Forum » Loža » Nepremičninski davek
Nepremičninski davek
Temo vidijo: vsi
jecok ::
Žal smo doslej doživeli dovolj prakse, da ne rabimo več preizkusa. Dejansko sem to zapisal že zgoraj.
Ja, to običajno trdijo bedaki, ki ne verjamejo v raziskave, dokaze in razvoj. Ampak raje zarijejo pete v tla in počakajo, da jih svet prehiti in naredi odvečne.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jecok ()
Daniel ::
Tudi ti. Samo ne misliš na svoje koristi. Oz. sploh ne misliš.
Ne skrbi, še nekaj let in bo moj otrok polnoleten.
Potem pa naredim točno to, kar sta naredila Golob in Sajovic. Prepis lastnine. In potem takoj zraven preužitek, prepoved prodaje in še kaj zraven. In boste dobili nič, kot on Goloba in Sajovica ne.
S tem bi ogoljufal ostale Slovence, torej zdaj končno priznaš očitno?
Nekje nazaj sem te vprašal od kje te ljudje, te korupcijske barabe pridejo. No zdaj si si sam odgovoril.
Od tam kot si prišel sam.
Torej podpiraš, da golob to počne, ostali so pa sebično govno?
NL85 ::
S tem bi ogoljufal ostale Slovence, torej zdaj končno priznaš očitno?
Naredim točno to, kar sta naredila Golob in Sajovic.
Z eno razliko.
Da so moji starši meni to nepremičnino zapustili v želji in upanju, da jo nekega dne dobi njun vnuk. In točno to se bo zgodilo. V normalnih okoliščinah bi jo dobil po moji smrti, do tedaj pa v njej samo živel, tako bo pa vnuk prej postal lastnik, samo de facto bo njegova lastniska pravica do konca omejena. Tako kot sta Golob in Sajovic do konca omejila lastninske pravice na premnogih nepremičninah, več milijonov evrov vrednih, ki sta jih prepisovala na svoje družinske člane. Njima dvema tega ne zameriš, meni pa?
Podpiram, da Golob uvede davek na nepremičnine in kdor tega ne podpira je zelo verjetno sebično govno.
Nekateri so samo neumni navijači desnice. Ampak to pri izobrazbi njihovih volilcev niti ni nič čudnega.
Zgodovina sprememb…
Žal smo doslej doživeli dovolj prakse, da ne rabimo več preizkusa. Dejansko sem to zapisal že zgoraj.
Ja, to običajno trdijo bedaki, ki ne verjamejo v raziskave, dokaze in razvoj. Ampak raje zarijejo pete v tla in počakajo, da jih svet prehiti in naredi odvečne.
Ne rabiš se hvaliti.
Ne rabiš se hvaliti.
Seveda se ne rabim. Zato se pa ne.
Ampak ni vrag da bom volil za nekoga, ki mi je zjebal normiran sp, potem pa še nabil par kEUR davka na nepremičnino na katero sem že plačal in plačujem mnogo davkov. Vse ostalo premoženje pa seveda ni pomembno.
.
Enako. Povsem enako. Totalno me zjebe in potem naj še volim zanj?
Podpiram, da Golob uvede davek na nepremičnine in kdor tega ne podpira je zelo verjetno sebično govno.
Nekateri so samo neumni navijači desnice. Ampak to pri izobrazbi njihovih volilcev niti ni nič čudnega.
Načeloma tudi tebi kaj dosti ne pomaga, da se tukaj predstavljas kot visoko izobražen. Tvoje objave so pač precej boljši kazalec realnosti.
Ampak ni vrag da bom volil za nekoga, ki mi je zjebal normiran sp, potem pa še nabil par kEUR davka na nepremičnino na katero sem že plačal in plačujem mnogo davkov. Vse ostalo premoženje pa seveda ni pomembno.
.
Janša te je bolj, njegove korupcijske izpade bodo plačevali še tvoji vnuki.
