oz. boj za pravice žensk.

In tako pridemo do slovenskih Amber.

Najprej si oglejmo tale sestavek: https://www.disenz.net/momsterke/, ki na precej prikrit način skuša relativizirati nasilje, ki ga izvajajo osebe z mejno osebnostno motnjo (in seveda tudi z narcisitično motnjo). Pri tem se avtorica zapleta v razna protislovja, recimo kritizira dejstvo, da je so v Sloveniji ni niti ene same terapevtske skupine za pomoč osebam z MOM, je pa več skupin za pomoč ljudem, katerih bližnja oseba ima MOM. Ob tem seveda avtorica gladko spregleda dejstvo, da se MOM ne zdravi psihiatrično oz. medikamentozno, pač pa s pomočjo psihoterapije, ki pa mora biti prostovoljna. Osebe z MOM pa v teh procesih nočejo sodelovati, saj ne priznavajo, da je z njimi kaj narobe. Žrtve teh oseb pa si poiščejo pomoč, a očitno je težava v tem, da je za žrtve pomoč sploh na voljo.

Avtorica tudi skuša relativizirati nasilje, ki ga osebe z MOM izvajajo nad svojimi bližnjimi, hkrati pa poudarja, da te osebe zaradi strahu, da jih bodo bližnji zapustili čutijo grozo ter da "v svojih odzivih – ki so lahko tudi psihično/emocionalno nasilni – ravnajo iz tega strahu".

Gre seveda za prikrito opravičevanje nasilja oseb z MOM (večina oseb z MOM je žensk), a po drugi strani avtorica seveda na podoben način ne opravičuje in relativizira nasilja moških, češ da je to posledica prisotnosti duševnih težav, nasilnega otroštva in revščine oziroma pomanjkanja socialnih stikov.

Še bolj bizaren pa je primer o katerem lahko beremo zadnje dni: https://reporter.si/clanek/slovenija/ne...

Oseba, ki menda namerava kandidirati za predsednico republike naj bi imela zgodovino nasilnih izpadov (tudi s hladnim orožjem - noži) in sicer tako proti svojemu partnerju, kot tudi proti njegovemu ostarelemu očetu. Nasilje te osebe pa je nekdanji svetovalec moravškega župana Sašo Miklič opisal takole:

Do napada nanj je prišlo med tem, ko je zaradi utrujenosti in intenzivnosti volilne kampanje, saj sta z Balažicem obhodila 1700 gospodinjstev, napol zaspal na kavču. Ker ji po mnenju Krajnikove ni dajal dovolj pozornosti, utrujenost pa zanjo ni bila izgovor, je skočila nanj in šla s svojo pestjo direktno v njegov nos: "Ta udarec sem deloma blokiral, tako da me je zadela v levo lice, nato je začela klestiti po meni, kar pa sem vse blokiral. Ko je videla, da to ne deluje, je stopila korak nazaj, vzela daljinec za televizijski sprejemnik in ga zabrisala proti moji glavi. Ker sem se umaknil, je zletel v steno, kjer se je raztreščil na delce. Za tem sem vstal s kavča in se umaknil v Balažicev avtomobil, kjer sem mislil, da sem varen. To se ni zgodilo, ker je prišla za mano in odprla vrata avtomobila. Jaz sem dal nogo med vrata, da bi lahko v sili izskočil, ona pa je spet začela tolči po meni, kar sem sicer spet vse blokiral. Ker spet ni bilo škode, se je odločila, da se bo lotila moje noge, ki je bila priprta med vrati, in mi je nekajkrat zabila vrata vanjo, nato pa besna odšla.


Vse to nenavadno spominja na stvari, ki so bile predstavljene na sojenju Depp - Heard. Zanimiva pa je tudi njena izjava novinarjem, ki so ji postavili nekaj povsem legitimnih, a neprijetnih vprašanj - Krajnikova je ta vprašanja označila za "novinarsko nasilje".

Skratka, obeta se zanimiva volilna kampanja, zanimivo pa bo tudi opazovati reakcije slovenskih Amber. In "Amberjev".
sudo poweroff

mr_chai ::

Nina bi tebe mogla prebunkat. Kako si dovoliš pisat take nepreverjene reči.

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: jest10 ()

kancler ::

Oh, ta KS...
na mmc zascitena kot kocevski medved, ce pod njenimi guardian prevodi "avtorskimi clanki" kaksno pripombo zapises si izbrisan takoj ko mmc mod pride v sluzbo ob 11h

Ce boste pozorni na naslov, kjer ze zapis al verjames zenski al dokazom -- tj. wtff kaksno besedno izvajanje??? Dokazom se verjame (vsaj sodisce jim, splosna javnost ma se vedno lahko svoje mnenje), pa ne glede na to ali jih izvaja zenski ali moski v teh postopkih!
"slovenska" amber heard niti malo ni ta nina krajnik, ki je zdaj pac medijsko bolj forsirana (se vedno 100x manj kot ukz), dasiravno je na istem cringe spektru kot ukz.
Slovenska amber turd je karin skufca, vse se je pa dalo prebrat na metelj pika eu, zal je zdaj avtor pobrisu najbolj juciy zadeve (court order) ampak tisto je bil najboljsi reality show.

