» »

Kaj se gre naš Golob?

Kaj se gre naš Golob?

Temo vidijo: vsi
««
8 / 41
»»

Unchancy ::

Jaz mislim, da je Golob bolj sposoben od Cerarja, bo pa vlada verjetno tudi navzven manj etično korektna od Cerarjeve.
Škoda časa za ta režimski forum.
Pobrišite post, iz bunkerja vas že kličejo.
Adijo mod Rdeči Kmeri.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Unchancy ()

fikus_ ::

Hypathia je izjavil:

kuglvinkl je izjavil:

jaz sem 3x cepljen. In absolutno podpiram zasebna mnenja, še posebej o oblasti, dec.

Zakaj ste potem tako nabijali Vizjaka, a minister pa ne sme zasebno meniti, da so davki glupi? Isti vaflji za vse!

Sodnik je sodnik 24ur na dan in ne samo, da mora biti nepristranski, tudi takšen videz mora dajati. Sploh pa je ena najpomembnejših lastnosti sodnika sposobnost dobre presoje, oseba, ki trdi, da se ji glede covida zdi bolj kompetenten Marko Potrč kot Beovičeva, Krek... tega pač ni sposobna in njene stranke je lahko upravičeno strah kako bi jim sodila.

Npr. Vizjak je politik in javna oseba, ki tega iz poitične higiebne ne bi smel izjavit. Drugo je en Janez za šankom, ki ga pozna ena vas in vedo, da rad govori.
Krek in Beovičeva , . . .so bili politično nastalkjeni kimavci ijj-ju.

111111111111 je izjavil:

Master plan se je podrl takoj, ko je Šarec vrgel puško v koruzo. In takrat se je začelo gibanje, še preden se je vlada formirala. TAkega pogona človek še ni videl. Sem neskončno užival ko so se Ljubljančanom tresli stolčki in hlače in to 2 leti. Sedaj so Ljubljanske ulice spet mirne. Spet so "pravi" na oblasti, bicikli pospravljeni, čeprav novega mandatarja praktično noben ne pozna, je s tem svetom spet vse OK. :D

Šarec je edini politik v 30-letni SLO, kateri je odstopil, ko je videl, da koalicijske stranke vlečejo vsaka na svojo stran. Računal je na nove volitve, ampak so nekaterim bolj dišale poslanske plače, kot dobrobit SLO. Ljudstvo jih je nagradilo, tudi LMŠ.
Sedaj samo čakam, kdaj bo ijj aktiviral šiškotovo vardo.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: fikus_ ()

dexterboy ::

murrieta je izjavil:

tilen03 je izjavil:

Definitivno bi bilo potrebno narediti neko obvezno javno delo za prejemanje socialne pomoči. Govorim za tiste, ki bi lahko delali, pa ne delajo. Pa ne govorim o 40h/teden, že 10h/teden bi bilo zadosti
Se strinjam, sicer sem bil vcasih ostro proti, tezava pa je, da potem ljudje zraven furajo kmetijo vlecejo socialo. Pac, ce ne mislis prispevat v drzavo, ne vidim razloga, zakaj bi drzava prispevala vate - sam si se odlocil izstopiti. Druga zadeva, ki bi jo tudi nujno ukrenil cimprej, napoved ukinitve subvencij za meso in pocasno ukinjanje v naslednjih 10 letih. Vsako leto malo manj in malo vec v subvencije za gojenje zelenjave. 10 let ima vsakdo dovolj casa, da se prestrukturira.

Dejmo raje počasi iztrebiti vegance, bo hitreje (ena sezona), pa še manj bomo plačali za subvencije... đizs, ste eni leseni v glavo. Dejte si že enkrat dopovedati, da mesojedec rabi MANJ površine za preživetje kot vegetarijanec. To, kar se dela v Južni Ameriki okoli govedoreje, pa tudi ja ne podpiram, ampak to je čisto drugačna štorja.... kar se tiče ap socialnega dela, pa pomislite, kaj je bolje, 700€ na mesec sociale pa 40 ur na mesec dela ali pa vsak dan na šiht pa jurja plače.
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

Unchancy ::

Dejte si že enkrat dopovedati, da mesojedec rabi MANJ površine za preživetje kot vegetarijanec.

Poslušamo argumente v tej smeri, izvoli.
Škoda časa za ta režimski forum.
Pobrišite post, iz bunkerja vas že kličejo.
Adijo mod Rdeči Kmeri.

matobeli ::

Ja kako, naštimaš si 10 prescev, rabiš nekih 100m2, mesa pa puna kapa. Lepo rijejo po blatu, žrejo ostanke poljščin in se redijo...

stara mama ::

Mogoče res ne, sam pa vidim prednost živinoreje v izkoristku hribovitih/kamnitih površin, ki so neprimerne za poljedeljstvo. Živina le ima 4x4 in pobere vso zelenje, ki ga s stroji ni mogoče :)

Itak da je to smiselno, ko maš dost pšenice in poljščin daš na ostanek lepih površin krave, prescov imaš tolk da ti ostanke pojejo, koze pa da pofrezajo tam kjer si prelen.

