» »

Servis klime na avtu

Servis klime na avtu

kajjedx ::

Živjo.

V avtu švoh dela klima, ko jo dam na max, samo pihlja svež zrak, ampak ne shladi praktično nič. Lani poleti, ko sem avto kupil, je shladilo kabino v 5-10min da se je skoraj da bilo treba oblačiti. Klime nisem laufal od cca septembra lani.
Ta avto je moj prvi, tako da na tem področju še nimam izkušenj. Zato bi se rad prej obrnil na vas, ker če grem k mehaniku, itak da mi bo rekel da je na je na 16 let starem avtu za menjat vse živo:)

Bi bilo verjetno za dopolniti plin? Baje da če ne laufaš klime nekaj časa, se izprazni.

Kaj vse je vključeno v polnjenje plina? Kar berem po internetu, je pregled, test, polnjenje itd, ampak seznami so različni od serviserja do serviserja.
Kakšne so pa kaj cene polnjenja? Avto je majhen (Ford Ka mk1 2006), tako da bo sigurno pod 1kg plina, najbolj verjetno okoli 0.5kg

Hvala! :D

Ps. ta tema je sicer že bila načeta, sem tudi pregledal večino odprtih tem, ampak nisem našel kompletnega odgovora, tako da hvala za odgovor tukaj:)

OrkAA ::

Jaz sicer nisem ravno strokovnjak za avtomehaniko, lahko ti pa povem mojo izkusnjo, ki je bila podobna.

Avto je imel iste simptome, zato mi je mehanik najprej napolnil plin, kar je stalo ~50 evrov nekje?

Nato mi je rekel, da naj par dni spremljam, ce bo moc hlajenja kaj upadla, ker bi to pomenilo, da mi sistem nekje pusca. Ker se je to res zgodilo, sem ga cez kak teden peljal nazaj na servis, kjer je bilo ugotovljeno, da imam pocen kondenzator (radiator). Po menjavi tega je zdaj vse ok.

Glede cen - dalec najbolj ucinkovito bo, ce o tem povprasas mehanika in mu hkrati poves, da imas omejen budget, zato naj te za vsako potencialno menjavo najprej poklice.

Ganon ::

Ni nujno, da je samo premalo plina, obstaja možnost, da kje pušča. Pri meni je bilo enako in je bilo krivo puščanje kondenzatorja. Samo polnjenje in plin nista draga.

OrkAA je izjavil:

Nato mi je rekel, da naj par dni spremljam, ce bo moc hlajenja kaj upadla, ker bi to pomenilo, da mi sistem nekje pusca.

Zakaj bi ti napolnil plin in bi moral ti spremljati delovanje sistema? :| Mene je po pregledu takoj klical nazaj in povedal, da bo potrebno najprej zamenjati kondenzator.

OrkAA ::

Ganon je izjavil:

Ni nujno, da je samo premalo plina, obstaja možnost, da kje pušča. Pri meni je bilo enako in je bilo krivo puščanje kondenzatorja. Samo polnjenje in plin nista draga.

OrkAA je izjavil:

Nato mi je rekel, da naj par dni spremljam, ce bo moc hlajenja kaj upadla, ker bi to pomenilo, da mi sistem nekje pusca.

Zakaj bi ti napolnil plin in bi moral ti spremljati delovanje sistema? :| Mene je po pregledu takoj klical nazaj in povedal, da bo potrebno najprej zamenjati kondenzator.

V mojem primeru je bilo puscanje minimalno in ga ob takratnem pregledu ni zaznal. Je rekel, da se scasoma poznajo sledi plina tam kjer pusca, zato naj pocakam par dni.

Tidule ::

ja, po mojih izkušnjah je zgoraj opisano posledica tega, da iz sistema uhaja plin. Praviloma to pomeni, da je nekje luknjica ,sploh če se je na hitro spremenilo. Glede na to ,da avta nimaš dlje kot eno leto, žal ne moreš vedet ali je bil sistem vzdrževan ali ne. Samo polnjenje klimeje okrog 40-50 EUR, je pa smisleno, da če sumiš na to da pušča, da ti že takoj napolnijo z markirnim plinom, da ne plačuješ ekstra polnjen. Nekateri nudijo to že v kompletu s polnjenjem klime.

Seved pa so možne tudi druge ( praviloma dražje) okvare.

GupeM ::

Pri meni isto. Klima neha delat, peljem na servis, nafilajo z obarvanim plinom. Takrat ni bilo videti nič narobe. Odpeljem domov, čez kakšen mesec klima dela vedno slabše, dokler ni skoraj popolnoma prenehala delat. Peljem nazaj, radiator precej preperel. Prej se sploh ni videlo, šele barva je pokazala kje pušča. Zamenjajo radiator. Pred koncem poletja mi zadeva spet crkne. Peljem spet nazaj, radiator zamenjajo pod garancijo, od takrat že skoraj 5 let brez problema. Očitno je imel drugi radiator neko tovarniško napako, da je tako hitro crknil.

Mare2 ::

kajjedx je izjavil:

Živjo.

V avtu švoh dela klima, ko jo dam na max, samo pihlja svež zrak, ampak ne shladi praktično nič. Lani poleti, ko sem avto kupil, je shladilo kabino v 5-10min da se je skoraj da bilo treba oblačiti. Klime nisem laufal od cca septembra lani.
Ta avto je moj prvi, tako da na tem področju še nimam izkušenj. Zato bi se rad prej obrnil na vas, ker če grem k mehaniku, itak da mi bo rekel da je na je na 16 let starem avtu za menjat vse živo:)

Bi bilo verjetno za dopolniti plin? Baje da če ne laufaš klime nekaj časa, se izprazni.

Kaj vse je vključeno v polnjenje plina? Kar berem po internetu, je pregled, test, polnjenje itd, ampak seznami so različni od serviserja do serviserja.
Kakšne so pa kaj cene polnjenja? Avto je majhen (Ford Ka mk1 2006), tako da bo sigurno pod 1kg plina, najbolj verjetno okoli 0.5kg

Hvala! :D

Ps. ta tema je sicer že bila načeta, sem tudi pregledal večino odprtih tem, ampak nisem našel kompletnega odgovora, tako da hvala za odgovor tukaj:)

Če bo kdo rabil. Lastne izkušnje. Ugotovi točno kaj je narobe, in zrihta. :)

http://www.ac-avtoelektrika.si/
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

MIHAc27 ::

Meni so tudi tega svetovali. Ga bom žal rabil. Moj mehankar mi je rekel, da imam zanič kompresor, kondenzator,... imam občutek, da ne ve točno kaj je, pa bi kar cel sistem zamenjal.

Baje je v Fužinah še en dober serviser za klime? Najdem edino Avtoklime pro Boris Ajnik

bambam20 ::

MIHAc27 je izjavil:

Baje je v Fužinah še en dober serviser za klime? Najdem edino Avtoklime pro Boris Ajnik

To je ta. Ampak sam nisem bil pretirano zagovljen z njim, ker mi klima še vedno ne piha dovolj mrzlo poleti, ko je zunaj 35 stopinj.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Klima problem, Megane 1.5dci, l'11.

Oddelek: Na cesti
426415 (520) Jure244
»

Polnenje avtoklime (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
8128959 (11612) WizzardOfOZ
»