Forum » Loža » Nepremičninski davek
Nepremičninski davek
Temo vidijo: vsi
mark54 ::
Zanimivo se pravi efektivna ciljna skupina tega davka so samski/izvenzakonski posamezniki z 2 ali več stanovanji. Tako rekoč skoraj nihče.
nekikr ::
Brez skrbi, da bo ciljna skupina za nove davke karseda široka, samo tako se bo kaj novega pobralo za vse levičarske fantazije. Takoj prvi ukrep po nastopu Svobode je bilo zmanjšanje plač vsem glede na sprejeto novo dohodnino. Vsi se pa primite za denarnice, ko so levičarji na oblasti bi vam vse pobrali, če bi le lahko.
Reforme, kot so zastavljene, predvidevajo potrebo po veliko, ogromno novega denarja. No, rečejo reforme, mislijo pa izključno višje plače, o kakšni reformi ni niti r-ja. Kdo bo to plačal? Izredno premožnih nimamo, smo jih pregnali, tisti, ki so ostali bodo že skrili premoženje. Reveži? Njim že zdaj plačujemo vse, ker sami niti zase niso sposobni napraskati skupaj. Kdo ostane? Jernejčka čaka kruto spoznanje.
Koalicijske zaveze namreč predvidevajo okrepljene in nove vire financiranja, zato so po njihovem mnenju davčni ukrepi predpogoj za izvedbo drugih koalicijskih zavez. Svoje predloge davčne reforme, ki bi po njihovi oceni morala iti predvsem v smeri progresivne dohodnine na kapitalske dohodke in celovite obdavčitve premoženja, bodo tako na koalicijskem vrhu predstavili in ponudili v usklajevanje tudi koalicijskim partnerjem, so navedli.
Reforme, kot so zastavljene, predvidevajo potrebo po veliko, ogromno novega denarja. No, rečejo reforme, mislijo pa izključno višje plače, o kakšni reformi ni niti r-ja. Kdo bo to plačal? Izredno premožnih nimamo, smo jih pregnali, tisti, ki so ostali bodo že skrili premoženje. Reveži? Njim že zdaj plačujemo vse, ker sami niti zase niso sposobni napraskati skupaj. Kdo ostane? Jernejčka čaka kruto spoznanje.
bbbbbb2015 ::
Vsa pernata kamarila, vključno z reakcionarno malo buržoazijo (aka Luka Mesec & Co.) se ne zaveda, da novi davki lahko pridejo od izključno od novih (dodatnih) ekonomske aktivnosti.
Po domače, če se zaposli 20k novih ljudi, če se vpreže 1 mrd € novega kapitala (ki generira davek od dobička).
Ker to sanjarjenje o nekih novih davkih bo pripeljalo do zelo podobnega spoznanja, kot ga je imela una ministrica za zdravje Milajoška, da bi nepremičnine plačevale zdravstveno zavarovanje. In ko je ugotovila, da ne moreš folk (zid) obdavčiti z 300€/mesec (3600€ na leto, kjer je NZUSz ranga 150€ - je dvig davka 2400%).
Edini odgovor je, da se nekje odpre fabrika, zaposli 6k delavcev. To ekonomsko realnost je še prejšnja vlada razumela. Pa ne samo ta. Večina Drnovškovih vlad tudi.
Ker to, kar OECD predlaga, zmanjšanje obdavčitve plač in večje obdavčitve *KAPITALSKIH* dobičkov neminovno - ob stopnji ekonomske aktivnosti sedaj, pripelje do ZMANJŠANJA pobranih davkov.
Samo, ker noben makroekonomist ne sodeluje pri teh pernatih, to njim ni jasno.
Kot je dvig minimalne plače pripeljal do 30% dviga cene vrtcev. Mali buržoaziji se sploh ni sanjalo, kakšno škodo folku bodo povzročili.
Sicer pa sedaj vlado podpira MANJ KOT pol folka. Pa tudi 24 ur (POP TV) je psotal dosti bolj kritičen do perjadi - pripravljajo se, da perjad v enem trenutku odklopijo.
Utk ::
Kot je dvig minimalne plače pripeljal do 30% dviga cene vrtcev. Mali buržoaziji se sploh ni sanjalo, kakšno škodo folku bodo povzročili.
Najbolj "smešno" pri tem je, da če imaš v skupini recimo 15 otrok, vsak plača 20 evrov več, je to 300 evrov za plače. Ampak vzgojiteljice ne bojo dobile 300 evrov več bruto, ampak morda 150. Ostalo se "izgubi". Ampak vrtec ne bo šel za 20 evrov gor, ampak za 50-100. Kar je jurja, jurja pa pol na skupino. To je pa že nek keš. Kam bo to šlo?
user4683 ::
No, morda bi lahko po vzoru Švicarjev pri obračunu davka upoštevali tudi premoženje v tujini in potem naredili progresivno lestvico. Tako bi bolj po kapitalistično zajeli tudi premožneže, ki kupujejo "vikende" v naši južni sosedi.