Ampak je pretežko razumeti, ker ni na prvo žogo, mar ne? Ja, intelekt desnih je res vprašljiv...
Zgodovina sprememb…
paradajzos ::
paradajzos je izjavil:
Ironija je najbrž v tem, da ravno tisti, ki so najbolj glasni o tem kako je treba obdavčiti vse, ki imajo vikend v halozah, sami živijo v socialnih stanovanjih oz. s subvencionirano najemnino in prihodki iz proračuna.
Kaj je že leta nazaj povedal Türk o tem? Zaslužil milijon, nobenega premoženja. Niti avtomobila ni imel.
https://reporter.si/clanek/tiskana/dani...
Jaz z lažnjivim trolom ne bom več komuniciral (niti ga ne bom več bral). Kljub očitnim lažem in obtožbam ga modra riba noče brisati, mene pa. Očitno ima protekcijo in je on sam alter račun.
Tega drekača se enostavno ignorira, naj bluefish komunicira z njim, itak gre za primer shizofrenije.
PS: Pazi zdaj, kako hitro bo bluefish izbrisal tale post in me banal iz teme, kjer pusti svojega podrepnega trola svinjati brez zadržkov.
Dobro deluje obratna psihologija na pootročene…
Levakarski fake forum.
Moderatorske manipulacije.
Serijsko.
Serijsko.
.
Janša te je bolj, njegove korupcijske izpade bodo plačevali še tvoji vnuki.
Ampak je pretežko razumeti, ker ni na prvo žogo, mar ne? Ja, intelekt desnih je res vprašljiv...
Golobove korupcijske izpade pa moji. Kje je torej razlika?
paradajzos je izjavil:
O paradajzos, stara sablja, kako si na dopustu, ti gre onaniranje z Danielom dobro od roke?
paradajzos je izjavil:
O paradajzos, stara sablja, kako si na dopustu, ti gre onaniranje z Danielom dobro od roke?
Super se imamo. Lahko bi naredili comedy night zgolj iz tvojih objav.
Hrvati so sprejeli ta davek. kako bi to zgledalo da ga mi ne bi?
Ene desetkrat nižji, a ne?
Si kaj pogledal vrednost njihovih nepremičnin in splošno družbeno stanje, kamor bi nas rad popeljal?
Ti bo dal SDS olajšavo 0.0000001% pa ga boš lahko prvič volil še naslednjih 30 let.
Zgodovina sprememb…
Ampak dobro vas tale jedrek trola, bluefish si zadovoljno mane roke in šteje klike
Levakarski fake forum.
Serijsko.
Serijsko.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: paradajzos ()
paradajzos je izjavil:
Ampak dobro vas tale jedrek trola, bluefish si zadovoljno mane roke
Bluefish je na dopustu :) Pa tvoj prijatelj Kugelvinkl tudi.
Daj prevzami izmeno od ostalih desnih trolov, jaz grem žurat
Zgodovina sprememb…
delavec44 ::
Kaj ni samo en desni trol s 100 računi? Sedaj jih je že mnogo?
Če ocenjujem javno mnenje na podlagi te teme, bo zakon padel.
Če ocenjujem javno mnenje na podlagi te teme, bo zakon padel.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
Upam da bodo proti glasovali tudi najemniki. Jaz sem svojim že razložil morebiten dvig najemnine ob sprejetju. V svojo škodo ne bom šel. Že tako najemnine nisem usklajeval z inflacijo (niti uradno).
Zgodovina sprememb…
dronyx ::
Ne upaj, preveč se eni veselijo tega, da bo nekdo drug plačal. Pa čeprav bo denar šel za visoke javne funkcionarje (ki bodo imeli za 70 odstotkov višjo plačo).