Tko kt včas.

Pa seveda ribogojnice v vsak primeren potok. Prasci in kravice itak niso tolk zdrave.

Počakajmo na Ministra/co, ki bo vodil/a ta resor. Zna biti še zabavno, če bomo na koncu še "outsource"-ali obdelovalne površine :))
Če me spomin ne vara, je Fructal Ajdovščina v rokah južnih bratov, pa Semenarna naj tudi ne bi bila več Slovenska?

murrieta ::

matobeli je izjavil:

Ja kako, naštimaš si 10 prescev, rabiš nekih 100m2, mesa pa puna kapa. Lepo rijejo po blatu, žrejo ostanke poljščin in se redijo...

Seveda, zato se subvencionira zelenjavo in ukine subvencije za "prasce", zato, da imajo kje dobiti ostanke. Ker trenutna situacije je, da je vecino kmetijskih povrsin namenjenih za prehranjevanje zivine. Ker se s poljscinami ne splaca ukvarjati zaradi nesmiselnih subvencij na mesorejo.

Sicer si svoje fasisticne fore o iztrebljanju vegetariancev nekam vtakni (vkljucno z vegetarianci, enega tolstega bi ti zabasal od zadaj do grla), nisem vegetarianec ampak cena goriva raste (zaradi neracionalnih potez EU) in pri usmeritvi sloveniastana, bomo kmalu zrli samo se meso in koruzo, ker drugega ne bo oz. bo predrago za uporabo (vecino zelenjave dobimo iz juga Italije in Spanije)

Pa kar navadi se, da bos v 20 letih spravil svoje potrebe po mesu na pred-ww2 ravni. Zaradi CO2.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: murrieta ()

murrieta je izjavil:

Zaradi CO2.

... oz. posredno CO2, metan bo bolj problem.

Na napačnega lajaš. Men je jasno da bi mogli met prascov sam tolk da pospravijo "bioodpadke".

In čisto nič ne bom pogrešal mesa industrijsko predelanega na 1001 način da sploh ne veš a je še meso.

Bolje 5x na teden hrana rastlinskega izvora in 2x kvalitetno meso pripravljeno na kvaliteten način, kot cel teden malo mešano. Kt da smo eni prasci.

feryz ::

2x na teden je ogromno. Jaz ga konzumiram 2x mesečno. Pa sem zagrižen pristaš mesojedcev.

stara mama ::

Ma kaj... dvakrat na leto je čist dost. Šunka za veliko noč, biftek na silvestrovo!
Če si pa otrok Ilirov, pa še svinjskega ne ješ!

Evo, stanje, ne mores pri tem se subvencionirati mesoreje. Je naravnost noro.

Izgleda, da v Sloveniastanu ne velja prehranska piramida, ki so nas jo ucili v soli, pa znotraj tiste koruze tamle jo gre vecina v mesorejo.

matobeli je izjavil:

Na napačnega lajaš. Men je jasno da bi mogli met prascov sam tolk da pospravijo "bioodpadke".

In čisto nič ne bom pogrešal mesa industrijsko predelanega na 1001 način da sploh ne veš a je še meso.

Bolje 5x na teden hrana rastlinskega izvora in 2x kvalitetno meso pripravljeno na kvaliteten način, kot cel teden malo mešano. Kt da smo eni prasci.

Bf, sorry, sem citat tistega clovekojedega Dexterja mislil vmes nalimat, pa mi je post zaklenilo... ni letelo nate.

Zgodovina sprememb…

hipertija ::

Na tehnološkem forumu it-jevci pametujejo o farmanju, bože mili ej. A vam je dela zmanjkal na vašem področju al ka?
Prekle za kurnk

kuglvinkl ::

Nikol jih niso imel he bolj verjetno, jack of all, master of none.
Your focus determines your reallity

hipertija je izjavil:

Na tehnološkem forumu it-jevci pametujejo o farmanju, bože mili ej. A vam je dela zmanjkal na vašem področju al ka?

Ne o farmanju, o prehrani in samozadostnosti, kjer so ocitno vsi pretekli kmetijski ministri temeljito zabluzili. Sicer imas kupe tem na tehnicnem forumu, kjer "pametujejo" o raznih prehranbenih dodatkih in sportnih urah, tokrat je zadeva vsaj necemu namenjena, ker energenti ne postajajo nic cenejsi (z njimi pa prevoz zelenjave iz Spanije in juga Italije vedno manj ekonomicni), pa zemlja se tudi ne ohlaja, oboje pa so teme za Golobovo vlado, s katerimi se bo morala ukvarjat.

Tako, da zadeva ni off topic.