Je pa "sad state of affairs" za mosko zenske odnose, kjer se celo taki playerji kot je johny depp (babe se mu pod noge mecejo, vec 100mil na racunih, lastnik privat otoka, jetset, ni da ni..) nasamarijo in jih "baba" zjebe. Medijsko pumpanje enih proti drugim, vse to vnasa razdor, disharmonijo v svet (odnose), zastruplja toliko casa, da to postane nova "normalnost" in demografske posledice so ze tu. Se par let nazaj sem se "smejal" mizoginom oz. moskim, ki so se "grdo" se obnasal (ki jih je bilo malo ampak so ocitno vedeli vec kot ostali) do bab (brez fizicnega nasilja!) ampak vidim da so pravzaprav imeli - prav. Koji kurac mora nek moski iz evrope "placevat" davek (medijsko tematsko posiljevanje) na #jaztudi ker nek zavaljen producent tam fuka neke holivudske lovace????
Sicer je pa tudi na slotech 1x letno tema o razvezi z delitvijo pa skrbnistvi in vso pripadajoco agonijo (za vse vpletene).

Hypathia ::

Vau, globoka država pa res ne počiva, že en dan po najavi kandidature dr. Krajnikove, je tudi na slotech poslala svojega agenta, da začne proti njej voditi šmir kampanjo, ravno tistega, ki je tudi na nepomembno mene izvedel character assassination in tukaj o meni že dve leti širi laži, ker mi pač ni mogel konkurirati z argumenti.

Tako da primerjava Nine z Amber v določeni meri celo drži, obe sta žrtvi načrtne negativne kampanje, katere namen je, da se ju poniža in razčloveči, razlika je le v naročniku, Pri Amber Amber jo je organiziral njen bivši, dokazano nasilniški, psihopatski in manipulativni mož, pri Nini pa levi privatizatorji in njihova medijska omrežja.

O Kaji Sajovic in njenih blodnjah pa niti ne bi izgubljala besed, je svojo novinarsko kredibilnost najbolje izkazala s svojo prorusko propagandno pozo, lahko samo rečem, da je ta njen članke, navadno lažnivo sr*nje, od prve do zadnje besede.
If you're a man, don't say anything
to a woman on the street that you wouldn't
want a man saying to you in prison.

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: Spxy ()

CopiumRovte ::

Hipatija, ti očitno nisi spremljala sodbe. A si sploh pogledala zagovore od Amber ? Imaš vse na YT. Če pa to ni sociopat , potem si manipulativna sociopatka tudi ti. Ti Hipatija bi se morala tu na slo-tech forumu javno opravičiti, vsem moškim, ker si od prvega zlaganega članka s strani Heardove, tu začela zganjati velik šmir kampanjo proti vsem moškim na tem forumu! Zahtevam javno opravičilo od tebe.

poweroff ::

Še enkrat. Ni šlo za nikakršen character assasination, pač pa zgolj za to, da sem ves čas trdil, da je pri obravnavi nasilja potrebno spoštovanje določenih osnovnih pravnih načel ter da nasilje nima spola.

Seveda pa sem izpostavil tudi dejstvo, da je ex-predsednik vlade Janša po tviterju poniževal novinarke kot ženske - pa je Hypatijo to celo zagovarjal. Toliko o njegovem feminizmu.

Glede Depp-Heard je pa zadeva jasna: Amber Heard je v enem od tistih zanjo usodnih zvočnih posnetkov Deppu navrgla: "Daj, Johnny, kar poskusi iti pred sodnika in poroto ter reči, da si ti, Johnny Depp, žrtev družinskega nasilja. Pa da vidimo, kaj bodo rekli. In je stopil. In so se izrekli.

Večina moških tega seveda ne upa storiti, je pa zanimivo, to vsaj delno poskušal g. Milan Balažic.
sudo poweroff

luli ::

Škoda, ker bo kandidat desnice Logar. Pa tako si se potrudil. Zdaj lahko temo zbrisete.

Hypathia ::

CopiumRovte je izjavil:

Hipatija, ti očitno nisi spremljala sodbe. A si sploh pogledala zagovore od Amber ? Imaš vse na YT. Če pa to ni sociopat , potem si manipulativna sociopatka tudi ti. Ti Hipatija bi se morala tu na slo-tech forumu javno opravičiti, vsem moškim, ker si od prvega zlaganega članka s strani Heardove, tu začela zganjati velik šmir kampanjo proti vsem moškim na tem forumu! Zahtevam javno opravičilo od tebe.

