Forum » Loža » Nepremičninski davek
Nepremičninski davek
Temo vidijo: vsi
jecok ::
Phantomeye je izjavil:
Vprašanje:
Če imaš v lasti nepremičnino, ki jo oddajaš za 1000 EUR, na mesec. Živiš pa v najemu za 500EUR, na drugem koncu Slovenije, kjer imaš prijavljeno tudi stalno pribivališče.
Ali plačaš davek ali ne?
Ali pa primer 2:
Imaš hišo in vikend. Hišo prepišeš na potomce, in z njimi še naprej živiš v hiši. Na vikendu pa ne prijaviš stalnega prebivališča, ker je vikend, in tam ne morš živet daljše obdobje.
Dejansko pa je glavna napaka, da se dela izjeme. Nempremičninski davek bi moral biti na vse nepremičnine, potem pa dobiš olajšavo v višini povprečne vrednosti m2 v kraju kjer živiš, za x m2 na osebo. Pika.
Saj se ne gremo nekaj novega, praktično cel svet pozna davke na nepremičnine, edino mi, z eno nogo še v socializmu, se gremo neke čudne fore, ki pa dejansko samo omogočajo bogatim še več bogatenja.
Property tax @ Wikipedia
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jecok ()
delavec44 ::
In kaj je NUSZ drugega? Če je premalo, dvigni stopnjo.
Zakaj olajšave? Za vse enako.
Torej zakaj najbolj najebejo tisti, ki nimajo v najemu?
Jap, samo pri nas bogati postajajo bolj bogati. Oh, wait.
trenutno se mi smilijo ljudje v najemih. Upam, da ima vlada nek mehanizem kako bo zajezila oderuhom preliti ta davek v najemnine. Nesposobne pezdete, ki so kategoricno dajali denar v beton, bi bilo potreno obdavciti se progresivno.
Saj se ne gremo nekaj novega, praktično cel svet pozna davke na nepremičnine, edino mi, z eno nogo še v socializmu, se gremo neke čudne fore, ki pa dejansko samo omogočajo bogatim še več bogatenja.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
Zato, da ni javnega revolta in ga dejansko najebejo samo koristoljubneži. Če to urediš kakorkoli drugače, potem bodo janšisti skakali do sonca, pa ne zaradi nepremičninskega davka ampak zaradi poceni političnih točk. Zdaj so lahko primerno tiho, ker večina njihovih podanikov nima denarja za dve nepremičnini in gre večinoma za nerazgledane, nešolane reveže.
Samo urejamo sistemsko napako, ki bi jo ti rad vlekel naprej. Spet iz koristoljubja..
Zgodovina sprememb…
Samo jaz nisem bogatun.
Si pa nerazgledan, nešolan revež, ki išče poceni politične točke.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: delavec44 ()
Tako ocenjevati ljudi, ki jih ne poznaš več pove o tebi kot meni.
Dovolj poznam tvoje sestavke na slo-techu, da lahko uporabim na tebi metodologijo "Duck test". In poznam te točno toliko, kot sam poveš o sebi, preko vseh tvojih 30 accountov tukaj.
Če se ti kaj zdi neresnično, nehaj lagati.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: delavec44 ()
Pa smo spet pri trolih. Oh, well. Preslikave.
Seveda. Točno to si, janšistični trol. Dobro si preslikal.
No, zdaj si še kvalitetno izdal, da "si" Daniel.
Pač, če ti ni všeč avtoportret, ki ga sam rišeš, ne krivi za to druge.
Kot bi se jezil na ogledalo.
Zgodovina sprememb…
Buggy ::
Vsak ki ima to sreco da je lastnik nepremicnine, mogoce dveh pa se nekaj zemlje se ne rabi nic sekirat. Jaz bom verjetno placal nekaj pa me ne skrbi. Najebat ne rabi nihce posten, razen tisti ki delajo braindead biznis na racun najemnikov. Za razliko od pokvarjencev je celo na tem forumu nekdo @RedDrake, ki bi bil lahko vzor vsem. Verjamem, da je pa biti pohlepna pizda in nesposobna pizda lazje...ni panike, vsak dela po svoje in vsak bo za svoje tudi odgovarjal, tako ali drugace.
delavec44, saj lepo, da prijaviš koga moderatorjem, ampak nisem naredil ničesar proti pravilom. Samo povedal sem, kakšno sliko sam rišeš o sebi.