Zgodovina sprememb…

@murrieta; nisem želel nikogar osebno žaliti, ampak sem imel že nekajkrat debato v živo z vegetarijanci, ki so čisto cool v nasprotju z veganci, ki bi posegli tudi po strelnem orežju, ako bi ga imeli pri sebi. Prihajam iz kmetov in sem dal veliko ročnega dela skozi, še preden se je pojavila mehanizacija, tam doli na Blakanu. Navkljub temu, da sta babi in dedi imela meso, ga nismo jedli vsak dan, bolj je bilo skozi kakšno juho, polnjene paprike, sarme... da bi imel na krožniku prav meso, je bilo bolj poredko. Mislim pa, da Slovenija ni samozadostna kar se tiče pridelave mesa (ali pa je to samo za prašičjerejo), krompirja in čebule ter solate je dovolj, dvomim pa, da imamo zadostne količine paprike in česna, mislim, da je to oboje iz uvoza. Nimam pa namena niti sem kdaj v življenju pomislil na to, da bi se odrekel mesu. Le zakaj? Naj se folk odreže kravam od SUV-ov, ki žrej 10+ nafte in izpuščajo CO2 za dve osebni vozili. To zadnje je bil eden od primerov, ko lahko vsakdo useka repliko, kar ni bil moj namen, zgolj kot ilustracija. Vsak zase bi moral najbolje vedeti, koliko česa ima dovolj, ne rabim "Nany State", da bi odreja mojo dozo dnevnega šnopčka 8-)
Sicer je tole mogoče že malo off topic, ampak zdravstvo in kmetijstvo bosta letos še kako na udaru.

dexterboy je izjavil:

@murrieta; nisem želel nikogar osebno žaliti, ampak sem imel že nekajkrat debato v živo z vegetarijanci, ki so čisto cool v nasprotju z veganci, ki bi posegli tudi po strelnem orežju, ako bi ga imeli pri sebi. Prihajam iz kmetov in sem dal veliko ročnega dela skozi, še preden se je pojavila mehanizacija, tam doli na Blakanu. Navkljub temu, da sta babi in dedi imela meso, ga nismo jedli vsak dan, bolj je bilo skozi kakšno juho, polnjene paprike, sarme... da bi imel na krožniku prav meso, je bilo bolj poredko. Mislim pa, da Slovenija ni samozadostna kar se tiče pridelave mesa (ali pa je to samo za prašičjerejo), krompirja in čebule ter solate je dovolj, dvomim pa, da imamo zadostne količine paprike in česna, mislim, da je to oboje iz uvoza. Nimam pa namena niti sem kdaj v življenju pomislil na to, da bi se odrekel mesu. Le zakaj? Naj se folk odreže kravam od SUV-ov, ki žrej 10+ nafte in izpuščajo CO2 za dve osebni vozili. To zadnje je bil eden od primerov, ko lahko vsakdo useka repliko, kar ni bil moj namen, zgolj kot ilustracija. Vsak zase bi moral najbolje vedeti, koliko česa ima dovolj, ne rabim "Nany State", da bi odreja mojo dozo dnevnega šnopčka 8-)
Sicer je tole mogoče že malo off topic, ampak zdravstvo in kmetijstvo bosta letos še kako na udaru.

Nihce ti ni govoril nic o temu, da se odpovej mesa (izgleda, da ti holesterol dusi mozgane), ampak, da se preneha subvencionirati meso in naj se subvencionira poljscine. Ker mesa imamo prevec (glej graf zgoraj), poljscin pa pol premalo. Skratka jej manj mesa, ker ti skodi.

IL_DIAVOLO ::

Pod Golobom bo ocitno red.

https://www.zurnal24.si/slovenija/golob...
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

murrieta je izjavil:

Nimam pa namena niti sem kdaj v življenju pomislil na to, da bi se odrekel mesu. Le zakaj? Naj se folk odreže kravam od SUV-ov, ki žrej 10+ nafte in izpuščajo CO2 za dve osebni vozili. To zadnje je bil eden od primerov, ko lahko vsakdo useka repliko, kar ni bil moj namen, zgolj kot ilustracija. Vsak zase bi moral najbolje vedeti, koliko česa ima dovolj, ne rabim "Nany State", da bi odreja mojo dozo dnevnega šnopčka 8-)

Pa se en detajl, "Nanny state" rabimo. Ker so posamezniki prevec neodgovorni (svoj tekst preberi, pa ti bo jasno), da bi sami zase kaj naredili. Ce ne bi "Nanny stati" poskrbeli za ozonsko luknjo bi bilo lani v Barceloni junija in julija tako visok uv index, da bi te v 5 minutah zazgalo povsod, kjer bi pokazal golo kozo. Tako, da nehaj sanjat, dokler nekdo ljudi ne prisili v spremembo se ne spremeni nic (se enkrat preberi svoj tekst). Policije tudi ne rabimo, ce nihce ne krsi zakonov. Pa je res tako?