Od kdaj vikend v tujini povecuje potrebo po gasilcih in varovanju nepremicnin v Sloveniji, da bi moral zaradi njega placevati vec? Ali je bilo to "drago varovanje, ki ga grdi kapitalisti 'ne placujejo'" zgolj najbolj prirocen izgovor za visje davke, ki si se ga spomnil?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: user4683 ()
simonchelo ::
Ko berem komentarje Jerneja mi je jasno zakaj je tam kjer je in verjetno bo tudi tam ostal. Noro kakšno neznanje in nelogično razmišljanje. Po njegovo je nekdo ki nima nepremičnine neskončno bolj obdavčen kot nekdo ki jo ima. Sem prav printscreenal njegov post in ga poslal Mesecu. Ja pač še poznava ampak prihodnost v Levici je za Jerneja svetla.
ciao
zavajon ::
bbbbbb2015 je izjavil:
Sicer pa sedaj vlado podpira MANJ KOT pol folka. Pa tudi 24 ur (POP TV) je psotal dosti bolj kritičen do perjadi - pripravljajo se, da perjad v enem trenutku odklopijo.
Perjad je dobila državnozborske volitve, tri referendume in dosegla uspeh na lokalnih volitvah.
Tako da ti lahko cepetaš kot hočeš, ampak perjad bomo odklopili na naslednjih volitvah, če jo bomo.
Lahko ti povem še to, da četudi jo bomo odklopili, tvojega Janšo ne bomo vklopili ;)
nekikr ::
Niso dobili volitev, desni so jih izgubili. Ker pri nas je sredina ali desnica zgolj Janša, kar pomeni, da je za zmago na volitvah dovolj, če si proti njemu, kar je kretenizem prve klase. Ljudje imajo na izbiro Janšo ali pa nekega ad-hoc rešitelja, čigar program je "Nisem Janša".
Vsi skupaj pa zato živimo slabše kot bi lahko.
Vsi skupaj pa zato živimo slabše kot bi lahko.
bbbbbb2015 je izjavil:
Perjad je dobila državnozborske volitve, tri referendume in dosegla uspeh na lokalnih volitvah.
Tako da ti lahko cepetaš kot hočeš, ampak perjad bomo odklopili na naslednjih volitvah, če jo bomo.
Lahko ti povem še to, da četudi jo bomo odklopili, tvojega Janšo ne bomo vklopili ;)
Ne rabiš ti meni govoriti, kdo bo vklopljen. Ker, za začetek, Janša ni moj, nikoli ne volim zanj, ter ne nameravam.
Jaz volim liberalce. V mojem primeru so to Konkretno.
Kar se pa tiče odklopa, zdaj je Golob še Bosancem obljubil milijon €. Verjetno se bodo morali postaviti v vrsto za gasilci, sodniki, tožilci, medicinskimi sestrami, učitelji, ravnatelji in kar je še takih.
Mnenja sem, da ima Golob masla na glavi neskončno. Strici iz ozadja ravno s tem poskušajo doseči, da je Golob "vodljiv". Ko pa ne bo koristen, pa bo prišel na plano kak ubitačen posnetek ali detajl, kako je Golob inkriminiran do daske. In takrat bo Golob dal odstop. Ali p ga bodo odstopili.
Jaz v grobem volim za tiste, ki obljubijo manj davkov in toliko javnega trošenja, kolikor si proračun lahko privošči. To je nemški princip, ne smemo zadolžiti svojih otrok, vnukov in pravnukov.
Sploh pa ne za sanjarije malega buržuja Mesca in njegovo kamarilo.
zavajon ::
bbbbbb2015 je izjavil:
ROTFL... A Počivalška misliš? Ali pa morda Kovšco? Ja, ta dva z Janšo nimata čisto nič.
Kakorkoli, bad luck, Konkretno je konkretno bankrotirala in je passee
bbbbbb2015 je izjavil:
ROTFL... A Počivalška misliš? Ali pa morda Kovšco? Ja, ta dva z Janšo nimata čisto nič.
Kakorkoli, bad luck, Konkretno je konkretno bankrotirala in je passee
Počivalška mislim, ja. Glej, zaenkrat niso pase. Morda bi si kdo želel, da bi bili, a niso. Pravi liberalci se toliko ne ukvarjajo z nekimi, da ne rečem ideološkimi floskulami. Kovšca je sicer sedaj v isti stranki, on vleče bolj v ultraliberalno smer.
Zame je vsaka vlada dobra, kjer je javna uprava vitka, funkcionalna, kjer se zagovarja trošenje do nivoja pokrivanja, kjer je bistveno, da se razvijajo ekonomske aktivosti (ki so potem podlaga za davke).
Da vas ne bom učil, kako se pobirajo in plačujejo davki, ker sem po moje plačal več davkov kot večina večina tukaj.