Za resnico se ne mislim nikomur opravičevati. Amber je bila žrtev dobro organizirane šmir kampanje, ki so jo izvedli Deppovi odvetniki, pa tudi nekateri njegovi podporniki, z oglaševanjem načrtno zavajujočih in manipulativnih vsebin, internetni komentatorji iz manosfere, ki sovražijo ženske, pa so temu dodali svoj lonček.

The Daily Wire spent tens of thousands of dollars promoting misleading news about the Johnny Depp and Amber Heard trial on social media, the Citizens and VICE World News can reveal.

One ad promotes an article titled, “The Attempted Character Assassination of Johnny Depp”, which says that “the only negative words written about the Hollywood A-lister came from the occasional film critic. Until he married Amber Heard.” The article included false claims.

It mentions a previous court case, when Depp sued British tabloid newspaper The Sun for libel after it labelled him a “wife beater” in relation to Heard’s allegations of domestic abuse – a case that Depp lost. The article said that, “Depp was able to disprove 12 of Heard’s 14 allegations” but “because proving a negative is nearly impossible, the judge in the case branded him a ‘monster’ and refused to accept his claims.” In reality the judge said it was more likely than not that 12 out of the 14 instances of abuse alleged had occurred. Evidence presented during the trial showed how both Depp and Heard had referred to Depp as having a “monster” side to his personality, with the judge quoting this term in his judgment.
https://www.vice.com/en/article/3ab3yk/...

Johnny Depp je ravno toliko žrtev družinskega nasilja kot sta Putin in Rusija žrtev vojne. Amber je Ukrajina, ki se preprosto ni pustila poteptati mnogo močnejšemu buliju, in zato plačala visoko ceno.
If you're a man, don't say anything
to a woman on the street that you wouldn't
want a man saying to you in prison.

Jazon ::

OK Matthai, recimo da ti verjamem, da ne gre za character assasination.
Glede na tvoj angažma pa je vseeno težko spregledati, da to počneš z nekim namenom. Krajnik je kandidirala za predsednika države in prvi od razlogov, ki mi pade na pamet je diskreditacija, drugi pa mizogonija.

Zdaj če že vlečeš vzporednice s primerom Amber Heard / Johnny Depp:
Tam se je vlogo žrtve, verjetno za potrebe promocije gibanja #meetoo izpostavila Amber Heard in to obelodanila s prispevki v rumenih medijih. Johnny Depp se je odzval s tožbami. Eno je izgubil, drugo dobil.

Tukaj, kot je razumeti, se vlogo žrtve ni postavil župan Milan Balažic ampak njegov svetovalec (in verjetno bivši prijatelj) Sašo Miklič in to obelodanil s člankom v rumenem mediju (in interno okrožnico).
Na eni strani imamo torej župana, ki je bil izpostavljen zaradi odpadkov tovarne Termit in delovno-poslovni odnos z njegovo (agresivno) partnerko.
Na drugi strani imamo očitno zamerljivega svetovalca, ki je računal na službo direktorja občinske uprave, ki mu je takrat spolzela iz rok.
S tožbami se ni odzval še nihče, če prav razumem, lahko pa bi se Krajnik, če potegnemo vzporednice. In ne proti županu, ampak proti Mikliču in rumenim medijem.

V tem trenutku se nagibam k trem razlogom:
- Ali gojiš kakšno hudo zamero do Nine Krajnik?
- Ali si podaljšek rumenega medija?
- Ali delaš po nareku enega od ostalih kandidatov za predsednika?

BuDi79 ::

Kdo bi si še nekaj let nazaj mislil, da bodo levičarji citirali Reporter.

no comment ::

Domet Krajnikove je pod 10% (pod 5%, če ji bodo pustili govoriti). Kdo bi se matral z njenim "medijskim umorom"?!

To je tako kot da bi se matral pred tekmo zastrupit Rudonjo, da ne bo dal gola...

Hypathia ::

Nima veze, doktrina levih privatizatorjev je, da je treba že v kali zatret vsakogar, ki izrazi drugačno stališče.
If you're a man, don't say anything
to a woman on the street that you wouldn't
want a man saying to you in prison.

koyotee ::

Amber je navadna kuzla, konec zgodbe.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

no comment ::

Hypathia je izjavil:

Nima veze, doktrina levih privatizatorjev je, da je treba že v kali zatret vsakogar, ki izrazi drugačno stališče.

Vseeno je dobro vedeti na kakem substratu je zraslo kakšno stališče. Si pač prišparamo kasnejše presenečenje, da je predsednik/ca lunatik.

Ampak, kot rečeno, v tem primeru je to trač novinarstvo povsem odveč. Pacienta smo "prebrali" že na vratih.

Hypathia ::

Ah, seveda ste ga, skozi gredo samo pacienti ki nosijo tisto magično SDNJ značko.
If you're a man, don't say anything
to a woman on the street that you wouldn't
want a man saying to you in prison.

