» »

Gibljiva cev - ropotanje

Gibljiva cev - ropotanje

River0123 ::

Par dni nazaj je avto postal zelo glasen.
Moj avtomehanik je ugotovil, da je šla gibljiva cev auspuha (pod haubo).
Včeraj sem ga peljal k mojstru v lj, ki je znan kot ekspert za izpušne sisteme.
Menjal cev oz zašvasal novo gibljivo cev, ropotanje pa še vedno ostaja, nekoliko tišje.
Do izpred par dni oz dokler ni počila ta cev nikoli ni bilo tega zvoka.
Avto je Hyundai Coupe.
Ja to normalno? Kaj narediti?

Hvala za odogovore!

zobnik ::

Mogoče kolektor poču.

zobnik je izjavil:

Mogoče kolektor poču.

Ne vem. Avto je deloval brezhibno, brez kakih zvokov. Potem par dni nazaj je začel pri pospeševanju (tudi v prostem teku če stisneš gas do 5000 obratov) hrumet, tak kovinski zvok plus zvok vibriranja. In 2 dni zatem sem videl, da mi je gibljiva cev visela dol oz je bilo očitno, da je šla gibljiva cev.
Avtomehaniki so pregledali cel izpušni sistem pa so rekli da je še ok vse ostalo. Ne vem. V pon bom itak poklical pa peljal nazaj avto, samo mi res ni jasno,kaj je narobe. :/

tony1 ::

zobnik je izjavil:

Mogoče kolektor poču.

Natančno preglej še tudi vijake izpušnega kolektorja. Mojstri vseh vrst so včasih slepi in gluhi, pri hiši je bil rezervni avto, ki je tako nekoč postal glasen, auspuh mojstri so menjali oba lonca in gibljivo cev, pa je bilo še naprej čisto enako. Pač smo se z njim še manj vozili kot prej...

Nato sem avto peljal k mehaniku, ki je odleten šrauf kolektorja pred leti sam našel na enem drugem avtu, na tem pa je trdil, da je vse v redu. Ko je bil čez eno leto spet čas za servis sem šel sam preveriti vse vijake in mu moral pokazati, na katerem čisto očitno manjka cela glava vijaka...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tony1 ()

Apple ::

Lahko samo ugibamo :) ... mogoce se je razletel katalizator znotraj?

Pri meni je bilo tako cca 20 let nazaj. Vse na avtu sem zamenjal, ko sem ga kupil rabljenega, potem pa je zacel ropotati, k da bi nekdo tolkel po zelezu... avtomehanik mi je rekel, da se je katalizator razletel...
Avto je bil tud korejc.
LP, Apple

zobnik ::

Lahko je problem v izpušni zaščiti, da tolče ob nekaj, da ni privit.

Hvala za odgovore. Upam da ni katalizator. Ali kaj resnejšega. Ker trenutno res nimam keša za take stvari. :/
Upam da je samo kak vijak in da se bo v pon razrešlo...
Je pa čudno ker je ta zvok samo pri pospeševanju, in to samo ko stisneš gas na polno. Načeloma ne vozim divje, zato tudi nisem takoj po servisu opazil.
Ampak ja, sploh v drugi če potegneš do 60 na uro in 5000 obratov zahrumi in zavibrira na polno.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Težave po obnovi turbine (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
9220431 (11423) KTr1sk
»

glasna gibljiva cev na izpušnem sistemu

121520 (1179) jype
»

1.9 TDI 130 KM - začele so se težave... ali pač ne? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9135356 (18784) cleanac
»

Fiat Punto 1.2 2003 letnik (strani: 1 2 )

9418186 (14293) Spajky
»

Bučanje motorja

181862 (1415) Buggy

Več podobnih tem