Forum » Loža » Nepremičninski davek
Nepremičninski davek
Temo vidijo: vsi

KG-348 ::
Če se je treba za to da imaš otroka finančno pretrgat in živet kot asket v eni luknji sem raje brez otrok in uživam
Zato tudi nimam nič proti migracijam, ampak če že mi težko kupimo stanovanje, kje bodo oni živeli

Zgodovina sprememb…
- spremenilo: KG-348 ()

delavec44 ::

telexdell ::
Če se je treba za to da imaš otroka finančno pretrgat in živet kot asket v eni luknji sem raje brez otrok in uživamZato tudi nimam nič proti migracijam, ampak če že mi težko kupimo stanovanje, kje bodo oni živeli
Misliš si, da uživaš. Dokler ne boš imel otrok ne boš vedel, kako se motiš.
PS sem danes na X prebral modrost. Šla je nekako tako- Udobje je dobro za obiske a je muka živeti v njem.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

"V pripravi so tudi izboljšave sistema registracije najemnih pogodb. Lastniki stanovanj namreč pogosto prijavljajo veliko nižje najemnine od dejanskih, kar vpliva na višino plačanega davka, ali pa svoja stanovanja enostavno oddajajo "na črno"."
Me prav zanima kako mislijo to rešiti. To sedaj Furs nič ne kontrolira, nov sistem pa bo?
Me prav zanima kako mislijo to rešiti. To sedaj Furs nič ne kontrolira, nov sistem pa bo?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()

Utk ::
A je kdo dejansko mislil da bo kaj?
To zdaj gre pa spet v napačno smer. Pogodbe so dost regulirane, vse moraš prijavit, kaj bi še radi. Spet bi radi (sej itak ne bo nič niti iz tega) jebali tiste, ki prijavijo, tiste, ki ne, pa pač ne morejo.
Poglejte si kakšna je kazen če prijaviš prenizek znesek in kakšna če nič ne prijaviš...
To zdaj gre pa spet v napačno smer. Pogodbe so dost regulirane, vse moraš prijavit, kaj bi še radi. Spet bi radi (sej itak ne bo nič niti iz tega) jebali tiste, ki prijavijo, tiste, ki ne, pa pač ne morejo.
Poglejte si kakšna je kazen če prijaviš prenizek znesek in kakšna če nič ne prijaviš...

Buggy ::
Mal me ni bilo okoli, kje smo zdej?
Se zmeraj podpiramo neobdavceno deponiranje kapitala (tudi tujcev) v nepremicnine (tudi podjetij) in iz tega ne zelimo drzavljanom iz davka na neutilizirano nepremicno omogociti dostopna stanovanja ali pa vsaj moznost najema, brez AirBnB inkasantov na kratki rok?
Sam vprasam...za svoje sem poskrbel...en je v Bolgariji, drug lahko pa celo na moji parceli v vukojebini na 2000m2 gradi, ce ne bo nic poverbal od drugega dedka, ker od prvega ze imamo. Itaq imam namen movat se v vecjo vukojebino, ker so mi tole bajto zdej ze strejsal in povecal po GURS-u ceno x3
Se zmeraj podpiramo neobdavceno deponiranje kapitala (tudi tujcev) v nepremicnine (tudi podjetij) in iz tega ne zelimo drzavljanom iz davka na neutilizirano nepremicno omogociti dostopna stanovanja ali pa vsaj moznost najema, brez AirBnB inkasantov na kratki rok?
Sam vprasam...za svoje sem poskrbel...en je v Bolgariji, drug lahko pa celo na moji parceli v vukojebini na 2000m2 gradi, ce ne bo nic poverbal od drugega dedka, ker od prvega ze imamo. Itaq imam namen movat se v vecjo vukojebino, ker so mi tole bajto zdej ze strejsal in povecal po GURS-u ceno x3

KG-348 ::
Če se je treba za to da imaš otroka finančno pretrgat in živet kot asket v eni luknji sem raje brez otrok in uživamZato tudi nimam nič proti migracijam, ampak če že mi težko kupimo stanovanje, kje bodo oni živeli
Misliš si, da uživaš. Dokler ne boš imel otrok ne boš vedel, kako se motiš.
PS sem danes na X prebral modrost. Šla je nekako tako- Udobje je dobro za obiske a je muka živeti v njem.
Js vem da uživam že ko vidim s kakšnimi kolobocijami se mi ni treba ukvarjat napram mojemu bratu. No, on je vsaj stanovanje dobil, če ne bi tudi on ne bi imel otroka. Planiram nov izlet..hmm v azijo spet pomojem. Kadar hočem, kamorkoli hočem