Če ti to ni pri srcu, mogoče spremeni svoj način risanja, ne pa, da se zaletavaš v nič hudega hoteče, mimoidoče opazovalce.
Če ti to ni pri srcu, mogoče spremeni svoj način risanja, ne pa, da se zaletavaš v nič hudega hoteče, mimoidoče opazovalce.
Zgodovina sprememb…
Obtožuješ me, da imam 30 računov. To ni lepo. Sedaj se pa še pretvarjaš, da ne veš kaj delaš.
Grem takoj povedat očetu, da se ne rabi sekirat, da bo 3 penzije na leto dal za davek (primer tajkuna sem že napisal, ne rabim ponovno). Bo že preživel z devetimi, ki mu ostanejo.
In ni vsak najemodajalec pohlepna pizda. Gor so že pisali, da sem nekje v 3. državi z 600EUR za 46m2, zakaj ne 900EUR.
Vsak ki ima to sreco da je lastnik nepremicnine, mogoce dveh pa se nekaj zemlje se ne rabi nic sekirat.
Grem takoj povedat očetu, da se ne rabi sekirat, da bo 3 penzije na leto dal za davek (primer tajkuna sem že napisal, ne rabim ponovno). Bo že preživel z devetimi, ki mu ostanejo.
In ni vsak najemodajalec pohlepna pizda. Gor so že pisali, da sem nekje v 3. državi z 600EUR za 46m2, zakaj ne 900EUR.
Zgodovina sprememb…
Ne vem kaj te skrbi. Imam lastnisko hiso na ogromni parceli v kateri prebivam, zazidljivo parcelo in stanovanje v bloku. Mene ne skrbi. Ocetu bos pa ja ze pomagal, sej bos dedoval po njem. Jaz na to sploh racunam ne, pa imata od starsev oba kar nekaj v lasti. Se bo pac prodalo ali bo pa tamal dobil. A je problem?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Buggy ()
Ja, je problem. Če je tebi vseeno za par tisoč EUR davka vsako leto od katerega ne boš dobil nič. Zakaj bi bil oče prisiljen v prodajo za stvar, ki jo je težko ustvaril in pri tem že plačal več kot 60% davkov? S tem da jo koristi.
Ni eksistenčni problem. Pač še en način uničevanja srednjega sloja.
Ni eksistenčni problem. Pač še en način uničevanja srednjega sloja.
Zgodovina sprememb…
Obtožuješ me, da imam 30 računov. To ni lepo. Sedaj se pa še pretvarjaš, da ne veš kaj delaš.
Vsak ki ima to sreco da je lastnik nepremicnine, mogoce dveh pa se nekaj zemlje se ne rabi nic sekirat.
Bo pač oče prepisal stanovanje nate, samo imaš problem, ker potem ne boš več prejemal socialne pomoči? Jah lej, vsega pa tudi ne moreš imeti.
Bistvo pa je, da so vsa ta tvoja pritoževanja, potegnjena iz riti. Si pač še en desni propagandist na slo-techu, ki preko več računov proba blatiti vlado, ki prvič, po desetletjih, počne nekaj za navadne ljudi.
Moram reči, da me bo sram slovencev, če bodo tako neumni in vam nasedli, bolj pa je verjetno, da bo Golob dobil še en mandat, kar veste, zato pa tudi toliko in tako zagreto jokcate.
Podira se vam 30 let nastajajoči sistem zažiranja ljudi. Koliko truda propade, ker ljudje enkrat volijo v svojo korist, a?
