» »

Zoom se je poravnal za 85 milijonov dolarjev

Zoom se je poravnal za 85 milijonov dolarjev

Slo-Tech - Sodišče v Kaliforniji je odobrilo lani predlagano poravnavo podjetja Zoom v kolektivni tožbi, ki so jo zoper podjetje vložili posamezniki in več organizacij zaradi vdorov nepovabljenih v sestanke. Podjetje bo plačalo 85 milijonov dolarjev in uvedlo več sprememb, ki bodo podobne incidente preprečile. Da bo poravnava potrjena, je bilo jasno že oktobra ob načelnem pozitivnem mnenju.

Poravnava pokriva 14 kolektivnih tožb, ki so bile vložene med marcem in majem 2020, ko se je epidemija začela in je bilo videosestankovanje prek Zooma manj uveljavljeno kot danes. Pritožniki so se sklicevali na več incidentov, ko so nepovabljeni vdrli v videosestanke in jih nadlegovali z neprimernimi komentarji in posnetki. Zatrjevali so kršitev pravice do zasebnosti.

Pojav se imenuje zoombombing in je bil pogost v začetku, ko je bila večina sestankov dosegljiva brez kode. Nepridipravi naj bi v nekaterih primerih tudi prevzeli nadzor nad sestanki in "ugrabili" zaslone sodelujočih, ki so morali gledati nazorne nasilne ali pornografske posnetke. Edina rešitev je bila razpustitev sestanka in sklic novega, a so vdiralci pogosto vdrli tudi v nove. Pritožniki so zatrjevali, da je Zoom nedopustno delil podatke s tretjimi stranmi in da je pretiraval pri opisu varnosti šifriranja. Naročniki Zoomovih storitev bodo dobili vrnjenih 30 odstotkov naročnine, ki so jo plačali v tem času, ostali tožniki pa približno 30 dolarjev.

0 komentarjev



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kolektivna tožba zoper Apple tudi v Sloveniji

Oddelek: Novice / Tožbe
246752 (4950) Kurzweil
»

Nemško Ustavno sodišče: Vsesplošno vohunjenje na mednarodnih vodih neustavno

Oddelek: Novice / Zasebnost
93785 (3079) boldleaf
»

Skupinske tožbe zoper Facebook v EU ne bo

Oddelek: Novice / Zasebnost
115501 (3982) njyngs
»

Uber pozabil razkriti vdor izpred leta dni

Oddelek: Novice / Varnost
149379 (7302) Afo

Več podobnih tem