Zgodovina sprememb…

Hypathia ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

Red? Prej obračanje po vetru, jeseni boste pa med drugim spoznali, da je bilo tudi razumevanje do antivaxxerjev samo predvolilni manever za pridobivanje glasov.

S tem je nekoliko obrnil ploščo, ki jo je vrtel pred volitvami, saj ni bil preveč naklonjen regulaciji cen goriv. Tudi v pogovoru za zurnal24.si je na vprašanje, ali bo po volitvah cene goriva še regulirala država, odgovoril: "Pri gorivih mogoče niti ne, ker se je pritisk na cene umiril. Večjo težavo vidim pri zemeljskem plinu, ki je energent za ogrevanje. Mislim, da bo jeseni ključen izziv regulacija cene zemeljskega plina in elektrike za gospodinjstva," je dejal. Tega, da trg z naftnimi derivati ne bi deloval, pa ni omenjal.

If you're a man, don't say anything
to a woman on the street that you wouldn't
want a man saying to you in prison.

endelin ::

Golob že takoj kalimero? A misli on subvencionirat bencin za vedno al kako? Baje zlobna vlada kriva prejoj:)) a oni bodo višali davke da bodo subvencionirali bencin? To bi bilo res hardcore.
Tako da ga držim za rokav da takoj ko bo PV bo bencin spet 1.5 drugače je to nagajanje

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

ginekk ::

murrieta je izjavil:

Izgleda, da v Sloveniastanu ne velja prehranska piramida, ki so nas jo ucili v soli, pa znotraj tiste koruze tamle jo gre vecina v mesorejo.

Ta piramida je še iz časov, ko so govorili da jajca škodijo zaradi holesterola. Žitne in ostale OH bogate zadeve bi morale tu it na drugo mesto. Med tem ko bi rabli več maščob in beljakovin. Sladkor kot nasičene OH, pa itak prepovedat. In to mnogo prej kot meso. To je noro koliko denarja zmečemo v industrijo sladkorja.

endelin je izjavil:

Golob že takoj kalimero? A misli on subvencionirat bencin za vedno al kako? Baje zlobna vlada kriva prejoj:))

Dejstvo je, da bo za vecino korekcij, ki jih bo delala ta vlada kriva SDSova. Jansa se je sel zadnje pol leta scorched earth, enako kot v prejsnji vladi, da se mascuje volilcem in otezi naslednji vladi delo. Zdaj bo pa pameten iz opozicije. Tako kot ti.

ginekk je izjavil:

Ta piramida je še iz časov, ko so govorili da jajca škodijo zaradi holesterola. Žitne in ostale OH bogate zadeve bi morale tu it na drugo mesto. Med tem ko bi rabli več maščob in beljakovin. Sladkor kot nasičene OH, pa itak prepovedat. In to mnogo prej kot meso. To je noro koliko denarja zmečemo v industrijo sladkorja.

Hoces torej reci, da rabimo vec mesa kot zelenjave in sadja? Ker za vso ostalo debato je tvoja nutricionistika nepomembna, ravno tako ne, katere proteine kupujes in zres kakor tudi ne kaksen indeks telesne mase imas, koliko dvignes, koliko preteces, katero znamko superg imas in katero znamko ure (kar bo naslednji odgovor, pa ti bom prihranil trud). To prihrani za ostale narcisisticne teme, tukaj je govora o politiki.

Zgodovina sprememb…

murrieta je izjavil:

[

Hoces torej reci, da rabimo vec mesa kot zelenjave in sadja? Ker za vso ostalo debato je tvoja nutricionistika nepomembna, ravno tako ne, katere proteine kupujes in zres kakor tudi ne kaksen indeks telesne mase imas in koliko dvignes. To prihrani za ostale narcisisticne teme, tukaj je govora o politiki.

Več mesa kot sadja (samo cuker) zagotovo. Sadje in zelenjava ne moreta bit v isti kategoriji. Ti si začel z nutricionistiko težit, ne bit zdaj še narcisoiden idiot, ki začenja žalit ker mu neko mnenje ne ustreza.

ginekk je izjavil:

murrieta je izjavil:

[

Hoces torej reci, da rabimo vec mesa kot zelenjave in sadja? Ker za vso ostalo debato je tvoja nutricionistika nepomembna, ravno tako ne, katere proteine kupujes in zres kakor tudi ne kaksen indeks telesne mase imas in koliko dvignes. To prihrani za ostale narcisisticne teme, tukaj je govora o politiki.

Več mesa kot sadja (samo cuker) zagotovo. Sadje in zelenjava ne moreta bit v isti kategoriji. Ti si začel z nutricionistiko težit, ne bit zdaj še narcisoiden idiot, ki začenja žalit ker mu neko mnenje ne ustreza.

