Forum » Pomoč in nasveti » Izsiljevalski virus napad preko "Microsoft SQL Server"
Izsiljevalski virus napad preko "Microsoft SQL Server"
Egii ::
Pozdravljeni, ena vzdrževalna stranka mi je fasala crypto ransomware na win serv2019standard preko Microsoft SQL Serverja, imel sem redirektan zunanji port iz 1433 na xxxxxx port na mikrotiku. Zajebal sem ker sem pozabil aktivirat drop rulo za nedovoljene ip-je. No v glavnem v enem slabem tednu je napadalcu uspelo prebit zaščito in okužit celoten domenski server, stem da je bilo cca 10.000 requesto in je ugotovil geslo ali kar koli mu je uspelo mislim neverjetno, še Microsoft mi verjetno nebi tak hitro prišel na strežnik. Kaj je to spet kaj novega ker do sedaj sem vedno imel napade preko emaila , rdp,.. nikoli pa še preko sql-a ali je to že stara zgodba?
Zimonem ::
Stara zgodba. Čudim se, da nisi slišal za SQL slamer. Od takrat naprej gre praktično vsa komunikacija vedno prek nečesa vmes.
jah nisem vse vedež, se vem osnove pa to,... ok hvala
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Egii ()
crniangeo ::
Uff 1433 navznoter, uff.. me preseneča, da nisi že prvi dan nekaj pokasiral. Je pa možnost da so ti že od prvega dne čarali po bazi in spreminjali vrednosti, ali pa preverjali če si s čim lahko pomagajo..
So verjetno bile tudi kakšne redirekcije urljev v kolikor je kakšen web server imel bazo gor. Ali pa prebiranja passwordov v kolikor ni bila kakšen salt(vstavi poljubnen algoritem) ali katerakoli druga enkripcija vklopjena.
So verjetno bile tudi kakšne redirekcije urljev v kolikor je kakšen web server imel bazo gor. Ali pa prebiranja passwordov v kolikor ni bila kakšen salt(vstavi poljubnen algoritem) ali katerakoli druga enkripcija vklopjena.
Convictions are more dangerous foes of truth than lies.
Saul Goodman ::
Saul Goodman je izjavil:
jah nisem vse vedež, se vem osnove pa to,... ok hvala
čak, ne veš kaj delaš in vzdržuješ strankam SQL serverje?
upam, da zapreš štacuno. škoda, ker stranka verjetno ne bo vidla te debate na forumu.
Res je ga vzdržujem, s tem da SQL imajo prek njihovi zunanji softweraši kateri program pač koristi stranka in tudi skrbi za sql varnost, moja naloga je bila vse druga samo sql-ne, pozabil sem pa na rulo na požarni pregradi, tako da ja sem delno kriv. Štacune pa še ne mislim zapret ker še imam zelo veliko do penzije , ampak ja hvala za prijaznost.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Spletna stran - pridobitev izvorne kodeOddelek: Pomoč in nasveti | 5896 (4164) | Ales |
» | MS SQL Express 2008R2Oddelek: Programska oprema | 1513 (864) | BivšiUser2 |
» | Windows restore pointOddelek: Programska oprema | 865 (812) | franci0 |
» | Softwer za Upravljanje in mrežaOddelek: Programska oprema | 1931 (1491) | Blisk |
» | [c#] Vprasanje glede povezave na bazoOddelek: Programiranje | 2639 (2549) | KernelPanic |