Zgodovina sprememb…
Mislim da delas dramo. Ne vem kaj ima tvoj oce, ce ima vec stanovanjskih nepremicnin jih nima zaradi lastnih potreb. Ce je pricakoval iz najmenin dobicek, ga bo lahko uveljavljal kot olajsavo. Ce je tega malo se ne rabi sekirat. Me pa zalosti, da vlada nepremicnin ne obdavci nepremicnin progresivno, ker vsaka tretja in naprej bi se morala obdavciti eksponentno.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Buggy ()
Mislim da delas dramo. Ne vem kaj ima tvoj oce, ce ima vec stanovanjskih nepremicnin jih nima zaradi lastnih potreb. Ce je pricakoval iz najmenin dobicek, ga bo lahko uveljavljal kot olajsavo. Ce je tega malo se ne rabi sekirat. Me pa zalosti, da vlada nepremicnin ne obdavci nepremicnin progresivno, ker vsaka tretja in naprej bi se morala obdavciti eksponentno.
Saj jih bo, samo naslednji mandat. Če začne preveč agresivno, se bo desničarjem utrgalo, je bolje žabo počasi kuhati.
Vidiš, ko ne spremljaš teme. Sem že vse napisal. Ima bajto in majhno garsonjero na obali vse za lastne potrebe ja. 2000€ davka letno.
Vidiš, ko ne spremljaš teme. Sem že vse napisal. Ima bajto in majhno garsonjero na obali vse za lastne potrebe ja. 2000EUR davka letno.
Ja, in bo pač prodal bajto in živel v garsionieri, čista zmaga. Ne bo več davka in stroški se mu bodo strmo znižali. Kje vidiš problem, očitno ne zmore uporabljati obojega. Ali pa bo pač prepisal garsioniero nate, da ne boš več živel v kartonasti škatli. Ali pa mu greš tako na kurac, da garsionero raje zažge, kot jo da tebi, v tem primeru jo odda za 500 eurov / mesec in od 6000 eurov na leto, da državi 2000 eurov, hkrati pa se mu smeji ob 4000 eurov na leto. Skratka, win-win.
Na drugi strani pa imaš nekoga z 20 garsionierami, ki ga ti ščitiš, zaradi ene same garsioniere. Sorry, si nepomemben, tak dela več škode, kot je od tebe in tvojega očeta koristi.
Drama queen.
(bolj je sicer verjetno, da se lažeš, in ni nobenega očeta z "garsioniero", za plačilo pa ščitiš nekoga z 20 garsionierami)
Zgodovina sprememb…
Že veliko boljših predlogov je bilo danih vladi in tudi zapisanih v tej temi. Vključno z progresivno obdavčitvijo (kar že poznamo pri obstoječem davku na premoženje) do obdavčitve 3. in nadaljnjih nepremičnin do nekega sumarnega cenzusa nad katerim se obdavči vse. Ne glede na to ali se mi zdi tak davek sploh pošten.
Je pa itak brez veze debatirati s trolom, ki ne zna drugega kot žaliti in blatiti druge.
Je pa itak brez veze debatirati s trolom, ki ne zna drugega kot žaliti in blatiti druge.
Zgodovina sprememb…
Že veliko boljših predlogov je bilo danih vladi in tudi zapisanih v tej temi. Vključno z progresivno obdavčitvijo (kar že poznamo pri obstoječem davku na premoženje) do obdavčitve 3. in nadaljnjih nepremičnin do nekega sumarnega cenzusa nad katerim se obdavči vse. Ne glede na to ali se mi zdi tak davek sploh pošten.
Ja, saj lahko progresivno obdavčitev, ampak ne tako, kot bi jo ti, ugodno za tvoj specifični primer. Ostane tako kot je, samo 3. in nadaljna stanovanja se obdavči še višje.
Vse tvoje jokanje tule, je iskanje obvodov, za tvojo situacijo. Ne vem kaj posebnega misliš, da si.
Zato pa imamo tako fucked up zakonodajo, ker ima vsaka n izjem, kot npr. "davka upravičen, kdor je registriran na slo-tech z nickom, ki vsebuje prvo črko d in zadnje dve številki 44". Podobno kot razpisi in podobno.
(pa da bo jasno, se grem tvojo specifično igrico, dejansko pa oba veva, da nabiraš poceni politične točke SDSu in ni ne "fotra" ne "garsioniere")
Zgodovina sprememb…
Normalno da vsak rešuje svojo situacijo.
Sedaj pa nimaš izjem, da nekdo v 2mio€ vili ne rabi plačati nič, en z vikendom pa ja. Vse kar ta zakon sporoča je, da moramo kupovati večje in dražje bajte.