Zakaj v Azijo? Filipinke so že tu, ne samo preko u2b, za primerjavo
Zakomplicirano je potovat tam, umazano je pa še manj varno
Če se je treba za to da imaš otroka finančno pretrgat in živet kot asket v eni luknji sem raje brez otrok in uživam![]()
Samo taki imajo po navadi po 3 otroke. Brez so direktorji.
Ne vem zakaj pol nimamo booma populacije
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: KG-348 ()

Jure14 ::

Zavezanec, ki oddaja premoženje v najem in napovedi ne odda, lahko dobi globo v višini od 250 do 400 evrov. Če pa zavezanec v napovedi navede neresnične ali nepravilne podatke, pa ga lahko davčni organ kaznuje z globo od 400 do 5000 evrov. Poleg globe pa davčni organ zavezancu v obeh primerih obračuna tudi dodatno davčno obveznost.

Če se je treba za to da imaš otroka finančno pretrgat in živet kot asket v eni luknji sem raje brez otrok in uživam![]()
Samo taki imajo po navadi po 3 otroke. Brez so direktorji.
Ne vem zakaj pol nimamo booma populacije
Zato ker jih ima 80% svojo nepremičnino in rešen stanovanjski problem. In tako v povprečju med 1-2 otroka, kar je seveda premalo za ohranjanje, kaj šele za boom.

svecka ::
nepremičninskega davka ne bo, vlada je v propadu in če želijo sploh kakšne možnosti za zmago so ga premaknili na naslednjo vlado.
https://www.24ur.com/novice/slovenija/n...
https://www.24ur.com/novice/slovenija/n...

ripmork ::
Brez presenečenja.
Namesto da bi po vzoru Hrvaške mal dvignili NUSZ (če že), je grabežljiva kamarila skušala pod pretvezo "dobrih namenov" in "sproščanja praznih stanovanj" pavšalno brutalno obdavčit so/lastništvo vsake druge nepremičnine (ne glede na to, ali je dejansko prazna ali ne). Taista država, ki iz leta v leto otežuje in draži kakršnokoli gradnjo (še mal, pa bo za za pasjo uto treba komunalca plačevat), pol pa jamra, da nepremičninski trg ne deluje. Butale.
PS: ne rabimo dvigovat čisto nobenega davka, prej obratno; v državi, kjer tretjina pobranega izpuhti v obliki korupcije, nepotizma in BS državnih službic / projektov, bi morali kvečjemu racionalizairat in konkretno sklestit porabo.
Namesto da bi po vzoru Hrvaške mal dvignili NUSZ (če že), je grabežljiva kamarila skušala pod pretvezo "dobrih namenov" in "sproščanja praznih stanovanj" pavšalno brutalno obdavčit so/lastništvo vsake druge nepremičnine (ne glede na to, ali je dejansko prazna ali ne). Taista država, ki iz leta v leto otežuje in draži kakršnokoli gradnjo (še mal, pa bo za za pasjo uto treba komunalca plačevat), pol pa jamra, da nepremičninski trg ne deluje. Butale.
PS: ne rabimo dvigovat čisto nobenega davka, prej obratno; v državi, kjer tretjina pobranega izpuhti v obliki korupcije, nepotizma in BS državnih službic / projektov, bi morali kvečjemu racionalizairat in konkretno sklestit porabo.

ripmork ::
To pa res... samo Ministrstvo za solidarnostno prihodnostTM cca 100 ljudi zaposluje (lol).
Sam če jih ne bi bilo - kdo bi pol hodil rezat trakove na otvoritve novogradenj, ki so se začela 4 leta nazaj gradit?
Sam če jih ne bi bilo - kdo bi pol hodil rezat trakove na otvoritve novogradenj, ki so se začela 4 leta nazaj gradit?