Kamorkoli grem, ter primerjam davke, je Slovenija med bolj obremenjenimi. Ampak ni samo to. Za vplačano se dobi malo ali nič (ljudje nimajo osebnega zdravnika). In še Madžari, ko so bili pa z raztrganimi rokavi, razumejo, da firme z delovni mi mesti prinašajo davke. To en butelj, ala Kordiš in Mesec nočeta razumeti, butalka Nika Kovač pa tudi ne.
Zdaj en doktor kasira preko Hong Konga. In meni bo nekdo dopovedoval, da je denarja v zdravstvu "premalo"?
Če gremo pa nazaj na Janšo in SDS... Kar me absolutno odbija je, da so *revizionisti* zgodovine. To ne samo, da ni prav, partizani in zavezniki so zmagali v 2. sv.vojni, problem je tudi ukvarjanje z 80 let starimi kostmi. Ali koliko so pač te kosti stare. To meni, mojim otrokom in vsem ostalim *NIČ* ne pomaga.
O Golobu nimam dobrega mnenja. Jaz mislim, da ljudi zelo dobro preberem. Ta GEN-I je leglo črvov, bolj brskaš, bolj smrdi. Strici iz ozadja so verjetno navdušeni nad njim. Ker je vodljiv zaradi masla na glavi. Pa blekne hitreje, kot misli. Koliko denarja je folku "obljubil", pa je vse obljube snedel.
Večina ministrov pa so aktivisti, brez enega samega konkretnega dosežka v življenju. Loredan je edino en tak specialec, z egom, večjim od Slovenije, pa Šinkova je življenski peroprask. Ajd recimo, da imata ta dva kaj v življenju za pokazat. Boštjančič je prvi dan kofetkal zunaj pred ministrstvom, sploh na delo ni šel. Boštjančič je ta pravi, ja. On je fakture za likvidacijo v Adriji podpisoval, na računu je bilo pa par tisoč tolarjev. Žebelj rabi ta klinc, v glavo. Ne pa, da je minister.
To se sigurno ne bo dobro končalo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bbbbbb2015 ()
jernejl ::
Pustimo prispevke, ki so pretirani, ampak od tistega si vsaj v teoriji na razne načine zavarovan. Ampak sama dohodnina je tudi visoka, in on plačuje poštene 4%, ostali pa naj bi plačevali 25 pri oddajanju, dividendah, vsem, ampak niti to ni dovolj, morali bi vsaj še par jurjev letno po vrhu, da bi bilo zares pošteno.Prav gotovo je pošteno, da se obdavčitev dela zniža, obdavčitev premoženja pa poviša. To trobi OECD, ampak nesposobni komunisti ste proti, ker bi v tem primeru morali plačevati več davkov.
In vsekakor je pošteno, da se obdavčitev oddajanja obdavči po enakih pravilih kot ostale dejavnosti. Precej bolj kot neka izjema, ki jo trenutno imajo. Če ne, pa naj vsem, ki delajo, dajo možnost plačevati enak flat rate davek in možnost upoštevanja dejanskih stroškov, s katerimi si lahko ta davek še zniža. In seveda da jim ni potrebno plačevati prispevkov.
Kakršnkoli namen že je, nemogoče ga bo dosečt brez obdavčitve tudi prve nepremičnine v državi kjer so skoraj vsi lastniki ene.Če boš to laž večkrat ponovil, se ne bo uresničila. Smo že davno ugotovili, da je tistih, ki živijo v lastni nepremičnini, samo nekaj odstotnih točk več kot je povprečje v EU, torej nič takega, kar bi bistveno vplivalo na pobrane davke.
Tako je, tako imajo v Ameriki, ampak njih se ne sme kopirat. Sploh pa ne bojo njih kopirali levičarji.Vi levičarji bi se vsekakor razpočili, če bi vam začeli zaračunavati efektivni davek preko 1% vrednosti vaših nepremičnin. Zato pa ste proti vsakim spremembam v smeri razvitih kapitalističnih držav, kot je ZDA, in se bolj zavzemate za ohranitev NUSZ, ki izvira iz prejšnjega, vam ljubega političnega sistema.
bbbbbb2015 je izjavil:
Vsa pernata kamarila, vključno z reakcionarno malo buržoazijo (aka Luka Mesec & Co.) se ne zaveda, da novi davki lahko pridejo od izključno od novih (dodatnih) ekonomske aktivnosti.Ne drži, dodatni davki lahko pridejo tudi na ta način, da se pošteno obdavči tiste, ki jih do zdaj niso plačevali ali so jih plačevali bistveno premalo.
Ker to, kar OECD predlaga, zmanjšanje obdavčitve plač in večje obdavčitve *KAPITALSKIH* dobičkov neminovno - ob stopnji ekonomske aktivnosti sedaj, pripelje do ZMANJŠANJA pobranih davkov.Ne drži. OECD predlaga zvišanje "property tax", kar seveda niso kapitalski dobički. Druga stvar, ki ne drži, pa je ta, da bi po predlogu OECD ekonomska aktivnost ostala enaka. Prerazporeditev davkov od dela k premoženju bi povišala BDP, kar na koncu pomeni, da bi pobrali še več davkov.