Pa da bo jasno, da nimaš pojma kaj govoriš.
Sedaj pa nimaš izjem, da nekdo v 2mio€ vili ne rabi plačati nič, en z vikendom pa ja. Vse kar ta zakon sporoča je, da moramo kupovati večje in dražje bajte.
Sej to je pa najhujs pri vsem...pezdeti, bojo spet nasli neke krivine, najebali bomo pac papki. Jaz bom pogoltnil ta sirup, ce se bo vsaj nekaj premaknilo, ker to kar imamo danes na nepremicninskem trgu je katastrofa na dolgi rok in se mora nekaj spremniti. Moji so kobajagi preskrbljeni (tamal je itaq v Bolgariji), smilijo se mi ljudje, ko poslusam zgodbe 1na1
Normalno da vsak rešuje svojo situacijo.
Sedaj pa nimaš izjem, da nekdo v 2mioEUR vili ne rabi plačati nič, en z vikendom pa ja. Vse kar ta zakon sporoča je, da moramo kupovati večje in dražje bajte.
Bo pač živel v 2 miljona vili. Pa kaj, nabavi si jo še sam, ali pa oddaj kar imaš. (kar že počneš, se ti pa fržmaga, da bi moral od tega še kaj državi prispevati)
Si kot 5 leten otrok, ki ga mama dobi pri kraji lizike, pa reče "saj sosedov Francelj tudi".
Sej to je pa najhujs pri vsem...pezdeti, bojo spet nasli neke krivine, najebali bomo pac papki. Jaz bom pogoltnil ta sirup, ce se bo vsaj nekaj premaknilo, ker to kar imamo danes na nepremicninskem trgu je katastrofa na dolgi rok in se mora nekaj spremniti. Moji so kobajagi preskrbljeni (tamal je itaq v Bolgariji), smilijo se mi ljudje, ko poslusam zgodbe 1na1
Ne se toliko sekirat, pač to je namen agitpropov. Kažejo na en ali dva ekstremna primera v Sloveniji, zato, da ščitijo nekaj tisoč izkoriščevalcev stanovanjske krize.
Skupna vrednost tistih "2 miljonskih vil" pa je zanemarljiva napram vsemu ostalemu.
Zgodovina sprememb…
Saj jih imaš. Kaj ti misliš, da sem po župi priplaval, da Daniel, po čistem naključju stisne izbris, minuto za tabo? Pač nekdo (ki mu tudi delavec44 ni primaren account), zganja desno propagando po forumu iz n accountov, da manipulira javno mnenje, zelo verjetno proti plačilu. Si samo še eden od njih.
Zgodovina sprememb…
Saj jih imaš. Kaj ti misliš, da sem po župi priplaval, da Daniel, po čistem naključju stisne izbris, minuto za tabo? Pač nekdo (ki mu tudi delavec44 ni primaren account), zganja desno propagando po forumu iz n accountov, da manipulira javno mnenje, zelo verjetno proti plačilu. Si samo še eden od njih.
Domišljija.
Domišljija.
Volk dlako menja, a narave nikdar, pravi lep slovenski pregovor.
Lahko me sicer probaš prepričati, da ste s paradjzosom, Danielom, c3p0, itd. enojajčni dvojčki, ampak verjetnost je majhna.
In prepričan sem, da te bom našel tudi na rtvslo, 24ur, siol.net, z enakimi bukovimi pripombami.
Pač organizirana kampanija blatenja vlade.
Pa saj bi to človek še preživel, ampak tole gledati vsak dan, pa začne presedati:
Zgodovina sprememb…
tony1 ::
Ker spet nisi dojel: to, da je nekdo policaj, so tvoje blodnjave domneve, ki si jih sproduciral v poskusu cyber bullyinga.
I officially have a stalker here.
I officially have a stalker here.
Utk ::
Morda sem pa samo boljši policaj kot si ti kdaj bil:
Se pravi, samo bluziš. Zdaj smo našli že 3. področje, poleg energetike in psihoanalitike, s katerim se rad ukvarjaš, ampak si bolj slab v njem.