Ne ampak tako kot vegani tlacijo svojo zelenjavo kamorkoli, tlacite """sportniki""" (v bistvu zaljubljenci sami vase) svojo uro, svoje proteinske piksne in svojo opremo, povsod kjer se da. In tocno to si naredil.

Zgodovina sprememb…

murrieta je izjavil:

Ne ampak tako kot vegani tlacijo svojo zelenjavo kamorkoli, tlacite """sportniki""" (v bistvu zaljubljenci sami vase) svojo uro, svoje proteinske piksne in svojo opremo, povsod kjer se da. In tocno to si naredil.

Lepo znaš projicirat. Ampak ok, nima smisla. Škoda ker sem zaljubljen sam vase, bi bil raje vate.

IL_DIAVOLO ::

ginekk je izjavil:

murrieta je izjavil:

V zitu oz. stročnicah so vlaknine, ki naj bi jih povprecen moski zaužil 30g na dan, pa jih vecina ne zaužije niti 10g. Tako da je kar pravilna piramida, ker so vlaknine neprebavljive in ti dajo občutek sitosti.

Sadje in zelenjava jih prav tako vsebuje kar nekaj, zato jih uživam pri vsakem obroku.

Obcutno premalo vlaknin zaužijemo.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

ginekk je izjavil:

murrieta je izjavil:

Lepo znaš projicirat. Ampak ok, nima smisla. Škoda ker sem zaljubljen sam vase, bi bil raje vate.

Ne hvala sem straight, bos imel polomljeno srce, kar pri sebi ostani.

murrieta je izjavil:

murrieta je izjavil:

Nimam pa namena niti sem kdaj v življenju pomislil na to, da bi se odrekel mesu. Le zakaj? Naj se folk odreže kravam od SUV-ov, ki žrej 10+ nafte in izpuščajo CO2 za dve osebni vozili. To zadnje je bil eden od primerov, ko lahko vsakdo useka repliko, kar ni bil moj namen, zgolj kot ilustracija. Vsak zase bi moral najbolje vedeti, koliko česa ima dovolj, ne rabim "Nany State", da bi odreja mojo dozo dnevnega šnopčka.
Pa se en detajl, "Nanny state" rabimo. Ker so posamezniki prevec neodgovorni (svoj tekst preberi, pa ti bo jasno), da bi sami zase kaj naredili. Ce ne bi "Nanny stati" poskrbeli za ozonsko luknjo bi bilo lani v Barceloni junija in julija tako visok uv index, da bi te v 5 minutah zazgalo povsod, kjer bi pokazal golo kozo. Tako, da nehaj sanjat, dokler nekdo ljudi ne prisili v spremembo se ne spremeni nic (se enkrat preberi svoj tekst). Policije tudi ne rabimo, ce nihce ne krsi zakonov. Pa je res tako?
OK, lahko nadaljujemo to kdaj drugič, tako nany state kot meso, cukr, mleko in testenine, na osnovi sveže zelenjave. Back to Belemu Labodu :)

btw, tudi v šolah učijo nove piramide, da ne boste mislil da vas otroc vlečejo za nos ;)

matobeli je izjavil:

btw, tudi v šolah učijo nove piramide, da ne boste mislil da vas otroc vlečejo za nos ;)

A mislis, da je pomembno za kontekst? Se pri semaforju tudi vedno vprasas s kaksnega materiala je, preden zapeljes v rdeco? :)

---

Pa da se vrnemo v debato, subvencije za meso je treba ukinit in jih namesto tega "podeliti" za poljscine, pocasi, zmerno, da se kmetijstvo lahko navadi.

V kolikor ne pomaga, se dvigne davke na mesto in se dodatno dvigne subvencije za poljscine. Dokler ne dobimo ravno obratnega razmerja, 110% poljscine, 48% meso.

Zgodovina sprememb…

111111111111 ::

tilen03 je izjavil:

Vlada se je večini ljudi zamerila, tudi kletarji se verjetno niso hodili cepit in so privat poslušali Potrča. Golob je dobro izkoristil priliko, perfekten čas za vstop, mediji so ga dvignili, javnomnenjske raziskave, potem pa še odlični nastopi na soočanjih.

Potem sem pa jaz napačna soočenaj gledal. v živo ene 2 potem pa nikjer nič, potem pa korona, pa samo še preko video povezave.

Kje si ti videl njegovo mimko nastopa, je meni čista uganka.

tilen03 je izjavil:

Mene so podporniki SDS in NSi strašili, da se nam obeta apokalipsa, če ne bo Janša dalje vodil države. Prav tako so ti isti podporniki klicali celo širšo družino, da naj gredo na volitve in da naj nujno obkrožijo SDS ali NSi

Hja, ti si pa za svobodo klicaril. :) Vsaka stran ima svoje ekstremne idiote.

floyd1 je izjavil:

Hmmm... Lepo se nasmejim, ko gledam to temo. Sploh, ko kak janezkov pripadnik sekte "kadruje za Goloba" in se sprašuje po kompetentnosti kadra. V nekaterih primerih so to celo ljudje, ki niso imeli čisto nič povedati prek dikaučiča, hojsa, mahniča, kanglerja, kreka... Sicer mi je jasno, da so pod janezkom laganje in stresanje neumnosti bile vrline, ampak ti časi se počasi poslavljajo.

