Forum » Programska oprema » MS SQL Express 2008R2
MS SQL Express 2008R2
He-Man ::
Pozdravljeni,
ali SQL Express 2008R2 omogoča replikacijo baze na drugo lokacijo? Ali je to mogoče le v plačljivi verziji (torej ne Express)?
Hvala.
ali SQL Express 2008R2 omogoča replikacijo baze na drugo lokacijo? Ali je to mogoče le v plačljivi verziji (torej ne Express)?
Hvala.
frudi ::
Ne omogoča
Microsoft SQL Server 2008 Express (SQL Server Express) can serve as a Subscriber for all types of replication, providing a convenient way to distribute data to client applications that use SQL Server Express. When using SQL Server Express in a replication topology, consider the following:
- SQL Server Express cannot serve as a Publisher or Distributor.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)
He-Man ::
Ja, saj se mi je kar zdelo, sem šel tudi jaz brat na MS stran... Hvala.
Ali bi bila kakšna alternativa za replikacijo podatkov, recimo 1x dnevno, repliciranje baze nekam drugam? Kako bi lahko to izvedel?
Ali bi bila kakšna alternativa za replikacijo podatkov, recimo 1x dnevno, repliciranje baze nekam drugam? Kako bi lahko to izvedel?
videc ::
A bi rad imel "živo" bazo tudi na drugi lokaciji?
Če je zadosti samo kopija, narediš backup in skopiraš na drugo lokacijo.
Če je zadosti samo kopija, narediš backup in skopiraš na drugo lokacijo.
zavajon ::
zavajon ::
Na drugi lokaciji imaš lahko kakršnokoli bazo.
Pogoj je le, da je med njima dblink in ustrezno odprti porti.
Logiko replikacije implementiraš v proceduri, prenašaš lahko karkoli kamorkoli, po želji.
Je pa načeloma bolj efikasno, če prenašaš s PULL, torej
Pogoj je le, da je med njima dblink in ustrezno odprti porti.
Logiko replikacije implementiraš v proceduri, prenašaš lahko karkoli kamorkoli, po želji.
Je pa načeloma bolj efikasno, če prenašaš s PULL, torej
insert into tabela select from dblink.tabela
BivšiUser2 ::
Za različico 2012 me zanima kaj je točen string remote server name-a, ki je v Grčiji (okeanos VPS)?
Slika: http://prntscr.com/f5vw9h
Na serverju imam odprte inbound porte TCP 1433 + UDP 1434 ter inbound SQLBrowser.exe in SQLservr.exe. Imam tudi nastavljeno IPAll TCP 1433 ter Dynamic Ports vse prazno. Netstat mi kaže samo, da se posluša na
0.0.0.0:1433
::1:1433
Slika: http://prntscr.com/f5vw9h
Na serverju imam odprte inbound porte TCP 1433 + UDP 1434 ter inbound SQLBrowser.exe in SQLservr.exe. Imam tudi nastavljeno IPAll TCP 1433 ter Dynamic Ports vse prazno. Netstat mi kaže samo, da se posluša na
0.0.0.0:1433
::1:1433
SloTech - če nisi z nami, si persona non grata.
Goran's Blog ::
Je SQL v Grčiji nastavljen na statičen port ? Če je na statičen potem poskusi z IP,PORT
Glede portov katere imaš odprte je ok.
Glede portov katere imaš odprte je ok.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Goran's Blog ()
Ja, je ampak ne dela.
Najbolj me skrbi tole: http://prntscr.com/f5wssy
Še nikoli nisem delal s SQL serverjem, je čista druga liga kot MySQL
Najbolj me skrbi tole: http://prntscr.com/f5wssy
Še nikoli nisem delal s SQL serverjem, je čista druga liga kot MySQL
OK, breaktrough. Ko sem malo omrežje pogledal sem videl nekaj omrežnih kartic, ki ima vsajka svoj IP naslov, delata pa pod tistima IP-naslovoma, ki sta napisana pod Eth adapter 1 in 2, ostanejo IPv6 od institucije in loopback IPv4 in IPv6 naslov.
S SQL serverjem 2012 sem backupiral sem bazo, sam backup pa velik 1.7MB, kar se mi zdi malo premalo za backup podatkov in objektov. Je to vredu? Kaj točno se backupira, ko dam na full backup,kaj točno backupiram?
DamijanD ::
praktično vse - podatke, indexe,
Samo novejše verzije SQL serverja imajo kompresiran backup, tako da je mogoče zato manjši kot velikost mdf in ldf datotek skupaj
Samo novejše verzije SQL serverja imajo kompresiran backup, tako da je mogoče zato manjši kot velikost mdf in ldf datotek skupaj
KOliko pa je dejansko baza velika ? Skozi management studio če pogledaš, desni klik propreties. To da je backup manjši kot dejanska baza je čisto ok.
Na oko 30 tabel, nekaj TVFjev in ostalih funkcij ter procedur, pa v vsaki max 20 testnih zapisov. Bolj se mi gre za podatke, ostale zadeve lahko generiram skripto, ki sem jo eksportal. Zanimajo pa me,
- če se pojavi možnost migriranja na SQL server 2016 (ali novejši), če lahko to naredim brez problema? (Okeanos Win Server 2016)
- kako je z migracijo na MySql, ki bi mi zelo zelo olajšala delo v UWP (s pisanjem REST APIja sicer ni nič narobe, imam pa na okeanosu na žalost limitirane resurse?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BivšiUser2 ()
To je čisto majhna baza tako, da je vse ok.
Glede prehoda na SQL 2016 ne bi smelo biti nobenih težav, pripravi vzporedno okolje in potestiraj preden greš na produkcijo.
Glede prehoda na SQL 2016 ne bi smelo biti nobenih težav, pripravi vzporedno okolje in potestiraj preden greš na produkcijo.
Nimam dedicated hardwera za pripravljanje vzporednega okolja, edino Okeanos vps, ima dovolj resursov (+ ker furam še iis in ftp, stroškov pa ni nič)
pa še s temi je bolj na knap, pa še sprostijo se mi ker je imam omejen čas 6 mesecev. Lahko si bp sicer novo mašino vzpostavim za kar pa drugače kot preko backupov ne bo šlo.
pa še s temi je bolj na knap, pa še sprostijo se mi ker je imam omejen čas 6 mesecev. Lahko si bp sicer novo mašino vzpostavim za kar pa drugače kot preko backupov ne bo šlo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [EXCEL] Ogromne količine podatkovOddelek: Programiranje | 3403 (2565) | videc |
» | Prenos pantheona na drug računalnika (pantheon55, mssql2005)Oddelek: Pomoč in nasveti | 5951 (2953) | krofeta |
» | Pomoč pri Microsoft SQL Server 2008Oddelek: Izdelava spletišč | 1096 (915) | Cvele2011 |
» | [MsSql in MySql] Prekopirati view v tabeloOddelek: Programiranje | 1126 (1025) | overlord_tm |
» | Povezava z MS SQL strežnikomOddelek: Izdelava spletišč | 1208 (1115) | snajko |