Vprašaj Švicarsko komunistično oblast, tega se nisem jaz spomnil. Švica ti očitno paše samo tedaj, ko jo ti privlečeš v temo, ko jo omeni še kdo drug, bi jo pa najraje požgal do talNo, morda bi lahko po vzoru Švicarjev pri obračunu davka upoštevali tudi premoženje v tujini in potem naredili progresivno lestvico. Tako bi bolj po kapitalistično zajeli tudi premožneže, ki kupujejo "vikende" v naši južni sosedi.
Od kdaj vikend v tujini povecuje potrebo po gasilcih in varovanju nepremicnin v Sloveniji, da bi moral zaradi njega placevati vec? Ali je bilo to "drago varovanje, ki ga grdi kapitalisti 'ne placujejo'" zgolj najbolj prirocen izgovor za visje davke, ki si se ga spomnil?
simonchelo je izjavil:
Ko berem komentarje Jerneja mi je jasno zakaj je tam kjer je in verjetno bo tudi tam ostal. Noro kakšno neznanje in nelogično razmišljanje. Po njegovo je nekdo ki nima nepremičnine neskončno bolj obdavčen kot nekdo ki jo ima.Nisem jaz kriv, če si v osnovni šoli prešprical matematiko, v srednji in na faksu je pa nisi imel.
delavec44 ::
Res da je levica odprl temo, ampak si jernej bolj zasluži ta naziv. Debata je pa brezpredmetna, ker prepričanih se ne da prepričati.
Vprašaj Švicarsko komunistično oblast, tega se nisem jaz spomnil. Švica ti očitno paše samo tedaj, ko jo ti privlečeš v temo, ko jo omeni še kdo drug, bi jo pa najraje požgal do talNo, morda bi lahko po vzoru Švicarjev pri obračunu davka upoštevali tudi premoženje v tujini in potem naredili progresivno lestvico. Tako bi bolj po kapitalistično zajeli tudi premožneže, ki kupujejo "vikende" v naši južni sosedi.
Dol mi visi za Svico, zanima me samo kako se ta pogruntavscina sklada s tvojim stalnim trobezljanjem, da je treba dvigniti obdavcitev nepremicnin, ker se s tem "posteno" placuje varovanje in infrastrukturo teh nepremicnin. Bodo Slovenski policisti leteli na vecerni obhod k nekomu na Hvar, ce ima tam vikend? No pa saj v resnici niti nisem zares pricakoval, da bos odgovoril.
bbbbbb2015 je izjavil:
Vsa pernata kamarila, vključno z reakcionarno malo buržoazijo (aka Luka Mesec & Co.) se ne zaveda, da novi davki lahko pridejo od izključno od novih (dodatnih) ekonomske aktivnosti.Ne drži, dodatni davki lahko pridejo tudi na ta način, da se pošteno obdavči tiste, ki jih do zdaj niso plačevali ali so jih plačevali bistveno premalo.
Pozabi. Saj imaš že sedaj davek NUSZ, davek na premoženje od stavb se že sedaj zaračunava.
Ljudje bodo vikende kupovali na Hrvaškem. Pernati si lahko zatakne davek v ta zadnjo.
=b
Malidelničar ::
Nobenga davka ne bo. Tega še komu močnejšemu ne bi uspelo, ne bo niti njemu.
Jaz ne razumem ene zadeve: Zakaj ni možno nepremičninske situacije rešiti seveda ne na horuk v enem letu ampak tekom let, preko višjega financiranja Stanovanjskega sklada in bolj obsežne gradnje najemnih stnaovanj ter preko državne najemne službe, ki bi spodbudila več oddajanja privat ponudnikov? Zakaj je treba sem vmešavat ekstra davek? To mi noben ni razložil. LP
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.
Za zdaj je izhodišče koalicije, da se sistem nadomestila za uporabo stavbnih zemljišč ohrani, kot je, zato da ostane ureditev primerljiva s sedanjo.
Pri obdavčitvi premoženja pa gredo razmišljanja v smer progresivne obdavčitve nepremičnin, torej višje obdavčitve za vsako dodatno nepremičnino. Bistvenih sprememb za večino ljudi, ki imajo le nepremičnino, v kateri živijo, tako ni pričakovati. Koalicijska SD je medtem po ministrovih besedah predlagala tudi razmislek o progresivni obdavčitvi preostalih oblik premoženja, a več o tem ni želel govoriti.
Že pred tem je premier Robert Golob dejal, da naj bi spremembe pri dohodnini uvedli z 2024, spremembe pri obdavčitvi premoženja pa leto dni pozneje. Glavna izhodišča glede dohodnine so, da se s ciljem večje enostavnosti resno razmišlja o sistemu neto obdavčitve dohodka, torej sistemu davčnih odbitkov namesto davčnih olajšav.
Po ministrovih besedah naj bi naslovili številne davčne olajšave in bonitete, ki so se nabrale v sistemu. Zamišljena je enotna ureditev, v kateri se lahko precej, tudi za več tisoč evrov, poveča neobdavčeni del dohodka, upoštevajo pa se vsi dohodki posameznika, tudi socialni transferji. Od te osnove pa bi se nato računali razni odbitki, je pojasnil Boštjančič.
https://www.regionalobala.si/novica/kak...