TorrentXL ::
Naj se javi tist, ki je presenečen, da vidimo kdo je butec. Čeprav vemo že itak...
Ni noben šok, da so lobiji spet zmagali. Kupljeni in pod komando so vsi od raznih ptičov, do vaših plešastih idolov. Tako pač je v tej balkanski banana državi. Preveč vas je takih, ki ploskate lopovom, zato pa se lahko zdaj zgledujemo po Hrvaški. Še malo, se bomo pa po Srbiji.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: TorrentXL ()

Malidelničar ::
Brez presenečenja.
Evo to rešitev glede NUSZ si dobro predlagal. Pa še, da bi bilo različno po občinah, da bi imeli konkurenco.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Malidelničar ()

Saj ne da je pol te teme podobnih predlogov usklajevanja obstoječih davkov in prispevkov. Samo kaj, ko zagovorniki nove obdavčitve vse to hitro zavrnejo kot premalo. Tudi če skopiramo Hrvaški sistem, jim je premalo.
Mogoče je pa narobe, ker potem bi morali vsi plačevati. Ali pa da bi sredstva dobila občina. Ali pa da tak sistem ne prepreči hoardanja nepremičnin in ne bo zmanjšal cen na trgu.
Mogoče je pa narobe, ker potem bi morali vsi plačevati. Ali pa da bi sredstva dobila občina. Ali pa da tak sistem ne prepreči hoardanja nepremičnin in ne bo zmanjšal cen na trgu.

socialec ::
Kaj bodo zdaj šli tamladi, da si privarčujejo za polog, ko se vrnejo? Tudi sem za gospodarstvom, kamor naganjata Golob in Boštjančič? Menda je tam kar prostor in še domača podjetja bodo.

Mogoče, ko izgubijo naslednje volitve, tudi sami migrirajo dol, kjer se cedi med in mleko.

Mislim, da ne bomo doživeli trenutka treznosti, vsaj ne s prisilno financiranimi MSM in v njih izredno aktivno diasporo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: socialec ()

Sem sicer vajen, da moja obvelja v smislu 'Da, draga Darth Maderica' ampak v tej temi pa je absurdno!

Telbanc ::
https://www.delo.si/novice/slovenija/na...
"V prvem četrtletju 2025 so se cene nepremičnin v območju z evrom v primerjavi s prejšnjim četrtletjem zvišale za 1,3 odstotka, v celotni EU za 1,4 odstotka, v Sloveniji pa so se za dva odstotka znižale, kar je najizrazitejše četrtletno znižanje med vsemi državami članicami."
LOL.
"V prvem četrtletju 2025 so se cene nepremičnin v območju z evrom v primerjavi s prejšnjim četrtletjem zvišale za 1,3 odstotka, v celotni EU za 1,4 odstotka, v Sloveniji pa so se za dva odstotka znižale, kar je najizrazitejše četrtletno znižanje med vsemi državami članicami."
LOL.

Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

https://www.delo.si/novice/slovenija/na...
LOL.![]()
Zdaj si pa predstaljaj, če bi res bila reforma davka z ustreznimi popravki. To bi bila "kri na ulicah" oz. na nepremičninskem trgu. Na žalost pa živimo v mafijski državi.
Zgodovina sprememb…

Ja, s tem, da živimo v mafijski državi, pa se še posebej v zadnjih letih res ni problem strinjati, ko so cene najbolj zrastle in bile mladim dane najbolj zavajujoče obljube, s figo v žepu od začetka. Kaj je rešitev? Upoštevanje vladnih nasvetov za odhod na Hrvaško, na koncerte verjetno sicer ne, kam pa potem?
Zgodovina sprememb…

Tud če odmislimo osebne preference, so v Beogradu še bolj nore cene nepremičnin, glede na standard
Zgodovina sprememb…

feryz ::
A mi zna kdo, razen torenta in jernejčka, razložiti še kakšno drugo logiko od edine možne, za komunalni prispevek za enostavne objekte?

Edina možna logika je, da država krvavo rabi denar in zaj bojo obdavčili še tole
Kakor je lepo napisano tule:
https://nova24tv.si/prihaja-obvezni-kom...
"Nič ne more uiti budnemu očesu matere države. "
Matere ali mačehe, je zaj vprašanje.
Kakor je lepo napisano tule:
https://nova24tv.si/prihaja-obvezni-kom...
"Nič ne more uiti budnemu očesu matere države. "
Matere ali mačehe, je zaj vprašanje.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Telbanc ()

Odkar so HD foto-zemljevidi... Verjetno si znate predstavljati, kaj zmore narediti avtomatika, če primerja letošnje in lanske posnetke?

V državi kjer imajo ljudje uradno prijavljenih 10 bosancev na nekem naslovu na katerem se ne plačuje nobenga davka na oddajanje?
Prav nič ne naredi avtomatika.
Prav nič ne naredi avtomatika.