Nenavadno. Ko se na konferenci energetikov znajde obvezno token treehuging predavanje kakšnega neenergetika, ostali gledajo v tla ali grejo ven na čik.
Se pravi, samo bluziš. Zdaj smo našli že 3. področje, poleg energetike in psihoanalitike, s katerim se rad ukvarjaš, ampak si bolj slab v njem.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
Telbanc ::
paradajzos je izjavil:
.........
Sem že napisal. Država lahko vzame samo to, kar ji po zakonu pripada. Če začne pretiravat, se ljudje začnejo obračat tako, da država po zakonu nima kaj vzet. In zagotovo bo trajalo kar nekaj časa, predno bo tale gravž od zamisli zakona postal zakon. Medtem pa se bomo državljani obrnili tako, da bo treba plačati čim manj davka. Na koncu bo izkupiček zelo slab, pobudniki tega sranja pa bojo plačali politično ceno, ko jih bomo na naslednjih volitvah odpustili z veliko večino. Sledi razformiranje globoke države levih fašistov u detajle in povratka nazaj ne bo več. In vsem vpletenim bo žal, ker so se zaradi požrešnosti usrali v lastni skledo.
In pol sledi formiranje države iz politične "elite" tistih, ki na forumu pritlehno pozivajo na linč ??. Zaradi uvedbe davka. Ne bit naivni. Sej folk ni neumen. Lepo je tud, da smo jih sprovocirali, da so pokazali svoj pravi obraz. Vidimo tud s kom majo opravka najemniki.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
paradajzos je izjavil:
.........
Sem že napisal. Država lahko vzame samo to, kar ji po zakonu pripada. Če začne pretiravat, se ljudje začnejo obračat tako, da država po zakonu nima kaj vzet. In zagotovo bo trajalo kar nekaj časa, predno bo tale gravž od zamisli zakona postal zakon. Medtem pa se bomo državljani obrnili tako, da bo treba plačati čim manj davka. Na koncu bo izkupiček zelo slab, pobudniki tega sranja pa bojo plačali politično ceno, ko jih bomo na naslednjih volitvah odpustili z veliko večino. Sledi razformiranje globoke države levih fašistov u detajle in povratka nazaj ne bo več. In vsem vpletenim bo žal, ker so se zaradi požrešnosti usrali v lastni skledo.
In pol sledi formiranje države iz politične "elite" tistih, ki na forumu pritlehno pozivajo na linč ??. Zaradi uvedbe davka. Ne bit naivni. Sej folk ni neumen. Lepo je tud, da smo jih sprovocirali, da so pokazali svoj pravi obraz. Vidimo tud s kom majo opravka najemniki.
Saj niso naredili nič slabega, pač iz davčne oaze Slovenija delajo normalno državo.
Nepremičninski davek bi morali imeti že od osamosvojitve, pa vse barabe, od takrat, tega niso uvedle iz lastnega pohlepa.
Od raznih desnih strank, katolibanskih in levih, centraških... kvečemu Golob je pokazal prave obraze vseh strank do sedaj.
Še tisto obvezno delitev dobička med zaposlene, ki je že bila uzakonjena 2010 pa so jo potem lobiji zabremzali, naj sprejmejo, pa so čisti heroji.
Zgodovina sprememb…
MadMen ::
Zanimiva mentalna gimnastika. Nam lahko prosim razložiš malo bolj natačno, kako je Slovenija davčna oaza?
Daniel ::
Čisto OK je, da ti misliš, da gre zgolj za eno osebo na forumu z več vzdevki in se zaradi tega postavljaš v pozicijo moči in žališ vsepovprek. Nekateri pač ne rabijo 120 vzdevkov, ker ne prenorejo samokontrole in so sposobni stati za tem kar napišejo.
Mi bomo pa samo čakali in gledali kam bo takšno obnašanje vodilo. Rezultati sledijo razmeroma kmalu.
Lep dan želim.
Mi bomo pa samo čakali in gledali kam bo takšno obnašanje vodilo. Rezultati sledijo razmeroma kmalu.
Lep dan želim.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Daniel ()
Zanimiva mentalna gimnastika. Nam lahko prosim razložiš malo bolj natačno, kako je Slovenija davčna oaza?