Hmmm... Golob je že tudi kar nekaj lepih ustrelil. Danes naprimer je obtožil prodajalce bencina kartelenega dogovarjanja. :)
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Zgodovina sprememb…

murrieta je izjavil:

Dejansko pojma nimaš in nisi bral zadnjih nekaj let nobenih realnih komentarjev.

Poglej, saj ni tako zelo zakomplicirano. Dejansko vsaka vlada rabi samo kriticno stevilo glasov, da lahko izvoli strokovne ministre. Ne vase pizde tipa Hojs, Vizjak itd. Dejansko ljudi, ki so pripravljeni delat in tudi kaj narediti, ne samo 2 leti (ali v vasem prejsnjem mandatu, 4 leta), delati stalo, polniti zepe in nastavljati svoje ljudi na kriticne polozaje za orbanizacijo Slovenije, zraven pa se prodajati neko cudno filozofijo, ki temelji na populizmu, spiranju ljudi,...

Saj ti je kuglvinkl lepo razlozil. Malo bolj razgledani ne maramo fasistov. In nas je bilo k sreci dovolj, da smo se SDSa znebili za vsaj 4 leta.

Golob rabi samo nabrati ljudi, ki so strokovni in niso barabe. In nadzorovati njihovo delo.

Pa bo boljsi kot katerkakoli SDSova vlada, ki samo dokazuje, da je vladati preprosto. Sicer ne bi zmogli, ker tile vasi zamaknjenci, ki ga pogledas v obraz, pa mu vidis, da je produkt brata in sestre pac reeeeeeeees niso najboljse kar lahko da Slovenija. So precej poden.

Pripravite se na vecno opozicijo. :)

Glede na razmere, je trenutna vlada peljala vladni voz, več kot odlično.

Kar se pa 4 let tiče... Upam da imaš prav. Prav hecno bi bilo videti levo vlado, da bo speljala vsa 4 leta. :D Že dolgo nismo videli takega heca. :D SDS-a se niste znabili, znebili ste se SAB, LMŠ, najbolj se pa vam zahvaljujem, da ste prst v danko porinili Niki, ki se je borila za Šarca. :D

Če gledamo 12 let nazaj, vladati ni preprosto, ker so levičarji kar drug za drugim obupavali, tako da ne trosi neumnosti po nepotrebnem.

Vseeno mislim, da levičarjem bolj pristaja opozicija, ste bolj organizirani protestniki, kolesarji in blebetači, kot desnica.

tilen03 je izjavil:

Definitivno bi bilo potrebno narediti neko obvezno javno delo za prejemanje socialne pomoči. Govorim za tiste, ki bi lahko delali, pa ne delajo. Pa ne govorim o 40h/teden, že 10h/teden bi bilo zadosti

POd tole se takoj podpišem. Pobirat smeti, peljati invalide iz DSO-ja na sprehod, jim brati knjige, razvažati hrano za socialo, itd...

Kdor je na sociali in je opravilno sposoben, BI MORAL vsaj 5 ur na teden delati družbeno koristna dela.

Zgodovina sprememb…

murrieta je izjavil:

Se strinjam, sicer sem bil vcasih ostro proti, tezava pa je, da potem ljudje zraven furajo kmetijo vlecejo socialo. Pac, ce ne mislis prispevat v drzavo, ne vidim razloga, zakaj bi drzava prispevala vate - sam si se odlocil izstopiti.

Kje si pa ti kmetijo privlekel? Večina socialne pomoči se tala po mestih, kmetje se za kmetijo bojijo in si je ne upajo zadolževati s socialko. To kar nekaj bluziš.

murrieta je izjavil:

Druga zadeva, ki bi jo tudi nujno ukrenil cimprej, napoved ukinitve subvencij za meso in pocasno ukinjanje v naslednjih 10 letih. Vsako leto malo manj in malo vec v subvencije za gojenje zelenjave. 10 let ima vsakdo dovolj casa, da se prestrukturira.

Hmmmm... Da nam potem ostane poceni zmrzjeno EU meso? To bi se moralo zgoditi na ravni EU, da bi bilo smiselno. S tvojim predlogom bomo samo jedli bistveno slabše meso.

murrieta je izjavil:

In ker je price/performance SDSovih vlad cista katastrofa, se Golobu ne bo treba pretirano potiti, da bo boljsi. Ce se bo pa se malo potrudil, bo izvoljen se enkrat.