Zgodovina sprememb…

c3p0 ::

Hypathia je izjavil:


Za resnico se ne mislim nikomur opravičevati. Amber je bila žrtev dobro organizirane šmir kampanje, ki so jo izvedli Deppovi odvetniki, pa tudi nekateri njegovi podporniki, z oglaševanjem načrtno zavajujočih in manipulativnih vsebin, internetni komentatorji iz manosfere, ki sovražijo ženske, pa so temu dodali svoj lonček.


Right, woman can do no harm. Vedno je svinja moški.

no comment ::

Hypathia je izjavil:

Ah, seveda ste ga, skozi gredo samo pacienti ki nosijo tisto magično SDNJ značko.

Če bi imel na izbiro lunatika in Janšo, bi izbral manjšega lunatika. Torej, SDJN ne drži.

poweroff ::

Da ne bomo preveč skrenili s teme - predsedniške volitve NISO tema te debate. Drugače se mi Logar ne zdi napačen kandidat, sem pa mnenja, da je čas, da končno na predsedniškem mestu dobimo žensko in upam, da bo kandidirala Ljudmila Novak. Izkušena političarka, umirjena, vsekakor bi bila ona moja prva izbira. Ampak kot rečeno - to NI tema te debate.

Je pa zanimivo, da ste vsi takoj skočili na to, da gre za poskus diskreditacije. Zakaj že? Krajnikova je sama kandidirala in s tem postala javna osebnost. In vsekakor se meni zdi problematičen vsak predsedniški kandidat, ki ima zgodovino nasilja (celo z noži!) in je konfliktna osebnost. Predsednik po mojem mnenju rabi biti umirjena osebnost, mnenja sem, da na tej funkciji potrebujemo predvsem žensko.

Krajnikove sploh osebno ne poznam in do pred kratkim zanjo sploh še nisem slišal. Sem jo pa zasledil v desnih medijih - Reporterju in Nova24, ki ju občasno spremljam. In kar so pisali o njej je res totalno bizarno. Resno - meni se tako obnašanje ne zdi normalno.

Insinuacija, da delam po nareku enega od ostalih kandidatov za predsednika je pa smešna in nevredna nadaljnje debate - od oseb, ki kandidirajo osebno sicer poznam dve osebi, nisem pa z njima imel stika že nekaj let, poleg tega se v kratkem tudi selim iz Slovenije in se verjetno niti ne bom udeležil volitev.

Skratka, če se vrnemo na bistvo debate. Problem so osebe, ki izvajajo nasilje - ne samo fizično, pač pa tudi psihično, in dejstvo, da se te osebe skrivajo za svoj spol, za razne osebnostne motnje in diagnoze, itd. ter s tem skušajo opravičiti in relativizirati svoje početje.

Amber je bila na sodišču jasno spoznana za izvajalko družinskega nasilja, Depp pa za žrtev. In to je vsa resnica.
sudo poweroff

Furbo ::

Hypathia je izjavil:

CopiumRovte je izjavil:

Hipatija, ti očitno nisi spremljala sodbe. A si sploh pogledala zagovore od Amber ? Imaš vse na YT. Če pa to ni sociopat , potem si manipulativna sociopatka tudi ti. Ti Hipatija bi se morala tu na slo-tech forumu javno opravičiti, vsem moškim, ker si od prvega zlaganega članka s strani Heardove, tu začela zganjati velik šmir kampanjo proti vsem moškim na tem forumu! Zahtevam javno opravičilo od tebe.

Za resnico se ne mislim nikomur opravičevati. Amber je bila žrtev dobro organizirane šmir kampanje, ki so jo izvedli Deppovi odvetniki, pa tudi nekateri njegovi podporniki, z oglaševanjem načrtno zavajujočih in manipulativnih vsebin, internetni komentatorji iz manosfere, ki sovražijo ženske, pa so temu dodali svoj lonček.

Nah, tudi jaz sem spremljal komplet sojenje in ženska je psiho po mojem osebnem mnenju.

Včasih bi nas lahko mediji zavedli, lažnivo poročali iz sodišča, tokrat je bilo pa komplet sojenje prenašano v živo, vsi smo si lahko ustvarili svoje mnenje. Jaz sem si ga, porotniki pa tudi.

Amber ni imela niti enega samega dokaza. Njeni 'dokazi' ne bi prepričali niti osnovnošolce.

Kdor je zdaj še na njeni strani je to lahko zgolj po fanatični politični liniji.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

ginekk ::

Hypathia je izjavil:


Johnny Depp je ravno toliko žrtev družinskega nasilja kot sta Putin in Rusija žrtev vojne. Amber je Ukrajina, ki se preprosto ni pustila poteptati mnogo močnejšemu buliju, in zato plačala visoko ceno.