Ne vem če je res, ampak govori se, da je bila med pogajanji na mizi ponudba, da se zvišajo na minimalno plače vseh tistih, ki so sedaj pod minimalno plačo, če se lahko plače funkcionarjev povišajo za 70%. In ponudbo so sprejeli.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dronyx ()
Sam se ob tem super zabavam. Vmes mi je uspelo sneti hidravliko s traktorja in poiskati napako na kardanu v diferencialu, poskrbeti za vse živali, naložiti v peč in objaviti vse kar sem zapisal. Izjemno produktiven dan.
Realnost je pa seveda žalostna. POFi (jecok) trpi zaradi svojih koristi a obenem ne vidi, da bojo ljudje, ki imajo že sedaj precej manj od njega (po njegovih trditvah, kaj vse si lasti) imeli po uveljavitvi dodatnega davka še manj, kot imajo. Medtem ko država razmetava z denarjem kot, da pada z neba, ne odgovarja na zahteve po pojasnilih, a obenem njenim lastnim najnižjim plačilnim razredom praktično pljuva v obraz s povišico 50 eur bruto. Dodatno dobimo še davek na dolgotrajno oskrbo za katero nihče ne ve, kdo jo bo sploh izvajal, ker se že sedaj dobesedno norčujejo iz ljudi, ki se še želijo ukvarjati s pomočjo tistim, ki jo rabijo. Pofi, uživaj na žuru, to je tvoj doseg.
Bolano.
Realnost je pa seveda žalostna. POFi (jecok) trpi zaradi svojih koristi a obenem ne vidi, da bojo ljudje, ki imajo že sedaj precej manj od njega (po njegovih trditvah, kaj vse si lasti) imeli po uveljavitvi dodatnega davka še manj, kot imajo. Medtem ko država razmetava z denarjem kot, da pada z neba, ne odgovarja na zahteve po pojasnilih, a obenem njenim lastnim najnižjim plačilnim razredom praktično pljuva v obraz s povišico 50 eur bruto. Dodatno dobimo še davek na dolgotrajno oskrbo za katero nihče ne ve, kdo jo bo sploh izvajal, ker se že sedaj dobesedno norčujejo iz ljudi, ki se še želijo ukvarjati s pomočjo tistim, ki jo rabijo. Pofi, uživaj na žuru, to je tvoj doseg.
Ne upaj, preveč se eni veselijo tega, da bo nekdo drug plačal. Pa čeprav bo denar šel za visoke javne funkcionarje (ki bodo imeli za 70 odstotkov višjo plačo).
Ne vem če je res, ampak govori se, da je bila med pogajanji na mizi ponudba, da se zvišajo na minimalno plače vseh tistih, ki so sedaj pod minimalno plačo, če se lahko plače funkcionarjev povišajo za 70%. In ponudbo so sprejeli.
Bolano.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Daniel ()
Mi mimogrede lahko kdo pove, koliko bo moj s.p. trpel zaradi tega novega davka za dolgotrajno oskrbo? Ta del mi je kar malo ušel. Dokler mi na uh ni prišel ta novi čudoviti davek na premičnine, je bilo moje spremljanje slovenske politike enako nula.
Mi mimogrede lahko kdo pove, koliko bo moj s.p. trpel zaradi tega novega davka za dolgotrajno oskrbo? Ta del mi je kar malo ušel. Dokler mi na uh ni prišel ta novi čudoviti davek na premičnine, je bilo moje spremljanje slovenske politike enako nula.
2% od bruto plače. Na tvojo "srečo" si v enaki situaciji kot kmetje pod to vlado. Vsi ostali namreč plačajo 1%. Seveda pa ti nihče ne zagotavlja, da boš to dolgotrajno oskrbo tudi doživel, glede na to, da že sedaj manjka oskrbnikov v DSO. Plačal za njo pa vsekakor boš.
Zgodovina sprememb…
Telbanc ::
https://www.rtvslo.si/gospodarstvo/mini...