Bi nam pokazal merilnike ki to potrjujejo? Da so v 2 letih zavozili?

murrieta je izjavil:

Ostale 1.75 miljarde pa naj pustijo v drzavi in posekajo prste vsakomur, ki bi jih stegoval naokrog (in napovedan zacetek je pravilen - odstraniti vse SDS trojanske konje iz drzavne uprave, RTV,...)

No vsaj Studio City so odrezali. Nekaj se je naredilo. Kaj pa levičarski trojanski konji, te pa ne motijo, ker so vaši?

Zgodovina sprememb…

Daniel ::

murrieta je izjavil:

matobeli je izjavil:

Seveda, zato se subvencionira zelenjavo in ukine subvencije za "prasce", zato, da imajo kje dobiti ostanke. Ker trenutna situacije je, da je vecino kmetijskih povrsin namenjenih za prehranjevanje zivine. Ker se s poljscinami ne splaca ukvarjati zaradi nesmiselnih subvencij na mesorejo.

Sicer si svoje fasisticne fore o iztrebljanju vegetariancev nekam vtakni (vkljucno z vegetarianci, enega tolstega bi ti zabasal od zadaj do grla), nisem vegetarianec ampak cena goriva raste (zaradi neracionalnih potez EU) in pri usmeritvi sloveniastana, bomo kmalu zrli samo se meso in koruzo, ker drugega ne bo oz. bo predrago za uporabo (vecino zelenjave dobimo iz juga Italije in Spanije)

Pa kar navadi se, da bos v 20 letih spravil svoje potrebe po mesu na pred-ww2 ravni. Zaradi CO2.

p0fi koliko vzdevkov si ti registriral v dveh dneh? Sicer si pretirano očiten, tako, da tvoje nebuloze večina vidi že preden se web page sploh odpre.

Ah ja, o kakih subvencijah na mesorejo pa sploh govoriš, tistih par 10 eur na glavo živali? Res razlog za bogatijo, nimaš kaj.

murrieta je izjavil:

Evo, stanje, ne mores pri tem se subvencionirati mesoreje. Je naravnost noro.

matobeli je izjavil:

Bf, sorry, sem citat tistega clovekojedega Dexterja mislil vmes nalimat, pa mi je post zaklenilo... ni letelo nate.

Še enkrat, o kakih subvencijah za mesorejo nakladaš? Prosim za uraden vir.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Daniel ()

murrieta je izjavil:

Nihce ti ni govoril nic o temu, da se odpovej mesa (izgleda, da ti holesterol dusi mozgane), ampak, da se preneha subvencionirati meso in naj se subvencionira poljscine. Ker mesa imamo prevec (glej graf zgoraj), poljscin pa pol premalo. Skratka jej manj mesa, ker ti skodi.

Žal te moram razočarati. Z govejim mesom smo bili pred korono:
Stopnja samooskrbe je v letu 2020 bila približno 107 %, poraba mesa govedi na prebivalca pa je znašala približno 20 kg.

Po zadnjih podatkih, ki sem jih videl je stopnja samooskrbe padla pod 100%, ne vem še za koliko, ker podatka za 2021 še nimam.

IL_DIAVOLO je izjavil:

MI v gostilniški debati lahko izjavimo, da se vlada maščuje. Novemu mandatarju se pa to ne spodobi. Ampak seveda Levičarji ne vidite problema.

Zgodovina sprememb…

harvey ::

MI v gostilniški debati lahko izjavimo, da se vlada maščuje. Novemu mandatarju se pa to ne spodobi. Ampak seveda Levičarji ne vidite problema.

A novinarji in ostali sploh poslušajo, kaj bodoči mandatar govori in izjavlja - da morajo biti nadzorne inštitucije neodvisne, samostojne, svobodne v presojah, sedaj pa govori, da gre za kartelno dogovorjanje naftarjev in da da naj inštitucije na njegov poziv to preverijo, drugič, da je regulacija - poseg na trg neustrezen, sedaj pa da je nujen.8-O
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

poweroff ::

Mojca Vočko naj bi se iz Nova24tv spet vrnila na nacionalko.

Komaj čakam, da bo pripravila prispevek o Golobu!

Mimogrede, pred leti je bil njen šef in urednik izjemen TV voditelj Igor Pirkovič.

:))
sudo poweroff

Hypathia ::

Za zgodbo Mojce Vočko prvič slišim, je pa to lep primer obračunavanja z novinarji, ki niso na pravi strani in o katerih nadlegovanju ne boste brali v nobenem poročilu o medijski svobodi v Sloveniji. Sramota.
If you're a man, don't say anything
to a woman on the street that you wouldn't
want a man saying to you in prison.

floyd1 ::

Nekomu s povprečno inteligenco je že pogled na ta forum dovolj velik dokaz. Tistemu, ki pa dnevno posluša in verjame debilizmom brez enega protiargumenta v stilu nore24 pa itak tudi bog ne more več pomagat.