Začela ga je javno blatit prav ona in to je bil potem glavni razlog za tožbo. Izgleda bolj oportunistična sociopatka, ki išče pozornost in dovolj povprečna igralka, da brez Deppovega predhodnega renomeja ne bi prilezla nikamor Mislim, da se partnerju nalašč podelaš na posteljo, ti mora kar nekaj kolesja v glavi manjkat.

Hypathia ::


Amber je bila na sodišču jasno spoznana za izvajalko družinskega nasilja, Depp pa za žrtev. In to je vsa resnica.

Prvovrstni manipulator nadaljuje s svojimi lažmi.

Amber sploh ni bila na sodišču zaradi izvajanja družinskega nasilja, ampak zaradi domnevnega obrekovanja, in za obrekovanja si lahko obsojen tudi če govoriš resnico. Kot ugotavlja celo eden od podpornikov Deppa:

Zato je tako ključnega pomena, kakšen vtis narediš na poroto. In nekateri ljudje preprosto ne naredijo dobrega vtisa, tudi če govorijo resnico. Dejstvo je, da nikdar ne bomo vedeli, kaj se je dogajalo med Deppom in Heardovo, a ona pred poroto ni izpadla kredibilno. In tak vtis je dobila tudi javnost. https://www.rtvslo.si/svet/s-in-j-ameri...

In zakaj porota ni dobila dobrega vtisa o Amber? Zato ker imajo ljudje še vedno predsodke o tem kako naj bi izgledala žrtev nasilja, ponižna in nemočna, Amber je pa kot ponosna Ukrajina, ki se je svojemu agresorju, četudi mnogo močnejšemu, postavila po robu. Če dodamo k temu še dejstvo, da javnost demonizira in serje po Amber, od kar jo pozna, pa še načrtne šmir kampanje njegovega maščevalnega moža, je rezultat pričakovan. Obstaja zelo dober razlog zakaj Deppova ekipa ni želela sojenja pred sodnikom ampak poroto, ki se jo da zmanipulirati, še posebej v primeru slavnih in vplivnih moških, kot je dobro znano vsaj od primera O.J. Simpsona dalje.

Edini, ki je bil na sodišču prepoznan za nasilneža je Johnny Depp, ki je tožil britanski tabloid, ki ga je označil za wife beater-je, in izgubil, ker je sodnik 12 od 14 obtožb nasilja, ki jih je proti njemu navedla Amber, prepoznal kot bolj verjetne kot ne.

ginekk je izjavil:


Začela ga je javno blatit prav ona in to je bil potem glavni razlog za tožbo. Izgleda bolj oportunistična sociopatka, ki išče pozornost in dovolj povprečna igralka, da brez Deppovega predhodnega renomeja ne bi prilezla nikamor Mislim, da se partnerju nalašč podelaš na posteljo, ti mora kar nekaj kolesja v glavi manjkat.

Da se je Amber podelala v posteljo, je še ena laž več, s katero so jo Deppovi privrženci grobo blatili. V resnici je šlo za pasji drek ampak koga zanima resnica, če se lahko udriha po ženski, kajne.
If you're a man, don't say anything
to a woman on the street that you wouldn't
want a man saying to you in prison.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hypathia ()

Hypathia ::

Oh lej, ta nedolžni angel, žrtev družinskega nasilja, bo naslednji mesec spet na sodišču, kot obtoženec:

Gregg Brooks, the location manager on one of Depp's movies City of Lies, accused the actor of punching him twice in the ribs after screaming at him on set in an alleged altercation on April 13, 2017. Brooks filed a civil complaint in Los Angeles Superior Court back in July 2018, and it's finally set to begin trial next month. https://people.com/movies/johnny-depp-t...
If you're a man, don't say anything
to a woman on the street that you wouldn't
want a man saying to you in prison.

Gregor P ::

Jazon je izjavil:

Johnny Depp se je odzval s tožbami. Eno je izgubil, drugo dobil.
… tu bi le poudaril, da je to drugo “izgubil” zaradi izjave njegovega odvetnika. Je pač vsaj zame pomembna razlika.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Jazon ::

poweroff je izjavil:

Da ne bomo preveč skrenili s teme - predsedniške volitve NISO tema te debate. Drugače se mi Logar ne zdi napačen kandidat, sem pa mnenja, da je čas, da končno na predsedniškem mestu dobimo žensko in upam, da bo kandidirala Ljudmila Novak. Izkušena političarka, umirjena, vsekakor bi bila ona moja prva izbira. Ampak kot rečeno - to NI tema te debate.

Je pa zanimivo, da ste vsi takoj skočili na to, da gre za poskus diskreditacije. Zakaj že? Krajnikova je sama kandidirala in s tem postala javna osebnost. In vsekakor se meni zdi problematičen vsak predsedniški kandidat, ki ima zgodovino nasilja (celo z noži!) in je konfliktna osebnost. Predsednik po mojem mnenju rabi biti umirjena osebnost, mnenja sem, da na tej funkciji potrebujemo predvsem žensko.