Pri obdavčitvi premoženja pa gredo razmišljanja v smer progresivne obdavčitve nepremičnin, torej višje obdavčitve za vsako dodatno nepremičnino. Bistvenih sprememb za večino ljudi, ki imajo le nepremičnino, v kateri živijo, tako ni pričakovati. Koalicijska SD je medtem po ministrovih besedah predlagala tudi razmislek o progresivni obdavčitvi preostalih oblik premoženja, a več o tem ni želel govoriti.
Že pred tem je premier Robert Golob dejal, da naj bi spremembe pri dohodnini uvedli z 2024, spremembe pri obdavčitvi premoženja pa leto dni pozneje. Glavna izhodišča glede dohodnine so, da se s ciljem večje enostavnosti resno razmišlja o sistemu neto obdavčitve dohodka, torej sistemu davčnih odbitkov namesto davčnih olajšav.
Po ministrovih besedah naj bi naslovili številne davčne olajšave in bonitete, ki so se nabrale v sistemu. Zamišljena je enotna ureditev, v kateri se lahko precej, tudi za več tisoč evrov, poveča neobdavčeni del dohodka, upoštevajo pa se vsi dohodki posameznika, tudi socialni transferji. Od te osnove pa bi se nato računali razni odbitki, je pojasnil Boštjančič.
https://www.regionalobala.si/novica/kak...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
Malidelničar je izjavil:
Jaz ne razumem ene zadeve: Zakaj ni možno nepremičninske situacije rešiti seveda ne na horuk v enem letu ampak tekom let, preko višjega financiranja Stanovanjskega sklada in bolj obsežne gradnje najemnih stnaovanj ter preko državne najemne službe, ki bi spodbudila več oddajanja privat ponudnikov? Zakaj je treba sem vmešavat ekstra davek? To mi noben ni razložil. LP
Odgovor veš verjetno tudi sam.
Začeli smo z bombastično najavo, da bo zgrajenih 30.000 stanovanj. To se je potem malo zniževalo, pa na leto, pa po 2026 (ahah, smo opazili da ne v mandatu vlade - v redu).
Potem so na brzino potalali 700 mio € dokapitalizacij in 1,6 mrd € garancij. HSE in GEN-I
Potem so nekako neprevidno obljubili sodnikom 600€, fiksno. Potem pa se je začel stampedo vseh zahtevkov. Hkrati pa so zelo neprevidno nakladali obremenitve (dogovori s Sindikati) na proračun.
Povedano drugače, apetiti javnosektorcev so postali enormni in že za to leto to pomeni mislim da 2,5 mrd € minusa.
Se pravi, hočejo dodaten denar - ki gre v intewgralni proračun. Do leta 2026 je še daleč in utegne se zgoditi, da denarja takrat sploh ne bo več (na razpolago).
Poleg tega pernati in kamarila ne bosta kremplje namakala v denarni tok. Denarni tok bi prevzeli Stanovanjski skladi. Kako se bodo pa potem plačevale študije?
Hkrati mislim, da je v Sloveniji takih nepremičnin, kjer bi ljudje plačevali 5000€ ali 7500€ davka na leto - malo. Tak davek bi bil "uspešen", če bi se zaračunal dobesedno - vsem. To bo pa revolt nenormalen.
Vsi zakoni, ki so do sedaj prišli izpod peruti pernatih, so bili neustavni. Tako da upam, da bo perjad prej propadla, preden bo kak dodaten davek.
Zakaj bi rabil sploh sklad posebno financiranje. Naj izdajo 30 letne obveznice, kredit, karkoli, v tem času se mora blok odplačat z najemninami. Država bi lahko samo kakšno poroštvo dala, če že ostale nepremičnine niso dovolj.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
Zakaj bi rabil sploh sklad posebno financiranje. Naj izdajo 30 letne obveznice, kredit, karkoli, v tem času se mora blok odplačat z najemninami. Država bi lahko samo kakšno poroštvo dala, če že ostale nepremičnine niso dovolj.
To je zelo res. Nisem si pa ogledal poslovanja teh skladov. Ker namreč, v Sloveniji so najemnine hudo neprofitablna reč. Če samo solidno vzdržuješ nepremičnino.
Da bi pa sklad vzel kredit - pa ti tega ne boš videl. Direktorica enega takega sklada ne zna procentnega računa. Koobičlna skčladunakaže, ona zna nakazati naprej. To je pa tudi vse.
Mislim, če se blok ne pokrije v 30 letih, z vzdrževanjem, je najemnina pač prenižka. Potem bo to treba stalno financirat, ne samo gradnje.
Mislim, če se blok ne pokrije v 30 letih, z vzdrževanjem, je najemnina pač prenižka. Potem bo to treba stalno financirat, ne samo gradnje.