Mare2 ::

floyd1 je izjavil:

Nekomu s povprečno inteligenco je že pogled na ta forum dovolj velik dokaz. Tistemu, ki pa dnevno posluša in verjame debilizmom brez enega protiargumenta v stilu nore24 pa itak tudi bog ne more več pomagat.

Tako je. Bog je dal roke stran od takih.
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

floyd1 je izjavil:

Od kdaj pa je ljudsko mnenje realen merlinik gospodarstva. :D Kaj se sploh oglašaš če nimaš pojma. To da je na RTVSLO 1000 komentarjev od antivaxerjev ni noben merilnik uspešnosti vlade.

Recimo čista statistika za leto 4 četrtletje 2021 https://www.stat.si/StatWeb/News/Index/...

Goloba bomo merili pa po 4 četrtletju 2023, do takrat bo menda že kaj pokazal. Se strinjaš? na tvojo žalost ne beremo vsi nore24 tako kot ti. :) nekateri se ukvarjamo z realnimi podatki. In glede na to da je vlada imela krizo kovida, so gospodarski kazalniki odlični.

Mare2 je izjavil:

Tako je. Bog je dal roke stran od takih.

Jao bože, dva Rožleta, ki se spoznata na vse samo iz forumskih zapisov. :D

Zgodovina sprememb…

Daniel je izjavil:

Še enkrat, o kakih subvencijah za mesorejo nakladaš? Prosim za uraden vir.

https://www.gov.si/teme/podpora-za-rejo... ostalo pa si poisci sam, sicer si podtikanje drugih nickov kar nekam sam zatlaci. Sem pa videl ja, da te govedoreja osebno prizadeva, tako, da ne mislim razpravljati s tabo, ce me bo kaj zanimalo si bom sel pogledati v tvoje pretekle zapise (pa si ne bom sel). V glavnem, subvencionirati poljscine, ukinit vse vrste podpore za mesorejo, mlekarstvo, dokler struktura pridelane hrane ne ustreza prehrambeni piramidi.

Zgodovina sprememb…

Seveda ne misliš, ti boš zgolj gonil svojo agendo, saj vemo.

Torej po tvoje bo teh 50 eur na žival, ki jih deli država, povzročilo zmanjšanje preskrbe z mesom? 20 bikov moraš prodati za 1000 eur. Blazen znesek podpore res. Če je ali ne, jaz je tako ne dobim, pa marsikdo drugi tudi ne.

Za mlekarsko je podpira samo v hribovitih območjih in planinah, tako, da streljaš v prazno. Te kmetije bojo tako slej ko prej opuščene, ker tam pač krompir slabo raste, za travo izkoristiti pa rabiš žival.

J.McLane ::

matobeli je izjavil:

Pa prilepi to famozno novo piramido, da vidimo, če je kaj drugačna od tistih 50 let starih.

Dve dejstvi:
- Največji sovražnik zdravja je močno procesirana hrana in sladkor (vedno je bilo to na vrhu piramide).
- Najbolj zdrava hrana je veganska, kar potrjujejo številne študije in tudi ljudje, ki dosegajo najvišjo starost (Sadje in zelenjava sta bila vedno na dnu piramide).

Tega se ljudje nočemo zavedati (kot kadilci nočejo slišati o škodljivosti cigaret) in pač jemo tisto kar nam paše. Ko se pa malo izobraziš v tej smeri pa pa hitro spoznaš, da ti določena hrana v bistvu ne paše več, ker veš kaj povzroča organizmu.

Tule je Chris MacAskill analiziral nekih 100+ nutricionistov in helth influencerjev, ki so že umrli, bolj direktnega vpogleda v to kaj je zdravo in kaj ni ne boste našli nikjer:

Neka najbolj nam blizu dieta, sploh če se ne želiš odpovedati mesu bi bila Mediteranska dieta. Ampak še enkrat mesa naj bo na jedilniku razmeroma malo.
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci

Mesa oz. procesirane hrane se v vsakem primeru poje preveč. Najbrž je to tudi nekoliko povezano z hitrostjo življenja, kjer tisti, ki nimajo dosti časa za pripravo hrane in morajo naprej na večinoma fizično delo z mesom v obroku hitreje dobijo potrebno energijo skozi dan. Verjamem, da je možno tudi veganski obrok pripraviti kalorično in nasitno enako ampak predvidevam, da terja kar nekaj več časa za pripravo in zaužitje, za kar pa v fizično intenzivnih panogah ponavadi ni ravno časa.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Daniel ()

FireSnake ::

Vegi nacisti: kaj ima vegi hrana s politiko?
Morate povsod srat?
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
««
8 / 41
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Ali je Svoboda izdala ljudstvo in demokracijo? (strani: 1 2 3 418 19 20 21 )

Oddelek: Loža
1001121596 (79673) 111111111111
»

Referendum (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Problemi človeštva
40246150 (32394) Nesta

Več podobnih tem