Ne moreš posneti in zanesljivo primerjati, nadstrešek, lopo, garažo, štalo, da ne omenim razvratnega stalnega bazena, sploh - če nimaš birokratskega zaledja kot pri zadnjih gurs vrednotenjih. Dodatno verjetno ni potrebno razlagati in bom samo vesel, če HD-foto zemljevidi ne bodo prej ali slej uporabljeni v ta namen. Pač pazite, koga volite, slovenski živelj gre ∞-krat na led in še ni zadnjič.
Zgodovina sprememb…

MojsterX ::
LIDAR posnetke tudi delajo, tako da nobena ponjava ali camuflage netting ti ne pomaga skriti na črno zgrajenega nadstreška. Poglejte si v PISO. Ne pozabite, to je vse podlaga za masovno nabijanje davkov na vse možne pasje ute in kurnike, sam da se pobira denar in vam prazni žepe. V Franciji so na podlagi satelitskih posnetkov in AI prepoznavno poslali položnice za vse na črno zgrajene bazene ....in jih je bilo okrog 700.000. Torej samo lupi državljane.

Ostanejo še prenosne kurje hiške in pasje ute. To je menda ušlo mami državi.

Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Telbanc ()

Pride 'LIDAR snemanje' tudi v Slovenijo za omenjene davčne namene, verjetno celo prej kot v večinsko EU v smislu poskusnih zajčkov, ljudje v Sloveniji sprejmejo skoraj vse, če se jih ustrezno ideološko preparira skozi aparat in MSM v imenu neke (povečini zlorabljene) pravičnosti in solidarnosti za preusmerjanje iz razumskega v čustveno dojemanje - volivno telo v Sloveniji bo to zagotovo ponotranjilo že v prvem valu prepričevanja, ne glede na to, kako koruptivno se tako pobran denar porablja.
Zgodovina sprememb…

V obravnavi predlog kjer naj bi spet morali poročati najemne posle ob sklenitvi in ne več 1x letno ob napovedi za davek. Zakaj tako birokratsko kompliciranje in dvojno delo mi ni jasno. Bo pa nova kazen, če tega ne javiš pravočasno.
Me zanima, če bodo predvideli opcijo predčasne prekinitve posla.
Me zanima, če bodo predvideli opcijo predčasne prekinitve posla.

Verjetno za povečan nadzor, da ti komplicirajo najemne posle z nalaganjem dodatnega sprotnega dela, s čimer se poveča možnost za napake in s tem pobiranje kazni.
Auch, retorično vprašanje je bilo, sem pa naiven, prepogosto se mi dogaja...
Auch, retorično vprašanje je bilo, sem pa naiven, prepogosto se mi dogaja...

Torej če iste podatke vnašamo 2x, se da bolj nadzorovati? Ali se kvaliteta podatkov čudežno izboljša.
Kaj šele, če ti nekdo potem najem odpove v prvem mesecu in mu vrneš varščino. Po moje bo to kar utaja davkov.
Kaj šele, če ti nekdo potem najem odpove v prvem mesecu in mu vrneš varščino. Po moje bo to kar utaja davkov.

Nič od tega, samo tvoj čas davkariji nič ni vreden pa še varnega se počutiš, da se ti inšpektor ne napove. Še ti ni jasno, da si hitro osovražen del družbe, če nisi pod perutjo politike, sploh trenutne? A zaman pravim, da je ljudstvo v transu in še samo plačuje za to?
Zgodovina sprememb…

LeQuack ::
Nekaj so spet izumili, seveda ne bo pomagalo
"Posamezniki, ki stanovanjske nepremičnine oddajajo fizičnim osebam, bodo o tem morali poročati najkasneje en dan, preden se bo najemnik vselil v stanovanje. Kršitelje bo odkrival Furs, ki bo izrekal tudi globe."
https://www.zurnal24.si/pod-streho/nepr...
"Posamezniki, ki stanovanjske nepremičnine oddajajo fizičnim osebam, bodo o tem morali poročati najkasneje en dan, preden se bo najemnik vselil v stanovanje. Kršitelje bo odkrival Furs, ki bo izrekal tudi globe."
https://www.zurnal24.si/pod-streho/nepr...
Quack !

Itak da ne bo. Saj pred leti je bil takšen vnos že vpeljan, pa so ga potem na srečo ukinili za fizične osebe. Če takrat ni pomagal, tudi sedaj ne bo. Kaj Fursu pri nadzoru koristi, če dobi ta podatek par mesecev prej?