Jaz mislim, da so vsi ti davki za pokrivanje raznoraznih apetitov levakarjev, pedra Maljevca in ostalih. Te obljubljene gradnje sploh ne bo.
Kako se bo to končalo, težko rečem. Ne verjamem, da srečno. Že tako so apetiti absolutno preveliki.
Problem je tudi to, da sploh niso časi debelih krav.
Polda ::
Pošteno je potrebno obdavčiti Slovence, da bomo plačevali grehe primorskega gremlina Goloba na GENiju.
Malidelničar ::
Zakaj se ne pokrije? A ga ne pokrije stanovanjski sklad, ki je itak povsod v večstanovanjskih stavbah (tu mislim bloke, ne predelanih socialističnih bajturin)?
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.
Če se pokrije z najemnino, zakaj bi potem sklad rabil neko ekstra financiranje? Vzame kredit, kot vsi drugi, ki hočejo nekaj postavit.
WizzardOfOZ ::
A sem jaz prav zasledil, da naj bi tudi prevoz in malica postala obdavčena, pa davek na nepremičnine bo malo višji, kot so si do sedaj predstavljali.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
kikach ::
Vse je treba obdavčit, ker naši davki so premali. Pri nas državno blagajne ne polnimo s privabljanjem tujih investicij ampak tako, da obdavčimo posameznike. Nikoli nisem plesal in bil plesalec, bom pa počasi začel, ko bo folk upam, da skapiral kaj so izvolili.
svecka ::
vse bodo obdavčil, tud tisto kar dejansko že plačaš davek (trošarine in ddv na bencin=, ampak bo perutjad obdavčila še prevoz na delo. Potem pa še regres in božičnico. Res lepo, dobili boste 0, razni socialkarji in JEnuli in pujse pepe ki ne znajo izpita narest pa se bodo napajale na vaših davkih, kr itak majo 0 dohodka.
Fak zblojeni u nulo.
od regresa in božičnice ti bodo vzel 40%, od prevoza na delo in malico še dodatnih 40%. Res lepo.
potem pa pride še na vrsto nepremičnine, da tisto akr bo tvoje bo obdvčeno z 40%....razni kmetje zabušantje z subvencijami pa si kupujejo poršeja za 100.000 EUR.
Fak zblojeni u nulo.
od regresa in božičnice ti bodo vzel 40%, od prevoza na delo in malico še dodatnih 40%. Res lepo.
potem pa pride še na vrsto nepremičnine, da tisto akr bo tvoje bo obdvčeno z 40%....razni kmetje zabušantje z subvencijami pa si kupujejo poršeja za 100.000 EUR.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: svecka ()
IL_DIAVOLO ::
Haha ti niso normalni ce mislijo, da bodo zdrzali na oblasti tako dolgo.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
WizzardOfOZ je izjavil:
A sem jaz prav zasledil, da naj bi tudi prevoz in malica postala obdavčena, pa davek na nepremičnine bo malo višji, kot so si do sedaj predstavljali.
Mislim, da so malo nespretno skomunicirali. Verjetno bi dvignili davčno olajšavo, ter potem obdavčili vse, malico, potne stroške, regres, vse.
Namigujejo, da bi s tem preprečili, da si nekdo izplačuje visoke potne stroške (recimo tipično so to detaširani delavci v tujini).
Tujci imajo to sicer drugače rešeno, da ne grem v podrobnosti. Dobiš bruto plačo, ter visoko davčno olajšavo. Če imaš nad toliko in toliko km do službe, ti te stroške delodajalec povrne, če je taka pogodba. To ni obdavčeno. Dnevnice so dnevni pavšal in prav tako niso obdavčene. Povračilo stroškov tudi ni obdavčeno. Malica se ne izplačuje, to si moraš plačati sam.
Povračilo stroškov NI prihodek oz. plača. Če si dal za parkirnino 12EUR, ti tudi Avstrijci in Belgijci povrnejo 12EUR. Ne more te zdaj nekdo obdavčiti za to.
Nasploh je kilometrina in prihod v službo v Sloveniji relativno slabo plačan. Splača se samo goljufom, ki trdijo, da se vozijo na delo iz Spodnje Kungote, spijo pa v Trzinu, 5km od službe.
Ne vem, no. Imam občutek, da bo zopet tako kot pri gasilcih, ko jim je pernati obljubil plačilo, preden je ugotovil, da so prostovoljci. Pa sodniki, ko je ugotovil, da ne more samo njim plačati 600EUR fiksno.
Pa toliko, kolikor imam izkušnje s tujimi povračili, na Finskem imaš pavšal, recimo 155EUR za dan bivanja v Sloveniji. To je dnevnica, za tvoje stroške v Sloveniji recimo. Nobenega računa, nič. Pavšalna povrnitev stroškov.
Težka bo. Ta perjad je avtoritarna nenormalno. To je treba imeti da ne rečem soglasje delodajalcev, sindikatov. Kalkulacije je treba narediti, kaj to folku prinese. Recimo detaširani delavec v Nečiji ima tipično 150EUR stroškov dnevno. Kaj, obdavčili ga bodo uni pa tanka v Nemčiji dizel na svoje stroške? Folk bo zbesnel.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bbbbbb2015 ()
IL_DIAVOLO ::
In koga bk ce delodajalec nagradi delavca z min stroski?