"Mesec: Pri nas praktično celotno socialno državo, od pokojnin do zdravstva in tako naprej, plačujemo tisti, ki smo zaposleni in zato plačujemo davke in prispevke. S tem davkom želimo nasloviti predvsem teh zgornjih 10 odstotkov lastnikov premoženja, nepremičnin v Sloveniji, da bodo stanovanja aktivirali, jih dali v najem, hkrati pa plačali ustrezne davke in da z zajemom lahko razbremenimo delo. Ves denar, ki bo zbran z nepremičninskim davkom, bo šel za razbremenitev dela."
Hura, naj živi cenjeni milostni gospod Mesec. No, sicer bi jaz še bolj privil davk.
"Mesec: Pri nas praktično celotno socialno državo, od pokojnin do zdravstva in tako naprej, plačujemo tisti, ki smo zaposleni in zato plačujemo davke in prispevke. S tem davkom želimo nasloviti predvsem teh zgornjih 10 odstotkov lastnikov premoženja, nepremičnin v Sloveniji, da bodo stanovanja aktivirali, jih dali v najem, hkrati pa plačali ustrezne davke in da z zajemom lahko razbremenimo delo. Ves denar, ki bo zbran z nepremičninskim davkom, bo šel za razbremenitev dela."
Hura, naj živi cenjeni milostni gospod Mesec. No, sicer bi jaz še bolj privil davk.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Telbanc ()
Me zanima kdo jim bo 70% dvig plače plačal. To tudi spada pod socialno državo?
Zgodovina sprememb…
A je to sploh vprašanje? Odgovor je že znan. Škoda, da je POFi šel žurat, ker bi nam lahko iz prve roke pojasnil stališče vlade.
Zgodovina sprememb…
Ampak res, prasci upokojenci, ki jim morajo zaposleni plačevati pokojnine. Le zato, ker je nekdo zafučkal kar so oni vplačali, ko so še delali.
Jaz tudi. Jaz ga bi dal tudi na prvo.
Komot, če vam pol še nabijejo. Progresivno.
Vidim, da snežinkice ne znajo debatirat, pa sem mogu nekej napisat.
Zgodovina sprememb…
Utk ::
1% plus 2% za nas bi bilo bistveno bolje kot to zdaj.
Iz tega se ne morejo neto plače povečat, to niti za četrt povišice v JS ni. Od kod bojo dobili najemniki denar za davek?
Iz tega se ne morejo neto plače povečat, to niti za četrt povišice v JS ni. Od kod bojo dobili najemniki denar za davek?
Noben mi ni tudi še uspel razložiti kdo bo občinam kril izpad dohodka iz ukinitve davka na premoženje. Novi davek bo v celoti šel za plače. Občine bodo pa dobile iz proračuna? Iz enega žepa v drugega. A sploh kdo verjame karkoli napišejo o namenski rabi, če je itak vse skupaj en žep?
2% od bruto plače. Na tvojo "srečo" si v enaki situaciji kot kmetje pod to vlado. Vsi ostali namreč plačajo 1%. Seveda pa ti nihče ne zagotavlja, da boš to dolgotrajno oskrbo tudi doživel, glede na to, da že sedaj manjka oskrbnikov v DSO. Plačal za njo pa vsekakor boš.
Bravo zame.
Ne računam na nobeno oskrbo. Upam, da bom pri moči, da si pošljem šuš v glavo, ko bo čas za to.
Menda bojo obdavčili tud lastnike psov. Umreš od smeha. Najemniki, no, koga pa brigajo te sirote. Zanimajo jih kapitalistične s.
https://www.dnevnik.si/novice/slovenija...
Zgodovina sprememb…
Kanban ::
Menda bojo obdavčili tud lastnike psov. Umreš od smeha. Najemniki, no, koga pa brigajo te sirote. Zanimajo jih kapitalistične s.
https://www.dnevnik.si/novice/slovenija...