Krajnikove sploh osebno ne poznam in do pred kratkim zanjo sploh še nisem slišal. Sem jo pa zasledil v desnih medijih - Reporterju in Nova24, ki ju občasno spremljam. In kar so pisali o njej je res totalno bizarno. Resno - meni se tako obnašanje ne zdi normalno.

Insinuacija, da delam po nareku enega od ostalih kandidatov za predsednika je pa smešna in nevredna nadaljnje debate - od oseb, ki kandidirajo osebno sicer poznam dve osebi, nisem pa z njima imel stika že nekaj let, poleg tega se v kratkem tudi selim iz Slovenije in se verjetno niti ne bom udeležil volitev.

Skratka, če se vrnemo na bistvo debate. Problem so osebe, ki izvajajo nasilje - ne samo fizično, pač pa tudi psihično, in dejstvo, da se te osebe skrivajo za svoj spol, za razne osebnostne motnje in diagnoze, itd. ter s tem skušajo opravičiti in relativizirati svoje početje.

Amber je bila na sodišču jasno spoznana za izvajalko družinskega nasilja, Depp pa za žrtev. In to je vsa resnica.


Potem si pa sploh čisto falil point.
Tudi jaz Nine Krajnik ne poznam, niti Mikliča, za Balažica pa vem kdo je.
1.) V članku se omenja neke pretepe in grožnje z nožem. Kakor razumem ni v nobeni od teh situacij prišlo niti do tega, da bi policija podala obtožni predlog (niti plačilnega?), ni zdravstvenih poročil, ni sodnih postopkov. Skratka kup nakladanja.
Če že vlečemo vzporednice:
Ko sem iskal Sašo Miklič je med zadetki tudi članek s poudarkom: Župan zanika obtožbe, pije le po protokolu Na prvega moža Moravč Milana Balažica letijo hudi očitki. Nekdanji občinski uslužbenec Samo Miklič trdi, da je bil trpinčen in izkoriščan.
Iz tega se da zaključiti tudi (verjame se žrtvi), da je v tem trenutku Amber Miklič (trpinčen in izkoriščan), medtem ko je Nina Depp (nasilnež). Ali je to bil Balažic?

Šele sodni proces bi lahko pokazal, ali je kaj na tem, kot je - šele po drugem sojenju - pokazal v primeru Amber. Johnny Depp je od leta 2015 do leta 2022 veljal za nasilneža. Nekateri so, kljub sodbi, o tem še vedno prepričani.

In če smo že pri politiki - tudi Jajo je po novem uradno nedolžen. In to po drugi strani kaže na katastrofalno pravno stanje v državi, ki ni izvedla lustracije, ker se vsi preveč oklepajo svojih stolčkov.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Jazon ()

svecka ::

Sodbo je izgubil samo zato, ker je tožil The Sun...sun pa je Britanski in je lepo podmazal sodnika.

Hypathia ::

Dobit tožbo proti Sunu je podobno kot v Sloveniji dobit tožbo proti delodajalcu, 9/10 uspeh. Moraš res biti poseben primer, da izgubiš in Johnny je to uspelo, ker je nasilnež.

Jazon je izjavil:


Šele sodni proces bi lahko pokazal, ali je kaj na tem, kot je - šele po drugem sojenju - pokazal v primeru Amber. Johnny Depp je od leta 2015 do leta 2022 veljal za nasilneža. Nekateri so, kljub sodbi, o tem še vedno prepričani.

Sojenji sploh nista potekali o istem vprašanju, samo prva je presojala ali je Depp nasilnež in ugotovila, da je, druga je presojala o tem, ali je Amber obrekovalka.
If you're a man, don't say anything
to a woman on the street that you wouldn't
want a man saying to you in prison.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hypathia ()

koyotee ::

Hypathia je izjavil:

Dobit tožbo proti Sunu je podobno kot v Sloveniji dobit tožbo proti delodajalcu, 9/10 uspeh. Moraš res biti poseben primer, da izgubiš in Johnny je to uspelo, ker je nasilnež.


Amber je nasilna koza, ti si pa samo koza.

TheBlueOne ::

Hypathia je izjavil:

Dobit tožbo proti Sunu je podobno kot v Sloveniji dobit tožbo proti delodajalcu, 9/10 uspeh. Moraš res biti poseben primer, da izgubiš in Johnny je to uspelo, ker je nasilnež.


Ne bi rekel, ce ne bi bilo vse online in ne bi sledilo dosti ljudi. Skoraj moras biti bolj konkretna, ker informacij je cisto prevec, da se relativizira kakor, da je sojenje bilo zaprto.

Hypathia ::

Tožba proti Sunu ni bila odprta za javnost.
If you're a man, don't say anything
to a woman on the street that you wouldn't
want a man saying to you in prison.

Zmajc ::

Hypathia, ti očitno nimaš osnovne empatije do nikogar, ki je moškega spola. Spominjaš me na znanko, ki mrzlično sovraži prav vse moške in prav noben moški na svetu ni za njo kaj drugega kot "šovinistična svinja". Potem pa sedi doma cela zabedirana v družbi svojih mačk.