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
WizzardOfOZ ::
Jaz sem v službi že dal predlog, da mi ukinejo prevoz na delo in malico, pa mi za toliko povečajo plačo in mi dajo bruto plačo na račun, jaz bom pa glede na to koliko država zame naredi, plačal davka državi. Al pa bom kako davčno optimizacijo naredil, da mi ne bo treba nič plačat.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
kriptobog ::
Saj se sami ne vejo kaj so si zmislili. Se na vprasanje, ce bo po reformi zaposleni imel visji neto niso znalo odgovoriti. Bluzijo in studirajo kako prikazati, da je reforma dobra, pobrali bi pa vec kot sedaj. Storitve bodo pa seveda na enakem nivoju ali pa zelo verjetno, celo slabse. Hvala za tako drzavo. In pa progresivna obdavcitev kapitalskih dobickov? PRav trudijo se, da bomo prelili kapital ven iz drzave Kaksni amaterji.
Saj se sami ne vejo kaj so si zmislili. Se na vprasanje, ce bo po reformi zaposleni imel visji neto niso znalo odgovoriti. Bluzijo in studirajo kako prikazati, da je reforma dobra, pobrali bi pa vec kot sedaj. Storitve bodo pa seveda na enakem nivoju ali pa zelo verjetno, celo slabse. Hvala za tako drzavo. In pa progresivna obdavcitev kapitalskih dobickov? PRav trudijo se, da bomo prelili kapital ven iz drzave Kaksni amaterji.
Saj sem že večkrat rekel, da folka ni možno obdavčiti super do daske. Ni možno. Ker recimo, da pavšalno vsekajo davek 2000€ na bajto, letno. V vseh krajih 45km ven iz Ljubljane bo to predstavljalo *ENORMEN* problem. Hočejo obdavčit tiste, ko imajo 10 hiš? Pa jaz poznam enega samega takega. Čim bo ta davek prišel ven, bo prepisal hiše na žlahto. On vam enormno davkov plačal NE BO.
Povedal sem že, kako se zbere več davkov:
a) več ljudi se zaposli, več dohodnine se pobere
b) firme se forsira, da izdajo nove delnice, vrti se nov kapital, postavijo se fabrike, kapital nosi dobiček, na ta dobiček se plača - davek
LeQuack ::
Žlahte se sovražijo med sabo, ni šans da bo šel kod v dobri veri kar prepisovati na sorodnike, razen mogoče sinove/hčere, ker ne ve če bo kdaj nazaj dobil.
Quack !
Eh, to se enostavno reši. Prepišeš, potem pa gor plombo v višini vrednosti nepremičnine recimo za posojilo za nakup le te.
link_up ::
so povedali ze pred volitvami kaj nameravajo. Od kod je zdaj zacudenje??
gargamel vam je pa dal zalet, da se vrzete v prepad.
In and Out
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: link_up ()
so povedali ze pred volitvami kaj nameravajo. Od kod je zdaj zacudenje??
Saj jaz mislim, da je v redu tako, kot je. Po mojem skromnem mnenju, Slovenija nima ultra bogatašev. Tudi veliki zaslužkarji (Login, Dončić, Pogačar, Roglič) so ušli. Že ta davčni režim, kot je bil, jim ni pasal.
Zdaj bo folk ugotovil, koga so mislili s "premožnimi". Njih same.
Najrej zelo dvomim, da bo sploh kakšna reforma speljana. Ti ljudje ne znajo vladati, zapletajo se v takih tehnikalijah, da vprašanje, če bodo obvladali tako komplicirano temo, kot so davki.
Ne glede na to, nakoga bodo nažokali davke, bo naslednja stranka na volitvah skromno napisala "Znižali bomo davke!" in bodo izvoljeni. In bomo šli nazaj v normalo. Eksperient bo končan.
Levakarji ala Luka Mesec pa NIKOLI več ne bodo prišli blizu parlamenta. Na Goloba ne gre računati. Če ne bo v arestu ravno ali pa ga bodo vlačili na sodišču za oškodovanje firme, se bo pa skrival nekje. Ne bo on Drnovšek 2.0 aka LDS 2.0. Ma kje pa.
Levakarji so že sedaj komaj prišli v parlament in mi je čudno, da so sploh bili povabljeni v koalicijo, ki ima večino že brez njih. Še bolj je pa čudno kakšno moč v koaliciji imajo kot najmanjši.
Je pa eno ali ti poveš nekaj bomo pač prenovili kot pa potem, ko se sproti zmišljujejo vsak dan nove predloge in procente. Zakaj pa mislite, da podpora vladi pada.
Je pa eno ali ti poveš nekaj bomo pač prenovili kot pa potem, ko se sproti zmišljujejo vsak dan nove predloge in procente. Zakaj pa mislite, da podpora vladi pada.
