» »

Menjava službe - koriščenje in izplačilo dopusta

Menjava službe - koriščenje in izplačilo dopusta

LeonSlo ::

Pozdravljeni

Torej kot že naslov pove, sem v procesu menjave službe. Ker se s tem srečujem prvič in bi potreboval par informacij iz prve roke, da vem kako se pripraviti in odreagirati.

Odpovednega roka imam 60 dni in že teče. Imam še 10 dni lanskega (starega dopusta), cca 90 nadur in ves letošnji dopust - 20 dni.
Glede starega dopusta - je kje zakonsko določeno, kaj se z njim zgodi (porabi, izplača), to določi delodajalec? Za nadure sem skoraj 100%, da jih bodo želeli izplačati.

Zatakne pa se mi pri novem - letošnjem dopustu. Kot rečeno ga imam 20 dni. V novi službi je kadrovnica rekla, da se prenese sorazmerni delež. Torej če bom jaz v stari službi zaposlen do 3.7., mora pokoristiti za 6 mesecev dopusta (10 dni)? Je za slednjega kje določeno, ali se ga mora koristiti ali se izplača (morda kje v zakonu)?

Prav tako kolikor sem seznanjen, naj bi mi še v stari službi pripadal sorazmerni delež regresa. Drži to ali ne?

Hvala vsem za pomoč :)

Runnagain ::

Za stari dopust velja, da ti ga mora trenutni delodajalec omogocit, da ga porabis. Ce ti tega ne omogoci, ti ga mora izplacat. V praksi je to najveckrat po dogovoru z delodajalcem, kako se bosta domenila.
Letosnjega ti pripada v trenutni sluzbi somazmerno, glede na cele mesece zaposlitve. Kot si tudi sam ugotovil, je to 10 dni.
V novi sluzbi ti pripada nov somazmerni del glede na polne mesece...nekatera podjetja kot polni mesec racunajo kot zaposlitev do 15. v mesecu.

Regresa ti v vsakem podjetju pripada sorazmerno na cas dela pri posameznem delodajalcu.

Lp, Ruunagain.

nejc_nejc ::

Z dogovorom koristi starega, ure probaj v izplacilo.

Verjetno menjas na bolje.
Jaz se nebi sekiral za tekocega, podatek za itak imas.

Evo me je prehitel...

Zgodovina sprememb…

LeonSlo ::

Hvala za odgovore.
Saj če računam nadure v dneve, plus stari dopust in sorazmerni del novega dopusta znese 31 dni. Kar pa dvomim, da mi bo nekdo sedaj, ko se glavna sezona mojega področja začenja (delam v podjetju s kmetijsko mehanizacijo, prav tako je nova služba na tem področju). Imam pa plan koristit dopust sedaj, ker tudi vem, da pri novi zaposlitvi tudi hitro nebom prišel do dopusta (kar mi je čisto jasno).
Planiram da bi zadnjih 14 dni koristil dopust. Itak bom še kje moral koga uvajati, če ga najdejo v tem času.

Vsekakor pa ne mislim popustit, pa da izplačajo vse. Ure okej, stari dopust tudi če izplačajo. Novega pa bom skoristil.

To glede izplačila ur in dopusta, kakšni so to zneski? Se računa glede na urno postavko (pri nas nimamo plačila po urah, imamo neto osnove plus dodatki) ? Ali kako drugače - določeno kje?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izplačilo regresa za dopust

Oddelek: Loža
327695 (1693) MadMicka
»

Odpovedni rok in koriščenje dopusta

Oddelek: Loža
166510 (6138) CTHiss
»

Odpoved in nova sluzba

Oddelek: Loža
397116 (4665) joze67
»

menjava službe

Oddelek: Loža
286132 (5385) alesr

Več podobnih tem