Hypathia ::

No, jaz nisem kot tvoja znanka..... jaz mam rajši pse.
If you're a man, don't say anything
to a woman on the street that you wouldn't
want a man saying to you in prison.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hypathia ()

Zmajc ::

Si pa očitno prav isto nastrojena proti vsem moškim in zato ne čutiš empatije do nobenega moškega.

Tudi tistega, ki je žrtev socipatke kot je Amber.

Vsakemu zdravemu človeku, ki je spremljal sojenje v živo je bilo jasno, od koga zgodba ne štima, in kdo je v vezi primarni agresor. To so čutili tako porotniki kot večina splošne javnosti.

In to je to.

Hypathia ::

Ja, to da je slab igralec, pa Johnny-ju res nisem nikoli očitala. Je pa nasilnež in me prav zanima kakšne izgovore boste iskali, če bo obsojen napada na svojega sodelavca, bo tudi tega kriva Amber?
If you're a man, don't say anything
to a woman on the street that you wouldn't
want a man saying to you in prison.

koyotee ::

Hypathia je izjavil:

Ja, to da je slab igralec, pa Johnny-ju res nisem nikoli očitala. Je pa nasilnež in me prav zanima kakšne izgovore boste iskali, če bo obsojen napada na svojega sodelavca, bo tudi tega kriva Amber?


Dej kaksne dokaze da je nasilnez, drugace bos imela probleme, ko te kontaktira njegov odvetnik.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Hypathia ::

Ni treba, jih je že tale stric pregledal in predstavil:

If you're a man, don't say anything
to a woman on the street that you wouldn't
want a man saying to you in prison.

Zmajc ::

Hypatia, ti tukaj tako verbalno napadaš in žališ vse moške, da bi že zdavnaj morala it minimalno oddelat par ur javnih del, če ne za par mesecev sedet.

Hypathia ::

Kaj ti ni jasno, Zmajc, nismo več v janšistični diktaturi, zdaj je Svoboda in lahko vsak govori kar hoče.
If you're a man, don't say anything
to a woman on the street that you wouldn't
want a man saying to you in prison.

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: connel ()

Zmajc ::

Hypathia je izjavil:

Kaj ti ni jasno, Zmajc, nismo več v janšistični diktaturi, zdaj je Svoboda in lahko vsak govori kar hoče.


Imamo pa zakonodajo o sovražnem govoru.

Hypathia ::

Ja, in nov režim jo bo še zaostril in izkoristil za obračunavanje z nasprotniki, ampak na srečo je tu ESČP, ki vam bo pristriglo peruti, če bo treba.
If you're a man, don't say anything
to a woman on the street that you wouldn't
want a man saying to you in prison.

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: connel ()

Zmajc ::

Peruti je treba pristričti podobnim kot si ti ...in Amber. No njej so jih že pristrigli.

Hypathia ::

Na veliko žalost womanhaterjev se bo Amber pritožila in če bo zadeva pred sodniki in ne zmanipulirano poroto, ima šanse za uspeh.
If you're a man, don't say anything
to a woman on the street that you wouldn't
want a man saying to you in prison.

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: connel ()

Jazon ::

Hypathia je izjavil:

Dobit tožbo proti Sunu je podobno kot v Sloveniji dobit tožbo proti delodajalcu, 9/10 uspeh. Moraš res biti poseben primer, da izgubiš in Johnny je to uspelo, ker je nasilnež.

Jazon je izjavil:


Šele sodni proces bi lahko pokazal, ali je kaj na tem, kot je - šele po drugem sojenju - pokazal v primeru Amber. Johnny Depp je od leta 2015 do leta 2022 veljal za nasilneža. Nekateri so, kljub sodbi, o tem še vedno prepričani.

Sojenji sploh nista potekali o istem vprašanju, samo prva je presojala ali je Depp nasilnež in ugotovila, da je, druga je presojala o tem, ali je Amber obrekovalka.


V bistvu se ni v nobeni od tistih tožb direktno presojalo ali je Depp nasilnež ali ne.

V prvi je Depp tožil nek angleški časnik (Sun!?) zaradi obrekovanja. Sodnik je odločil, da se dokazi, ki jih je predočila Amber, lahko razumejo kot zadosti zanesljivi in zato navedbe v časniku niso obrekovanje.
Depp ni tožil Amber, tožil je časnik, ki je objavil njene trditve.
https://www.judiciary.uk/wp-content/upl...

V drugi je Depp tožil Amber zaradi obrekovanja. Porota je v vseh točkah odločila, na podlagi preverbe dokazov, ki sta jih predočila Amber in Depp, da trditev da je Johnny izvajal spolno nasilje in družinsko zlorabljal Amber ni resnična in da je Amber to trdila, zato da si izboljša svojo kariero po ločitvi. Porota je potrdila, da je šlo za obrekovanje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Jazon ()

Zmajc ::

Hypathia je izjavil:

Na veliko žalost womanhaterjev se bo Amber pritožila in če bo zadeva pred sodniki in ne zmanipulirano poroto, ima šanse za uspeh.