Z vidika posameznika lahko napovem, da velika večina posameznikov ne bo imela v denarnici nič manj, ampak več.
To lahko pomeni samo eno. Tisti, ki že itak skoraj nič ne plačujejo, in to je večina, še naprej ne bojo plačevali nič, tisti, ki da že itak preveč, bojo pa še veliko več, ker jih je bolj malo.
jernejl ::
Dol mi visi za Svico, zanima me samo kako se ta pogruntavscina sklada s tvojim stalnim trobezljanjem, da je treba dvigniti obdavcitev nepremicninTrobezljaš seveda ti, jaz samo povem, da je pošteno dvignit davek na premoženje, kar je popolnoma skladno s priporočili OECD.
ker se s tem "posteno" placuje varovanje in infrastrukturo teh nepremicnin. Bodo Slovenski policisti leteli na vecerni obhod k nekomu na Hvar, ce ima tam vikend?Mah na Hvaru naših policistov lani sicer ni bilo, so pa bili na drugih lokacijah na hrvaškem.
No pa saj v resnici niti nisem zares pricakoval, da bos odgovoril.Vprašaj Švicarje. Odgovarjati pa je itak brezveze, ker ni pričakovati, da boš razumel.
bbbbbb2015 je izjavil:
Saj sem že večkrat rekel, da folka ni možno obdavčiti super do daske. Ni možno.Niti ni smiselno niti pametno. Je pa smiselno premoženje bistveno bolj obdavčiti, ker je obdavčeno bistveno premalo.
Hočejo obdavčit tiste, ko imajo 10 hiš? Pa jaz poznam enega samega takega. Čim bo ta davek prišel ven, bo prepisal hiše na žlahto. On vam enormno davkov plačal NE BO.Komot, bo pa namesto njega žlahta plačala davek na darilo.
ker se s tem "posteno" placuje varovanje in infrastrukturo teh nepremicnin. Bodo Slovenski policisti leteli na vecerni obhod k nekomu na Hvar, ce ima tam vikend?Mah na Hvaru naših policistov lani sicer ni bilo, so pa bili na drugih lokacijah na hrvaškem.
Kot tudi Hrvaški v Sloveniji. Zato pa hrvaška porezna uprava pobira davke na vikende, ki jih imajo oni v Sloveniji.
No pa saj v resnici niti nisem zares pricakoval, da bos odgovoril.Vprašaj Švicarje. Odgovarjati pa je itak brezveze, ker ni pričakovati, da boš razumel.
Seveda. Hvala.
Iz tega ne bo nič. 1.1.2024 se morda zdi daleč, pa v resnici ni. Do junija naj bi sestavili konkreten predlog z zneski in stopnjami, do septembra naj bi bil v javni razpravi, potem ga naj bi sprejeli, in od oktobra do decembra prešolali vseh ne vem kolk 10,000 računovodij, naredili in inštalirali nov sw in ne vem kaj vse. Če bi šlo vse kot po maslu, bi bilo skoraj nemogoče, ker se bo sigurno nekje zataknilo, je pa v resnici nemogoče. Najkasneje zdaj bi morali že imet narejeno to kar naj bi imeli junija, pa seveda ne bojo imeli niti junija, ker se jim številke ne bojo izšle in bo treba frizirat.
No fucking way.
To se zgodi, ko dobiš padalce v vlado. Te neke predloge s številkami bi oni morali imet že pred volitvami, pa jih še zdaj nimajo. Sploh nimajo pojma če je izvedljivo to kar govorijo.
No fucking way.
To se zgodi, ko dobiš padalce v vlado. Te neke predloge s številkami bi oni morali imet že pred volitvami, pa jih še zdaj nimajo. Sploh nimajo pojma če je izvedljivo to kar govorijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
FireSnake ::
Malidelničar je izjavil:
Ker neumna perjad drugega kot dvigovanje davkov ne (po)znajo.
Malo so naredili računico in ugotovili, da se ne izide z njihovimi visoko letečimi blodnjami.
Njihova vsaka reforma do sedaj:
- nastavimo svoje
- raja, daj dinar
svecka ::
naj obdavčijo tiste mutibariče k dobivajo subvecnije od držćave za kvazi kmetovanje in si kupujejo poršeja za 100.000 eur, ne pa eno ubo par, ki si cev lajf zakreditira ,da si postavi bajto za 200k eur ali jo pa kupi. Totalna bedarija.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Davek na nepremičnine (strani: 1 2 3 4 … 20 21 22 23 )Oddelek: Problemi človeštva | 199607 (26752) | MrStein |
» | Boscarol, obdavčitev bogatih in Levica (strani: 1 2 3 4 … 12 13 14 15 )Oddelek: Problemi človeštva | 88895 (42821) | user4683 |
» | Kdaj se bo spet splačalo kupit nepremičnino? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 42198 (18885) | kriptobog |
» | Ameriški tehnološki magnati skoraj ne plačujejo davkov (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Ostalo | 29998 (24060) | gruntfürmich |