Sigurno bo to zmanjšalo število neregistriranih psov. /s
Ne računam na nobeno oskrbo. Upam, da bom pri moči, da si pošljem šuš v glavo, ko bo čas za to.
Problem je v tem, da dokler si še pri močeh za šus v glavo tega ne narediš, potem ko si enkrat rastlina, pa lahko samo še leta in leta nepremično strmiš v strop, dohtarji te pa rešujejo, ko se ti stanje poslabša. Ta "dolgotrajna oskrba" se meni sliši zelo depresivno. Celo grozljivo.
hahaha, obdavčit lastnike cuckov je pa še bolj politično samomorilska poteza od obdavčitve hiš. To bo smeha drugo leto.
Levakarski fake forum.
Serijsko.
Serijsko.
Zgodovina sprememb…
Utk ::
Noben mi ni tudi še uspel razložiti kdo bo občinam kril izpad dohodka iz ukinitve davka na premoženje. Novi davek bo v celoti šel za plače. Občine bodo pa dobile iz proračuna? Iz enega žepa v drugega. A sploh kdo verjame karkoli napišejo o namenski rabi, če je itak vse skupaj en žep?
Ta del ni ustaven, ampak kaj bi komplicirali zarad takih malenkosti.
Vpogled v interni svobodnjaški miselni proces:
Če plačamo sodnikom 600 EUR na mesec dodatka, a potem bi...
Levakarski fake forum.
Serijsko.
Serijsko.
Zgodovina sprememb…
paradajzos je izjavil:
hahaha, obdavčit lastnike cuckov je pa še bolj politično samomorilska poteza od obdavčitve hiš. To bo smeha drugo leto.
Verjetno je osnovna ideja v tem, da se ljudje lažje navadijo na nove davke, če te z njimi zasujejo.
paradajzos je izjavil:
Če plačajo sodnikom 600 EUR na mesec dodatka, a potem bi...
Odvisno koliko ima dotični ustavni sodnik nepremičnin v lasti, ki jih ne more prepisati družinskim članom.
Pismo, me moti, da se POFi odlogira ob koncu plačanega delovnega časa, ker spoštuje mesečev zakon o štemplanju na delovnem mestu. In potem zaradi tega tukaj ostajamo brez pojasnil o aktualnem dogajanju in novih davkih...
Ta izpad ne bo tako majhen. Vse prve nepremičnine, večje od 160 kvadratov, bodo zdaj ostale neodavčene. Tudi tiste, vredne milijon, dva, tri.
paradajzos je izjavil:
Verjetno je osnovna ideja v tem, da se ljudje lažje navadijo na nove davke, če te z njimi zasujejo.
Mislim da takoj nato sledi obdavčitev državljanov, ki imajo otroke.
Levakarski fake forum.
Serijsko.
Serijsko.
Zgodovina sprememb…
paradajzos je izjavil:
Smo že videli taktiko. Predlagaš 10 davkov, sprejmeš 5. Se hvališ kako si poslušal rajo in sprejel kompromis. Vsi veseli ponovno volijo vlado, ki bi lahko dala 10 davkov a jih je le 5.
Ta izpad ne bo tako majhen. Vse prve nepremičnine, večje od 160 kvadratov, bodo zdaj ostale neodavčene. Tudi tiste, vredne milijon, dva, tri.
Po POFIjevemu tega davka itak niso nikoli resno pobirali. Ne vem sicer zakaj, če je vlada tako sposobna. Imam pa veliko znancev, ki ga plačujejo, vključno z mano in mojim očetom.
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Davek na premozenje (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 13069 (1806) | JH84 |
» | Davek na nepremičnine (strani: 1 2 3 4 … 20 21 22 23 )Oddelek: Problemi človeštva | 202312 (29457) | MrStein |
» | novo vrednotenje nepremičnin (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 28334 (23318) | buttcrack |
» | Zakaj država ne obdavči nepremičnine, kot Američani? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 16186 (14672) | Furbo |