Za pritožbo, da le ta gre naprej mora najprej plačati 8.35 miljonov dolarjev z obrestno mero 6% na leto.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zmajc ()

koyotee ::

Hypatia pejt na med.over.net tam je polno tvojih somišljenic, tudi kakšen "moški" bo na tvoji strani.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: koyotee ()

dice7 ::

Depp bi moral manj provocirati Amber, tisti svetovalec pa manj provocirati Nino. Tak sta pa oba fasala, kar sta si zasluzila. Bolje da se drugi ne vmesavamo, ker s tem bomo ostalim samo se podaljsevali trpljenje namesto da bi bilo zadeve hitro konec

Simpl ko pasulj

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dice7 ()

njyngs ::

A ni dober primer slovenske Amber ravno Hypathia?
KHM https://www.youtube.com/watch?v=dQw4w9WgXcQ

koyotee ::

Ja, samo nima moskega da bi ga tepla, ima lezbiko.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

c3p0 ::

njyngs je izjavil:

A ni dober primer slovenske Amber ravno Hypathia?


S pomembno razliko, Amber je ženska in dobro zgleda, vsaj včasih je.

stara mama ::

poweroff je izjavil:


Amber je bila na sodišču jasno spoznana za izvajalko družinskega nasilja, Depp pa za žrtev. In to je vsa resnica.

Ne resnica, je kr dejstvo.
Hvalabogu, je Amber zaslepljena od svoje mizandristične ideologije zagnala tako hudo kampanjo, da boljše nebi mogla.
In to ravno v nasprotno smer kot bi hotela, namreč postavila je lep vzorčni primer, kako so ženske sposobne zelo hudega fizičnega ter psihičnega nasilja, hkrati se pa še dostikrat izmuznejo roki pravice.
Karma je hudič, ko vseka nazaj!

Hvala Amber, da si zarila nož v hrbet gibanju #metoo.

Hypathia ::

Jazon je izjavil:



V drugi je Depp tožil Amber zaradi obrekovanja. Porota je v vseh točkah odločila, na podlagi preverbe dokazov, ki sta jih predočila Amber in Depp, da trditev da je Johnny izvajal spolno nasilje in družinsko zlorabljal Amber ni resnična in da je Amber to trdila, zato da si izboljša svojo kariero po ločitvi. Porota je potrdila, da je šlo za obrekovanje.


Lep poskus manipulacije, verjetno zato nisi priložil linka. Porota ni odločala o tem, ampak o 3 konkretnih izjavah, ki so dejansko zelo abstraktne in bolj kot o njunem odnosu govore o družbenem in sistemskem odnosu do žrtev nasilja. Da jih označiš za obrekovanje, moraš imeti povsem sprano glavo, če vsak dan sediš v prostoru s slavnim igralcem gotovo pomaga:

"On June 1, 2022, following a trial in Fairfax County, Va. Circuit Court, a jury found Heard liable on three counts for the following statements, which Depp claimed were false and defamatory: (1) 'I spoke up against sexual violence – and faced our culture's wrath. That has to change.' (2) 'Then two years ago, I became a public figure representing domestic abuse, and I felt the full force of our culture's wrath for women who speak out.' (3) 'I had the rare vantage point of seeing, in real time, how institutions protect men accused of abuse.' "

In tudi to, da so za kraj sojenja izbrali Virginio, ni nobeno naključje:

Depp’s lawyer acknowledged in a pre-trial hearing that one of the reasons they brought the case in a Fairfax County courthouse is because Virginia's anti-SLAPP law is not as broad as the one in California.

SLAPP stands for Strategic Lawsuit Against Public Participation and are commonly used to intimidate and silence criticism through expensive, drawn-out legal proceedings.


Zmajc je izjavil:

Hypathia je izjavil:

Na veliko žalost womanhaterjev se bo Amber pritožila in če bo zadeva pred sodniki in ne zmanipulirano poroto, ima šanse za uspeh.


Za pritožbo, da le ta gre naprej mora najprej plačati 8.35 miljonov dolarjev z obrestno mero 6% na leto.

In zakaj bi bil to problem? A misliš, da Musku ne bo ostalo 8 mio, potem ko bo kupil Twitter.
If you're a man, don't say anything
to a woman on the street that you wouldn't
want a man saying to you in prison.

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: connel ()
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Spolni prestopnik g. Pribac? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
33831787 (12668) hbgqzR
»

Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
7513055 (4075) IL_DIAVOLO

zakaj naredi samomor veliko več moških kot žensk? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Problemi človeštva
39329787 (24104) bluefish

Več podobnih tem