Poglej koliko se drugje plačuje za dobičke iz naslova premoženja, pa ti bo vse jasno. Skupaj z delnicami itd.
Če tole uredijo lahko spustijo davke na plače in tokrat s pokritjem, ne samo tako kot janševa vlada, s figo v žepo, kot bombo za naslednjega vladajočega.
Zgodovina sprememb…
MadMen ::
Poglej koliko se drugje plačuje za dobičke iz naslova premoženja, pa ti bo vse jasno. Skupaj z delnicami itd.
Kaj pa naprimer iz področja osebnega dohodka?
Ja, zato ker nekateri ne plačujejo davkov na premoženje, kapitalske dobičke itd., jih plačujemo vsi ostali iz naslova plač.
To je treba prekinit in ta davek je točno korak v pravo smer. Ne pa tako populistično kot SDS, ki je dodal olajšave (kjer so seveda najbolj profitirali že tako bogati), zadaj pa ni imel nobenega načina, da nadoknadi izpad davkov.
Čisto ok, davke na odvečne nepremičnine in potem, iz pridobljenega, znižanje davka na dohodke. Pred volitvami. Dobro domišljeno.
Zgodovina sprememb…
Lej, sem ti označil.
Ja, boš pa še malo več plačal, pa bomo mi ostali plačali malo manj iz dohodka. Cry me a river. Prodaj drugo stanovanje in imaš problem rešen, če te davek tako zelo boli.
Večina Slovencev nima niti dveh nepremičnin, tako, da se ne bo noben sekiral, če bo imel tisti, ki ima že tako polno rit, imel malo manj v njej.
Zato pa prožite razne dezinformacije, da bi butasta javnost zagrabila, kako bojo morali plačevati vsi in podobno.
Saj pravim, davke na presežne nepremičnine in potem, iz pridobljenega, pred volitvami, znižanje davka na dohodke.. .
Zgodovina sprememb…
EjTi ::
"Tukaj sem se bolj na sodne zaostanke naslanjal,"
To je čisto redno počasno delovanje, resni sodni zaostanki, znani izpred 20ih let, so baje že poštimani. Traja 3 leta, ni pa več tega, da bi čisto rutinsko trajalo 10 let.
Moram potrdit, da res deluje. Letos je, po 12 letih, prišla na vrsto zapuščinska razprava sorodnika. Mogoče bo že drugo leto rešeno - odvisno koliko časa bo trajal geodetski pregled in končanje sodbe. Če pa ne, pa sigurno ne bo trajalo več kot 20 let in bo tako zaključeno še pred smrtjo večine tistih, ki dedujejo.
dronyx ::
Prihodki od tega davka ne bodo niti slučajno dovolj za resno razbremenitev plač. Če bi to želeli doseči, potem bi morali sprejeti pravi nepremičninski davek, kjer bi bile obdavčene vse nepremičnine in prihodki od tega bi morali biti bistveno višji. V tem primeru bi se kupna moč ljudi lahko občutno povečala, je pa res, da bi lastniki nepremičnin plačevali precej več, kot plačujejo sedaj. Pa vedno obstaja seveda tveganje, da prihodki od novega davka dejansko ne bodo šli za razbremenitev plač ampak za novo birokracijo, ki jo je že sedaj ogromno.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dronyx ()
Prihodki od tega davka ne bodo niti slučajno dovolj za resno razbremenitev plač. Če bi to želeli doseči, potem bi morali sprejeti pravi nepremičninski davek, kjer bi bile obdavčene vse nepremičnine in prihodki pod tega bi morali biti bistveno višji. V tem primeru bi se kupna moč ljudi lahko občutno povečala, je pa res, da bi lastniki nepremičnin plačevali precej več, kot plačujejo sedaj.
Saj je vseeno, zaradi mene je lahko tudi neresna razbremenitev plač. Počasi, imamo še kapitalske dobičke, pa potegne se iz predala zakon o obvezni delavski participaciji pri dobičku podjetij, ki je bil sprejet 2010... počasi.
V naslednjem mandatu še kakšne davke na cerkvene pobirke, vodenje crkvenega računovodstva, dvig plač zaposlenih na FURSu in povečanje števila inšpektorjev.
Glavno je, da tokrat ni noben faktor desna opcija, ki bi zažirala revne, da bi dajala bogatim.
Zgodovina sprememb…
Lej, sem ti označil.
Ja, boš pa še malo več plačal, pa bomo mi ostali plačali malo manj iz dohodka. Cry me a river. Prodaj drugo stanovanje in imaš problem rešen, če te davek tako zelo boli.
Večina Slovencev nima niti dveh nepremičnin, tako, da se ne bo noben sekiral, če bo imel tisti, ki ima že tako polno rit, imel malo manj v njej.
Zato pa prožite razne dezinformacije, da bi butasta javnost zagrabila, kako bojo morali plačevati vsi in podobno.
Saj pravim, davke na presežne nepremičnine in potem, iz pridobljenega, pred volitvami, znižanje davka na dohodke.. .
Hvala, da si potrdil, da nimaš pojma kaj govoriš. Poglej še enkrat kaj si napisal na začetku in kaj sem ti odebelil. Vse ostalo kar palamudiš nima veze. V pretvarjanju si odličen.
Dejansko vse to jokanje v javnosti zganjajo desničarski propagandisti, ki bi radi bili na naslednjih volitvah izvoljeni.
Velika večina Slovencev, bo na boljšem, pa tudi potegnilo jim bo, kdo dela sranje vsepovsod, ko bodo ugotovili, da jim ni treba ničesar plačati.
Velika večina Slovencev, bo na boljšem, pa tudi potegnilo jim bo, kdo dela sranje vsepovsod, ko bodo ugotovili, da jim ni treba ničesar plačati.
Zgodovina sprememb…
tony1 ::
Morda sem pa samo boljši policaj kot si ti kdaj bil:
Nenavadno. Ko se na konferenci energetikov znajde obvezno token treehuging predavanje kakšnega neenergetika, ostali gledajo v tla ali grejo ven na čik.
Haha, stalker. Zaljubljena baba.
Ob sestih zjutraj vam v cudvju (google it, dummy.) prizgejo wifi. Zdaj bom pa se specialni pedagog, al kaj.
Utk ::
Si pa res slab v tem. Lahko greš gledat za nazaj da sem pisal da je Golob nastavljen od stricev, forsiran preko msm in da bo to katastrofa. Nisem mislil pa da tako velika katastrofa, to priznam. Mislil sem da je sposoben pokvarjenec, zdaj vidim da je nesposoben pokvarjenec.
dronyx ::
Malo preproste matematike. Recimo da je pri nas 900.000 zaposlenih (jih je nekaj več). Če bi vsakemu dal 100 EUR na mesec k plači potrebuješ milijardo evrov letno. Če bi dal 200 EUR, kar bi se poznalo nekoliko bolj pa 2 milijardi evrov. Prihodki tega davka so na letnem nivoju menda ocenjeni na 400 MIO. Z resnim nepremičninskim davkom pa bi se dalo razbremeniti plače tako, da bi se kupna moč ljudi precej povečala. Glede na to, da v tujini to prakticirajo verjetno ni slaba rešitev. Jaz bi to podprl, če bi bilo narejeno pravilno. Kar se tiče obdavčitve kapitalskih dobičkov je pa ta že pri nas zelo visoka. Nepremičnine so tako kot "finančni instrument" povsem nelojalna konkurenca, saj ni resnega davka, na kapitalske dobičke te pa udarijo s 25% (z leti se sicer manjša). To je tudi eden izmed razlogov, da gre toliko denarja pri nas v investicijske nepremičnine. Ljudje pač niso neumni in hitro poštudirajo kaj se najbolj splača.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dronyx ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Davek na nepremičnine (strani: 1 2 3 4 … 20 21 22 23 )Oddelek: Problemi človeštva | 201300 (28445) | MrStein |
» | Boscarol, obdavčitev bogatih in Levica (strani: 1 2 3 4 … 12 13 14 15 )Oddelek: Problemi človeštva | 90608 (44534) | user4683 |
» | Kdaj se bo spet splačalo kupit nepremičnino? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 42804 (19491) | kriptobog |
» | Zakaj država ne obdavči nepremičnine, kot Američani? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 16081 (14567) | Furbo |